[18] etihad6 (offline)

Határozott - Idegesítő - Egoista

Ő egy 23 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Kiskunfélegyháza

4192 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 34692 kreditet gyűjtött

2009 July
20:07 Kézilabda-teszt
Avagy megbolondultam...
Voltak az utóbbi időben fura bejegyzéseim, a gondolkodásom is kicsit elhülyült. Erre azon gondolkoztam, hogy tesztelgetünk itt mindent, de épp sportokat nem, pedig azért nagyon szorosan kapcsolódnak az életünkhöz (oké, a videójátékok is, de lehet, hogy sokakhoz a sport is). Tehát erre jött az ötlet, letesztelem már azt a sportot, amit jelen pillanatban űzök, ami nem más, mint a kézilabda. Hát nem is tudom hol fogom elkezdeni, talán a kezdeteknél...


A kézilabda egy labdajáték, amelyet két 7 tagú csapat (hat mezőnyjátékos és egy kapus) játszik egymás ellen. Az a csapat nyer, amelyik többször tudja az ellenfél kapujába juttatni a rendelkezésre álló játékidő(60 perc) alatt a kézilabdát. Egy kézilabda-mérkőzés két 30 perces félidőből áll, amelyet egy 10 perces szünet választ el. Utánpótlás-meccsek esetében ez a játékidő kevesebb. Akkor íme, ez lenne a sport úgy nagyjából felvázolva, a szabályokat nem írnám le, aki nem a véleményemre, hanem a szabályokra kíváncsi, akkor nyugodt szívvel látogassa meg a Wikipedia oldalát.

Miután szépen beszúrtam a kézilabda meghatározását, el is kezdeném a tesztet. Magyarországon az egyik legsikeresebb sport, méghozzá férfi és női részről is. Nem beszélve arról, hogy mindkét oldalon a klubok is elég színvonalasak nemzetközi kupákban is. A képzés is magas fokon folyik, valamint elég kedveltek más európai országok számára a magyar ifjoncok. Pl.: Ilyés Ferenc, Nagy László, Buday Dániel, Grebenár Gábor, Fazekas Nándor stb.


Egy a baj, hogy még mindig nem kezdtem bele a tesztbe, csak nyomom a sódert, de köze nincs egy teszthez. Nos akkor, vágjunk már bele (gondolom kedves olvasók már a fogukat csikorgatják, vagy már nem is olvassák, de azért érdemes lesz)! Maga a játék meglehetősen durva. Sokkal nagyobb egy-egy sérülés esélye, mint pl. a fociban. Oké, de még mindig nem mondtál igazán semmit, gondoljátok. Tényleg nem! Akkor bővebben kifejteném: egy csatt a kézre, egy csatt a fejre, röviden: nincs kímélet az ellenféllel szemben. A kedves játékosok cseppet sem félnek a bíró noteszától, hisz nem nagy dolog egy-egy sárga lap, 2 perc, de még egy piros lap sem, egy meccsen nagy csoda, hogy izomlázat nem kap a spori, mert bizony az ő karját sem kímélik. Főleg nem a beállóst. Szegény beállósnak minden van, csak jó dolga nincs. Ezen a poszton csípik, harapják, tépik a az ellenfelet, ha véletlen majd kap érte valamit, akkor meg erősen vonogatja vállát, hogy ártatlan, de persze borjú szemekkel néz a bíróra. A sérülésekre visszatérve, a leggyakoribb a húzódás. Mégpedig azért, mert mivel rengeteg felugrás van, ezért a védőnek is van dolga, szabályok sértése nélkül is "lecsaphatja" az ellenfelet, bár a sértett nem mindig érkezik le jól a földre, így pakk. Egy kisebb-nagyobb szakadás/húzódás is jó hosszú időre kidöntheti a sorból a játékost, főleg ha olyan súlyos a sérülés, hogy műteni is kell.


Én többet nem tudok összehozni, vagyis dehogynem! A támadásokat tekintve, a fő dolog a gondolkodás, precizitás. Nagyon nehéz egy jó támadást összehozni, hiszen a csapat összhangjának nagyon erősnek kell lennie. Hogy miért? Mert egy jó fal ellen mindent be kell vetnie a támadóknak. Gyors, lendületes cselek, keresztmozgások, befutások, ezeket nagyon nehéz megcsinálni, nem azért, mert nehéz befutni a falba, hanem azért, mert tudni kell, hogy hova tudja majd adni a labdát a csapattárs, tudni kell, hogy milyen gyorsan kell a cselt végrehajtani, de azt is kell még tudni, hogy mikor van az a pillanat, amikor az átlövő eldurranthatja egy-egy jó keresztmozgás/előkészítés utána labdát. Egyszóval a kézilabda egy fejjáték. Nem fejjel kell a falnak menni, nem lehet mindent egyedül megoldani. Én már kezdem ezeket megérteni, bár mindenki értené a csapatban...


Kinek ajánlom? Nos annak, aki ezek után úgy érzi, hogy valamire is tud menni egy csapatban. Bár ezek közé lehet azt is sorolni, hogy a magasságnak is jelentősége van, de valahol nincs. Úgy érzi, hogy ez a sport tetszik is vagy csak baromi jó nézni a TV-ben, de én nem akarok szenvedni. Ugyan úgy, mint bármely sportnál, itt is sok minden az akarás kérdése.

Összefoglalásként: nem lehet pontozni egy sportot, nem lehet letesztelni, mert akinek ilyen dolog jut az eszébe, az nem teljesen 100-as. Egyszerűen itt nincs ilyen, hogy szép graf., jó hangok, itt minden azon múlik, hogy neked tetszik-e, vagy nem. Persze mondjuk azt ez játéknál is, hogy valakinek biztos tetszik, de arról mégis lehet egy "tesztet" csinálni. Én erre nem voltam képes szvsz, egy próbát megért, de most akár egy mécsest teszteltem volna le:)

etihad6

Ui: Kyuubi nekem mondott valamit, és igaza van. Minden sport 10 pontos. Azt hiszem, hogy tényleg lepontozom, 10 pont, mert szinte minden sport megmozgat valamit, akár lehet ez a drága agyunk is. 10/10!
11 komment

[18] Drado
Jul 10., Friday 13:05 #11
Válasz ultratti (#10) üzenetére
A másik oldalról anyázás és köpködés
Rám nagyon kell vigyázni, mert belőlem csak egy van. A többiekre nem, mert ők sokan vannak.
[14] ultratti
Jul 10., Friday 10:42 #10
Hopp,egy értelmes írás tőled.*Tapsvihar,füttyögés,kalaphajigálá s a magasba*
[18] etihad6
Jul 10., Friday 0:07 #9
Válasz axl (#8) üzenetére
A curling nekem bejön A lábujjszkander nem
[55] axl
Jul 09., Thursday 23:47 #8
Te tenyleg hulye vagy!

A labujjszkander meg a curling szerintem nem 10 pont...
Minden játék szerepjáték
[18] etihad6
Jul 09., Thursday 22:55 #7
Válasz bence93 (#6) üzenetére
Inkább kéziii Na meg Wii
[7] bence93
Jul 09., Thursday 22:50 #6
engem valahogy hidegen hagy ez a sport...inkabb fociii
the cake is a lie...
[18] etihad6
Jul 09., Thursday 22:45 #5
Válasz Kyuubi-x (#4) üzenetére
Nem, csönd!
[7] Kyuubi-x
Jul 09., Thursday 22:44 #4
A kriketteset is oda kéne irni XD
[9] pippo
Jul 09., Thursday 22:26 #3
Fasza.
"MSF's a business. A new kind of business." メタルギアソリッド
[18] etihad6
Jul 09., Thursday 22:17 #2
Válasz Danee (#1) üzenetére
Tudom Ez a lényeg, szépen letesztelem, majd leírom, nem lehet tesztelni Mellesleg azt, hogy hülye vagyok
[367] Danee
Jul 09., Thursday 22:15 #1
Csak az első meg az utolsó bekezdést olvastam el:
"Tehát erre jött az ötlet, letesztelem már azt a sportot, amit jelen pillanatban űzök..."
"...nem lehet pontozni egy sportot, nem lehet letesztelni, mert akinek ilyen dolog jut az eszébe, az nem teljesen 100-as."

Te mondtad, nem én.
etihad6
etihad6 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szimulator, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Nyilvános megszégyenülés, Letöltés, NASA weboldal feltörése, Esőben sétálás, Kézilabda, Korcsolya, Napozás, Görnyedt ülés, Body buiding
Barátok, ismerősök
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Aky
(offline)
renz
(offline)
dreampage
(offline)
nasty
(offline)
rambustibi
(offline)
Dude
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Hwopapa
(offline)
zoli1026
(offline)
Npeti
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
x-doboz360
(offline)
hjetyekus
(offline)
HuTi
(offline)
Gyurk
(offline)
csavar
(offline)
IceMan00
(offline)
atek
(offline)
Ray
(offline)
Lien
(offline)
szentpeter360
(offline)
lorantHUN
(offline)
clizer-niisan
(offline)
wortoo
(offline)
Rince
(offline)
wodbear
(offline)
Kyuubi-x
(offline)
Szemy666
(offline)
B4raCuDa HUN
(offline)
Doom
(offline)
Drado
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
milancorleone
(offline)
tg76
(offline)
KrAtos007
(offline)
devils95
(offline)
1mzolee0
(offline)
akyyyc
(offline)
pajcsi
(offline)
peti17
(offline)
backstab
(offline)
fibroo
(offline)
markidlive HUN
(offline)
AlcohollicA_Hun
(offline)
Sicknessmásikhuga
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
Svitzh
(offline)