[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4692 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 March
17:12 2008.03.25. kedd ( AZ ELSŐ MUNKÁBAN TÖLTÖTT NAPOM )
Na már most szólok, hogy valószínűleg nem lesz rövid ez a bejegyzés, mert történt ez az a mai nap...
Na hát kezdjük az elején. 7re kellette mennem, szóval kelés fél 6kor. Persze mivel tegnap aludtam majdnem délig, így tegnap este nem is sikerült túl korán ágyba kerülnöm, valamint nem jött könnyen álom a szememre. Szóval reggel úgy ébredtem, mint a mosott szar. Már előre tudtam, hogy nem lesz a legjobb ez a mai nap. Jött a szokásos reggeli kv, ami most valahogy nem segített kikecmeregnem a gödörből. 6kor már menetkész voltam, szóval elindultam gyalog a melóba. Jó hideg volt, gondoltam jót tesz a séta, legalább felkelek. Ha meg menne az idő, akkor gyorsan felugrok egy arra közlekedő buszra, azt kész. Persze simán időben odaértem, sőt. Nagyjából sikerült az álom és a valóság közti vékony rétegből kikecmeregnem. Hát akkor go to work! csatafelkiáltással bevetettem magam a shopba.
Mint kiderült, egy helyes kis menedzser csajszi fogadott. Kicsit tartottam tőle, mert Tamás már mesélt róla, és nem mondanám, hogy jókat. De azt előre leszögezem, hogy a szervezés nagyon nem megy itt kint. Elvileg tréningen vagyok, erre betesznek 7től 3ig, ami a legforgalmasabb időszak általában. Hát nem is sikerült túl sok mindent elsajátítanom az első pár órában, mert mindent csak kutyafuttában eldaráltak, azt jóvan. Próbáltam hasznossá tenni magam, így zöldséget mostam, hűtőbe pakolásztam, stb.
Azt beállítottak a kassza mellé, hogy figyeljek. Hát annyi gombot én még életemben nem láttam. Nem úgy mint otthon, hogy egy hambi 350, azt csókolom, hanem mindennek megvan a saját gombja. Van hot chiken baget, amibe csirka filét kell tenni, de van cold chiken is. És akkor nem mindegy, hogy ilyen roll, vagyis baget, vagy szendvics, vagy vrap, ami meg ilyen csavaros gyros pita szerűség. És akkor még sorolhatnánk. Szerintetek? Semmit nem találtam. Mondjuk a végére nagyjából belejöttem, mert azért többségében csak pár féle dolgot szoktak kérni, szóval azok már megvannak.
Aztán próbáltam csinálni szendvicseket is. Na az sem gyenge. Vannak ilyen nejlon (remélem jól írtam) kesztyűk. Na azt mindig hordani kell, ha nem kasszázol. Olyan nehéz felvenni, hogy az első kettő-három darabot úgy téptem szét, ahogy azt kell. És képzeld el, hogy ki akarod szolgálni a vevőt, erre ott bénázol a kesztyűvel, ami elszakad. Persze te erre ideges leszel, meg amúgy is az első napod, és persze, hogy a második kesztyűvel is elszenvedsz egy darabig. Azt akkor felnézel, és mondod, hogy bocsi, de ez az első napom, és reménykedsz, hogy jófej vevő áll a túloldalon, és megérti a helyzetet.
Lányos zavaromban olyanokat csináltam, hogy el se hiszitek. Attak egy pogit, hogy vajazzam meg. Mondom ok, erre rákentem a tetejére a vajat. Nem ám kettévágnám, és mint egy zsemlét megkenem, hogy fogyasztható legyen... Mindenesetre ebben az esetben jó fej volt a hölgy, mert elkezdett szakadni a röhögértől, meg úgy szerintem a munkatársaim 80%a, azt megint jött a szöveg, hogy bocsi, első napom. Még borravalót is kaptam. Vagyis nem én, de a kassza igen.
Aztán volt egy olyan szituációm is, hogy egy leányzó kért egy bagettet, és elkezd magyarázni valami kenyérről. Mondom, most mi van? Nem baget, hanem kenyér kell? Persze nem. Szóltam egyik munkatársnak, hogy please help me, mert nem vágom mi van. Na kiderül, hogy a szétvágott bagett belsejét kellett kikaparni. Azt hívták kenyérnek, azt a puha részt. Na nagy nehezen siker, és végül is ő is jót mosolygott az egészen. Hát kb. ilyen volt az első napom. Nagyon busy, csak kapkodtam a fejem mindenfele, valamit megtanultam, valamit nem, valamit értettem, de általában semmit, de letudva, és holnap is mehetek még, szóval összegezve jól vagyok.
Kicsit más, de még mindig a melóval kapcsolatos. Hát azért lehetne mit tanulni az otthoni buféknek. Egyrészt ez a kesztyű dolog. Nagyon sok van belőle, és mindig hordani kell. Ha nincs rajtad, akkor letépik szinte a fejed, mert állítólag igen komoly bünti jár érte. Megcsinálsz egy-két szenyót, azt ha közben használod a szemetest, akkor máris cserélni kell. Azt ott van a szelektív hulladék gyűjtés. Na jó ez nem annyira dúrva, de a papírt így is külön helyre kell vinni, valamint a zsírnak van külön bödön. Azt nagyon betartják az előírásokat. Reggel hoztak zöldséget. Na azt lerakták a konyhán kívül, és azokat a dobozokat be se lehetett vinni. Ki kellett vinni a tiszta ládát, abba átpakolni, és csak úgy be. Szinte mindent megmosni, és be a hűtőbe. Ott meg ilyen polcok vannak, és nem lehet semmit se a földre rakni. Aztán jön még a takarítás. Ha épp nem vagy elfoglalt, mert pang a bolt, vagy épp elegendő ember van ott, hogy kiszolgálja őket, akkor takarítani kell. Van egy lista, hogy miket lehet (kell), és ha kitakarítottad, akkor beírod oda a neved, és ok. Szóval kicsit más itt kint egy ilyen meló, mint otthon. Valahogy sokkal komolyabb dolognak tűnik az egész.

Na ennyit mára. Remélem nem untátok el magatokat, és végigértetek. Találkozunk legközelebb. Pá.
11 komment

[11] Soulootion
Mar 26., Wednesday 10:53 #11
Továbbra is sok sikert, gratulálok, hogy már egy büfén keresztül felismerted balkáni paradicsomunk legnagyobb rákfenéjét, az igénytelenséget (én ezt okolom agyarországocska gondjaiért..csak 10 millió igénytelent, aki fel sem ismeri, vagy nem akarja, vagy ha igen nem is tesz ellene )
Na de bocs, hogy ezzel traktállak,hiszen te tudod, és éppen teszel is ellene
Jó munkát!
All those memories will be lost in time, like tears in the rain
[23] gyuri12
Mar 25., Tuesday 23:01 #10
Válasz Alwares (#7) üzenetére
Dehogyis,csak néha kesztyűben rohangálok
[111] dreampage
Mar 25., Tuesday 22:58 #9
Oké, az első mondatban a kelést kapásból kefélésnek olvastam, csodálkoztam is. Azt hiszem, pihennem kéne...

Gratulálok amúgy az első munkanaphoz!
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[62] casper007
Mar 25., Tuesday 21:38 #8
Az első nap mindig furcsa, de megszokod idővel, és úgy látszik, a vevőknek alapból jobb a kedélyük.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[59] Alwares
Mar 25., Tuesday 20:53 #7
Válasz gyuri12 (#2) üzenetére
Egy pillanatra már azt hittem te is dublinban dolgozol
.titanic {float: none;}
[55] axl
Mar 25., Tuesday 20:37 #6
a pogacsas nagyon nagy! meg ugy az egesz napod, legalabb, gondolom, utolag mosolyogsz rajta
I WλNT TO BELI3VE
[15] e.vid
Mar 25., Tuesday 19:02 #5
Nem voltak azért ezek olyan orbitális hibák, majd beleszoksz. Sok sikert hozzá!
[27] Rudymester
Mar 25., Tuesday 18:44 #4
jöhetnek majd a jó eladós sztorik!
http://www.facebook.com/retrofaktor
[25] Yip Man
Mar 25., Tuesday 18:36 #3

Király!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[23] gyuri12
Mar 25., Tuesday 18:24 #2
Nem volt ez olyan hosszú
Ennél már csak jó lesz,és ha vigasztal,akkor nálam minden 2. kesztyű elszakad.
[27] Aky
Mar 25., Tuesday 18:21 #1
Hat a treninged az mult heten lett volna, csak hat az ismert okok ugye ...
Amugy gratula az elso naphoz, a hibak meg kellenek , legalabb feldobtad par ember napjat
Keep up the good work, mate
PSN : Aky82Hun
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live