[23] gyuri12 (offline)

Jópofa - Humoros - Reménytelen

Ő egy 26 éves fiú és itt lakik: Jász-Nagykun-Szolnok / Szolnok

4959 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 49365 kreditet gyűjtött

2009 June
22:39 Mass Effect-Véleményem,röviden
Avagy az első játékom Xboxra...


Jól emlékszem arra a pillanatra,amikor először behelyeztem ezt a mára már kicsit kopott, kis karcokkal teli lemezt. Jól emlékszem,ahogy elkészítettem első karakterem,ahogy megvívtam első csatáimat, amikor először kellett "élet" és "halál" között döntenem,és amikor először döbbentett le egy Xbox játék. Ugyanis ledöbbentett, jó és rossz értelemben is. Néha kicsit,néha nagyon.

Először akkor,amikor átnyálaztam az Enciklopédiát,és rájöttem,hogy a játék világa talán a legkidolgozottabb amit valaha láttam. Kezdve a galaktikus történelemtől,a fajok és fegyverek háttérinformációin át, egy kis szereplő történetéig minden a helyén van. Ritkán látok ilyen alaposságot egy játékban, látszik,hogy akarnak ezzel az univerzummal kezdeni még dolgokat.(A könyvek mikor jelennek már meg magyarul?!) Régóta először olvastam és kutakodtam egy játékban,azért,mert érdekelt a dolog. 2-3 óra is beletelt,mégse bánom.

Második ledöbbenés a játék végén volt,amikor az utolsó bossharc és utolsó videó után visszatekintettem a játékra. (Játék közben nem is nézelődtem,sokszor fel sem fogtam,hogy mi történik) Epikus, hatalmas, áll leejtős. Mind a grafika( némelyik bolygó ege gyönyörű,bevallom néha perceket töltöttem az ég fürkészésével) mind a harcok( féltucat Gethet felemelni,majd a végtelen világűrbe kilökni...hmmmm) , vagy éppen a zene(ami majdnem olyan jó mint a Lost Odyssey zenéje)de leginkább a főszál az,ami miatt ilyeneket mondok. Bár lehet,hogy az is csak azért tűnik ilyen jónak,mert a melléküldetések már közel sem voltak ilyen jók... Hm. 3-szor játszottam ki,és nem volt olyan pillanat,amikor untam volna,mert tudtam,hogy ha túl vagyok az egyhangú 2-3 perceken,akkor utána kapok valami izgalmasat. Mondjuk egy párbeszédet,ahol egy rossz gomb megnyomásával megölöm a kedvenc karakteremet? Egy felejthetetlen videót? Esélyt arra,hogy lemészároljak egy ártatlan embert? Az nem is izgi.

A 3. ledöbbenés az első DLC-nél volt. Hogy miért? Mert sokkal többet vártam... Rengeteg üresjárattal is lehetett maximum 3 óra a végigjátszás,mindez a legnehezebb nehézségifokozaton. Nem untam egy percét sem,de mindaz,ami miatt szerettem az alapjátékot kiveszett belőle. A harcok nem voltak olyan szuperek, alig volt benne felfedeznivaló( igazából SEMMI sem volt benne), háttérinformációkat is csak elvétve csöpögtetett, nehéz döntés csak egy volt benne (és az is egyértelmű nem is volt igazából nehéz). Nem volt több mint egy hosszabb melléküldetés,ami után az ember keserű szájízzel áll fel szeretett játéka elől,és kérdezi mogorván magában,hogy "Csak ennyi?!".

Ez persze nem az alapjáték hibája,mégis fáj egy kicsit. Ugyanígy fáj az is,hogy az ellenfelek a karakter fejlődésével együtt fejlődnek, az is,hogy a játék piszok könnyű, és az is,hogy a szintlépésekkor az embernek nem kell gondolkodnia,hogy mire is rakjon pontot,mert egyértelmű. A mellékküldetések közel sem hozzák a főküldetések szintjét, azonkívül volt egy ígéret a fejlesztők részéről,hogy erősen kötődni fognak a főszálhoz... Nem tartották be.
Talán majd a 2. rész javít ezeken,talán nem,de az biztos,hogy meg lesz véve.


Wrex FTW!!!4

Ui: A minőségért és a mennyiségért elnézést. Ez a 2. Mass Effect tesztem(és már nem volt energiám megírni egy hasonló méretűt), ugyanis az első egy szörnyű félreértés áldozata lett. (Ki akartam törölni néhány fájlt,viszont én hülye kijelölve hagytam azt a bizonyos Word dokumentumot is...)
Mass Effect 13 komment

[16] lorantHUN
tegnapelőtt 12:59 #13
Jó lett. Mass Effecthez elméletileg nemsoká jön új DLC, szóval nem kell 2010-ig várni.
http://twitter.com/LORANT92
[23] gyuri12
Jun 30., Tuesday 11:56 #12
Válasz Kalamoj (#11) üzenetére
Azt sajnálom nagyon,hogy kevés regény jelent meg magyarul. Nem rég jártam az egyik könyvesboltban,és lehetett kb 5 teljesen noname Warhammer regény.
[11] Kalamoj
Jun 30., Tuesday 11:40 #11
Válasz gyuri12 (#7) üzenetére
WH40K alap, most tolom a Horus Heresy sorozatot, nagyon adja, bár az inkább 30K
Vegyél Gömböcöt! www.gomboc.eu PSN ID: Kalamoj
[19] Hellfrost
Jun 30., Tuesday 11:26 #10
Válasz gyuri12 (#9) üzenetére
Hát igen Saren nek sokszor nem volt bőr a képén...
[23] gyuri12
Jun 30., Tuesday 11:18 #9
Válasz Hellfrost (#8) üzenetére
Sok évi PC-n szenvedés után nekem meg pont nem tűnnek fel az ilyenek.
Egyedül azok voltak zavarók,amikor videók közben töltögette a textúrákat.
Ettől függetlenül egyetértek veled.
[19] Hellfrost
Jun 30., Tuesday 11:06 #8
Válasz gyuri12 (#7) üzenetére
Én nagyon sokáig csak PC-ztem, és pont az egyik fő érv végül a konzolok mellett az volt, hogy ott nem szaggatnak a dolgok, egyszerű minden, nem kell folyton nyomozgatni mi a gond, ha PC-n ez volt, levettem kicsit a grafot vagy vettem némi ramot, itt meg nincs mit tenni és ez zavaró, azt hittem majd az install segít, hát nem... Konzolon szerintem ilyesminek nem szabadna lenni és sokszor nincs is, néhányan viszont trógerek sajna a fejlesztők közül engem ez zavar.
[23] gyuri12
Jun 30., Tuesday 10:43 #7
Válasz Gulandro (#1) üzenetére
Hogy-hogy nem fogott meg? Nem rég még tetszett.
(Kép kicserélve, ez rondább,de nem lóg ki.)

Kalamoj: Hozzám a Warhammer40K világa áll a legközelebb,az úgy tetszik ahogy van mert tipikusan emberi, és teljesen elképzelhető,hogy ilyen lesz a jövőnk. A ME világa kicsit "szeretnénk,ha ilyen lenne", és emiatt nem hihető.

Hellfrost: Ezek azok a problémák,amik engem nem zavarnak annyira. Ha fel is tűnik egy-két ilyen,akkor sem szeretem felfújni,mert sok Xbox blockbusternél ugyanez van, ahogy PC-n is vannak ilyen játékok. A liftezést meg csak jól kell kihasználni,én WC-re mentem közben,vagy ittam.

