[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5196 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103594 kreditet gyűjtött

2009 November
15:44 Torchlight ismertető

Mikor először találkoztam a játék nevével nem tudta különösebben felkelteni a figyelmemet. Újabb Diablo klón, a megbukott Hellgate: London után felszámolt majd újraalakult fejlesztőktől, kit érdekel. Majd a Frostshock aktuális offtopicolása során ismét szemem elé került, ott jól eljátszanak vele, de még makacsul ellenállok. Majd amikor a Penny Arcade is foglalkozott vele, hát jól van, kíváncsiságból belenézek én is egy torrent segítségével, mert a honlapjukon nincs demó csak megvenni lehet, aha jó kis trükk a hülye ember beetetésére. Ráadásul 20 dollár, én ennek a felét is időnként sajnálom egy jobbra sikerült XBLA játékért, szóval egy ilyen játékért neccesen soknak hangzik, valószínű hogy a rövid próba menet után inkább letörlöm mintsem rossz lelkiismerettel játsszak, vagy erre ilyen sokat ráköltsek...

6 órával később rohantam a hitelkártyámért, és azért csak ennyi idő után, mert addig nem tudtam leállni. Tesztnek nem minősülő, bemutató hatású készítmény a Tovább gomb alatt.
Maga az XBLA hasonlat amúgy nem volt véletlen, mert aki Diablo színvonalú játékot vár, csodás grafikával, átvezető videókkal, jól kidolgozott sztorival és rengeteg karakterosztállyal, az csalódni fog. Ez a játék nem a nagy költségvetésű örököse akar lenni, hanem annak kistestvére, ahol a készítők minden erejüket a játékélménybe fektették, és a végeredményt látva, sikeresen.

Ennek köszönhetően, miután megtapasztaltam a közepesen szinten szaggató Dragon Age látványát, nagyon jó volt látni, hogy egy alig 1 hónapja megjelent játékot mindent maxra húzva 50-60 FPS-sel futtathatok. :) A játékot ugyanis nem Đoma gépére optimalizálták, hanem szélesebb réteget megcélozva akár egy GeForce 2-es videokártyával is megelégszik, nem beszélve a külön bekapcsolható, visszafogottabb és energiatakarékosabb Netbook módról, így aztán szinte lehetetlen olyan számítógépet találnunk 2009-ben, amin problémánk lehetne a zökkenő mentes játékkal. Innentől ez nem kifogás!

A játékban 3 karakter osztályból indíthatunk karaktert, a Destroyer hagyományosan a közelharc mestere, a Vanquisher távolból szórja az áldást, míg az Alchemist ezen világ mágiájáért felelős Ember nevű anyag felhasználásával, nevével ellentétben inkább a mágusok sorát erősíti.
Ezenfelül kötelezően jár mindenkinek egy hű társ, tetszés szerint kutya (aki inkább farkas) vagy macska (aki inkább hiúz) személyében. Hősünkhöz hasonlóan ők is tudnak támadni, és páncélt ugyan nem, de gyűrűt és nyakláncot aggathatunk rájuk, ezenfelül pedig saját hátizsákjuk is van. A legjobb pedig, hogy ha tele a zsák, de nem akarunk mindent félbehagyva városba sétálni hogy eladjuk a sok vacakot, elküldhetjük kutyánkat is, mi pedig tovább csépeljük a szörnyeket és gyűjtögetjük az elhulló tárgyakat. Állat!


(Persze ez a fajta korrupció nincs benne a játékban :) )

Ezenkívül pedig arra is lehetőségünk van, hogy az időnként található pecahelyeken olyan halakat fogjunk ki, amivel más szörnyekké változtathatjuk kis kedvencünket. Ezek pedig mind más képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel rendelkeznek. A legtöbb csak 2 percig tart, de ha elég kitartóak vagyunk, foghatunk 1 órás illetve örökletesen átváltoztató halakat.

Van egy kifejezetten gyenge sztori a gonosz földi alatti Valakiről, akit jól el kell csépelnünk. Aki csak erre kíváncsi, annak is minimum12 órás szórakozást garantálok, ha nem az Easy fokozatot választja. A játéknak viszont ezzel még nem lesz vége, sőt, igazából nem is ez benne a lényeg: Igazi Diablo szokásnak megfelelően, az összes térképet a játék véletlenül generálja, így végtelennyi játéktérhez juthatunk, ezek végigküzdésére pedig a véletlenül generált fegyverek és páncélok adnak értelmet, hogy mindig jobbnál jobb felszereléshez juthassunk.

Ezenkívül lehetőségünk van ékköveket belerakni felszerelésünkbe, illetve további Enchantokat bájolni rájuk, utóbbi viszont kicsit kockázatos művelet: Minél többször enchantoltunk egy tárgyat, jobb esetben csak az fog történni, hogy nem történik semmi, és kidobtunk egy csomó pénzt. Ellenben folyamatosan nő annak is az esélye, hogy valami balul sül el, és a ritka (naranccsal jelölt) fegyverünkből nem lesz más, mint fogpiszkáló.

Akinek ez se lenne elég, a játék meleg szívvel támogatja a különböző kiegészítőket, amik elkészítéséhez nem rég jelent meg az Editor is, így aki ráunt volna a játékra, a rajongói tartalmaktól újult erőre kaphat.

Talán a játék egyetlen és leginkább szívfájdító hiányossága, az a multiplayer teljes hiánya. Így is az egyik legjobb csak digitálisan értékesített játék amivel idén játszottam, de semmi sem tudja pótolni azt az érzést, amikor egy baráttal vállvetve együtt írtjuk a szörnyek tömegét. És ezt igazából a Runic Games is tudja, mert másfél évre későbbre ígérik a Torchlight MMO változatát, ebből adódóan már még több játékossal, valamint még több lehetőséggel. De vajon mennyi esélye lesz a Diablo 3 megjelenésének tövében?

Én viszont ennek tükrében is csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kicsit is fogékony a stílusra, vagy nagy Diablo éhségben szenved, hardcore játékosnak és casualnek egyaránt, olyannak aki hosszan akar elmélyülni benne, de akkor is, ha csak egy fél-egy órákat tud egyszerre játszani. Valamint azóta már a bő 2 órás játékot engedő trial változat is megjelent, és az ott készített karakterünket is folytathatjuk a teljes licensz megvásárlása után, így tökéletesen alkalmas a játék büntetlen kipróbálására.

PRO
- Alacsony gépigény, bármin el fut
- MOD támogatás, már előre összefut a nyál a számban
- Az Igazi, addiktív Diablo játékélmény!

KONTRA
- Semmi multi
- Név adásnál ugyan engedi a magyar karaktereket de aztán krikszkraksz lesz belőle, hogy aztán törölnöm kelljen a karaktert :P

Minimális rendszer követelmény:
- Windows XP, Vista, 7
- Pentium III 800 MHZ
- 512 MB RAM
- DirectX kompatibilis viodeokártya 64 MB VRAM-mal
- 400 MB üres lemezterület
- Internet az aktiváláshozA trial letölthető illetve a lincesz megvásárolható a játék Hivatalos honlapján 20 USA dollárért, valamint Steamen is elérhető 16 Euróért.
39 komment

[46] csavar
Nov 21., Saturday 21:32 #39
Veszem. Imádni való!
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[6] ProEvoFan
Nov 19., Thursday 21:38 #38
hát igen, nagyon jó játék!!!
kár h nem a PC365 blogodban írtad meg ha már PCs játék!
"Most ki játszik? DJ 3-tól 6-ig. De meddig?7-ig. Hogyhogy? Volt egy kis csúszás."
[17] zoba
Nov 16., Monday 16:41 #37
4 órája játszok vele de már az első perctől kezdve imádom

alchemistel tolom arcane és egy kicsi summoning plussz spellekböl nyomom a csontikat meg azombikat azt arra thorns nagyon ütös
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
[59] Alwares
Nov 16., Monday 11:22 #36
Lehet nem sok köze van hozzá de nekem jobban tetszik mint a Borderlands. Ez is ilyen loot-olós hetgame. Nagyon tetszik és max grafikán megy a laptopomon, pedig csak egy integrált intel x4500-ös van benne. Nájsz wörk
.titanic {float: none;}
[17] zoba
Nov 16., Monday 10:05 #35
ma esek neki torchlightnak pár perc allat lejött
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
[17] zoba
Nov 16., Monday 8:20 #34
Válasz hzx (#30) üzenetére
nekem négyszer is megvan diablo eredetibe
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
moderator hzx
Nov 15., Sunday 19:58 #33
Válasz carville (#32) üzenetére
Genyó Blizz, szívják a gémerek vérét!
The big print giveth, and the small print taketh away.
[37] carville
Nov 15., Sunday 19:33 #32
Válasz hzx (#30) üzenetére
4ezer, mert Blizzard játék.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[55] axl
Nov 15., Sunday 19:01 #31
Válasz zoba (#29) üzenetére
Ezek szerint en meg nem ertem el mindent.

Sosem toltam igazan komolyan, sot, neten sem (pedig eredeti), mindig csak ismerosokkel LAN-on (2-3, max. 4 fos barati tarsasagban), alkalomszeruen, sosem fel napokat. Korulbelul 3 karakterrel vittem vegig normal-ban (pedig hanyba belekezdtem...), ebbol 2 barbar volt, egy druida, es csak egy barbarral vittem at nightmare-ben is.
I WλNT TO BELI3VE
moderator hzx
Nov 15., Sunday 18:59 #30
Válasz zoba (#29) üzenetére
Látom nem lehet olyan olcsó egy játék, hogy azt hajlandóak legyenek megvenni a magyar rajongók. Mennyi most a Dio2, talán 2e forint kiegészítőkkel együtt?
The big print giveth, and the small print taketh away.
[17] zoba
Nov 15., Sunday 17:02 #29
Válasz axl (#25) üzenetére
amikor már egy idő után mindent elér ott az ember ( vagy igensokmindent) és ismeri töviről hegyire akkor nem nagyon akaródzik elővenni

max haverokkal egy kis hamachizás kedvéért
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
[35] Npeti
Nov 15., Sunday 16:19 #28
Válasz carville (#27) üzenetére
Szerintem is az 1 jobb volt. A 2 is jó, csak máshogyan.
[37] carville
Nov 15., Sunday 16:10 #27
Válasz axl (#26) üzenetére
pedig nem. Ezért írtam oda hogy számomra.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[55] axl
Nov 15., Sunday 16:08 #26
Válasz carville (#11) üzenetére
"közepesnél éppen csak jobb Half Life 2"

Na jol van, most esett le, hogy viccelsz.
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Nov 15., Sunday 16:07 #25
Majd megnezem a demot, de: MI AZ, HOGY NINCS MULTI?! Ennek a stilusnak a sava-borsa!

A Dio3 ehsegemet egyebkent is Dio2-vel szokta csillapitani. (Ezert kicsit sajnalom is, hogy jon a 3. resz, mert utana biztosan hanyagolni fogom... De azert persze varom is. )
I WλNT TO BELI3VE
[35] Npeti
Nov 15., Sunday 13:48 #24
Válasz hzx (#23) üzenetére
Hát igen 7-8 euros mass effectek meg overlord összesek mellett az ember elöbb utóbb találni fog valamit amit muszáj megvennie. Jó ez a digitális disztribució. Csak kikell próbálni és a 3. játék után rájön az ember, hogy annyira nem is hiányzik az a lemez meg a tok.
moderator hzx
Nov 15., Sunday 11:45 #23
Válasz carville (#20) üzenetére
Nem akartalak rábeszélni a digitális vásárlásra, ha van kedved, nézz be néha a pc365.hu-n a Digi Akció hírekbe, hátha találsz valamit, ami miatt mégis érdemes lesz valaha Steam-et (vagy Impulse-t, akármit) telepítened!
The big print giveth, and the small print taketh away.
moderator hzx
Nov 15., Sunday 11:43 #22
Válasz Necroman Mk2 (#17) üzenetére
Nem a Steam miatt tölt lassan, az 1.12 patchnotes egyik bejegyzése volt, hogy próbálták csökenteni a kurva hosszú töltési időket...
The big print giveth, and the small print taketh away.
[37] carville
Nov 15., Sunday 11:42 #21
Válasz Necroman Mk2 (#17) üzenetére
Én is Hardon játszok. A Very Hard pedig közelharcban esélytelen, távolból még talán.
A minimum követelményt meg a hivatalos honlapról csórtam.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[37] carville
Nov 15., Sunday 11:39 #20
Válasz hzx (#15) üzenetére
Én inkább a lemezes játékokhoz ragaszkodok. Letölteni XBLA játékot szoktam inkább, PC-re talán ez volt az első, és meg nem tudnám mondani mikor tennék megint ilyet. Ha megtudnám talán Steamen veszem meg, de annak tényleg nem láttam értelmét, hogy csak ezért az egy játékért most azt is feltelepítsem, hogy aztán 700 forinttal többet is fizessek... Xfire meg mindig kéznél van, ha olyan ajánlatot találok ott ami érdekel, akkor majd használom, de ennyi. Ahogy írtad az árak se túl vonzóak egyelőre, a kínálat miatt meg már panaszkodtam.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[17] zoba
Nov 15., Sunday 11:38 #19
Válasz Necroman Mk2 (#17) üzenetére
8 players alap
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
Nov 15., Sunday 11:27 #18
Szerintem ha újra rakom, akkor a stand-alone lesz.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
Nov 15., Sunday 11:26 #17
Fönn van a demó, de nekem annyira nem jött be. Ennek oka az, hogy a Steam-es változatot használom, amitől a minimum gépigény közeli laptopomon (lásd a profilomban) percekig tölt két pálya között (utoljára ilyet 10 éve tapasztaltam a P166-os gépemmel), ja, és amikor a Steam updatelt, fél órát vártam, mire elindíthattam...
De a játék jól hozza a Diablo HANGULATÁT, bár én a normalt is túl könnyűnek érzem (jó, anno "players 8"-cal játszottam).
Ja, és nálam nem 400, hanem 540 megát foglal
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[17] zoba
Nov 15., Sunday 10:33 #16
nagyon jó gém majd én is kiprobálom vmikor diablo 3 ig bizti nem húzza ki de egy kicsit enyhít a szomjuságon
jelentkezzen akinek nincs hamisított ruhája ,és illegálisan letöltött filmje mp3 ja és természetesen eredeti windossal kacérkodik
moderator hzx
Nov 15., Sunday 0:34 #15
Egyébként az XFire nem önálló shop, csak a Metaboli/Gamesplanet címeit árulja tovább, magasabb áron. Szóval ha a kliens nélküli játékhoz ragaszkodsz, akkor inkább ajánlom a direc2drive-ot vagy a gamersgate-et.
The big print giveth, and the small print taketh away.
moderator hzx
Nov 15., Sunday 0:24 #14
Válasz carville (#11) üzenetére
Így vezetnek az irracionális érzések irracionális döntésekhez
The big print giveth, and the small print taketh away.
[37] carville
Nov 14., Saturday 22:26 #13
Válasz Npeti (#12) üzenetére
Igen ennél se áll fenn, de nem is volt kedvem ezért az egy játékért felrakni a Steamet, hogy még így is 700 forinttal többet fizessek, és a HL2-n kívül ezt az egyet is berakni a listába.
Majd ha rendesen meg lesz tömve az Xfire Store, majd onnan csemegézek.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[35] Npeti
Nov 14., Saturday 22:14 #12
Válasz carville (#11) üzenetére
Mostmár az 1USD=1EUR-ot is eltörölték ha jól vettem észre (pl torchlight 20 dolcsi, itt meg 16 euro). Am ja ezzel én is így voltam anno a hl2 idejében nem tudtam minnek és mire jó, plsuz rohadt lassan updatelt. Aztán hl2-t végig vittem el is felejtettem jó 2-3 évre a steamet és mikor újra megláttam kellemeset csalódtam, mostanra megmár szinte csak az van a games mappámban.
[37] carville
Nov 14., Saturday 22:09 #11
Válasz Npeti (#9) üzenetére
Nekem a Steam egy elég ellenszenves valami. Bennem ragadt annak idejéből hogy nagyon lassú és felesleges, ellenben rám tukmálják a számomra közepesnél éppen csak jobb Half Life 2-ért, és ezért sokáig messze kerültem. Amikor meg már ráakartam volna szánni magamat mert kinőtte a gyermekbetegségeit, nőttek a lehetőségei, gondoltam a Store miatt megnézem, erre akkor lett kitalálva az 1USD=1EUR váltást, amivel jól megdrágult, és újabb okot kaptam az ellenszenvre.

Úgy hogy én most már ha valaha is netes Store-ból fogok vásárolni, akkor az a nemrég nyílt Xfire Game Store lesz, ezt a progit a Store nélkül is használtam. Csak mivel új, még csak a nagyokkal vannak szerződései, így Torchlight sincs még a kínálatukban.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
moderator hzx
Nov 14., Saturday 21:37 #10
Válasz Npeti (#9) üzenetére
De, day0-tól kezdve volt demo a Steam-en, két óra limittel.
The big print giveth, and the small print taketh away.
[35] Npeti
Nov 14., Saturday 21:11 #9
Válasz carville (#8) üzenetére
Plusz egy ok a steam gyakori látógatására. Bár ott meg mintha a trial verzió nem lenne kint.
[37] carville
Nov 14., Saturday 20:32 #8
Válasz Npeti (#7) üzenetére
Steamen lehet. De amúgy valóban alig több mint 1 hete van meg, és a hivatalos honlapon csak aközött lehetett választani, hogy Google-n vagy Paypalon fizetek. Amit azért sem értettem, mert aztán miután kifizettem és letöltöttem, azzal fogadott hogy a Serial nélkül 2 órás Trial időszakom van, nem lett volna egyszerűbb az előtt felajánlani hogy megvettem?
Aztán néhány napja néztem vissza, és láttam hogy már oda is kirakták a trial letöltést, hurrá.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[35] Npeti
Nov 14., Saturday 20:26 #7
Válasz carville (#3) üzenetére
Ja jó csak a leírásból úgy jött le, hogy a megjelenés után elég sokára szedted le, demo pedig talán már 2-3 nappal utána volt.
[37] carville
Nov 14., Saturday 19:28 #6
Válasz hzx (#4) üzenetére
Ááááhhh, franc, most már így marad.
Poén nem változik, bár gáz hogy ennyire figyelmetlen vagyok, ez már a második változat mert először meg ronda elírás volt benne.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
moderator hzx
Nov 14., Saturday 19:20 #5
Egyébiránt mindekinek a Steam-es változatot ajánlom, mert a standalon csak háromszori aktiválást enged, a Steam-es pedig ugye korlátlant.
The big print giveth, and the small print taketh away.
moderator hzx
Nov 14., Saturday 19:18 #4
Khm, fifty gold, nem fifteen
The big print giveth, and the small print taketh away.
[37] carville
Nov 14., Saturday 18:29 #3
Válasz Npeti (#2) üzenetére
Lejjebb írtam, hogy már van demó. De amikor még én töltöttem akkor nem volt.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[35] Npeti
Nov 14., Saturday 18:28 #2
Steam fent van a demoja és úgy tudtam a fejelsztők honlapján is kint van. Mindegy a játék tényleg nagyon ott van még karácsony elött beszerzem. A multi hiánya első halásra engem is kicsit eltántoritott. de a demo után rájöttem, hogy nem is hiányzik annyira. Ha meg az mmo nem lesz túl drága lehet benevezek rá. Bár attól függ, hogy a dio3 megjelenése mennyire lesz tőle.
[33] backstab
Nov 14., Saturday 17:01 #1
Még dobozos verzióban is megvenném. Nagyon állat.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live