[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4784 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 119746 kreditet gyjttt

2009 June
14:13 [PROTOTYPE] teszt
Biolgiai mutnsok, zombik, elszabadult vrusok s New York...
Alex Mercer egy j biolgiai fegyver, a nem vrt esemnyek, nem vrt kvetkezmnye. Kpessgei messze ellenfelei fl emelik. A mltja elveszett, nem tudja kiben bzhat, de bosszt eskszik.

A jtk alaptrtnete, hogy a fszerepl felbred egy laboratriumban ahol ppen hentes bemutatt szndkoznak tartani a testt. Nem tudja ki vagy mi is valjban, gy meneklsbe kezd. m a jl kpzett katonk megtalljk s ekkor Alex s katonk is szembeslnek valamivel. Az ztt vadbl vadsz lett s megkezddik a hajsza az idvel. Kiderteni mi folyik a vrosban, honnan szabadult ki a vrus mikzben kellemesen sztverhetnk mindent.

Ez mind szpen hangzik, de a tnyleges megvalstshoz igen gyenge krnyezeti grafika tartozik. A videk szpen nznek ki renderelve, de tbbi engem kicsit egy elz genercira emlkeztet. Hanyag textrk, res gbolt. Alex maga rszletesen ki van dolgozva s trhet a szinkron munka is. De ez egyedl Alexre s mg taln a nagy ellenflre igaz (nem lvm le a pont). A tbbi helyen egyszeren hihetetlen nagy baklvsek vannak. Megmondom szintn n nem igen foglalkoztam ezekkel, mert nem vagyok annyira grafika fanatikus, de valahol nekem is van egy ignyem, gy 2009-ben. A hangeffektek ellenben nagyon remekl lettek megcsinlva, a robbansok hangja sem az a megszokott stdi effekt, amit a grafika lttn vrnnk. sszessgben vizulisan kiss hanyag munkt vgeztek. Cserbe akkor sem szaggat a jtk ha 3 tank, 2 helikopter l minket mikzben 200 zombival is egy kpernyn vagyunk s szmomra inkbb ez mint a cscsgrafika is a szaggats.
Alex mozgsa nem rossz, de azrt a mozgskultra sem a vilgbajnok, de ez igazbl senkit nem fog rdekelni aki a kezbe veszi. Felfutni egy falon s utna ugrani egy 1201 mter majd becsapdni igen mulattat tud lenni ahhoz, hogy ne foglalkozzunk a tipikus sandbox hinyokkal.

Az alaptlet j, a trtnet pedig kifejezetten rdekes is lehet ha foglalkozunk vele. A vrtnl meglepen tbb fordulattal talljuk magunkat szembe s ez manapsg akci jtkoknl kifejezetten ritka. Ha fszlon vgigmegynk nem sokat tudunk meg a mltrl, ppen annyit amennyi ahhoz kell, hogy rjjjnk mi is folyik a vrosban, de tbb van itt ennl. Az utcn mszklva s a mellk kldetsek sorn tallkozunk gy nevezett Web clpontokkal. Ezen emberek memrijt magunkba szvva jabb titkokat tudhatunk meg. Itt tbb szl is sszekapcsoldik, megrtsk lehet elsre egy picit bonyolult, de tekintve, hogy ezek a videk visszanzhetek, viszonylag knny sszerakni a kiraks elemeit. sszessgben lehet r mondani, hogy a trtnet komplex. A httrrel nem ktelez foglalkozni, teht ezen clpontok megkeresse nem ktelez, inkbb csak mint rdekessg van jelen.
A jtkmenetet tekintve sok rdessggel tallkoztam. Egy biztos a fejleszts kicsit zavar. Nem azrt mert bonyolult hanem mert hlyn van megoldva. Minl ersebbek vagyunk az ellenfelek is annl ersebbek. Ez els hallsra j, mert nem szeret szerintem senki 1 tsbl mindent sztverni miutn minden lehetsges tuningot megvett, na de krem vannak hatrok. A jtk vge fel hiba van meg minden, krlbell olyan 20 msodperc alatt vgnak minket haza a legknnyebb fokozaton. Szmomra ez nem felttlenl lvezeti jelensg. A knny fokozat lnyege, hogy az olyan szerencstlenek is lazn vgigvigyk akik nem szeretik a kihvsokat. De itt nincs ilyen. Nhny helyen gy felhztam magam, hogy el sem brom mondani. A nehzsg ellenre krptolnak minket egy raks checkpoint-al, hogy ne szvjunk annyit. A msik nagy gond a regenerlds. Nem rtem minek raktk bele. Csak akkor tltdik az letnk jra (s megjegyzem maximum flig tudja magt begygytani) ha harc fzison kvl vagyunk azaz senki nem lt minket. Ez baromsg. De j nagy. Persze kikszblhet ha kell kpen odafigyelnk.
Itt szeretnk kitrni az alakvltsra. Brkinek az alakjt felvehetjk akit legutoljra magunkba szvtunk, ilyenkor letet is tltnk plusz elrejtjk magunkat a sok gonosz katona ell. Ez nagyon jl hangzik, de a jtk vge fele semmit nem r s csak gy van. Mr mindenhol detektorok lesznek amik kiszrnak minket. Sok helyzetben viszont letment tud lenni, bejuthatunk helyekre ha klnbz magas rang katonkat szvunk magunkba, fejldhetnek azok a kpessgeink melyek befolysoljk milyen jl bnunk a lfegyverekkel, helikoptervezetst tanulhatunk ilyesmi. Erre sajnos bnusznak mg rjn az is, hogy ha egy katont meglnk az utcn ( volt ott egyedl) s ezt nem rejtve csinljunk hirtelen ott terem 25 msik s seggnkbl is tankok s helikopterek jnnek el.
Elsre nem tetszett, viszont gy legalbb mindig van valami prgs. Az akci hihetetlenl ltvnyos, m egyre nehezebb nagyon oda kell figyelni, de sok sikerlmnnyel gazdagodhatunk ha levernk egy fl hadsereget. Ismtlen nem gond ez, de valahogy nekem tl gyors.