Amúgy kösz mindenkinek a dicsérést.
[46] csavar
Jun 30., Tuesday 10:34 #6
Én egyszer végigtoltam és el is adtam... "ocsóé"
Ne hazudj, mert összezavarod a csillagokat és kiszámíthatatlan lesz a jövőd! PSN ID: vjcsavar
[29] sepsta75
Jun 30., Tuesday 10:22 #5
jó lett az írás Gyuri,thx!
[19] Hellfrost
Jun 30., Tuesday 9:23 #4
Én imádtam úgy ahogy van, a leírtakon túl még bosszantott a tecnikai oldal, PC-t megszégyenítő berángatások, betextúrázások, időnként egy 180 as fordulat horroriszttikus látvánnyal kecsegtet másodpercekig, no meg a sokat emlegetett örökkévalóságig tartó liftezések, de amúgy így is 9 nálam hatalmas élmény, de egy kicsivel több odafigyeléssel tökéletes lehetett volna.
[11] Kalamoj
Jun 30., Tuesday 4:00 #3
Azért akad jópár kidolgozottabb világ, a Mass Effecté sehol sincs (ami nem nagy gond a játékhoz simán elég) a nagyokhoz képest.
Vegyél Gömböcöt! www.gomboc.eu PSN ID: Kalamoj
[367] Danee
Jun 30., Tuesday 1:00 #2
Jó lett ez, én már attól is frászt kapok, ha egy kommentet újrakell írnom, mert véletlen törlés helyett visszalép, mert nem volt aktív a szövegdoboz, szal' respect.
[41] Gulandro
Jun 30., Tuesday 0:46 #1
A borítóról érdemes lenne egy kisebbet betenni ha lelsz. Pokoli újraírni egy szöveget, de nekem így is tetszett. A játék végül nem fogott meg, de ez már csak így van.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
gyuri12
gyuri12 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Passziánsz / aknakereső, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Internetes szex, Esőben sétálás, Foci, Cserepadon ülés, Hóember építés, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
Id
(offline)
zs0lt1
(offline)
Đoma
(offline)
casper007
(offline)
Matos
(offline)
rolmanus
(offline)
bosznai5
(offline)
multishoot
(offline)
IQ
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
Sübe
(offline)
x-doboz360
(offline)
Gyurk
(offline)
IceMan00
(offline)
Gulandro
(offline)
Deleter13
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
Szemy666
(offline)
Nyeksek
(offline)
okornyalbaro
(offline)
XBOX Live
Mass Effect adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Microsoft
Fejlesztő: Bioware
Megjelenés: 2007. Nov 12.
Kategória: Szerepjáték
Online játékmód: Nem ismert

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 14.6 (96 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon

28 | Mass Effect 2 gethvadászat

Befutott a legfrissebb gameplay videó a BioWare két éve útjára indított űreposzának jövő érkező második felvonásáról, a Mass Effect 2-ről. Shepard akciózik.

17 | Mass Effect: itt a Pinnacle Station

Viszonylag sok szó esett korábban a második Mass Effect letölthető tartalomról, a DLC azonban most méretes csend közepette vált elérhetővé az Xbox Live Marketplace-en.

13 | Mass Effect: az új DLC

Még májusban hallottunk arról, hogy új Mass Effect letölthető tartalomról hullhat le a lepel hamarosan, most pedig úgy tűnik, hogy erre ezen a héten fog sor kerülni.

13 | Mass Effect: újabb DLC?

Lassan már a Mass Effect második részéről kellene hogy szóljanak a pletykák, most azonban egy kicsit még az eredetiről lesz szó, nem kizárt ugyanis, hogy újabb letölthető tartalom érkezik hozzá.

20 | Mass Effect: képek a letölthető extráról

Nemrégiben írtunk a Burnout Paradise letölthető tartalmáról, most pedig hasonló témával folytatjuk, csak éppen a Mass Effect-el kapcsolatban: friss képek az első DLC-ről.

35 | Mass Effect: az első letölthető tartalom

A masszív év végi kínálat egyik legkiemelkedőbb darabja volt tavaly a Mass Effect, és régóta vártuk már, hogy felbukkanjanak az első konkrétumok a különféle letölthető extrákkal kapcsolatban: a Bioware most felfedte az első extra küldetést.

31 | Mass Effect: a nagy bocsánatkérés

Csillapodni tűnik a Mass Effect szexjelenetei körül kavargó botrány. A Fox News-on a játékot pornográfnak minősítő műsorvezető megnézte a Mass Effectet - aztán bocsánatot kért.

64 | Mass Effect: a nagy szexbotrány

Az utóbbi idők leginkább mosolygásra, és ugyanakkor homlokráncolásra késztető botránykrónikája következik: a konzervatív értékrendjéről elhíresült amerikai Fox News tévécsatorna nyílt, fiataloknak célzott pornográfiával vádolja a BioWare szerepjátékát, a Mass Effect-tet.

