[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4136 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2019 February
08:54 Alien: Blackout - Teszt (iOS)

Amanda Ripley jra bajban ...
Az Alien Isolation minden idk egyik legflelmetesebb jtka volt. Jmagam aki olyan cmeken nttem fel mint Resident Evil, Silent Hill, aki a Dead Space minden rszt imdta, volt hogy csak egy plasmavgval toltam vgig az els rsz legnehezebb fokozatt. Ilyen mlttal konkrtan abbahagytam az Isolationt, mert olyan szinten rettegtem jtk kzben hogy kptelen voltam tovbbjutni olyan kt hrom ra jtk utn. J ... lehet mr regszem s az idegeim nem a rgiek, de bevallom ez a helyzet a mai napig, mg rnzni is flek a lemezre. Mindezek ellenre hatalmas rajongja vagyok a sorozatnak, s azonnal rrepltem az anyagra, fszerkesztnk tmogatsval szinte azonnal elrendeltk a jtkot, hogy idben le tudjuk nektek tesztelni. me ht, vajon megrte a vrakozst?

A Blackout gyakorlatilag egy folytats. Az egsz vilg hbrgtt mikor kiderlt, hogy csak mobilra fog kijnni. Aztn persze mr az els pr percben kiderl, hogy ez nem vletlen. Mert gyakorlatilag azon kvl hogy pr szval megemltik az eddig trtnteket, illetve Amanda hangja az eredeti, nem sok kze van az Isolationhz. Mind hangulatban, mind pedig jtkmenetben teljesen msra kell szmtani, mr csak azrt is, mert ez nem egy bels nzetes jtk, hanem egy taktikai tll horror. Ripley jra egy rllomson rekedt, a csaldi toktl valahogy kptelen megszabadulni, ezttal a szellznyilsokban bjt el s onnan prblja terelgetni a legnysget, akik vesztkre az segtsgre rkeztek.

Azt hiszem abban mindannyian egyet rthetnk, hogy nincsen annl rosszabb, mint egy stt, kihalt, fstlg rbzisban attl rettegni, hogy a vilg legflelmetesebb ragadozja rnk vadszik. Aki minimlisan is kpben van az Alienekkel kapcsolatban, az pontosan tudja mennyire iszonyatosan flelmetes ellenfelek. Intelligencijuk kimagasl, mindennek ellenllnak, borzalmasan ersek s mg a vrk is savbl van. A puhatest ember nem ellenfl nekik, maximum csak akkor ha llig fel van fegyverkezve, fleg ha mg lngszr is van az arzenlban. Az Isolation legflelmetesebb motvuma az volt, hogy Amanda semmilyen fegyverrel nem rendelkezett csak a vgn sikerl sszeheggeszteni valami cska lngszrszersget, de kevesen voltak akik idig eljutottak szvroham nlkl.

Ezttal mg ennyi dolog se lesz a tarsolyunkban, nem tudunk cuccokat sszerakni, nem tudunk elmeneklni sem, csak egy konzol lesz elttnk s ezt nzegetve – kzben fel-felnzve nha – igyeksznk elrni, hogy mindenki letben maradjon. A kperny kzepn van kett befel mutat nyl, ha ezek vibrlnak vagy ha gyans hangot hallunk a flesben, rdemes ezekkel tvltani Ripley-re, mert valsznleg ppen minket tallt be az idegen. Amanda nem hlye egy Isolation utn mr pontosan tudja mi a dolga, mindig olyan elgazsokban tanyzik ahol knnyedn be tudja csukni az ris rovar eltti szellznyilsokat. A bzison lfrl civileknek mr nincsen ilyen egyszer dolga, teljes kiszolgltatott helyzetben vannak. Gyakorlatilag csak rnk hagyatkozhatnak, csak mi tudunk segteni neki. Mi sem vagyunk mindenhatk, sajnos csak szks erforrssal rendelkeznk, meg lesz adva, hogy egyszerre hny berendezst tudunk mkdtetni mieltt jnne az ramsznet (Blackout). A folyosrendszer bizonyos pontjain mkdik a mozgsdetektor, ezeket rdemes mindig bekapcsolva hagyni s akkor a maradk pontokat pedig az ajtk nyitsra s csuksra tartogatni. Sajnlatos mdon nem lesz mindenhol ajt, illetve ott lesz a szellzrendszer is, amin ugyangy tud kzlekedni ngylb cimbornk. Szval teljes biztonsgban sose tudhatjuk majd embereinket.

