[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4658 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 February
22:04 És a második napot is túléltem Dublinban
Nos ez a nap semmi különös, semmi extrát nem tartogatott, hisz a pps numberre várva, csak felfedeztem a környéket, vásárlotam ezt-azt, valamint nézegettem a melókat. De azért egy-két érdekességet megemlítek, amin én eldobtam az agyamat...
Mint említettem a mai nap elég laza volt. Semmi extra. Elég késői kelés ( jaj de könnyű ehhez hozzá szokni. de mi lesz majd, ha korán kell kelni majd? :) ) Elmentem egy másik kinti ismerősömmel a külváros központjába, ott körbe néztünk, és ma is mondtam pár mondatot angolul. Juppi. Délután pedig a netet nézegettem munkák után kutatva. Persze nem volt könnyű, mert minden otthoni egyből megtalált, és hogy mi van veled, stb. Én meg nagy bőszen elkezdtem mesélni a kőkemény két napos tapasztalatomat... :)
Viszont a rádióban egy hírt teljes mértékben értettem. Nagyon büszke vagyok ám most magamra... :)

Na de hogy írjak is valamit, akkor inkább pár érdekesség itt kintről, hogy aki elolvassa a blogomat, akkor már értelme is legyen.
Első szembetűnő dolog itt kint, és mindenki szidja is, az a tömegközlekedés. Bár én még olyan sokat nem használtam, de ha abból indulunk ki, hogy nincs metro, villamos is kettő, ha jól tudom, akkor azt hiszem nem nehéz elképzelni, hogy tényleg rossz. Mindenki auto vagy busz. Bár tény, hogy itt kint megoldották, hogy a buszsávot tényleg csak buszok és taxik használják, ez azért nem jelenti azt, hogy gördülékeny a közlekedés. Állítólag a buszok elején kamera van, és az megy a rendőrségre, majd megy a csekk.
Aztán ami még fura, hogy ha a buszmegállóban vagy, és nem stoppolsz a busznak, akkor ha nincs leszálló, akkor meg se áll. És tényleg így van. Állítólag annyira szigorúan veszik, hogy ha nem a felfestett buszmegállóban stoppolsz, hanem előtte egy méterrel, már akkor sem áll meg. Bár szerintem ez biztos túlzás, de biztos, hogy nem próbálom ki, mert itt nem 5 percenként mennek a buszok, ezt már tudom... :)
Szintén buszozás a következő furcsaság is. Nos természetesen itt is van napi heti és havi jegy. Azonban lehet szakaszokat is menni. Amikor felszállsz, akkor van egy persely szerűség, és abba dobsz pénzt. Megmondod a soförnek, hogy mennyit dobtál bele, és akkor az nyomat egy blokkot, amin rajta van, hogy mennyit dobtál be, és mennyit mondtál a soförnek. Amennyit a soförnek mondtál, annyit utazhatsz. Ez nem pont megállónként van, hanem valami méterek vagy kilometerek alapján van (erre még nem tudtam rájönni). Ha ténylegesen bedobott pénz, valamint a bemondozz összeg nem egyezik, vagyis többet dobtunk be (mert nem volt nálunk pont annyi apró), akkor a blokkot meg kell őrizni, be lehet vinni a központba, és visszaadják a különbözetet. Jó mi?
Ja, eddig csak emeletes buszt láttam. Lehet, hogy van más milyen is, de nem hinném...

Hát most ennyit mára. Legközelebb valami mást vesézek ki, de lehet, hogy valami érdekes is fog történni velem, és akkor inkább arról írok.
8 komment

[4] Joo T
Mar 01., Saturday 0:44 #8
bocsi, nem arra gondoltam, hogy nincs nálatok, vagyis nálunk, vagyis itt kint , hanem arra, hogy milyen jó otthon. Főbb vonalakon negyed óránként, stb.
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[27] Aky
Feb 29., Friday 15:54 #7
Válasz Joo T (#6) üzenetére
Itt is van ejszakai jarat. Annyira ne huzzd le ezt a szerencsetlen helyet. En drukkolok, hajra Dublin

Mindjart team meeting, van egy olyan erzesem hogy bezar a ceg, mar az utolsokat rugjuk.
PSN : Aky82Hun
[4] Joo T
Feb 29., Friday 15:42 #6
komolyan mondom nektek, hogy otthon össze lehet tenni két kezünket, hogy milyen jó tömegközlekedés van. arról nem is beszélve, hogy éjszakai járat, stb.
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
[10] zoli1026
Feb 29., Friday 15:17 #5
Jah és én is zalai vagyok Keszthelyen nőttem fel csak én Keletmagyarországra sodródtam,ha hiszitek ha nem Magyarország K-i és Ny-i része között is tök nagy külömbségek vannak..
Nintendo Switch Friend Code: SW 7695-5284-0214 Playstation ID:Zoltan_Horvath Apple Game Center:horvathzoltan
[10] zoli1026
Feb 29., Friday 15:14 #4
Tetszik a blogod,de lehet,hogy már írtam. Én is várom a következőt. Az angol menni fog és biztos király ,hogy ott tök más minden. Én Németországot tudnám így jellemezni mert már sokszor voltam meg ismerem az ottani "kultúrát". Remélem minden összejön és ....
Ággyyááá nekik
Nintendo Switch Friend Code: SW 7695-5284-0214 Playstation ID:Zoltan_Horvath Apple Game Center:horvathzoltan
[59] Alwares
Feb 29., Friday 14:39 #3
Pff hát, ilyenkor becsüljük meg igazán ezt a fránya BKV-ét?
.titanic {float: none;}
[8] Makaveli
Feb 29., Friday 10:24 #2
jaja én is végre egy értelmes blog
Mara Salvatrucha 13
[24] magyari5
Feb 28., Thursday 23:30 #1
Várom a holnap kalandot
MGS.........
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live