[E3 2012] Nintendo konferencia összefoglaló

Nintendo konferencia összefoglaló

liquidSomosi László2012.06.05. 17:30

A konzolgyártók közül szokás szerint a Nintendo volt az utolsó, aki színpadra lépett az E3-on: a kiotóiak nagyrészt következő generációs konzoljuknak, a Wii U-nak szentelték konferenciájukat.

A prezentáció egy hosszú évek óta ígért és várt cím leleplezésével indult: Shigeru Miyamoto lépett színpadra, hogy bemutassa a Pikmin 3-at. Az egyedi stratégiai játék új epizódja négy karaktert vonultat fel (Captain Olimar nem volt közöttük), akik a pálya különböző pontjain összedolgozhatnak egymással, a gyorsabb navigálásban pedig a Wii U Game Pad képernyőjén látható térkép hivatott segíteni.

Ismételten bemutatásra került egyébként maga a tablet-irányító is: az egyetlen komolyabb új infó az volt, hogy egyszerre két Wii U kontroller is használható a konzolhoz.

Bejelentették a tavaly koncepció szinten már bemutatott 2D-s Mario játékot, a New Super Mario Bros. U-t is, amely az évek során már alaposan megismert formulára épít, aktívan beépítve a játékélménybe a Wii U online közösségi felületét, a Miiverse-et - rendre szembesülhetünk majd a többi játékos észrevételeivel, reakcióival a játék kapcsán.

Ezt követően a külsős kínálatra helyeződött a hangsúly. Jön például a Batman: Arkham City Armored Edition, amely egyedi, a tablet-irányítóra kihegyezett funkciókkal (eszköztár, szkennelés, robbanószer elhelyezése) bővíti ki a Rocksteady tavaly megjelent játékát. Bejelentették emellett a Scribblenauts Unlimitedet is: a 2D-s platformer-franchise legújabb felvonásában ismételten szabadjára engedhetjük majd fantáziánkat.

Egy montázsban további third-party címeket is láthattunk, nagyrészt már megjelent, illetve hamarosan debütáló játékok portjaival: Darksiders II, Mass Effect 3, Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2: Director's Cut, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, Aliens: Colonial Marines.

A Wii egyik nagy sikere, az összesen 43 millió példányban fogyó Wii Fit / Wii Fit Plus az új konzolon is visszatér Wii Fit U néven. A fő újdonság természetesen itt is az lesz, hogy a tévé nélkül, kizárólag a kontrollert használva is folytathatjuk edzésprogramunkat. A casual címek sora egy Sing névre hallgató karaoke játékkal folytatódott.

Az előzetes ígéretekkel ellentétben tettünk egy rövid kitérőt a 3DS irányába is: rövid pillantást vethettünk a New Super Mario Bros. 2-re, a Paper Mario: Sticker Starra és a Luigi's Mansion: Dark Moonra. A Nintendo holnap egy külön konferencián részletesebben is be fogja mutatni a közelgő 3DS kínálatot, melyben olyan külsős címek sorakoznak, mint a Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, az Epic Mickey: Power of Illusion, a Scribblenauts Unlimited vagy a Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.

Az egy éve már megszellőztetett Lego játékkal most részletesebben is megismerkedhettünk: ez lesz a Lego City Undercover, amely egy hatalmas, nyitott Lego-világba invitál bennünket, sandbox körítést adva a szokásos Lego játékmenetnek és poénoknak. 3DS verzió is lesz belőle.

Ahogy az a kiadó tegnap esti konferenciáján már kiderült, a külsősök közül egyértelműen a Ubisoft támogatja a legkomolyabban a Wii U-t. Az Assassin's Creed III, a Just Dance 4, a Rayman Legends, a YourShape Fitness Evolved 2013, a Sports Connection, az Avengers: Battle for Earth és a Rabbids Land mellett először láthattunk gameplay jeleneteket tartalmazó trailert a ZombiU-ról.

A konferencia a Nintendo Landdel zárult: ez egy 12 minijátékot tartalmazó gyűjtemény, amely az asszimetrikus gameplayre fókuszál. A már többször elhangzott kifejezés azt jelenti, hogy amíg az egyik játékos a Wii U kontrollerét használja, addig a többiek Wii irányítókkal játszanak - ebből adódóan a célok és a feladatok is rendre mások. A prezentáción például egy szellemkergetős 4 vs 1 felállást láthattunk.

Árat, megjelenési dátumot és technikai specifikációkat tehát az ígéreteknek megfelelően nem kaptunk - ezeket valamikor a későbbiekben fogja bejelenteni a Nintendo.

