[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4136 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2019 February
08:05 Wild Beyond - Teszt (iOS)

Mr megint csak egy Clash Royale kln ... biztos ez?
A Wild Beyond a semmibl jtt – igaz ngy vig fejlesztettk – ltott s gyztt, nlam hatalmas szerelem volt els ltsra, de ahogyan az lenni szokott miutn eltnik a rzsaszn kd felsznre tr a valsg. Nzzk akkor hogy jelen esetben ez mit is takar.

Ha egy jelzvel szeretnm jellemezni ezt a jtkot akkor az krds nlkl a „kreatv” lenne. A Wild Beyond egy fantasztikus kompozci, egy mvszi alkots, minden egyes pixel tkletes, mozog, l, egynisge van, lenygz s egyben letaglz a vgtelen emberi kreativits ami minden pillanatban jellemzi a jtkot. Rgta foglalkozom mr jtkok tesztelsvel, de csak nagyon ritkn jn szembe egy olyan tndkl stks mint ez a cm. Igen, jl gondoljtok teljesen elvarzsolt a jtk, vessk akkor bele magunkat kicsit mlyebben az lvezetekbe.

Stlust tekintve els rnzsre – le is kpm magam hogy ezt rom – egy Clash Royale kln, nmi MOBA betssel. Kell is neki legalbb olyan egy-kt ra jtkid, hogy rdbbenjnk arra ennl sokkal de sokkal tbb. Alap mechanikjt tekintve valban nagyon hasonlt ehhez a stlushoz, hiszen ll egymssal szemben kett bzis, amit jelen esetben nem vd kett oldals torony, hanem helyette kt vdpajzs, kett jrhat t van, egy fell s egy alul mert ebben a jtkban oldalrl irnythatjuk az esemnyeket, folyamatosan tltdik az energia ami az egysgek megidzshez fog kelleni, a cl pedig az lenne, hogy az ellenfelnk hst jl leverjk a „trnjrl”.

Hrom egymstl teljesen klnbz frakcival fogunk tallkozni s mind a hromnak van egy msodik hse, akiket szvetsgi (Alliance) pontokbl tudunk megvsrolni, amiket termszetesen hosszas gyjtgetssel tudunk sszefarmolni. A hsk ahogyan azt mr korbban is rtam szemlyesen is jelen vannak a csatban, ott cscslnek a bzis tetejn s innen irnytjk a seregnket, mindegyiknek van egy specilis kpessge illetve egy id utn igny szerint szemlyesen is rszt vehetnek a csatban, ekkor ltalban valami AOE (Area of Effect) hats ksretben, beugranak az esemnyekbe, ez lehet robbans, vdelmi pajzs, esetlegesen a tbbiek buzdtsa is. A hrom frakci a kvetkez; els az Ascension s az ntudatra bredt fengshui-ninja-robotjai, a vetern harcosokbl ll Legion s az rk lzad Rogue. Mindegyik jellegzetes kls tulajdonsgokkal rendelkeznek, az Ascension robotok olyanok mintha a WALLIE-bl vagy mondjuk az rk klasszikus Portal cm jtkbl pattantak volna ki, fehr kermibl kszltek, jellegzetes s vibrl UV-cyan fnyekkel ksrve. A Lgi harcosai srga-kk sznekben pompznak, pusztt hadert kpviselnek, erssgk az egysgben rejlik, mg a lzad Rogue harcosok leginkbb gy nznek ki mintha a Mad Max valamelyik rszbl pattantak volna ki, vagy ppen a Borderlands cm jtkba igyekeznnek eljutni.

Jelenleg gy gondolom hogy az Ascension frakci tlsgosan is ers, de az is lehet hogy csak azrt rzem gy, mert az elejtl fogva szerelmes vagyok beljk s ket fejlesztettem idig a legtbbet. Az egysgeik tkletes harmniban vannak egymssal, ennl a frakcinl nagyon fontos, hogy mg a csata megkezdse eltt mind a hrom energiacellt lerakjuk. Ezeknek kett feladata van, az els hogy a segtsgkkel gyorsabban jn az energia ami ugye az egysgekhez kell, illetve ha az ellenfl tljutott a vdelmi pajzsokon akkor minimlis ideig feltartjk azokat lvn ket fogjk elszr kilni, ezzel pr rtkes msodpercet adva neknk a vdekezshez. A Legion vezetje taln az egyetlen figura aki nagyon nem tetszik a jtkban, lvn gy nz ki mint a Mass Effect Shepard parancsnoknak kigyrt meleg vltozata, nagypofj pojca, nagyon nem szimpi. Egybknt ez a frakci lehengerl tud lenni a megfelel kezekben, ugyanis iszonyatosan ers mind levegben mind pedig szrazfldn, sok apr pici egysge is van amik sszedolgozva a nagyobbakkal pillanatok alatt le tudnak minket dzerolni. A Rogue frakci lesz szerintem a legmegosztbb az sszes kzl, lvn azoknak akik nem ismerik Mad Maxet vagy ppensggel nem a rajongi a sorozatnak, azoknak els krben biztosan unszimpik lesznek ezek az egysgek, fleg hogy egy tejfeles szj csajszika a vezetjk. Lehet ezzel pont hogy a fiatalabb korosztlyt cloztk meg, az egysgeikre nagy ltalnossgban a kosz jellemz. Mindent felrobbantanak, megmrgeznek, felgyjtanak, hatalmas egynisgek is vannak kztk, egyik nagy kedvencem a Cartillery ami egy izomaut (musclecar) egy hatalmas gyval a tetejn. Alapveten a legtbb egysgk valami jrgny s mindegyik izeg-mozog, nagyon klnleges ltvnyvilgot kpviselnek. A Rogue frakcira alapveten jellemz a gyors lerohans, szmtalan olyan egysgk van ami magtl termeli az energit, nem is kell a cellkkal foglalkozni, csak rohanjuk le a msikat, az meg csak gyzzn vdekezni ha tud. Annak ellenre hogy velk jtszottam a legkevesebbet mgis sszpontszmban a Rogue seregem a legersebb, szval nem szabad elhanyagolni ket sem.

Inkbb nem mennk bele komolyabban a taktikai tancsokba, ezt mindenki majd magnak tallja ki, de van pr dolog amit mindenkppen meg kell emltenem. Ellenttben az eddigi hasonl jtkokkal itt el tudnak fogyni a krtyink, nem vletlen, hogy maximum 21-et tudunk magunkkal vinni, ugyanis ha ezek elfogynak akkor semmi sem tudunk lerakni a csatamezre, radsul ekkor el kezd folyamatosan fogyni az letnk is, szval knnyen lehet hogy vgelgyengls miatt vesztnk el egy-egy csatt. Szval csak okosan rakosgassuk le az egysgeinket, igyekezznk nem egy kupacba tenni ket, nehogy egy grnttal halomra vesztsk el az egysgeket. Egy tank-egysg elre mg pedig a gyengbbek stratgia itt is kivlan mkdik, vrjuk ki hogy ellenfelnk mit lp s erre reagljunk, kivve ha a Rogue frakcival vagyunk, mert nekik a push a taktikja ugye.

Ahogy fejldnk s lpjk a szinteket egyre tbb tevkenysg vlik elrhetv. Els krben 4. szint utn mindenkppen keressnk egy ers s aktv szvetsget, ugyanis egyrszt egysgeket krhetnk tlk msrszt pedig szmtalan klnos kldetst lehet teljesteni, amibl pontokat kapunk, ezeket vagy a shopban klthetjk el vagy pedig j hsket vsrolhatunk bellk. Illetve csak a klntagokkal tudunk 2v2 meccsekre menni, ami hatalmas nagy mka. A kampnyon bell lesz egy j kis sztori amivel nmi rltst kaphatunk a frakcik trtnetre illetve alap tudst szerezhetnk az egysgeikrl. Ksbb elrhetek lesznek az epikus Boss Fightok (Boss Blitz) illetve a Gauntlet ahol kapni fogunk egy rakat maxos random egysget – mindezt brmelyik frakcibl - s nekivghatunk a PvP csatrozsnak, hrom lehetsgnk lesz elre jutni, de vigyzat, ellenfeleinknek is maxosak lesznek az egysgeik, szval rletesen gyors s intenzv csatkra lehet szmtani, itt bizony tnyleg csak a tuds s a megfelel taktika, az egysgek kzti synergie fog dnteni. Kampny kldikre csak kampny jeggyel lehet menni, amit hrom rnknt kapunk ingyen vagy pedig harminc (sajnos csak elszr harminc utna folyamatosan n: 30-45-60 stb.) gymntrt mi magunk is vehetnk kettt.

Itt lp a kpbe a jtk egyik legnagyobb hibja, a kiegyenslyozatlan F2P modell. Nagyon sokat elvesz a jtk lvezhetsgbl a tny, hogy nincsen jl tgondolva s hogy mohk lettek a ksztk. Egyrszt ugye itt vannak a kampny jegyek, amivel csak nagyon ritkn lesz lehetsgnk jtszani, a feltlthet kett jegy meg kb. semmire nem elg, szval kedvnk se lesz erre klteni. Az els Gauntlet ingyenes, a tbbi utna mr 200 gymntba kerl. Az egysgek fejlesztse mr egszen alacsony szinten is olyan nevetsgesen sokig tart, hogy ember legyen a talpn aki a kezdeti lelkeseds alatt 7 rt fog vrni egy level 3-as egysg fejlesztsre. Ltezik „Elite” tagsg, amivel instant megy a fejleszts, dupla tokeneket s dupla ldt kapunk minden tevkenysgrt. Ennek a heti ra 1.99, a havi 4.99, ves ra pedig 39.99 dollr. Kezdsnek a harminc napos elite 1.99-es akcis ron lesz elrhet, amond vagyok, hogy ennyit mindenki kltsn a jtkra, mert megri s enlkl kb. jtszhatatlan lesz. Msklnben multiban folyton olyan emberekkel fogunk tallkozni akik ledzerolnak minket, mert k kifizettk az elite tagsgot s sokkal gyorsabban fejldnek mint mi akik nem akartunk klteni s ppen arra vrunk hogy egy-egy egysgnk fejldsre vrunk. Ez alapveten nagy hiba a jtkban, hogy multizs kzben is vagy ledarljuk az ellent, vagy minket darlnak le, ez mindig annak a fggvnye, hogy ki mennyit klttt a jtkra. A tltsi idk katasztroflisak, gyakran machmaking kzben megll a jtk mintha lefagyott volna, de nem errl van sz csak ppen megszakadni kszl a kapcsolat, ami egybknt annyira gyenge hogy nha van negyed rt is vrni kell egy meccsre. Ez manapsg megengedhetetlen dolog egy ilyen minsgi jtknl, ahol radsul a multiplayer a legfontosabb jtkforrs. Arrl nem is beszlve, hogy fogalmam nincsen mit csinl a jtk PvP kzben, de egy jszaka alatt 1,5 giga eltnt a mobilnetembl, pedig csak olyan 5-6 meccset toltam wifi nlkl, szval semmikppen se engedlyezzk a jtknak hogy hasznlja a mobilos netet, kivve ha korltlan ll a rendelkezsnkre.

A Wild Beyond egy igazi mesterm lehetne, tkletes pldartk arra nzve hogyan kell pr j tletet sszegyrva egyedit alkotni. De sajnos a borzalmas F2P modell, a szakadoz net, a pocsk machmaking mind elvesz az rtkbl egy olyan jtknak amire cspbl dobnm a 10 pontot. Igazbl ennl tbbet sajnos nem adhatok r, mert sokat fogunk bosszankodni a hibi miatt. De ki tudja? Ha eljut odig lehet pr v mlva mg hallani fogunk rla, mint minden idk legjobb Clash Royale klnja. n bzom benne hogy gy lesz, egyelre viszont mg sok vele a baj, kihagyni viszont semmikpen sem szabad!

8/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live