A kldetsek vltozatosak. A fszl kldetsei viszonylag kellemesen hosszak (10-30 perc) s ltalban megnyitnak j fejlesztseket is, valamint ezek alatt vltozik a vros. Ez egy nagyon j dolog, mert New York ide vagy oda iszonyatosan vltozatosak lehetnek a helysznek, nem felttlenl ltjuk mindig olyannak a Times Square-t mint amilyen a jtk elejn volt. A mellk kldetsek melyekbl szm szerint 88 van, vagy nagyon lvezetesek vagy nagyon idegszaggatak. Az utbbi a nehzsg miatt, mert az ember gy rzi sosem csinlja meg ket. Ezek is vltozatosak, mondok pr pldt, adott jrmvel meglni annyi ellenfelet amennyit tudunk, adott kpessggel ugyanezt tenni, hztet versenyek, bzis behatolsok illetve clpontok magunkba szvsa. Nekem tetszik ezek sszettele s j kis idtlts pldul tankkal zombikra vadszni.

sszessgben a Prototype egy j jtk, de azrt ne vrjunk forradalmi jtsokat. Akit megfog az ellesz vele egy j 20 rt elsre aztn ha achievementeket vagy trfekat is akar szerezni az ember akkor, kicsit jobban bele kell snia magt pldul a „ne halj meg egyszer sem” lerssal rendelkezbe. Azoknak mindenkppen ajnlanm akik szeretik a nyitott vilggal rendelkez, prgs, brutlis akci jtkokat. A Pkember jtkok (Spider-Man 3 & Web Of Shadows) rajonginak pedig ktelez vtel. J jtk flrerts ne essk, de foglalkozhattak volna tbbet is balansszal.

Nlam a kvetkez rtkelseket kapja

Grafika : 6/10
Trtnet : 8/10
Jtkmenet : 8/10
Nehzsg : 8/10 (ellenttes pontozs)
Szavatossg 6/10
Prototype 15 komment

[73] zaz
Jun 15., Monday 12:44 #15
majd olcsn...Infamous mellett ez most nem kell nekem.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Jun 14., Sunday 12:08 #14
ha megnzzk hogy mennyi embert/tankot/jrmvet mozgat egyszerre a jtk s mindezt elg sok fps-el mr annyira nem is csnya az a grafika.legalbbis a pkember jtkokban fele ennyi objektum se volt csnybb grafikval.....viszont a crackdown nagyon alzza ennek is jl llt volna inkbb egy cel-shaded grafika
"A ni megrzs a logika teljes hinynak politikailag korrekt kifejezse" Steam_ID: T1B1/Origin: GeneraL_HUN/ Uplay: sztibi87/ Xbox Live: GeneraL XTX
[17] zoba
Jun 14., Sunday 11:52 #13
jo teszt lett
nekem csak nha volt hogy elakadtam anyztam egy sort de addig nem hagytam abba amig nem sikerlt pl mikor meneklni kellet a ujratermeld helikopterek ell akkor n el kezdtem ppp verni egy rakatot pedig csak el kellet volna bujni
jelentkezzen akinek nincs hamistott ruhja ,s illeglisan letlttt filmje mp3 ja s termszetesen eredeti windossal kacrkodik
Jun 14., Sunday 10:10 #12
Ksz a tesztet tuti nem kltk r !
Sprolok inkbb az szi nagygygykra ez a kaka helyett !
Uram ,n iszik ?nem ! dohnyzik ? nem,csak ha rszeg vagyok !!!!!
[13] Xclusive
Jun 14., Sunday 1:16 #11
Szerintem nagyon j jtk nekem tetszik s el is vagyok vele
Valaki eltudn magyarzni, hogy a Cleanup acsihoz mit kell tennem ??
Mert azt rtem hogy egy single valamit kell csinlnim 15 embert kinyirni.
Namost 1 olyan suhintssal 15 ember vagy csak egy sima cucc 1 emberre 15x ?
Arrive - Raise HELL - Leave
[9] hunkosza
Jun 13., Saturday 17:42 #10
Vlasz Rewmac (#9) zenetre
Kiraly teszt grat...varom mar a jatekot, h hozzam keruljon
Resident Evil Survivor Team-Daniel
[40] Rewmac
Jun 13., Saturday 17:06 #9
Vlasz NewYork (#7) zenetre
Ezzel n is gy vagyok. Infamous teszt is hamarosan rkezik. Stay tuned...
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[59] Alwares
Jun 13., Saturday 17:01 #8
Osztlytrsam rlni fog ennek. n majd megnzem jtk kzben milyen. Ezek szerint mgse olyan mit ami a videk alapjn lejtt belle. Hogy te vagy a hiperszuperhs akinek milli kpessge van s szinte megllthatatlan. De ahogy olvasom ezt nem valami sszeren egyenslyoztk ki. No de nem pofzok, azrt ltni szeretnm.
Demo meg szvsz nem lesz, sandbox jtkokbl nem nagyon szokott lenni.
.titanic {float: none;}
[15] NewYork
Jun 13., Saturday 17:00 #7
"Biolgiai mutnsok, zombik, elszabadult vrusok s NewYork... " Mit? Egybknt,n amennyire vrtam ezt a jtkom,akkora csalds volt.Azt hittem,az Infamous nem fog bejnni,ehelyett szerintem sokkal jobb mint a Prototype.
[22] Sam360
Jun 13., Saturday 16:56 #6
Vlasz AntiHero (#4) zenetre

[18] Drado
Jun 13., Saturday 16:50 #5
Nagyon j teszt lett, s j, hogy kiemelted a negatvumokat. gy mr vgkpp nem rdekel a jtk
Rm nagyon kell vigyzni, mert bellem csak egy van. A tbbiekre nem, mert k sokan vannak.
[30] AntiHero
Jun 13., Saturday 16:50 #4
LOL Alex Menric-et olvastem elsnek
one, two , lets see what you can do!!!!!!!
[19] Hellfrost
Jun 13., Saturday 16:30 #3
Kicsit meglep hogy a grafot mindenki lehzza aki tolta mr, messzirl nekem ez szpnek tnt, igazn lehetne egy demo...
[7] Kyuubi-x
Jun 13., Saturday 16:25 #2
J teszt, grat Most mr egyltaln nem szimpatikus a jtk. gy se igazn kedvelem a sandbox cuccokat, gyhogy ez kimarad.
[22] Sam360
Jun 13., Saturday 16:23 #1
n most hztam fel magam a jtkon Mg nagyon az elejn jrok
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Prototype adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Activision
Fejleszt: Radical Entertainment
Megjelens: 2009. Jun 05.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Nincs

A szerkesztsg rtkelse:
7.4
Ami tetszett
Rendkvl lvezetes s dinamikus parkour-kzlekeds, vltozatos s jl alkalmazhat harci repertor, tbb taktikval is megoldhat misszik, stlusos emlkkpek.
Ami nem tetszett
tlagos ltvny, kis lttvolsg, kevs fellenfl, nha tlsgosan nagy a kosz.
Olvasi rtkels: 17.4 (59 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

95 | [Teszt] Prototype

Nem vletlenl mesltnk a szuperhss jtkok s a padls rdekes kapcsolatrl az InFamous kapcsn, itt van ugyanis a kvetkez darab: a Prototype-ban New York utcin s felhkarcolin akcizhatunk, megfszerezve nmi vrusfertzssel, s egy kis brutalitssal.