Pikmin 3 trailer

New Super Mario Bros. U trailer

ZombiU gameplay trailer

LEGO City: Undercover trailer

Project P-100 trailer

Scribblenauts Unlimited trailer

Batman: Arkham City Wii U trailer

New Super Mario Bros. 2 trailer

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

14 órája

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

1 napja
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2 napja
8

Astor: Blade of the Monolith

Bármelyik elemét is nézzük, az Astor igencsak attraktív és csalogató képet sugároz magáról. A figurák jellegzetesek és megkapóak, a környezet és az art style mesébe illő, a leírásban hangoztatott akció-rpg műfaj pedig az élvezetes harcok, illetve egy jól felépített fejlődési rendszer ígéretét hordozza. Valóban csábítóan hangzik, de vizsgáljuk meg behatóbban, hogy mi is lapul a maszk mögött.

2 napja

Visszatér a Summer Game Fest, 25 millió felett az Elden Ring – ez történt szerdán

Továbbá: Lifeless Moon, Limited Run Games Showcase, Visions of Mana, Goodnight Universe, Ara: History Untold

2 napja
7

SteelSeries Arctis Nova 5 - hangos mindenes

A Nova széria folytatásaként a SteelSeries elhozta az Arctis Nova 5 fejhallgatót, amely sok pontban a tradíciókat folytatja. Más ponton viszont ott újít, ahol az előd hiányosságait valóban ki kellett egészíteni. Körülbelül egy hónapig nyúztuk a készüléket, most pedig tesztben mondjuk el a véleményünket!

3 napja

PlayStation Game Catalog: a júniusi felhozatal

Monster Hunter Rise. Crusader Kings III. After Us. Anno 1800. Valamint újabb PlayStation VR2 érkező, ráadásul a ma debütáló DLC-vel együtt!

3 napja
5

Bemutatkozott a Dragon Age: The Veilguard játékmenete, rekordot döntött a Resident Evil Village – ez történt kedden

Továbbá: Mixtape, Sumo Group, Marvel's Spider-Man 2, Amerzone: The Explorer's Legacy, Conscript, Exo One.

3 napja
11

Echostasis – Könnycsepp az esőben

Mi van akkor, ha az emberiség és az androidok kapcsolatában valójában nem a gépek, hanem mi vagyunk a szörnyetegek?

4 napja

Ubisoft Forward 2024 nyár - egyenesen Los Angelesből

A forró Xbox bemutató után az Ubisoft is folytatja a klasszikus E3-hangulat megidézését.

5 napja
44

PC Gaming Show 2024 - nyári dömping

10 éves a PC Gaming Show, ennek örömére pedig a PC Gamer és a stream szervezői 70+ trailert gyűjtöttek össze. Jól olvastátok, több mint hetvenet!

5 napja
4

Heti megjelenések

5 napja
3

Xbox Games Showcase

A Microsoft igyekezett visszahozni a klasszikus E3 konferenciák hangulatát, ami a belsős és külsős címek együttesével sikerült is.

6 napja
153

Call of Duty: Black Ops 6 Direct

Az Xbox Showcase után közvetlenül egy félórás külön műsort szenteltek az idei Call of Duty epizódnak. Lássuk mit tudtunk meg!

6 napja
3

Future Games Show Summer Showcase 2024

A mennyiségre és a minőségre sem lehetett panasz a Future Games Show nyári műsorában.

6 napja
2

Future of Play Direct 2024

Az indie címek szerelmesei újabb digitális adásból szemezgethettek: több mint 20 címet láthattunk a nagyjából félórás adásban.

7 napja

Day of the Devs 2024 - támadnak az indie-k

A jóféle indie játéknak nem kell a cégér, de mégis, sokszor kell az a figyelemfelhívás a fejlesztőknek, amit az E3 utáni világban kapnak a különböző műsorokban való részvétellel. A 2024-es Day of the Devs-et szemlézzük.

7 napja
2

Devolver Direct 2024: boldog szülinapot, Volvy!

A Devolver Digital ismét megcsinálta a saját kis Direct eseményét - a Devolver Direct 2024 Volvy születésnapjáról szólt. A szokásos elmebeteg stílusban.

7 napja
1

Summer Game Fest 2024

Lezajlott az idei Summer Game Fest műsor, mely az előzetes előrejelzéseknek megfelelően inkább az idei címekre és a kisebb stúdiók címeire koncentrált.

8 napja
32

Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord

43 éves játékokat viszonylag ritkán szoktak remake-elni, de ha a Wizardryhoz hasonló klasszikusról van szó, akkor inkább azon csodálkozunk, miért kellett erre ennyit várni.

8 napja
4

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==