[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4131 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20804 kreditet gyjttt

2018 October
09:54 Rise of Civilizations - Teszt (iOS)

A nv ktelez!
Vajon btor vagy botor vlaszts volt a Civilizations alkalmazsa a jtk nevben, ugyanis nem rt tudnotok, hogy ennek a cmnek semmi kze nincsen a nagy eldkhz, maximum csak a koncepci hasonl illetve igyekeztek szerintem felhvni magukra a figyelmet. A Lilith Games egyik korbbi jtkval mr foglalkoztunk nagyjbl egy ve (Art of Conquest) s az elg meggyz volt. Igaz abban nem volt semmi eredeti tlet, csupn a jl bevlt receptet alkalmazva s meglovagolva alkottak valami igazn lvezetes kis jtkot. Lssuk ht ezttal mi a helyzet.

Az rgtn mindenki szmra egyrtelm lesz, hogy itt is klnbz civilizcik kzl vlaszthatunk mr rgtn a jtk elejn. Szm szerint nyolc kzl, eleinte ezek kztt semmi klnbsget nem fogunk tallni, maximum a hzak klseje lesz egy kicsit ms. Idvel elrehaladva mr azrt ltni fogunk pr klnbsget, ezek kzl a legfontosabb, hogy mindegyik frakcinak lesz egy specilis egysge ami nmileg valami szint fog vinni az eleinte csak ms skinnel felruhzott vrosokba.

Ahogyan az mr a videkbl is kiderlt szmtalan hs kzl vlogathatunk, ezekbl a legrtkesebbek valdi trtnelmi szemlyek lesznek, olyanok mint Julius Ceasar, vagy Celopatra de tallkozni fogunk I. Richrddal is s mg sorolhatnm. A hsk gyakorlatilag hadvezrek lesznek, akik a seregeink ln a mi zszlnk alatt lpnek csatba, nluk szerencsre nem fog szmtani a nemzetisg, brki brmelyiket hasznlhatja. Vezreinket tbb flekppen is gyrhatjuk. Egyrszt ugye ott lesznek a sima szintek, amikrt tapasztalati pontot kell szerezni, esetlegesen knyveket elolvasva ezt a folyamatot gyorstani tudjuk majd. Ha elrtk velk a 10-es szintet, akkor nem tudnak tovbb fejldni, csak gy ha klnbz szobrokkal nveljk a csillagszmukat, erre lesznek sima csillagszobrok – bronz, ezst s arany – illetve hsnknt vannak ket brzol mellszobrok is, ezekkel mg gyorsabban nvelhetjk a csillagszintjket. Minden j csillag tovbbi tz szintet fog jelenteni, teht rdemes a csillagokkal mindig elrbb jrni mint a szintekkel. De persze ilyen szobrokat szerezni nagyon nehz, csak szerencse dolga az egsz vagy termszetesen vsrolni is tudunk valdi pnzrt, ami mr csak pnztrcafgg dolog.

Mindenkinek vannak specilis kpessgei, erssgei, gyengesgei illetve sajt skill tree-jk is lesz, dbbenetes mennyisg kpessggel, amiket egyenknt is fejleszteni lehet szintlpsek utn kapott skill pontokkal. Ezeknek akkor lesz rtelme, amikor el kezdnk seregeket mozgatni a trkpen, ugyanis mindegyik kpessg a talpasokat befolysolja majd, klnbz statisztikai mdon, mint plusz sebzs, plusz vdekezs s a tbbi. A beharangozott realtime csatkrl nem rt tudni, hogy csak annyiban trtnnek vals idben az sszecsapsok, hogy valban nem egy pillanat alatt zajlik le minden s kapunk rgtn egy rtestst, hanem lehet ltni ahogy a kett sereg egymsnak megy, mozgolds van s az is tisztn lthat ahogy a vezetk lete egyre csak cskken illetve az is ltszik mikor fogjk hasznlni a specilis kpessgket. De aki hatalmas, monumentlis, valdi RTS csatkra vgyik, amikor mi magunk mozgatjuk seregnk minden egysgt s valdi stratgizsra van szksg, az hatalmasat fog csaldni. Ez nem a Total War, pedig a bemutatban valami hasonlt lehetett ltni, az sajnos tvers volt.

