[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4136 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2018 February
08:07 The Room: Old Sins - Teszt (iOS)

2012-ben forradalmi dolog trtnt az Appstore-ban.
A Fireproof Games kiadta a Room els rszt, ami pillanatok alatt berobbant a kztudatba mint minden idk legjobb iOS kalandjtka. Aztn persze jtt egyik folytats a msik utn, a sorozat trilgira bvlt, az Androidos emberkket se lehetett kihagyni a bizniszbl, mindez mr trtnelem, de tny, hogy ezt a hihetetlenl magas sznvonalat s minsget mg senkinek sem sikerlt azta megugrani.

A 2015-s harmadik rsz utn mindenki azt hitte vge lesz a sorozatnak, de hogy is gondolhattuk ezt, hiszen ami ennyire sikeres annak manapsg nem lehet csak gy vge. Aki esetlegesen nem tudn (k jrnak most a legjobban, az rzs amikor egyms utn mind a ngy rszt lejtszod … priceless) a Room sorozat H.P.Lovecraft trtneteire s az ltala teremtett atmoszfrra pl, ez egy ltala megihletett logikai kalandjtk. Lnyege minden esetben az, hogy ott vagyunk egy szobban, elttnk valami doboz vagy model, vagy szekrny, asztal, brmi ami tele van kapcsolkkal, ajtkkal, egymsbl kinyl soha vget nem r titkokkal s rejtlyekkel, kzben zeneteket, leveleket, naplkat olvasgatunk, krvonalazdik valami sejtelmes, titokzatos httrtrtnet. Majd a vgn valami csnya dolog trtnik s mi persze nem rtnk semmit, sokkal inkbb csak rznk, de mindekzben piszkosul jl szrakoztunk.

A szoba sorozat atmoszfrja semmihez sem foghat, hihetetlen nyugalom vesz minket krl, mgis szinte tapinthat a feszltsg, nem tudom hogy csinltk a ksztk, de szinte rezzk azt a bellrl fakad rettegst amit a jtk fszereplje rezhet, mikzben ott van egy stt szobban s az letrt kzdve prbl megfejteni valami elkpeszt rejtvnyt. Az eddigi rszekben egyik szoba jtt a msik utn, mindegyik tartogatott valami hihetetlenl kreatv s ltvnyos feladvnyt, jutalmunk az volt hogy tovbb mehettnk a kvetkez szobba. Ezttal ez most mskppen lesz. Egy padlson talljuk magunkat, ahol egy hatalmas bababhz tallhat, ezen a hzon kell megtallnunk a tovbbjutshoz szksges feladvnyokat, hogy vgre kinyljon az els szoba rajta. Ekkor felkapjuk a specilis lencsnket (Ismers a tbbi rszbl?) aminek ksznheten gyakorlatilag letnagysgban tallhatjuk magunkat az adott szobn bell, egy vilg a vilgon bell ahogyan az egyik levlben olvashatjuk.

A feladvnyok ezttal rendkvl szertegazak s sszetettek lesznek, ha tallunk valami trgyat, sose lehetnk biztosak benne, hogy azt az adott szobban tudjuk majd felhasznlni, egyre tbb szobt kinyitunk ezzel egyre tbb lesz a lehetsgek szma. De szerencsre az Old Sins rendkvl logikusan s lvezheten llt minket kihvsok el s ha esetlegesen bekapcsolva hagytuk a jl megszokott krdjeles segtsget, akkor nmi angol tuds fejben garantltan r fogunk jnni mi a kvetkez teend. Ezekben a jtkokban egybknt nem az a lnyeg, hogy hallra szvassanak minket a ksztk, hanem az atmoszfra, a hangulat, a levelek, az elkpeszt ltvny, kreativits. Ez a jtk tkletes pldja annak milyen fantasztikus dolgokra kpes a kreatv emberi elme, ilyenkor bizony bszkk lehetnk arra, hogy ehhez a fajhoz tartozunk.

sszesen kilenc szobval fogunk tallkozni a babahzon bell, amiket sorban teljestve egy utols logikai feladvnnyal lesz dolgunk s mr nzhetjk is a konklzit, rmmel kzlm mindenkivel hogy valsznleg egy j trilgia szletett meg ebben a rszben, mert gyakorlatilag ppen hogy csak elindultak a trtnsek. A jtk egy olyan kellemes t ra alatt teljesthet, de ha kikapcsoljuk a segtsget, ez az id simn a dupljra nvekedhet, attl fgg mennyire vagyunk gyakorlott kalandorok s persze mennyire j az angolunk. Minden elfogulatlansg nlkl mondhatom, hogy ez a jtk bizony tzpontos, ha tehetnm tbbet is adnk r, mert egszen egyszeren hibtlan. Ez a negyedik rsz a sorban, mgis kpes volt egy csom jtst hozni a formba, mikzben maradt pontosan ugyanaz. Izgatottan vrom a folytatst, remlem ezttal nem kell veket kibrni addig. Semmilyen krlmnyek kztt ne hagyd ki, ha eddig nem ismerted a jtkot akkor ne ezzel, hanem az els rsszel lljl neki az lmnynek!

10/10
2 komment

[13] Cash Bacsi
Feb 09., Friday 10:14 #2
Vlasz FooLman (#1) zenetre
Igen ... kb. azt a szintet hozzk amit a Blizzard PC-n s a Naughty Dog PS-en!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[11] FooLman
Feb 09., Friday 10:01 #1
Zsenialis ez a jatek, (meg az elozo harom is.)
Most a lanyom kattant ra (7 eves), mikozben nezte ahogy jatszom, es mar boven a felen tul van egyedul, ugy, hogy nem igazan kellett segiteni. Logikus, megis kelloen nehez, de nem lehetetlen.
Tudnak valamit a sracok ott a Fireproofnal.
...ami gma bugzik, az lma efix marad...
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live