[40] Rewmac (offline)

Társasági - Görény - Szónok

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4784 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 119746 kreditet gyűjtött

2009 June
13:56 Visszatekintés - Egy előző Gamer Generáció
Lássuk csak mit is rejteget a múlt egy-két csodája amit a jelenlegiben csak várunk...
A jelenlegi generáció, legalábbis számomra sok minőségbeli különbséget tartalmaz az előzővel szemben. Vannak pozitívumok és negatívumok. Gondolom mindenki emlékszik még azokra a játékokra amik lazán voltak 8-10 órás átlagban és ma már örülünk ha 6 óra játékidőt kapunk első végigjátszásra. Nem gond ez önmagában, hiszen új grafikai világ tárult elénk a next-gen termékek eljövetelével, de én legalábbis érzem, hogy valami hiányzik. Ebben a generációban az olyan típusú játékok élveznek előnyt amit én eddig nem kifejezetten kedveltem. Az FPS. Ha megnézzük mennyi FPS volt az előző generációs konzolokra a hosszú évek, meglepődünk, hogy arányában sokkal kevesebb. Ott voltak viszont a nagyon hangulatos JRPG-k, minőségi akciójátékok összességében a játékok tartalmi összetétele nekem kissé jobbnak tűnt. Ma már nagyon ritka, hogy a játékokban ott van egy titkos ajtó és ha bemegyünk kapunk valami nagyon. Átlagolva sokkal egyszerűbbek lettek (tisztelet a kivételnek) ami játékmenetet illeti. Nem nehézségi szintről beszélek. Gondoltam felhozok egy-két régi kedvencet, hogy lássuk is miről beszélek…

Devil May Cry sorozatAki játszott aktívan az előző generációban az ismeri a sorozat mind a három részét melyek playstation 2-re jelentek meg. Én anno egy ismerősömnél láttam a játékot és akkor döntöttem el, hogy én most igenis veszek egy játékállomást. Mind a három rész iszonyatosan tartalmas, változatos és élvezetes volt. Egyszerűen nem tudtam betelni velük, olyan mániákusan játszottam velük, hogy már úgy éreztem ennél jobb játék nem is jöhet.

Next-Gen testvér :

A Devil May Cry 4 ugyan nagyon közel áll a szívemhez, de valami mégis hiányzik belőle ami az előző részekben megvolt. Sokkal kevésbé változatosabb, a történet egy kissé laposabbra sikerült és harcok sem ugyanazok, túlságosan lineáris és egyszerű logikát követ. Ha össze kéne vetni például a DMC 3-al rendesen alul maradna.
God Of War sorozatA God Of War, hát igen. Számomra az akciójátékok csúcsa. Nem csak azért mert szeretem a görög mitológiai világot, hanem mert egyszerűen az előző generáció egyik legjobbja. A harcrendszerét a mai napig nem sikerült egyetlen játéknak felülmúlnia (talán a Ninja Gaiden 2 léphetne versenyre vele). Volt benne eszméletlen mennyiségű lehetőség, jó kis megoldandó feladatok. A játékideje is messze a mai átlag felett állt. Akkoriban grafikailag is a csúcsnak mondható volt. A GoW 3-tól isten igazából nem remélek sokat, hiszen nem ugyanaz a gárda csinálja akik az előző kettőt, de reméljük a legjobbakat.

Castlevania : Curse Of DarknessSzámomra a sötétség átka volt az első és egyben az eddigi egyetlen Castlevania amivel játszottam. Az akció-kaland-rpg kategóriákba valahol mind beletartozik. Eszméletlen mennyiségű tartalommal rendelkezett a cucc, egyik mai hasonló stílusú játék sem tudta ezt számomra felülmúlni. Felfedezések, titkos fegyverek, idézések, titkos barlangok kemény ellenfelekkel és így tovább. Ha a next-gen pajtása már csak fele ennyire lesz élvezetes mint ez én már azzal is beérem. A gond, hogy nézve múltat én is lejjebb tettem a minőségi mércét és olyan játékokat mondok igazán jónak amik 5 évvel ezelőtt megbuktak volna ami tartalmasságukat illeti.
The Suffering sorozatHát azt hiszem, hogy ha az ínyenc brutalitásról beszélünk akkor ez a játék hangulatában és játékmenetében lazán nyerne valami arany madár díjat. A történet megértését ránkbízták és ha nem figyeltünk akkor még félre is tudott minket vezetni. A sztori egy pasasról szól akit lecsuknak a felesége és gyereke meggyilkolása miatt, ám ő nem emlékszik ilyesmire. A börtönt és az elméjét megszállják a démoni lények és kezdeti veszi a bosszú. Megindul hát, hogy kiderítse mi is történt valójában, útközben meg a biztonság kedvéért hazavág mindenkit mert mégiscsak úgy illik. A játékban több döntési lehetőség is volt és meghatározta a démoni formánkat is. Gonosz, semleges, jó. Természetesen a gonosz démoni forma volt az abszolút mészáros. Azóta várom, hogy jöjjön egy ilyesmi cucc, de mind hiába.JRPG – SzerepjátékokAzt hiszem nem vagyok egyedül azzal ha azt mondom az előző generációk ezen játékok csúcsa volt. Személyes kedvenceim közé tartozik a mai napig az FF VII, FF X, FF XII és Rogue Galaxy. Ezeket egyszerűen nem tudtam megunni, eszméletlen volt az egész szerkezetük. Mind tartalmilag, mind vizuális szempontból és történetük is sokkal komplexebb volt, mint a next-gen JRPG-k. Sajnos ilyen jellegű cuccokat már szinte biztos nem fogunk kapni (és most kurvára remélem, hogy tévedek).

Metal Gear Solid sorozat


Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy a Metal Gearnek nevezett csodát külön saját kategóriába helyezem. Az előző generációban megjelent második és harmadik részek egyszerűen a fenomenálisak voltak. Külön jelenség. A Snake Eaterben gondoljunk csak kés harcra vagy akár a gyógyítás menüre. Hol van ma az ilyen szintű komplex játékmenet? A játékok nem voltak leegyszerűsítve és igen oda kellett figyelni, de ettől még iszonyatosan élvezetesek voltak. A játék képének nem véletlenül a 4-ből választottam képet, hiszen sok next-gen folytatással ellenben a Metal Gear hozza az előző játékok formáját. Bár kissé könnyebb kismillió tölténnyel akár végigcsörtetve menni, de azért aki igazán akar játszani vele az lopakodik. Az MGS talán mindenidők legjobb „akció” játéka. Legalábbis én így vagyok ezzel.Na mára ennyi, mert hagyni kell valamit egy másik alkalomra is, hogy legyen mit írni. Félreértés ne essék, nincs gond a jelenlegi generációval, de számomra az előző volt az igazi. Ezt sajnos a Gears Of War-on és társain nevelkedett gamer társadalom nem fogja megérteni valószínű soha. Mivel mai szemmel ezekkel játszva azért nem ugyanazt kapjuk. Akikkel én szoktam napi rendszerességgel beszélni, ők is néha megemlítik, hogy valami hiányzik ami régen megvolt…
20 komment

[20] olcsi
Jun 13., Saturday 11:38 #20
Primal mindent vitt anno, most is a polcon
XBL: oliverio
[26] Alexander
Jun 08., Monday 21:13 #19
Válasz Rewmac (#17) üzenetére
... milyen játék volt mi? Hihetetlenül egyedi az egész.
alexmenrich.com
[7] Kyuubi-x
Jun 08., Monday 21:04 #18
Azért a Burnout sorozat belefért volna. Legalábbis a 2 mindenképp. A mai napig a legjobb autós játék. Egyébként én is hiányolok valamit, kapunk nagyon jó játékokat, de valahogy nem az igazi. Talán tényleg az egyszerűség és hogy nincsenek egyedi játékok, csak a sikeres címeket adják ki újra és újra, kicsit más köntösben. Ja, a Jak and Daxter is belefért volna. A Crash 3 óta a legjobb platformer.
[40] Rewmac
Jun 08., Monday 20:58 #17
Válasz Alexander (#16) üzenetére
Primal az isteni volt. De olyan mocskos nehezen jutottam hozzá elmondani nem tudom.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[26] Alexander
Jun 08., Monday 20:56 #16
Régi szép idők, nekem általában három játék jut az eszembe (Resident Evil játékokon kivül).

A Primal, amit valamiért nagyon sokan nem ismernek (sajnos), a Shadow of Colossus és a Project Zero sorozat (kiemelten az első rész).
alexmenrich.com
[17] Ragnar360
Jun 08., Monday 20:54 #15
Válasz Rewmac (#14) üzenetére
Várom
"I left the gang after the gang left me....i tried to go straight...i did...then i got me more trouble"
[40] Rewmac
Jun 08., Monday 20:07 #14
Válasz stevefarcry (#12) üzenetére
Én tegnap éjjel megint elkezdtem, de most very easyn. Shotgun és kés között váltakozok Kb. egyszer vettek észre véletlen mert MGS4-hez szokva r1-el akartam elkapni a csávót De kicsit későbbiekben jön egy MGS blog bejegyzés amit követ majd egy másik ami egyenlőre titok...Mindez még ma...De Ragnar kommentjét olvasva a másodikat biztos elolvassa majd
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Jun 08., Monday 19:33 #13
Válasz Alwares (#10) üzenetére
Abszolút. Rengetegszer az eszembe jut. Tényleg, ha már úgyis ingyenes, mindjárt belekezdek megint...
nope
Jun 08., Monday 18:58 #12
MGS3 számomra nem csak a legjobb MGS rész, de egyben a legjobb játék is, amivel valaha játszottam. A többi is egytől-egyig nagy kedvenc nálam is.(FF-ek közül számorma X. volt a legjobb, imádtam.)
[17] Ragnar360
Jun 08., Monday 17:41 #11
régi szép idők hát igen...

most lesz meg majd nekem a gow 1 2 remelem nem fogok csalódni - már nagyon tolhatnékom van
"I left the gang after the gang left me....i tried to go straight...i did...then i got me more trouble"
[59] Alwares
Jun 08., Monday 17:28 #10
De jó lenne egy "nextgen" Suffering szerű játék!
.titanic {float: none;}
[25] Karez
Jun 08., Monday 17:00 #9
Válasz Karez (#6) üzenetére
Jah bocsi látom van 360-od is.
Akkor mint arcade cím is tudom ajánlani, hisz a 360-as arcade verzióban vannak acsívementek is (igaz én még a thropy-ra is tojok magasból, de lehet másoknak ez életcéljuk)
Videó belőle:
KATT!
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[44] Szemy666
Jun 08., Monday 16:43 #8
Válasz Rewmac (#7) üzenetére
Jah, azt hittem, hogy a következő, az még vissza fog tekinteni a múltba, de így kitehetnéd, hogy ez az első része ennek a blognak.
[40] Rewmac
Jun 08., Monday 16:40 #7
Persze én ezt nem mondtam, de más. Engem meg a Haloval kérlek hagyj. Jó meg minden, de számomra átlagos, mint ahogy lehet másnak semmit sem ér egy DMC. Resi 4, Ico majd jönnek ezek is nem kell félni
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[25] Karez
Jun 08., Monday 16:40 #6
Látom a Castlevania tetszett neked.
Így teljes szívemből tudom ajánlani a Symphony Of The Night nevű epizódot amit Ps network-ön 9.99 dollárét beszerezhető a PSOne classic címek között.

Igaz 2d-s megbolondítva a háttérképeket néhol 3D-s elemekkel de szinte ugyanazokat az elemeket tartalmazza mint a Cruse of Darkness csak 2d-ben. Nem beszélve arról hogy az egyik legjobbnak értékelt rész is amit nagyon sokan csak dicsérni tudnak.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[44] Szemy666
Jun 08., Monday 16:24 #5
Hát igen, ezek mind kiváló játékok és sorozatok egyben, talán a Castlevania-t és a The Suffering-et nem ismerem innen, főleg az utóbbit. Ide még bedobtam volna az Ico játékokat, Resident Evil 4-et és a Halo-t is. De a mostani generációban is vannak igen jó játékok azért, nem kell panaszkodni.
[40] Rewmac
Jun 08., Monday 16:13 #4
Válasz pippo (#1) üzenetére
Hát sajnos igen...
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[40] Rewmac
Jun 08., Monday 16:13 #3
Válasz Deadpool (#2) üzenetére
Suffering és Castlevania hozzám is véletlenszerűen jutott el, de azonnal megtetszett...Van még egy-két játék ami tényleg megér egy pár jó szót, de azokat majd legközelebb
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[4] Deadpool
Jun 08., Monday 16:07 #2
A felsorolt játékok tényleg kiválóak, egyedül a Suffering és a Castlevania maradt ki az életemből.. A God Of War az egyik legjobb PS2-es játék, mind grafika, mind játékmenet terén..
Wanna know how I got these scars?
[9] pippo
Jun 08., Monday 16:01 #1
Sajnos hasonlóan érzek, valóban megváltozott a játékipar.
"MSF's a business. A new kind of business." メタルギアソリッド
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Színház, Étterem, Bowling, teke, Horgászat, Barátok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Esőben sétálás, Foci, Sí, Északi sarki expedíció, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
Ördög
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
Đoma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)