51 | Prbakr: Prototype

Mit csinlsz, ha egy hullahzban bredsz, ppen boncolni akarnak, de te nagyon nem akarod? Valsznleg azt, amit a Prototype fhse, Alex: elbb meneklre fogod, aztn a frissen szerzett szuperkpessgeidet hasznlva nekillsz vlaszokat keresni a krdseidre.

10 | [E3] Prototype trailer

Nhny nappal az E3-at kveten fog a boltokba kerlni a Radical Entertainment sandbox-akcija, a Prototype, gy vlheten az utols trailert tekinthetjk meg a jtkrl.

41 | Prototype: brutlis fnkk

Jniusban debtl az Activision szuperhss akcijtka, a Prototype. A friss gameplay trailerben nagy kihvst knl fellenfelekkel ismerkedhetnk meg kzelebbrl.

16 | Prototype - bizarr tenyszts

Nincs mr olyan sok htra a Prototype megjelensig, gy a premier kzelsgvel arnyosan egyre tbb trailer rkezik a jtkrl - lssuk a legjabb kedvcsinlt.

29 | Prototype: az intro

Lassan, de biztosan kzeledik a Prototype jniusi premierje, az Activision pedig kezdi felprgetni a reklmgpezetet. A masina most egy igen hangulatos intro-videt kptt ki magbl.

38 | Prototype: sztori trailer

Produceri kommentrral elltott, gameplay jelenetekkel bsgesen megpakolt trailerrel jelentkezik a Prototype. A mozgkp a szupehss akcijtk karaktereire, ellenfeleire, s a sztorira koncentrl.

37 | [GDC] Prototype: tz ok

A jniusi hnap a nyitott jtkter, fldntli ert birtokl fszereplket felvonultat akcijtkokrl fog szlni, ekkor csap ssze ugyanis az InFamous s a Prototype - most utbbirl rkezett trailer.

16 | Prototype jniusban

Vglegesnek mondhat megjelenst ltt be a Prototype-nak az Activision: a Radical ltal jegyzett produktum vrhatan jnius vgn kerl majd a boltokba.

22 | [CES] Prototype helikoptervadszat

Ahogyan arra a korbban kiszivrgott anyagok alapjn szmtani lehetett, a CES alkalmbl ltvnyos trailer-rel robban be jra a kztudatba a Radical brutlis sandbox-akcija, a Prototype.

11 | Prototype szivrgs

J rgen rtunk utoljra a Prototype-rl, ami nem vletlen, hiszen a megjelenst mg mjusban 2009-re toltk, most azonban ismtelten hallatott magrl a jtk.

6 | 2009-re csszik a Prototype

Igazbl tl sok jele nem volt annak, hogy a Radical Entertainment fejlesztsben kszl Prototype nem fog idben a finisbe rni, de mgis gy tnik, hogy a jtk ksni fog.

38 | Prototype - instant mutci

A Prototype is ott volt a most lezajlott Sierra Gamer's Day rendezvnyen, ennek megfelelen pedig itt is van rla a legjabb trailer - gameplay akcival megtltve.

46 | [GDC] Prototype: testkzelbl

Eddig csak kpeket, meg egy ingame jeleneteket nagyon szksen adagol trailert lttunk a "mutnsos GTA-bl", a Prototype-bl. A GDC-n demztk a jtkot - kt vaskos gameplay vide kvetkezik.

13 | [GDC] Prototype kpek & vide

Magyar id szerint ma dlutn startolt el a 2008-as Game Developers Conference. A GDC nem E3, ennek ellenre itt is akadnak jdonsgok. Pldul ezek a friss Prototype kpek s fejleszti napl.

27 | Prototype: bvtett trailer

Legutbb tavaly v vgn lthattunk trailert a Prototype-rl: most kvetkezzen az akkor bemutatott kedvcsinl kibvtett, mg tbb ingame jelenetet tartalmaz vltozata.

17 | [GC] Prototype: az els trailer

Kt hete rtunk elszr a Radical Entertainment gretes akcijtkrl, a Prototype-rl, ma pedig az els trailer is megrkezett a jvre megjelen produktumrl.

31 | Prototype - kaszabols New York-ban

Megrkeztek az els kpek a Radical Entertainment legjabb fejlesztsrl, a Prototype-rl, amely a teljesen nyitott jtkmenetvel prblja felkelteni a jtkosok figyelmt - cseppet sem vrmentes krnyezetben.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba