[13] Adeusz (offline)

egy 42 ves fi s itt lakik: Pest / Halsztelek

4040 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21276 kreditet gyjttt

2009 October
13:34 Shadowrun
Egy bartom rgta rgta a flemet, hogy szerezzem be a Shadowrunt, ami szerinte a multi csatrozsok kzl egy nagyon jl sikerlt darab. n egyszer lttam gy vekkel ezeltt s akkor nem nyerte el a tetszsemet, tl gyorsnak reztem a jtkmenetet s gagyinak a jtkosok mozgst. De engedtem a rbeszlsnek s nhny hnapja beszereztem fillrekrt.
A tapasztalatok eltt nhny szt a httrrl: a Shadowrun univerzum sztorija szerint a mgia 5000 v szunnyads utn visszatr a fldre s az emberi faj mellett megjelennek a fantasy vilgokbl ismert elfek, trpk, orkok s trollok. Ez persze koszt szl s a klnbz politikai, gazdasgi csoportok csapnak ssze, klnbz clokrt, segtsgl hvva a mgit s / vagy a legkorszerbb technikt.

A jtk ksztire lltlag nehezteltek a szerepjtkosok, mert egy szimpla FPS-s degradlja ezt a (szerintk) csods vilgot. A jtkmenetet valban nem bonyoltottk tl a ksztk, 6 plynyi tanul/gyakorl kldets utn az online battle srjbe veznyel a program. (Xbox Live Gold elfizets nlkl totlisan felesleges megszerezni a jtkot.) Klnbz fajok kzl vlaszthatunk a meccsek elejn, mindegyiknek ms-ms elnye illetve htrnya van:
Ember - kiegyenslyozott kpessgekkel br, br varzservel nem ll jl (velk voltam a legkevesebbszer)
Elf - a leggyengbb s leggyorsabb karakter, aki viszont egyedliknt kpes regenerldni, ha biztonsgos helyre hzdunk vele. Nagy kedvenc az online hadszntren.
Trpe - ers, sok a mannja, viszont az lassan tltdik vissza, azonban kpes “leszvni” a tbbi egysg varzserejt. Nekem speciel a kedvencem, mert kb fele olyan magas mint egy ember vagy elf, teht nehezebb eltallni.
Troll - bhm legny, a legersebb mind kzl, szinte minden csatban egy “tree of life” - gygyt varzslattal a hna alatt mszkl, ha ezt megidzi s alll, nehz onnan kipiszklni.
Ork - Na ez nincs a jtkban, taln nem tudtak neki semmi speckt kitallni.

Nekem bejtt a dolog, korbbi fenntartsaim ellenre, mert az elmlt vekben a sok Halo3 meccs kzepette felszedtem azt a tudsmagot, amellyel mr lvezhetem ezt a jtkot is. St! Az albbi pontokban sszegyjtttem, hogy vlemnyem szerint mik azok a dolgok, amelyek miatt ez egy nagyon ts s j jtk:
1.) Karakternk fajt krltekinten kell vlasztani. A plytl, a csapattrsaktl s az ellensgtl is fgghet a vlasztsunk, s ksbbi harcmodorunkat is ersen befolysolja ez a vlaszts.
2.) Habr csak 5-6 fegyver kzl vlaszthatunk, az ugyanennyi varzslat s technikai felszerels miatt sokflekpp varilhatjuk a harcmodorunkat s sokfle harcmodorral tallhatjuk szembe magunkat.
3.) Egyik vesszparipm: Akit leszednek, az lenn marad, nem dobja vissza azonnal a program a plya egy ms rszre. Egy lehetsge mg van a szerencstlenl jrt katonnak jraledni, ha egy csapattrs rendelkezik a megfelel varzslattal s reszurrektlja (ha addig az ellensg nem semmisti meg a holttestt - merthogy ezt is lehet). Szerintem ettl vlik a jtk agyatlan lvldzs helyett taktikai csatv.
4.) A jtk a pnz s pontrendszere (pont = pnz) abszolt a csapatmunkt tmogatja, ugyanannyit r egy csapattrs fellesztse, mint egy kill, valamint a bevitt lvseket is pontozza, nem csak a vgs killt (akrcsak a GoW). Mindezek miatt egy nem tl harcedzett online FPS jtkos is megtallhatja az lvezetet a jtkban, a tbbiek tmogatsval. Az n kedvenc szerepem a trpe felcser: a frontvonal mgl segtem a trsakat, az elesetteket felsegtem, illetve az ellensges tetemeket megsemmistem (a szigor jrvnygyi szempontokat figyelembe vve).
2 negatvumot tudok felhozni. Az els, hogy nha elg butn mozognak a figurk, klnsen a ltrn felmszs sikerlt balf.szul. Vagyis sehogy, mert ezt kihagytk a grafikusok. A karakterek egyszeren felsiklanak a ltrkon. De ez a kisebb baj szerintem, br 2007-ben mr sznhattak volna erre nhny munkanapot. Ami sokkal inkbb bnt, hogy a meccsek kzben elhvhat legklnbzbb statisztikk ksbb semmilyen mdon nem nzhetk meg, nincs semmilyen rang vagy medlrendszer. Pedig az achievementeket is ez alapjn kapjuk (pl. 100 gyzelem, 100 felleszts, 100 troll legyilkolsa stb), szval igazn sznhattak volna nhny kilbjtot a szervereken az adataink trolsra s esetleg a meccsek eltt s kzben lthatnnk a csapattrsak s ellenfelek statisztikjt / rangjt.
sszegezve ez egy nagyon kellemes multi FPS, aki kedveli a mfajt annak melegen ajnlom, ellenkez esetben teljesen rtktelen.
Shadowrun 4 komment

[13] Adeusz
Oct 19., Monday 7:14 #4
Vlasz Cayman HUN (#2) zenetre
Most pihentetem, mer a havernak akivel jtszani szoktam nincs elfizetse. Szval bizonytalan, de vegyl fel, ha van helyed, aztn megltjuk.
[23] Rolne
Oct 18., Sunday 16:24 #3
Aki akar majd jtszani Shadowrunt, az engem is felhevet LIVE-ra. Goldom ugyan most nincs, de legksbb vvgn szerzek, a jtk meg mr egy ideje a polcon pihen.
[17] Cayman HUN
Oct 18., Sunday 15:57 #2
Nem vagyok otthon, nem tudom elolvasni az egsz postot, de a shadowrun az egyik legjobb jtk ami valaha megjelent! Csak senki nem adta meg neki azt a 40 meccset ami kell ahhoz, hogy rjjj milyen j is a jtk, engem is ksbb gyztt meg...csak alig jtszk az emberek.
Mennyit fogod tolni a jtkot? Mert akkor felkaplak a bartlistmra!
twitter.com/Caymanhun /// Feltrekv r vagyok, ne vdolj csak kritizlj! :)
[55] axl
Oct 18., Sunday 15:51 #1
Koszi az ajanlast, a jatek ez alapjan mar jobban tetszik, mint eddig, de Gold hijan sajnos kihagyom.
I WλNT TO BELI3VE
Adeusz
Adeusz mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Xbox One
Playstation Vita
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
GibiPeti
(offline)
Arkhon
(offline)
kafaszofa
(offline)
keviny
(offline)
spieluhr
(offline)
Hunk2
(offline)
XBOX Live