[6] Fejes91 (offline)

Segítőkész - Humoros - Alapos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4860 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 6758 kreditet gyűjtött

2008 November
15:11 Fable 2 végigjátszás után
Na tegnap befejeztem a várva várt Fable 2-t.Vélemény beljebb, de vigyázz, SPOILER-ek előfordulnak benne.
A Fable 2-vel teljessé vált a Mass Effect, GTA4 és Fable 2 triumvirátus. Ez az a három játék amiért elsősorban megvettem már több mint egy éve az Xboxot.

Először a Mass Effect-hez volt szerencséje az Xbox usereknek és nem is halogatom tovább, de továbbra is a Mass Effect a legeslegjobb játék 360-on. Hogy miért?

Egyrészt a GTA nem lehetett, mert hiába van jó sztori, hangulat, stb. Az akkor is "csak" egy akció játék. Nálam egyszerűen nem lehet befutó. Ennél mélyebben szántó játéknak kell lennie a győztesnek, és éppen ugyanitt csúszott le a dobogó második fokára a Fable. Egyszerűen nem volt elég szövevényes a sztori. Az elején még volt egy-két csavarás, de onnan, hogy elhagyjuk a cigány tábort, már minden a rendes kerékvágásban futott. Összeszedtük a három hőst és rögtön lenyomtuk Lucient. Kár, hogy a hősunk továbbra is néma maradt. tudom, hogy "megtöri a varázst" ha nem az én hangomon szólal meg a karakter, de, hogy egy k***a szót nem szólal meg egy ember miközben megmenti a világot, z már elég zavaró tud lenni(számomra).

Nem beszélve arról, hogy mekkora csalódás volt az, hogy az utolsó hős (Reaver) elcsábítása és az óriás Szilánk legyűrése után, már csak gyakorlatilag ülni és nézni kellett, hogy befejeződjön a játék. Arra számítottam, hogy a négy hős együttes erővel betör Lucienhez, és Albion összes mocsadékán átverekedve magát egy gigantikus végső boss fight-ot kapunk... De így egyszer csak vége lett, minden megoldódott és of course a kutya visszaszerzése kártyát választottam, és....és...és... ...ENNYI!!!???!!!

Oké, hogy ott vannak a mellék küldetések, de ha azokból kevesebb van, és az ott elpocsékolt energiákat, a fő sztoriba ölték volna Peter Nagyotmondó Molineuxék, akkor mindenképpen elégedettebben álltam volna fel a Credits után. Nem terveztem eladni a játékot, de szerintem, még legyűrök egy pár mellék küldetést, és eladó sorba kerül. Remek játék a Fable 2, de lehetett volna sokkal nagyobb durranás is. De minek is lett volna, hiszen így is elnyomattak belőle cirka másfél milliót, szóval kellenek még az ötletek a biztosan jövő folytatáshoz. Csak nehogy futószalaggyártás legyen a vége!

A nagy Xbox 360-as álom lista élén pedig továbbra is megingathatatlanul a Mass Effect áll. Nálatok ki áll eme megtisztelő helyen?
Fable 2 5 komment

[3] Fido4life
Jan 18., Sunday 14:19 #5
Nekem alapból az nem jött be hogy a készítők nem tudták eldönteni mit akartak készíteni. Kaptunk egy gyerekes környezetet, gyerekes rendszerrel felnött storyval. Az egész irányítás és harc egy 8 éven felülieknek szánt platform játékra emlékeztett (nem is beszélve az animokról, meg ahogy viszonyulnak hozzád az emberek) Egy végigjátszásra alkalmas volt számomra, de utána ment is a polcra. Nálam a lista élén természetesen az Oblivion áll, utána a Mass Effect és végül az Assassin's Creed bár utóbbi kettő között nem nagyon tudok külömbséget tenni szinte mindegyiknek volt egyaránt jó és rossz tulajdonsága.
[6] Fejes91
Dec 05., Friday 13:20 #4
Válasz Matos (#3) üzenetére
Bizony, még tarthatott volna.
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[8] Matos
Dec 05., Friday 8:56 #3
Amikor vége lett nagyon elkeseredtem, szerintem nagyon rövid.
Isleofman
[6] Fejes91
Nov 28., Friday 19:16 #2
Válasz mr.Hyde (#1) üzenetére
Akkor legalább nem vagyok egyedül ezzel
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[1] mr.Hyde
Nov 28., Friday 17:11 #1
Kb teljesen ugyan ezt gondolom . Elcsábitottam 2 höst aztán a nagypofáju Reaver jött akit legszivesebben a saját fegyverével löttem volna tarkon . Miután Lucien is meghalt és választottam kártyát ( kutyásat ) Hammer lebszot h menyire önzö vagyok Reaver már egyböl arcoskodot Theresa meg elzavart a toronybol . Yeah . De az emberünk még akkor se szolt 1 rohadt szót mikor a multban volt se . Ha az elején aztmondták volna h megnémul a karaktered vagy valami de semmi .
“-Excellent! Let’s make some LSD!” - Fringe
Fejes91
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, FPS, Verseny, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Barátok, Billiárd, Email, Chat, Fórum, Foci, Korcsolya, Napozás, Bicikli, Fat body building
Barátok, ismerősök
adam062
(offline)
Matos
(offline)
Nexus
(offline)
richi11
(offline)
rockuka
(offline)
Trabby
(offline)
XBOX Live
Fable 2 adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Microsoft
Fejlesztő: Lionhead Studios
Megjelenés: 2008. Oct 23.
Kategória: Szerepjáték
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
9.5
Ami tetszett
Elképesztően hangulatos, rengeteg választási lehetőséget kínáló mese, mindenki számára élvezhető formában.
Ami nem tetszett
Beragadós bugok, többször.
Olvasói értékelés: 13.4 (121 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon

136 | Fable 2 - teszt

A Fable első része a meg nem valósult ígéretek játéka volt, még akkor is, ha a Lionhead végül kifejezetten élvezhető végeredménnyel állt elő. A második résszel óvatosabban bántak a fiúk, de vajon sikerült-e maradandót, kiemelkedőt alkotniuk? Fable 2 teszt, spoilerek nélkül.

31 | [GSC] Fable II - epizódikus formában is

A Microsoft Gamescom konferenciájának kezdetén Peter Molyneux mintegy mellékes megjegyzésként jelentette be, hogy a Fable II fut még egy kört 360-on, ezúttal epizódikus formátummal.

12 | Májusban jön a második Fable 2 DLC

Hamarosan érkezik a kettes számú Fable 2 DLC: a See the Future címen futó kiegészítő segítségével Albion jövőjébe pillanthatnak a vállalkozó kedvű kalandorok.

31 | Fable II - jön a letölthető változat?

Már ebben a konzolgenerációban sem példa nélküli az, hogy egy teljes, lemezes formában is kapható játékot a digitális disztribúció keretein belül vásárolhatunk meg - most a Fable II következik?

17 | Fable 2: másfél millió

Pontos számadataink ezidáig csak az amerikai piacra vonatkozóan voltak a Fable 2-ről, de már az alapján is bátran kijelenthető volt, hogy a játék bizony nagy siker lett - mint kiderült, ez így is van.

18 | Fable 2 DLC decemberben

A Lionhead Fable 2-vel kapcsolatos bejelentést ígért mára, és tartották a szavukat: a kettes számú Fable első letölthető bővítményéről van szó, mely egy új szigetet pakol a játékba.

52 | Fable 2 magyarul

A magyar nyelven kommunikáló játékok örvendetesen bővülő táborát gazdagítja az október végén megjelenő Fable 2 is. Részletes infók a magyar kiadásról és a gyűjtői változatról.

36 | Fable 2, ötször

Már nem is kell olyan sokat aludni a Fable 2 megjelenéséig, a premier közeledtét a screenshotok szaporodó száma is jelezi. Most öt jött, szörnyesek és nemszörnyesek vegyesen.

73 | Fable 2: sok-sok friss kép

Letaglozó mennyiségű friss screenshot érkezett a Fable 2-ből, rajtuk: hősünk egyedül, hősünk párban, unatkozó falusiak, izgatott vérfarkasok, és nagyon veszélyesen kinéző Nagy Faszörny...

15 | Fable 2 megjelenési dátum

Peter Molyneux már az E3-on is megígérte, hogy következő játéka, a Fable II minden körülmények között meg fog jelenni az ősz folyamán - úgy tűnik valóban igazat beszélt.

41 | Fable 2: a gyűjtői kiadás

Sokan rajonganak a jól sikerült gyűjtői kiadásokért, nem véletelenül, ezek a csomagok gyakran kimagasló esztétikai értékkel bírnak. A Fable 2 is megkapja a maga CE-jét - tartalom és kép következik.

26 | Fable 2 - mocsári trollvadászat

Friss képek kopogtattak az év végi Xbox 360 exkluzív kínálat sokak által leginkább várt játékáról, a Fable 2-ről - rajtuk néhány egészen bizarr teremtménnyel.

11 | [E3] Fable 2 gameplay

Vége a Microsoft konferenciának, jöjjenek a videók: elsőként talán az összeröffenés közepe táján mutogatott Fable 2, Molyneux apó prezentál egy alaposat.

30 | Fable 2: Rettenetes Faszörny

Őszzel érkezik a Fable 2, és jönnek vele a mesésen nagy szörnyek is. A frissen kiadott képeken többek között egy méretes példány vizsgálható be, akció közben.

43 | Fable 2 kóstoló

Nem csak képek, hanem egy darab árva mozgókép is született a Fable 2-ből a tegnapi X360 Spring Showcase-en. A játék szép, és még idén a polcokra kerül.

32 | [GDC] Fable 2 újdonságok és videók

A most zárult GDC-s Microsoft konferencia nagy újdonság a Gears of War 2 bejelentése volt, de az idén megjelenő Fable 2 sem maradt ki a szórásból. Új infók, és videóözön következik

37 | 2008 végén jön a Fable 2

A Eurogamer csapata a mai napon az olvasók által is követhető, élő szöveges interjút készített Peter Molyneux-val, aki többek között beszélt a Fable 2 megjelenéséről is.

26 | Molyneux az RPG-kről

A jelenleg a Fable 2-n dolgozó Peter Molyneux a napokban igencsak szókimondó stílusban nyilatkozott készülő játékával, és napjaink kínálatával kapcsolatban a Kikizo-nak.

17 | [E3] Fable 2 képek

Megérkeztek az első, ténylegesen a játékot bemutató képek Peter Molyneux jelenlegi Xbox 360-as project-jéről, a valamikor 2008 folyamán megjelenő Fable 2-ről.

24 | Molyneux a Fable 2-ről

Molyneux mester a Fable 2-ről mesélt az X06-on. A játékot csak koncepciótervek képviselik a barcelonai MS összeröffenésen játszható verziót nem mutogatnak belőle. Molyneux viszont szívesen mesélt a terveikről - ezekből ragadtunk ki néhány érdekesebb momentumot.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába