[11] Mark (offline)

Karikatúra - Egoista

Ő egy 38 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4868 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 17569 kreditet gyűjtött

2008 June
11:50 The Sarah Connor Chronicles (ööö...Terminator ;) )
Haver mondja, jó. Utánanézek. Utána meg csak nézek.
Először én is azt gondoltam, hogy hogy a pébe lehet ebből sorozatot csinálni úgy ,hogy ne legyen belőle valami idióta Power Rangers! Hogy csak arról szóljon, hogy minden részben jön valami új gép és azt kell leverni.
A kételyeim kb. fél perc alatt darabokra hullottak. Egy nevet írnék: Summer Glau.
Volt valami magyarázat, hogy a Serenity, meg Firefly...az előbbi nem volt nagy kedvencem, pedig nem vetem meg Joss Whedon (a Buffyt szerettem...nem a sztori miatt :D ) munkáját, de nem tetszett, hogy egy sorozat pilot epizód szintű művet kezelnek teljes értékű filmként. A másodikat ezért nem is erőltetem.
Szóval Summer Glau.
Ebben a kiscsajban több potenciál van, mint Kristanna Loken-ben...az összes pozitúrát tekintetbe véve is :D
A kissé gyermeki arc és nagy őzike szemek miatt - meghát ugye itt Ő a terminátor - az egész kap egy kis animés beütést!
Szóval, ha valaki okádik a sztoritól, vagy a terminátor filmek megcsúfolásaként éli meg - ez kizárt, mert akkor már rég belehalt a 3. rész okozta sokkba - annak itt a férfiélet folyamán annyiszor felmerülő ige: A csaj miatt érdemes! ;)
Visszakanyarodva az első kérdésre: Így. Mármint így kell ebből a történetből sorozatot csinálni! A legelejét leszámítva lényegében 2007-ben játszódik.
Őszintén 9 részen keresztül (ez csak az első évad, ráadásul egy kurvanagy cliffhanger-rel a végén) nem lehet várost rombolni!
A kb. 3. résznél volt azért egy gonosz érzésem, mert kb. ott kezd el kicsit beülni a sorozat, hogy azért erőltették, csak gyorsabban fogyott a korpa, mint gondolták...
Aztán elhesegettem ezt a csúnya, de nagyon emberi logikát :)
Logika. Szóval igazából logikusnak tűnik, hogy a Skynet más taktikát választ, miután 2-szer is - áááá, de szép szó - RÁFARAGOTT a run and gun módszerrel.
Igen 2, mert ez a 2. és 3. rész között játszódik, de ez azért - gondolom - ki lehet találni a címből is. Itt csak annyit, hogy igazából nem írja felül a 3. sztoriját sem! Kb. úgy kell elképzelni, mint egy alternatív lehetőség. Ebből pedig szokott akadni az időutazással operáló cuccokban. Anélkül, hogy lelőnék bármit (vagy bárkit) Sarah nem akkor hal meg rákban, mint amikor kellene, mert ugranak pár évet az időben. Vicces, hogy utána meg elmegy szűrésre, plusz marékszámra szedi a vitaminokat - mert a terminátor-kisasszony volt szíves neki elárulni a szitut :)
Szóval taktika. Itt már nem puszta likvidálásról van szó!
A terminátorok (igen, mert több is van egymástól függetlenül) beépülnek munkahelyre, családokba, testületekbe. Nyilván, mint gondolkodó szuper-intelligencia a Skynet is rájött, hogy ha visszaugrál az időben, nemcsak embereket ölhet meg, hanem meg is sürgetheti az ítéletnapját, illetve be is biztosíthatja azt! Infrastruktúra előkészítés, különböző technikai vívmányok feltalálásának "megsürgetése". A Skynet alapja pl. itt nem egy védelmi szuperhálózat, hanem egy (azért a sztori integritását szem előtt tartva - gondolom- annak alapját képező) sakk-gép.
Persze nem kell megijedni, nem ilyen inváziószerűen megy, hogy pl. minden helyi önkormányzatban van egy terminátor :)
Csupán annyi, hogy a kulcsembereket így-vagy úgy, de figyelik.
Ezzel az egésszel viszont sokkal kifinomultabbá teszik a sztorit! Mert nem az van, hogy a Skynet egyszercsak lesz! Sokkal hitelesebb, hogy azt bizony nagyon is elő kell készíteni! Mind a stratégiát, mind az eszközöket illetően!
Hogy lehetne előkészíteni az emberiség pusztulását, ha egy szerencsétlen terminátor elkezdeni rombolni, amíg ketté nem lövik egy Javelin rakétával és rá nem parkolnak a fejére egy Abrahms-szel...mert szerintem azért azt megérezné! :)
A sztori lebilincselő-erejéről annyit, hogy a tervezett 2-3 rész helyett, muszáj volt végignéznem mind a 9 részt egyhuzamban!
A szereplők (a terminátor nagyon okés, de ezt már említettem) egész jók.
Sarah kicsit puhább, mint a filmekben. Ellenben erről a csajról télleg el lehet hinni, hogy valaki a jövőben epekedve várta, hogy levarrhassa! Szóval egész csinos! És kicsit kevésbé hektikus a kedélyállapota is.
John. Szerintem Edward Furlongnál úgysem lesz jobb John soha senki, de tekintetbe véve, hogy valószínűleg nemhogy színészkedésre, de már szinte semmire sem alkalmas (bár Robert Downey Jr. is visszatért a junkie-skodásból), a jelenlegi srác fényévekkel jobb választás a Barátközt színvonalú Nick Stahl-nál. És végre kicsit hasonlít is Michael Biehn-re (Kyle Reese, ja és Snake mintája az eredeti MGS-ben ;) ).
A több karakter szinte kivétel nélkül jó iparos halivúdi színészember, nem gáz igazán egyik sem.
Amúgy meg nem egy fapados alkotás. Ahol kell, ott robban. A környezet nagyon jól eltalált. A 8 éves időugrás (na ezzel talán nem árultam el akkora dolgot), nem nagy, de érzékelhető kihatással van a szereplőkre. Nem nagy, mert '99-ről 2007-re. De mégis! Pl. pár okirathamisító latino gengszter felhomályosítja Saraht, hogy volt ám egy 9/11 és azóta kicsit komolyabban figyelnek a sutkázásra, meghát a védelem is beerősített. Példa erre, hogy Johnnak detektoron át kell bejutnia a sulijába...a terminátor kisasszonynak is, persze ezt kimagyarázzák :D
Kis lamentálás van, hogy jé miket lehet már csinálni egy mobiltelefonnal ('99-ben mit is lehetett? telefon, sms?), meg amikor csak lehet bevágnak pár képet a HALO 3-ból :D:D:D:D Hehehehe.
Na jóvan. Minden tiszteletem annak, aki idáig elolvasta!

Szerezzétek meg valahonnan, vagy várjátok, de semmiképpen se ignoráljátok!!!
:D
(Bocs, ez annyira szar mondat, hogy muszáj volt leírni :D )
18 komment

[64] DarkVenom
Jun 27., Friday 19:46 #18
Válasz Mark (#17) üzenetére
Előfordul
Thrills, Chills, Kills!
[11] Mark
Jun 12., Thursday 19:26 #17
Válasz DarkVenom (#16) üzenetére
Hát van olyan, mikor csak mi megyünk jó irányba és mindenki más meg a forgalommal szembe...
Van???

8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[64] DarkVenom
Jun 11., Wednesday 23:31 #16
Válasz Mark (#15) üzenetére
Én e szempontból irigylem
Sokat adnék érte, ha nem csak pozitív véleményeket olvastam volna róla, mielőtt végignéztem, mert azt hittem, a végére valami értelme is lesz...
Thrills, Chills, Kills!
[11] Mark
Jun 11., Wednesday 21:38 #15
Válasz ölyv (#14) üzenetére
Irigylünk is érte
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[13] ölyv
Jun 10., Tuesday 20:43 #14
Válasz Mark (#12) üzenetére
Én nem is károsítom magamat minden féle szennyel, mint egyesek.
[11] Mark
Jun 08., Sunday 15:25 #13
Válasz Alwares (#9) üzenetére
Nem, nem vagyok.
Olvass figyelmesen
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[11] Mark
Jun 08., Sunday 15:20 #12
Válasz ölyv (#11) üzenetére
Oké. Te annyiban maradhatsz
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[13] ölyv
Jun 07., Saturday 18:42 #11
A sorozat lehet szép és jó, de maradjunk annyiban, hogy az 1984-es Terminatornál sejtelmesebb, okosabb és ridegebb akciómozit, kisköltségvetésből, tehetséges színészekkel ritkán láttunk, az egyetlen akciófilm ami elgondolkoztat. Igazából már a második rész se kellett volna, de anno még belefért, a forradalmi ILM és Schwarzenegger alakítása miatt, még megnéztük a második részt, és a film technikai színvonalának köszönhetően egy generáció favorizálta a T2-t. De jöttek Vajnáék és tönkre tettek mindent, újabb rókabőr. Valljuk be őszintén Arnoldot már tök felesleges volt szerepeltetni a harmadik részben, árnyéka egykori önmagának, a látvány gagyi (pedig mi magyarok csináltuk), számtalan logikai baki és még sorolhatnám. Mind az amit Cameron az életművének tekintett, azt Andy Vajnáék merő pénzügyi ambicoból lerombolták. Kár... engem se a sorozat, se a T4 (hiába Christian Bale lesz a főszereplő, sovány vigasz), nem fog érdekelni. És maradjunk annyiban, hogy a jövő megváltoztathatatlan, Sarah Connor a T1-ben, vajon hol sajtolta össze a legelső Terminatort: CYBERDINE SYSTEM.
[64] DarkVenom
Jun 07., Saturday 18:14 #10
Válasz Alwares (#9) üzenetére
"egy sorozat pilot epizód szintű művet kezelnek teljes értékű filmként"

Szerintem a te készülékedben van a hiba Annyit írt, hogy a film pilot szintű, tehát -gondolom- semmi cselekmény nincs benne, csak felvezetés. De nem pilot
Thrills, Chills, Kills!
[59] Alwares
Jun 07., Saturday 17:29 #9
Te hülye vagy! A Serenity nem pilot volt, hanem a Firefly folytatása! Ha ezt akartad írni akkor nem szóltam...
.titanic {float: none;}
[10] deadeb
Jun 07., Saturday 16:35 #8
Csak annyit mondok, hogy a firefly-t nézd meg ha tudod, mert egy zseniális sorozat. Ez a Sarah Connor-os meg egy kalap.
A hosszú élet titka, hogy megpróbálsz minél öregebben meghalni. Chuck Norris exists because Clint Eastwood said it was okay.
[18] Final Doom
Jun 07., Saturday 16:03 #7
Válasz DarkVenom (#6) üzenetére
Jaja de a legjobb hogy a Terminátorok közül nincsen egy Swarci-kaliberű se, komolyan mintha csak ugy válogattak volna a járókelőkből, hogy "hé te, lennél terminátor? Ugy is vagy kb olyan vastag mint a fémváz.."
[64] DarkVenom
Jun 07., Saturday 15:50 #6
Nekem ez a véleményem róla (idézet a blogomból )
"Erre inkább csak az illik, hogy "néztem", ugyanis ez a sorozat botrányosan szar és nevetséges. Béna szereplők sokasága (nyivákolós hisztiskurva emós John Connor, ripacs és idegesítő Sarah Connor, kötelező akcióbájgúnár, véridióta terminátorok), nyomorékul idióta történet (visszaküldtek vagy ezer terminátort, persze mindegyiket más feladattal - egyik ölje meg ezt, a másik szerezze meg azt, LOL - ,de persze az emberek se voltak rest), unalom a köbön, és ha igaz az, hogy ebből kiindulva, és nem a T3-at alapulvéve készítik a T4-et, akkor abban annyi lesz, hogy a Skynet állandóan kalkulál és küldözget vissza mindenkit a múltba, az emberek meg ülnek egy asztal körül, és azt spekulálják, hogy ha X-et ekkora visszaküldjük, és ezt meg ezt csinálja, akkor Y-t meg küldjük ide, stb...nevetséges. A szar színészi játékról nem is beszélve. Brrr. Remélem törli a Fox, mert megérdemelné - bár már vannak hírek a 2. évadról..."
Thrills, Chills, Kills!
[18] Final Doom
Jun 07., Saturday 15:19 #5
Sarah Connor - ez a csaj volt a 300-ban a királyné, ott többet mutat magából
Jun 07., Saturday 15:11 #4
...egész eddig csak rosszat hallottam erről a sorozatról, és mint mondád, a 3. résznél -mint T fan- én is majdnem agyérgörcsöt kaptam...
...ezek után mit írtál, lehet hogy belekukkantok, de átkozott légy ha borzalmas!
INSERT COIN(S)!
[62] casper007
Jun 07., Saturday 14:53 #3
Én még nem néztem, a vakációra tartogatom.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[11] ZS0LTI
Jun 07., Saturday 14:44 #2
Elkezdtem nézni, valamiért abbahagytam a negyedik résznél. Pedig durvajó. Imádom azt a kiscsajt, meg Sarah Connort is, meg mindenkit. ^^
Nagyon jó eksön sorozat szerintem.
Jun 07., Saturday 13:58 #1
Sajna nekem kissé csalódás volt a sorozat. Nagy TR fan vayok, de a harmadik rész okozta sokk után kcsit jobbra számítottam. Persze ismétcsak fanságom miatt kötelezőszerűen néztem a sorozatot és a továbbiakban is nézni fogom, de eddig nem igazán győzött meg. Ezt egy fannak el lehet adni, de másnak nem tudom.... Summer Glau viszont egy istennő. (Lehet, hogy Ő az a bizonyos ok, ami miatt mégis néztem. Ki tudja? )
Mark
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Xbox One
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS, Online FPS, Verseny, Retro, Szimulator
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Passziánsz / aknakereső, TV365 (*24), Zene (hallgatom), TV, Mozi , Anime, Bulizás, Nyilvános megszégyenülés, Fórum, Internetes magazinok, Sí, Bicikli, Ping-pong, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
zaz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
METHOS
(offline)
Wadarr
(offline)
Vuxy
(offline)
Matos
(offline)
naval
(offline)
xiaolin
(offline)
sroland
(offline)
Wander
(offline)
hjetyekus
(offline)
Medw
(offline)
Ray
(offline)
Driver
(offline)
FredPerry
(offline)
XBOX Live