Maga az irnyts nagyon jpofa, hiszen a keznkben a tabletet tartva pontosan olyan rzsnk lesz mintha mi magunk lennnk Ripley. jobb oldalt vltogathatjuk az elrhet kamerkat, bal oldalt lthatjuk embereinket, a szvversket s minimlis parancsokat adhatunk nekik, olyanokat mint „bjj el”, „siess”, „gyere el” stb. Ha embernknek idben elsikerl bjni akkor szinte biztos, hogy az Alien nem fogja megtallni, mg akkor sem ha majd szvrohamot br kapni szegny – ezen mondjuk nem csodlkozok – olyan heves a pulzusa. A mellkszereplknek egybknt megadhatunk tvonalat is, a keznkkel meghzva az irnyt, de olyan hirtelen irnyvltoztatsra senki se szmtson, lvn a szerencstlenek teljesen be vannak tojva, csak csigalasssggal hajlandk kzlekedni. Az idegen rzkeny a hangokra, ajtk nyitogatsval esetlegesen el tudjuk csalogatni, de ha megltott valakit akkor annak szinte biztosan vge van. Nha be tud bugozni a jtk, hossz percekig kergeti egyik-egyik embert, mg belegondolni is szrny mit rezhet a szerencstlen ilyenkor. A folyoskon lesznek nha kamerk is, de sajnos nincsenek mindenhol, engem kifejezetten zavartak, lvn nem lehet ket mozgatni s sose azt a rszt mutatjk amire ppen szksgnk lenne.

A jtk ht, egyre jobban nehezed szinttel rendelkezik, ez nem tnik tl hossznak, de higgytek el nekem, hogyha arra treksznk hogy mindenki letben maradjon a vgre, j ideig el lehet lenni vele. Sajnlatos mdon nem lesz arra lehetsgnk, hogy egy-egy szintet jra prbljunk, szval ha a tkletessgre vgyunk akkor sikertelensg esetn mg az adott plya vge eltt nyomjunk egy restartot. A tllkkel vvott beszlgetsek szerves rszt kpzik a sztorinak, szval rdemes mindenkit letben tartani. Ez persze nagyon kemny feladat, fleg, hogy az Isolationhz hasonlan az Alien teljesen kiszmthatatlan s mindig mshol jelenik meg, mshogy reagl egy-egy tevkenysgnkre. Lesznek viszont kiszmthat dolgok is, pldul amikor az egyik plyn hvnunk kell a vonatot, teljesen biztosak lehetnk benne, hogy a hangos zaj oda fogja vonzani a kis huncutot, szval legynk elreltk s tegyk meg amit csak tudunk a tllsrt. Vagy pldul ugyanezen a plyn hiba kezdjk el szpen lassan sszegyjteni az embereket a vonatban, sajnos ott bent sincsenek biztonsgban, szval ha sokig hzzuk az idt az Alien beront s szpen sorban lemszrol mindenkit. Mindig figyeljnk magunkra is, ha sziszegst hallunk a kzelnkben, vagy hangos csattogst, kaparszst, akkor bizony kzeledik felnk az alagutakon keresztl s ha nem csukjuk be idben az ajtt akkor bizony reszel lesz Amandnak.

Az Alien: Blackoutot nagyon vrtuk, elrendeltk, bizakodk voltunk. Nem rossz jtk ez, de egy kicsit csaldott voltam mikzben toltam vele. Valahogy tbbre szmtottam annak ellenre, hogy nagyjbl elre lehetett tudni milyen lesz. Minimlis mdon szlhatunk csak bele a trtnsekbe, nagyon sok mlik a szerencsn is lvn az Alien teljesen kiszmthatatlan. Alacsony az jrajtszhatsgi rta is, szerintem kevesen lesznek akik a tkletessgre trekednek, elg ha egy valaki tlli, legyen akkor csak egy a tbbiek meg mehetnek a bsba. Sajnos nincsen tfeds az iPhone s iPad kztt, nem tudjuk folytatni a progresst amit mondjuk elkezdtnk telefonon, szval dntsk el melyik platformon jtszunk vele. Szp grafika, remek atmoszfra, elegend feszltsg, minsgi szinkron jellemzik a jtkot. Ha van r 4.99-ed s rajong vagy felttlenl tegyl vele egy prbt, de ne gy llj hozz mint az Isolation mlt folytatshoz, mert akkor nagyot fogsz koppanni.

6/10
5 komment

Feb 08., Friday 17:36 #5
Koszi a tesztet, nagyon erdekelt a game, de igy majd olcson!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[13] Cash Bacsi
Feb 08., Friday 16:15 #4
Vlasz Dark T (#3) zenetre
Kszi kszi!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[2] Dark T
Feb 08., Friday 14:33 #3
Vlasz Cash Bacsi (#2) zenetre
Ht mondjuk IOS-en igen ritka az ha valami komolyabb game ingyen van. Volt mr r plda. Majd nyomott ron maximum. Nem mintha drga lenne. Csak szmomra nem r ennyit. Amgy j lett az iromny. 😎
[13] Cash Bacsi
Feb 07., Thursday 13:26 #2
Vlasz Dark T (#1) zenetre
Az a helyzet, hogy szp a grafika, jk a hangok, j az atmoszfra, van benne feszltsg ... egyszeren nem rdemel ennl kevesebbet. Ingyenes biztosan nem lesz soha, lvn abban semmilyen bevteli forrs nem lenne, mert se in-app purchase nincsen benne sem pedig reklmok.
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[2] Dark T
Feb 07., Thursday 11:27 #1
Elolvasva a tesztet s gameplayt nzve, n nem adnk ennyit se rte. Taln egyszer ingyen ha lesz ilyen.
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live