[11] Deep (offline)

Jópofa - Barátságos

Ő egy 38 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

5044 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 15797 kreditet gyűjtött

2009 August
10:02 Killer Instinct project, elkezdődött a nagy felújítás
Azt tudtam, hogy kell nekem a gép és azt, hogy gyönyörűszép állapotúra szeretném felújítani. Azt viszont nem, hogy ez ennyire nehézkes, és bonyolult lesz...
Már a megvétel is kalandos volt, ugyanis az aukció végének időpontjában nem tudtam gépközelben tartózkodni, így egy jó barátom(aki az egész felújítási munka alatt végig segít nekem), DanielT végezte helyettem a licitálást. Szerencsére nem akadt másik vásárló, így kikáltási áron enyém lett az áhított gép. A hirdetésben működőképesnek írta le az eladó a masinát, ám a helyszínre érkezve(valami kis falu az északi határnál) és bekapcsolva a gépet az aranyos kis csíkokat rajzolt a képre és le is fagyott, újraindult. Na addig bizergálta a tulaj, amíg elindult. Láttam, hogy vannak vele gondok, na mondom mindegy, majdcsak lesz valahogy. A cabinetet amúgy is elhoztam volna ennyiért, ha nincs is benne a játék:) Kitoltuk a kis falu művházából a kocsihoz és beraktuk:Minden gond nélkül meg is érkeztünk vele, becipeltük a házhoz. Kinyitottam a hátulját és elég gyászos kép fogadott:Sajnos ezzel nem lehet mit tenni. Nincs ember, aki ezt a huzalozást újraköti nekem, arról nem beszélve, hogy a táp és az egyéb alkatrészek gyanítom nem könnyen beszerezhetőek. Szóval ez így marad. Működik, sosem látom gyakorlatilag, de azért örültem volna egy kívülbelül tökúj gépnek. Na mindegy.

Aznap még működött, játszottam rajta pár menetet. Másnap kiszedtem a jammát, hogy kicsit letisztogassam, hátha valami kontakthiba miatt fagyogat. Amikor visszatettem és bekapcsoltam valami éles, sivító hangot hallottam hátulról. Azonnal lekapcsoltam, de már késő volt. Megcsapta az orrom a jellegzetes égett szag. Ennek annyi, gondoltam, és igazam is volt. Sírógörcs kerülgetett. A vinyó kaphatott valami túláramot és a kábellel egyetemben szörnyet halt. Kuka. Keresés indul, hogy lehet pótolni.

Szerencsére nem én vagyok az egyetlen elvakult rajongója a játéknak, talán az egyik legnagyobb community épül köré. Rövid nyomozás után egy compact flash mod kínálkozott a legjobb megoldásnak. A ritkán és drágán kapható gyári merevlemezt pótolni lehet egy adapterrel és egy cf kártyával, ezeket szerencsére olcsón, itthon is be lehet szerezni. Meg is tettem, azonban a 2.5"-es notivinyó IDE kábel amivel a jammára csatlakoztatni kellene, szinte beszerezhetetlen. Anno az Amiga vinyókhoz is ilyen kellett, próbálkoztam mindenhol de nem kaptam. Mindemellett kiderült, hogy a játék ha nem eredeti gyári vinyóval indítjuk, hajlamos a fagyásra, ez a másolásvédelem miatt van így. Vannak akik viszont rájöttek, hogyan lehet ezt kiiktatni! Egy speciális EBOOT ROM segítségével! Nosza vegyünk egyet, természetesen az USA-ból, mert máshol nincs. 48$-ért rendeltem egy ilyen ROM-ot és egy IDE kábelt. Nagy volt az öröm, hamarosan újra működhet a gép. Ezt a pakkot azóta is várom. 3 hónapja. Úgy látszik ez volt a tanulópénz, mert ugyan ebay sellerrel üzleteltem, de ebay-en kívül, mert ilyen aukciója nem volt, szóban megegyeztünk. Nincs cucc.

Na megunva a várakozást(10 e-mail váltás után) más lehetőség után néztem. Ebay megint. Van vinyó! Olcsón, mert untested, azaz nem tudta megmondani a tulaj, hogy működik-e. Sebaj, gondoltam, 10$-t megér, szemben a tested, working darabok 100+ $-os árával. Ez megérkezett gyorsan, közben csodák csodája, találtam a v. betűs oldalon egy IDE kábelt is, 2000Ft-ért (olcsó mi?:)). Összedugtam, MŰKÖDIK! Sajnos továbbra is csíkoz és fagy, de ez kontakt hiba, a napokban vizsgálja meg egy szaki, aki rendbeteszi.

A joyok és a gombok is siralmas állapotban voltak. A borzasztó bonyolult bekötési mechanizmus leoldása után kukáztunk minden mozdíthatót és nekiláttam felhajtani a megfelelő forrást a pótlásukra.Találtam is, mégpedig a világ legnagyobb arcade cucc gyártóját, a HAPP céget. Van európai kirendeltségük, Angliában. Összeszedtem mindent ami kell, checkout. Itt akkorát röhögtem, hogy majd leestem a székről. A postaköltség olyan nevetségesen magas összeg volt, hogy életemben olyat nem láttam. Na mondom ez nem lesz jó, nézzük az amcsi oldalt. Ott már ésszerű postaköltséget közölt velem a webshop (nem is értem, 4x olyan mesze van), na akkor fizessünk. A bankom nem enngedélyezte a tranzakciót, felhívtak, közölték, hogy ez csak biztonsági okokból volt, ha akarom lehetővé teszik az átutalást. Utólag kiderült, mázli hogy nem ment át a pénz, mert kaptam levelet HAPP-éktól, hogy Európába nem postáznak, arra ott az EU division. Hát köszi. Aranyárú postáért. Na nem, anyátok...

Fogtam magam, fórumbújás, órák, napok teltek el. Végül találtam egy srácot, persze USA-ban, aki HAPP-éknál dolgozik, hozza ki a cuccot és adja el. Be is rendeltem tőle a szükséges dolgokat és 60 ezer forint helyett 20 ezerért meg is kaptam cakk-pakk. Jól jött ki a dolog:)A control panel overlay szerencsére jó állapotban van, azzal nem kellett semmit csinálni. Ez a ugye a kép ami a kezünk alatt van a plexi alatt. Plexit vágatni kellett újat, (amit DanielT barátom intézett, köszönjük neki:)) az borzasztóan nézett ki természetesen. Csadszép az új, csillog villog. Amikor meglett, össze is állítottuk a control panelt:

Az üvegvágatás sima ügy volt, azért nem kellett amerikáig menni:) Az élvédő műanyag még egy érdekes momentum. Ugye az is elöregedett, csúnya volt már, leszedtük az egész gépről, kb 9 méternyi van rajta végig az összes élen. Na nézzük, hol lehet kapni. Szintén DanielT barátom találta a helyet, ahol árulnak, de sajnos itthon más szabványok vannak, keskenyebb és bele se megy a horonyba. Nem kevés nyomozással kiderült, hogy egyáltalán hogy hívják ezt angolul: T-molding. Nosza, ebay. 3/4"-es kell, az az a méret (kb. 2cm) ami a a Killer cabinetre való. Létezik, van. Shipping only USA. Anyád. Írok neki, azt mondja ok, elküldi, de 34$ a posta. Anyád 2. :D Nyomozás megint. Hoppá, van olyan, hogy t-molding.com! Jeah! Várjunk, szállít-e ide bantuland-re. SZÁLLÍT! Jeah 2! És nem is drágán! 20 lábnyi adagokban szállít, kevesebbet nem lehet rendelni. Tehát, 20, 40, 60...stb. Berendeltem 40-et, mert a 20 kevés. Kb 6000 Ft-ból megérkezik a cucc az USA-ból. Isten áldja Amerikát és az internetet:D

Nos, itt tartunk most. Lassan összeáll a dolog. Ami hátra van az az új kerekek felszerelése a gép aljára, amit szintén cserélni kell, el vannak törve. De ezt csak a cabinet asztalosipari felújítása után fogom megtenni, amire nagy szükség van, hisz az évek során letöredeztek darabok a gépről a vandál tulajdonos(ok) nemtörődömsége miatt. Plusz a gép elején az érmevizsgáló ajtaja elé nem kisebb vandálsággal, nemes egyszerűséggel felfúrtak egy vízszintes vasrudat, lopásgátló gyanánt. Magyarország... Lyukakkal tarkítva ezzel a cabinetet. Valahogy be kell tömni a lyukakat is. Ha ez meglesz, a sima fekete részek kapnak egy festést.

Ami kemény dió még, az a matricák az oldalán. Ugyanis elég sok ilyen rész található:Természetesen ennek is utánajártam, hogyan lehetne cserélni. Sajnos ez a legdrágább dolog, de a gond nem is ezzel van, hanem a szakszerű felhelyezéssel. Ami egy 40 ezer forint értékű matricánál nem mindegy:) Van ugyanis, szintén az USA-ban természetesen, egy úriember, aki beszkennelte a matricákat és nem kevés photoshop munkával tökéletesítette. Óriási felbontásban, többszáz megabájt terjedelemben vannak meg neki a matricák. 25$-ért a rendelkezésemre bocsájtaná. A kérdés az, hogy milyen minőségű lenne a nyomat, és mennyire szépen tudnám feltenni a gépre. egy közel 2 méter magas matricát nem könnyű felragasztani... Szóval ezen még rágódok, de mindenképp cserélem valahogy. Kuriózum továbbá, hogy a matricát csak úgy lehet feltenni, ha kiveszem a monitort a gépből!!! A csavarok a gép oldalához rögzítik. Mondanom sem kell, ez sem egyszerű...De amint ebből a pár sorból is látszik, minden megoldható:)

31 komment

[11] Deep
Aug 14., Friday 18:11 #31
Válasz Tommy_Angelo (#30) üzenetére
Természetesen, mostantól minden lépésről beszámolok
Aug 14., Friday 16:03 #30
Hatalmas RESPECT! Nagyon komoly. Remélem teszel fel majd képeket a kész gépről is! KI 4ever!!!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[22] Charlie64
Aug 14., Friday 14:36 #29
Válasz Truner (#8) üzenetére
Én is 90%-al szoktam
[11] Deep
Aug 14., Friday 9:56 #28
Válasz campero (#27) üzenetére
Ezt a kifejezést sem használták még velem kapcsolatban, meghatódtam Köszönöm.
[7] campero
Aug 14., Friday 9:51 #27
Le a kalappal. Csak gratulálni tudok. Szó szerint értékmentö vagy.
[26] shearer
Aug 13., Thursday 19:36 #26
Érdekes olvasmány volt ez a bejegyzés. További jó barkácsolást!
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[11] Deep
Aug 13., Thursday 18:48 #25
Válasz arsenal (#24) üzenetére
Köszi szépen Már úton vannak a t-moldingok, jövő héten viszünk ki ezermestert és megpróbáljuk a kasztnit megcsinálni. Közben javítják a jamma-t is, elvileg 1-2 héten belül elkészül, leszámítva a matricázást.
[41] arsenal
Aug 13., Thursday 18:17 #24
Nem semmi, gratulálok. Sok sikert a további felújításhoz.
Aug 13., Thursday 18:10 #23
Válasz Deep (#22) üzenetére
Nincs mit, aztán ha készen van jöhet a beszámoló, én meg megyek, úgyis régen nyomtam már egy-két levegő ultrát.
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
[11] Deep
Aug 13., Thursday 17:33 #22
Válasz szentpeter360 (#21) üzenetére
Hmm, köszi a tippet! A nyomtatás nem lenne gond, arra 1000 cég van. A felragasztás az, ami mocskos kényes. Utánakérdezek, abban már profi vagyok
Aug 13., Thursday 17:24 #21
Kiskunfélegyháza? Az itt van egy köpésre tőlem, lehet egyszer benézek ha kész lesz, ezért a játékért megéri.

Egyébként a matrica feltevésre van egy ötletem. Keres meg egy olyan céget akik autó reklámokkal (autók oldalán lévő reklámfólia, stb.), vagy autófóliázással foglalkoznak. De inkább az előbbit ajánlom, és hátha ők tudnak rá valami megoldást, a feltevésre, és a kinyomtatásra is.
Chill Out! Psn id: littlebraun Amaz konzolon: szent peter 360
[57] renz
Aug 13., Thursday 15:54 #20
Aztamindenségit neki!
Elismerésem!
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[11] Deep
Aug 13., Thursday 15:29 #19
Válasz warass (#18) üzenetére
Van olyan hely, ahol ez az álom valósággá válhat. Már akár 245$ ért - KATT!

De van 1200$ ért is - KATT!

Csak sajnos messze van. Ne tudd meg én meddig sóvárogtam az USA meg a brit ebay-t nézegetve
[2] warass
Aug 13., Thursday 15:22 #18
Nagy-nagy respect! Én is sokat álmodok egy Asteroids kabinról Bár igen kicsi rá az esély remélem egyszer megvalósul
[3] KERORMSZ
Aug 13., Thursday 15:13 #17
Nagyon szép, gratula még 1x, és tényleg respekt!!
Play more, Baby!!!
[46] Zandal
Aug 13., Thursday 14:54 #16
Válasz Deep (#15) üzenetére
Én is ott éltem/élek hétvégente, 3 éve "léptem" le, de azért gyakran hazalátogatok családhoz.
PSN ID: HU_Zandal
[11] Deep
Aug 13., Thursday 14:52 #15
Válasz Zandal (#14) üzenetére
Úgy fest Ott születtem, 2000-ben jöttem fel pestre.
[46] Zandal
Aug 13., Thursday 14:47 #14
Válasz Deep (#11) üzenetére
Áhh, akkor szintén Félegyházi gyökerekkel rendelkezünk ?
PSN ID: HU_Zandal
[11] Deep
Aug 13., Thursday 14:29 #13
Válasz Roxas (#12) üzenetére
Ugye? Köszike
[37] Roxas
Aug 13., Thursday 14:21 #12
Nem vagy semmi Mondjuk ezért a cuccért megéri a fáradozást
www.feltoltokodok.hu www.gamestore.hu msn: csabi@gamestore.hu facebook.com/gamestorehun
[11] Deep
Aug 13., Thursday 14:11 #11
Válasz Zandal (#10) üzenetére
Azkéne még Otthon a jó kis szobám biztonságában Ki nem adnám a kezemből.
[46] Zandal
Aug 13., Thursday 13:30 #10
Válasz Deep (#6) üzenetére
Félegyházán hol? Csak nem valamelyik kocsmában (Gödör, Y)?
PSN ID: HU_Zandal
[11] Deep
Aug 13., Thursday 13:17 #9
Vannak még itt képek:
KATT!
De ha elkészül, lesz majd egy komplett veboldal a teljes képanyaggal
[3] Truner
Aug 13., Thursday 13:11 #8
Válasz Deep (#6) üzenetére
90%-kal utazom, simán elmegyek.
[32] manga02
Aug 13., Thursday 13:07 #7
Nem semmi történet! Gratulálok a kitartásodhoz!!!
[11] Deep
Aug 13., Thursday 13:03 #6
Válasz Truner (#5) üzenetére
A végleges helye kiskunfélegyházán lesz, ha eljössz odáig, kipróbálhatod
[3] Truner
Aug 13., Thursday 13:01 #5
Aztarohadt. Te... ha kész lesz, nembánnád, ha játszanék vele egy menetet?
Szerelmes a játéktermi gépekbe.
[15] xboxfreak
Aug 13., Thursday 12:57 #4
csodálatos ez a gép és gratulálok hozzá...az a control panel gyönyörűűűű
Aug 13., Thursday 12:28 #3
Válasz Deep (#2) üzenetére
Szerintem ezt már valami másnak hívják.
Max respekt!
Found.
[11] Deep
Aug 13., Thursday 12:11 #2
Köszönöm! Hát igen. Azt hiszem ezt hívják rajongásnak
[33] backstab
Aug 13., Thursday 12:09 #1
Elképesztő türelem és elhivatottság szükséges egy ilyen projecthez! Minden elismerésem.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
Deep
Deep még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Bowling, teke, Billiárd, Búvárkodás
Barátok, ismerősök
Roxas
(offline)
BlackLord
(offline)
muDao
(offline)
storm78
(offline)
chrome
(offline)
fcbfz12
(offline)
sepsta75
(offline)
raz
(offline)
smuge
(offline)
kafaszofa
(offline)
macewindu74
(offline)
TasMan
(offline)
novaksandor
(offline)
SliDe
(offline)
Sniper ZekesB74
(offline)
Totti5
(offline)
Roland93
(offline)
LAZAC HUN
(offline)
gumisoft
(offline)
XBOX Live