A jtkmenet msik nagyon fontos rsze termszetesen a bzisptgets lesz. Ez tulajdonkppen csak a szksges rossz a jtkban, ugyanis valdi rtelme nem igazn lesz annak, hogy ppen melyik frakcit vlasztottuk, az pletek elhelyezkedse is csak tetszleges dekorci, ahogyan az ppen rajtuk lv skin is. Vrosunkat csupn a krltte lv fal vdi, illetve az a pr hs akit a falba rakunk. Szerencsre, ha mindegyik ppen otthon van, akkor automatikusan a legersebbeket fogja hasznlni a jtk. De ennek kb. semmi rtelme nem lesz, ugyanis olyan mg nem volt hogy valaki meg akart volna tmadni s n vissza tudjam verni. Szerencsre a raktrunk nagyon sok nyersanyagot meg tud vdeni, igyekezznk mindig ezalatt a szint alatt lenni, elklteni minden pluszban lv nyersanyagot s gy zrni a napot, hogy hiba rontanak neknk nem sok mindent fognak elvinni. Egybknt a bnykban nincsen tltermels, szval ha odafigyelnk arra hogy ne lpjk tl a raktrkszletet igazbl akkor se tudnak lefarmolni minket ha mr abbahagytuk a jtkot, szval nem igazn rtem ez a rsze hogyan fog mkdni a ksbbi jtkok (late game) sorn, hiszen mindenki tudja hogy az alapvet farmforrs a halott bzisokban rejlik, olyan vrosokbl jn a legtbb nyersi, amit a jtkosok mr elhagytak.

A jtknak szmtalan olyan aspektusa van ami kiemeli a htkznapi MMO stratgia jtkok sokasgbl, ezeknek a legtbbjt meg kell tapasztalni. Szmomra a klnnal kapcsolatos dolgok tetszettek a legjobban, lehet azrt, mert vletlenl rtalltam egy aktv csapatra s elkpeszten j volt a vezetnk is. Remekl mkdik a kommunikci, a trkpen bejellt pontot kristlytisztn mutatjk mit kell csinlni, mik a teljestend feladatok, hova kne teleportlni a vrosunkat, mit kne megtmadni, mit kne elfoglalni, mg akkor is ha nincsen kedvnk a levelezst vgigolvasni. A klnpleten bell az egymsnak val segtsgnyjts, a kzs pletek, fejlesztsek, a kzs csatrozsok hibtlanul, knnyedn s flottul mkdnek. Taln csak annyi gondom volt, hogy amikor mi indtunk egy „rally attcaket” amikor arra vrunk hogy hozznk tbben csatlakozva valami ersebb ellenfelelt megtmadjunk akkor a vlaszthat idintervallumok kicsit logiktlanok (1 perc, 5 perc, 30 perc s 8 ra). Teht gy gondolom a fl ra s a nyolc ra kztt azrt lennie kellett volna valami kztesnek, mert ki tudja ppen milyen tvolsgban vannak egymstl a kln tagok, mennyi id mg szreveszik, de a nyolc ra minderre meg tlsgosan hossz id. Fleg annak akinek eleinte csak egy ersebb serege van s nem tudja gy komolyabban megosztani az erit.

Semmikppen sem szabad megfeledkezni az expedcikrl. Ez tulajdonkppen egy jtk a jtkon bell, de hvhatjuk kihvsoknak is. Ez egy hetven kldetsbl ll sorozat, ahol a cl az lenne hogy mindet hrom csillaggal teljestsk. Minden kldets eltt ki lesz rva, hogy ehhez mit kell tennnk, ezek ltalban olyanok szoktak lenni mint idkorlt, vagy maradjon letben minden vezrnk vagy ppensggel a seregnknek csak egy bizonyos szzalkt veszthetjk el. Az expedcis kldetseknek ksznheten remekl ltni fogjuk, hogy pontosan hol is ll seregnk a vgs cl fnyben, nekem egy ht alatt csak tizenkettig sikerlt eljutnom. Mert tl sok energit fektettem a bzis fejlesztsbe s hogy minl tbb dolgot megtapasztaljak, a „hitvny” 27.000 fs seregem s a kett legersebb hadvezrem (az els 21-es szint s hrom csillagos volt, a msodik meg 12-es szint s kett csillagos) csak erre volt elg. Minden kldetsrt rtkes jutalmakat fogunk kapni, a mr teljestettek utn pedig minden nap felvehetjk a jutalmat, de ezek mr nem lesznek olyan rtkesek mint els alkalommal.

A Rise of Civilizations egy nagyon kellemes csalds volt a szmomra, lnyegesen jobb ereszts mint az Art of Conquest volt – pedig az se volt rossz – tekintettel arra, hogy nem hoz gy igazbl semmi jat a stlusba illetve a cm kicsit csalka, mert nem igazn ltok komolyabb klnbsget a civilizcik kztt, ezrt csak egy ers j osztlyzatot kaphat most tlem. Remlem hossz let lesz a cm, ahogyan azt is, hogy rengeteget fog majd vltozni az vek alatt. n drukkolok neki mert nagyon szerettem vele nyomulni. A stratgia szerelmeseinek mindenkppen ajnlott, kihagyhatatlan darab!

8/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live