[24] CeXzer (offline)

Ő egy 43 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4936 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 53935 kreditet gyűjtött

2009 June
22:46 Ingyenes játék: Battleforge (Majdnem ingyenes)
A gyűjtögetős kártyajátékok nyomdokain

Ha már az előbb volt Magic: The Gathering, itt egy másik kártyagűjtögetős játék. Személy szerint már régóta várom, hogy valaki meggyőzze a WOTC-t, hogy nagyszerü dolog lenne, ha kis animált figurák csatáznának egymással a Magic Onlineban. Asszem ez még nagyon sokáig álom marad, helyette viszont itt a Battleforge, ami csalódás is, nem is, de inkább nem.

Ez egy RTS-CCG hibrid. Alapvetően más RTS-ekhez hasonló csatákat kell lejátszani, viszont építkezés helyett egy 20 lapból álló paklit tartunk a kezünkben, amelyből válogatva idézhetünk különböző lényeket, épületeket, illetve varázsolhatunk a játékot direkt módon befolyásoló eseményeket (tűzlabda, az egységek közvetlen gyógyítása, stb). Az erőforrás menedzsment nem tünt el, a pályákon kétféle épület-pontot lehet megtalálni, az egyik a power termelésünk ütemét növeli (ez a mana, amit ki kell fizetni az egyes kártyák kijátszásáért), a másik pedig a monument, amin a 4 színü gömb egyikét felhúzhatjuk. Mindkét típus fix helyeken található, és egységeink közelbe juttatásával szerezhetünk lehetőséget, hogy felépítsük rá a megfelelő építményt. Minden kártya valamelyik szférába tartozik (Tűz, jég, árnyék, természet), és a használatukhoz 3 feltételnek kell teljesülnie:
- van annyi és olyan gömbünk, amennyi az adott kártyához szükséges
- van elegendő erőnk (power)
- nincs cooldownon a kártya.

Innentől egyértelmű, hogy a játékosok a monumentekért és a power wellekért küzdenek, hiszen minél több van, annál erősebbek vagyunk, és minél kevesebb, annál gyengébbek.
A grafikai megjelenítés színes, látványos, bár kicsit egyszerű, szögletes. Ettől függetlenül nem néz ki rosszul, ahogy a magasabb szintű monstrumok a kisebb, ám nagy létszámú egységek fölé tornyosulnak.
Történet mód is van, bár elég rövid, de nem túl könnyü, és több pályáját kooperatív módban lehet megcsinálni.

A játék ingyenes lett nemrég, lehet regisztrálni, letölteni, megkapjuk a 2 alap paklit, amivel lehet játszani kötöttségek nélkül. Igazából viszont hamar rájövünk, hogy így hamar elveszti a varázsát, hiszen nem szerzünk újabb kártyákat, csak upgradeket kapunk a jelenlegiekhez a küldetések jutalmaképp. (Igen, lehet fejleszteni a kártyákat). További kártyákat pedig jópénzért lehet csak beszerezni, a többi CCG-nél megszokott booster packek formájában (azaz nem tudjuk mit kapunk, mikor vásárolunk), vagy csere-bere útján a többi usertől.

És miért csalódás? Bár alapvetően a játék jó, RTS-ként is megállja a helyét, folyamatos, gyors és jó döntésekre van szükség a győzelemhez, az eddig játszott pár PvP meccsemben üresjárat nem nagyon volt, és mindig tudtam mit rontottam el (és nem éreztem totál esélytelennek az alappaklim sem, bár azért nem mondhatnám, hogy egy-egy nagyobb szörny nem jött volna jól:) ), azt az érzést nem adja, mint a Magic: the gathering. Itt én a csatákat inkább RTS-ként látom, nem CCG-ként, ahol a kártyák együttműködése, a másik lépéseire adott szivatós reakciók, a nagy tervek dugába dőlése egy minket negatívan érintő lépés miatt mindennapos dolgok. Itt inkább az a döntő, kivel hova megyek, nincsenek akkora meglepetések. Igaz, sokat számít milyen egységgel kit akarok lenyomni, kb annyira, mint más RTS-ekben.
Természetesen senki sem mondta, hogy ennek olyannak kell lennie, mint egy eddigi CCG klónnak, és igazából nem is csalódás, inkább csak kicsit mást vártam. Félreértés ne essék, a deck összeállításának is komoly szerepe van, nagyszámú választási lehetőség áll rendelkezésre, és sok sikeres stratégia lehetséges.
Ha akarjuk, sok egységgel is lerohanhatjuk az ellenséget, esetleg kevés, de erős egységekkel, vagy kevés egységgel, de erős varázslatokkal, stb, stb. És mindig felkészültnek kell lenni egy támadás visszaverésére, mert bár látjuk mit csinál a másik, nincs fog of war, egyetlen egységgel besétálhat egy gyengén védett monument mellé, és pillanatok alatt odaidézhet egy egész sereget, ugyanis bárhol lehet varázsolni, ahol földi jelenlétünk van.
A színek száma nincs megkötve, de azért ritkán látni 2 színnél többet alkalmazó decket.

Mindezt úgy írom, hogy a végleges verzióban csak alapkártyáim vannak, ám a bétában voltak mások is. Az új kártyák nem sokat változtattak az érzéseimen a játékkal kapcsolatban, ami nem jelenti azt, hogy a végleges verzióban nem lenne ez másképp. Kipróbálásra mindenképp ajánlom, főleg így ingyen, RTS-ként kifejezetten kellemes, és azt gondolom ha nem sajnálja az ember a ráfordítást, azért itt is el lehet dédelgetni a kártyagyűjteményünk, mint más CCG-kben. Az ötlet pedig, hogy vegyítsük ezt a két stílust kifejezetten szimpatikus.
Magic: The Gathering Online 4 komment

[24] CeXzer
Jun 23., Tuesday 13:26 #4
A Magic online-on azért elég könnyü játszani, csak túl kell tenni magunkat azon, hogy pénzt kell adni olyan dologért, amit aztán nem foghatunk a kezünkbe. (Illetve van redemption, ha összegyüjtessz egy set-et, a set megjelenésétől egy ideig elküldik a valódi kártyákat, de akkor nem használhatod őket MTGO-ban.) Nameg ahogy írtam a DotP-s bejegyzésemben, nagyon sok a profi deck, és kezdőként nagyon sokat elverik az embert Van viszont egy nagyon okos formátum, a pauper, ahol csak common kártyákat lehet használni, ha azt játszol, olcsón is lehet jókat mókázni, csak érthetően kevesebben játszák.
Ja, és én nagyrészt itthon játszom az asszonnyal, meg van pár MTGO kártyám is, de abba sem akarok nagy összegeket fektetni. Nekem maguk a kártyák is kielégítik a gyűjtögetős szenvedélyem, a legnagyobb része nagyon hangulatos, és jók az illusztrációk. Nem tom így 30 év felett mennyire tudnék beolvadni, ha elmennék valahova játszani
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[41] Gulandro
Jun 23., Tuesday 13:11 #3
Válasz CeXzer (#2) üzenetére
Egyébként anno próbálkoztam magic szimulációkkal, de nem találtam olyat ami tetszett is volna. Nagyon sokáig reménykedtem, hogy a Hasbro+Wotca lesz olyan eszes és a PS3 kamerás kártyajátékhoz hasonlóan kiad egy igazi gyűjthetős dolgot de csalatkoznom kellett. Ez is olyasmi ami élőben jó, de mivel már úgysem, így lassan sehogysem. Jól megaszondtam. Csodálom h még valaki gyűri magát ezekkel.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[24] CeXzer
Jun 23., Tuesday 9:08 #2
Válasz Gulandro (#1) üzenetére
Kívánságod számomra narancs
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[41] Gulandro
Jun 23., Tuesday 2:13 #1
Izé, FreePlay címmel már ír itt egy srác cikksorozatot a blogok között. Nem szerencsés azonos címen futtatni.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)
Magic: The Gathering Online adatlap
Még nincs besorolva Tinédzsereknek
Kiadó: N/A
Fejlesztő: Leaping Lizard
Megjelenés: Nem ismert
Kategória: Stratégia
Online játékmód: Van

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 60.2 (11 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon
Tovább a játék adatlapjára / fórumába