22 | Mass Effect: sztori trailer

A Mass Effect nagy sebességgel közeledő megjelenésével párhuzamosan beindult a trailer-gyár is a BioWare-nél, jönnek a videók dögivel. Például ez a roppant pörgős trailer.

37 | Mass Effect: katonadolog

Már nem is kell olyan sokat aludni a Mass Effect megjelenéséig: a BioWare régóta várt epikus sci-fi szerepjátéka három héten belül a polcokra kerül. Harcolós videó a porondon.

33 | Mass Effect videókosár

Nem egy, nem kettő, hanem kapásból négy gameplay videó érkezett a novemberre bellőtt epikus sci-fi szerepjátékból, a Mass Effect-ből. Mondtuk már, hogy tényleg epikusnak néz ki?

36 | Mass Effect karakterbemutató

A Mass Effect novemberben érkezik: a BioWare bolygókon átívelő sci-fi szerepjátéka tömve van különleges karakterekkel - most közelebbről is megismerheted őket.

24 | Mass Effect: megjelenés novemberben

Nagyon úgy tűnik, hogy végre valahára tényleg kőbe vésték a Mass Effect megjelenési időpontját, és valóban megkapjuk még az idén a BioWare Xbox 360-as szerepjátékát.

20 | Mass Effect látnivalók

Jó sokáig kellett várni rá, de idén őszel tényleg megjelenik: a BioWare trilógiának szánt Mass Effect sci-fi eposzának első epizódja jobban néz ki, mint valaha. Új képek a porondon.

14 | [E3] Mass Effect Trailer

Elképesztően monumentális hangulat, nagyzenekari aláfestés, grandiózus történet - ez lenne a Mass Effect. A Microsoft konferencián mutatott trailere foyltatja a mozgóképek sorát.

22 | Mass Effect: csak jövőre?

A múltban egyszer már csúsztattak egyet a BioWare ígéretes Xbox 360-as RPG-jének megjelenésén, nemrég pedig újabb baljós jelek bukkantak fel a Mass Effect-tel kapcsolatban.

24 | Mass Effect: Krogan belépő

Az idei év bőséges X360-as szerepjáték kinálatának egyik ékköve a BioWare új szerepjátéka, a Mass Effect A trilógiának tervezett sorozat első részében nem lesz hiány bizarr idegenekből...

35 | Mass Effect kóstoló

Az amerikai G4 tévécsatorna mozgóképes kóstolóval borzolja a Mass Effect-re várakozók idegeit. A BioWare epikus, többrészesre tervezett sci-fi RPG-je idén ősszel robban be a boltokba.

114 | Csúszik a Mass Effect

Nem tudja tartani a az eredetileg nyárra, júmuis / július környékére belőtt megjelenési időpontját a BioWare epikus Xbox 360 szerepjátéka, a Mass Effect. Az új időpont: szeptember.

19 | Mass Effect: segélyhívás

Az űr sötét mélyéből másznak elő az idegenek, és jól lemészárolnak mindenkit. Egy utolsó segélyhívásra van csak idő... és pontosan ezt mutatja be az új, nagyfelbontású Mass Effect videó.

20 | GDC: Mass Effect a nyár elején?

A Bioware élén álló Ray Muzyka elárulta, hogy Xbox 360-as RPG-jük, a Mass Effect nem lesz ott az idei E3-mon, ami azt jelenti, hogy még a júliusi rendezvény előtt megjelenik a játék.

10 | Mass Effect: lángoló alien

A Mass Effect már majdnem itt toporog a küszöbön: a BioWare sci--fi szerepjátéka grandiózus, három epizódon átívelő történettel és a csapattól megszokott vizuális mágiával kényeztet. Új képek!

29 | Mass Effect durvítás

Három artwork, négy screenshot

18 | Mass Effect demo walkthrough

A Bioware szerint van élet a Star Wars után...

17 | Mass Effect trailer

Zizeg a lézer, süvít a plazma

24 | Mass Effect falatozás

Négy új kép a Bioware produkciójáról.

28 | Mass Effect Gameplay

Az univerzum sorsa a kezdben.

10 | Mass Effect szépségek

Határ a csillagos ég.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába