[6] Fejes91 (offline)

Segítőkész - Humoros - Alapos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4833 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 6758 kreditet gyűjtött

2009 March
17:15 Bepillantás egy 16 éves tacskó életébe

Két fajta kutya létezik a világon. Vannak a tacskók, és vannak az egyéb kutyák, akik tacskók szeretnének lenni. Most az előbbi csoport egyik jeles képviselőjének szavai következnek...
Üdv!

Morzsika vagyok. Legalábbis így hívnak a gazdák akiket tartok. Mert bizony nem ők tartanak engem. Nem, nem. Én tartom őket. Igazán hálásak lehetnének nekem, de túl bugyuták hozzá, ezért meg is bocsátom nekik ezt. Na, de inkább ugurjunk az életem legeljére.

Minden 1993. januárjában kezdődött. A pontos dátumra senki sem emlékszik, a lényeg, hogy ekkor születtem én a testvérem. A gazdám a második szülinapjára kapott engem (khm... én kaptam őt). A családi legendárium azt tartja, olyan apró voltam, hogy a gazdám nagyapja a kabátja belső zsebébe bújtatott a hideg elől. Ezért máig igen jó kapcsolatban állunk.

Ezután hosszú ideig semmi érdkes nem történt az életemben, viszont fontos megemlíteni, hogy életem első jó tíz évét láncra verve töltöttem. Kb. így néztem ki.


Egy idő után annyira szerettem volna szabad lenni, hogy még azt is kikisérleteztem, hogyan tudok megszökni. Tacskó létemre fel másztam a házam tetjére, majd a másik oldalon leereszkedve meg tudtam feszíteni a pórázt annyira, hogy a fejem ki tudtam húzni belőle. (és ez halál komoly - gazda)
Persze a szabadság nem tartott sokáig, mert valamelyik gazda rögtön a "segítségemre" sietett, hogy újra meg legyek kötve.

Amikor naponta többször hajottam végre ezt a műveletet, a gazdák el kezdtek aggódni, hogy egyszer felakasztom magam, így inkább szabad lábra helyeztek. Ezzel új fejezet nyílt életemben.

Eleinte kaptam egy párnát a teraszra, azon fekve tengettem napjaimat. Ekkor már nem voltam fiatal. Télen angyon fáztam ezért a gazda fabrikált nekem egy pót házat. Kicsit menekült tábor hangulata volt a dolognak. Nem írom le, beszéljen inkább ez a kép:


Persze ez az állapot a gazdáknak sem volt ínyére főleg esztétikailag. Ezért már csak egy apró lépést kellett tennem, ahhoz, hogy végre egy fedél alatt lakjak a gazdákkal.

Eleinte csak az előszobááig merészkedtem, de később rájöttem, hogy ez a ház nem csak egy szobából áll így hamarosan fel is fedeztem, persze ezt a gazdák nem szerették, mert állítólag "vedlettem". :/

Hamar vissza lettem kényszerítve az előszoba sarkába, méghozzá egy PÓRÁZZAL!!! Ezt hamar orvosoltam 2-3 vakkantással. Ennyi bőven elég volt, hogy levegyék a nyakörvet. Amíg kint laktam volt, hogy fél órát is kellet ugatnom, mire beengedtek. Fure népek ezek a gazdák, de hát már mondtam az elején, hogy bugyuták kicsit.

Mivel mostanában rákaptam a macskához hasonló mosdásra, elég sok szőr akad meg a torkomon ezéet sajnos heti rendszerességgel hányok szőrt, ezért ellenmondást nem tűrűen vissza lettem kötve az előszobába, de ezért tényleg nem haragszok. A délutánokat és az éjjeleket megkötve, az estéket pedig a tévé előtt a gazdákkal töltöm.

Mára iagzi családtag lettem. Néha már Fejes Morzsi néven is emlegetnek. Legkisebb gazdámnak időközben kialakult egyfajta beteges imádat felém nézve. Ezt a tömérdek rólam készült fotó igazolja melyeket itt lehet megnézni: http://picasaweb.google.com/fejes91/Morzsi#

Kösz, hogy végig szenvedtem apró irományomat. Remélem élvezted, de ha mégse akkor mehetsz a picsába!
Az biztos, hogy én tűzök vissza aludni:


Ui.: Ne tessék ám túl komolyan venni! :D - a gazda
7 komment

[16] adam062
Mar 19., Thursday 21:47 #7
jó lett
én is pont akkor születtem, amikor a kutyád... de én szerencsére tudom a napot is
[5] regeth
Mar 19., Thursday 21:24 #6
Az én tacskómat Fickónak hívták és 12 évet élt. Nagyon szerettem és eléggé megviselt amikor meghalt.
[62] casper007
Mar 19., Thursday 20:37 #5
Imádom a tacskókat! Nekem volt kettő, az első Leo névre hallgatott, 17 évet élt, szóval nem is én kaptam, csak később lettünk nagy haverok. Amúgy is négy évvel idősebb volt. Frici már az én és tesóm kutyája volt (mi az övé ), ő sajnos csak 8 évet élt, mivel epilepsziában szenvedett.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[40] BW
Mar 19., Thursday 20:26 #4
De kis aranyos
And cousin... business is a-boomin'.
[59] Alwares
Mar 19., Thursday 19:52 #3
De jóóó ez az eb kicsit hasonlít a régi tacskónkra! Sajnos ő már elpuszult, de megélt 13 évet. Ez idő alatt, többször növesztette vissza a bőrét a husára, a füle lukacsos volt már és a hátsó lábára néha kicsit sántított. Hát önfejű egy életet élt. Akkor még falunk laktunk és nem röstellett a juhás kuvaszainak nekimenni...
.titanic {float: none;}
[35] Npeti
Mar 19., Thursday 19:07 #2
Ismerős nekünk is van egy tacskónk (a roti mellett) és kb ki nem állhatom. Az a megállapitás, hogy mi vagyunk a gazdái és nem ő a mi kutyánk teljesen helyes. Öntörvényü kisdög, ő is láncon él de megérdemelten mert ha nincs "röghöz kötve" akárcsak 2 percig már világá megy. Aztán vacsorára/reggelire haza jön, és reménykedik, hogy nem velem fog találkozni mert akkor pár füles kiséretében megy is vissza a láncra. Biztos nem véletlenül lett Füles a neve.
[10] loga
Mar 19., Thursday 18:28 #1
Az elmult ket evben 2 Tacskónk halt meg még egy van életben mind 16 év felett voltak, de ez z egy is nagyon gyenge már. Én nem lakom otthon de így is megviselt az elvesztésük.
Luck is a Skill! Live Gamertag-PSN id:loga1980
Fejes91
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, FPS, Verseny, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Barátok, Billiárd, Email, Chat, Fórum, Foci, Korcsolya, Napozás, Bicikli, Fat body building
Barátok, ismerősök
adam062
(offline)
Matos
(offline)
Nexus
(offline)
richi11
(offline)
rockuka
(offline)
Trabby
(offline)
XBOX Live