[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4933 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2009 June
17:47 Magic: The Gathering - DotP
Vlemnyem a DotP-rl azoknak, akik ismerik a krtyajtkot.
Teljesen vegyes rzelmeim vannak ezzel a jtkkal kapcsolatban. Viszonylag rgi Magic rajong vagyok, br igazn akkor lveztem a jtkot, mikor mg mindenki kezd volt a krnyezetemben. Akkor alapveten nem durva krtykkal nagyon jpofa, de nem tl ers paklikat lehetett sszerakni, s azokkal jkat jtszani. Ma Magic Online-on jtszom (nha), viszont ott olyan ers a felhozatal, hogy a kis olcs deckekkel nem sok eslyem van.

A Duels of the Planeswalkers visszahozza a rgi M:TG hangulatot, nekem. Nagyon alap krtykkal lehet nagyon j csatkat jtszani. A megjelents csodlatos, a krtyk szebbek, mint az MTGO-ban, teljesen megvan ugyanaz az rzs, mintha asztalnl jtszannk. Viszont ebben ki is merl a tisztn pozitvumok listja.

Sajnos, valamilyen oknl fogva a DotP nem gyjtgets jtk. Nem lehet benne cserlgetni, st, igazbl tisztessges sajt decket sem lehet sszelltani.
A jtk ad paklikat, egy-egy szn (vagy ksbb gondolom sznkombinci kr rendezve). Ez azt jelenti, mikor az ember megszerzi pl. a fehr paklit, kap, nem szmoltam meg, de gondolom 40 db krtyt, ami az alapjt adja a decknek, s ehhez ksbb szerezhet mg 17-et. Mind az alap 40-ben, mind a 17 ksbb szerzettben van duplzs, teht ugyanaz a krtya elfordul tbbszr. A deck szerkesztse annyiban merl ki, hogy melyik krtykat akarod benne hagyni a 17 extrbl. Az alap lapokhoz hozz sem lehet nylni (kivenni se lehet ket), s fldek sincsenek, azokat automatikusan teszi hozz a jtk megfelel mennyisgben. Ennyi, fix deckek vannak, s az egyik deckhez tartoz krtykat nem lehet (legalbbis eddig nekem nem sikerlt) msik deckben felhasznlni.
Azt gondolom, a MTG jtkok alapveten fontossgi sorrendben a kvetkezkn mlnak:

- Milyen krtyk vannak a tulajdonunkban.
- azokbl milyen paklit lltunk ssze.
- Szerencse
- Hogyan jtszuk meg a hzott krtykat.

Ebbl az els kett teljesen hinyzik a jtkbl. Ez risi hiba szerintem. Van viszont egy elnye, s itt visszatrnk a bevezet szvegemhez. Ez azt is jelenti, hogy maguk a jtkok kiegyenslyozottak lesznek, senki sem jn mindent ver ultraritka deckel, ami sok-sok dollros rtket kpvisel. Ettl pedig a jtk nagyon szrakoztat, annak ellenre, hogy az alapjai hinyoznak. Aztn ksbb hogyan fogjk talaktani, az nyitott krds, akr eljuthatunk addig az llapotig is, ha j krtykat adnak ksbb hozz, ami a MTGO-n megy.

A tartalom egybknt nem rossz, nagyon alap krtyk ksznnek vissza*, s elg gyakori tmkra alapul deckek is (elf deck, goblin deck), br ezeket mg csak ellenflnl lttam, de felttelezem, mi is sszegyjthetjk ket. Krtyt szerezni a klnbz jtkmdokban lehet. Pldul a campaign md, ahol egyms utn klnbz planeswalkereket kell megverni, mindegyik nyertes csata ad egy krtyt az ppen hasznlt decknkhz, illetve nmelyik egy j paklit ad. Lehet online jtszani, s van egy challenge md is, ahol egy krnk van megnyerni egy jtkszitucit.

Pro:
- Megjelents
- Hangulat
- Nosztalgia

Con:
- Nem gyjtgets "Gyjtgets krtyajtk"
- Nagyon limitlt paklipts.

Nekem 8.5/10, mint egy XBLA jtk, s 4/10, mint egy Magic: The Gathering jtk.

* Ahogy nztem nagyrszt X edition lapok, a set jelzse pedig egy xbox controller a krtyn :)
Magic: The Gathering Online 1 komment

[24] CeXzer
Jun 20., Saturday 13:30 #1
Valszeg nem rdekel senkit, de a Wizards of the coast frumon a rgi jtkosok is rendesen kifejeztk a felhborodsuk a deckszerkeszts hinya miatt. Sokan gy jellemzik a jtkot, mint fizets trial verzit az MTGO-hoz, amiben van is valami, ott is kapunk pr fix decket, aztn lehet velk jtszani.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)
Magic: The Gathering Online adatlap
Mg nincs besorolva Tindzsereknek
Kiad: N/A
Fejleszt: Leaping Lizard
Megjelens: Nem ismert
Kategria: Stratgia
Online jtkmd: Van

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Olvasi rtkels: 60.2 (11 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba