[13] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 42 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4133 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 20889 kreditet gyjttt

2018 February
09:44 Life is Strange - Teszt (iOS)

Az let bizony nagyon fura, ezzel mindannyian egyet rthetnk.
Fleg annak, aki egy napon arra bred, hogy kpes egy rvidet visszatekerni az idbl, ennek ksznheten gyakorlatilag minden rvidtv hibt korriglhat ami az letben szembejn. Mr csak az a krds, hogy kpesek vagyunk-e megfelel dntst hozni, hogy az adott cselekmny valban hibnak szmt-e. Ha rdekelnek Max kalandjai s hogy milyen mdon tett szert erre a fantasztikus kpessgre akkor maradj velnk kedves olvas.

A Life is Strange egy 2015-s kalandjtk, ami PC-re Xbox ONE-ra s PS4-re jelent meg a Square Enix gondozsban. Azta mr kszlt egy folytatsa is, a Before Storm ami epizodikus megjelensben immron a harmadik jr. Tervbe van vve termszetesen, hogy ha sikeres a jtk akkor ez is meg fog jelenni mindenki kedvenc tapikpernyjre. Manapsg a lvldzs s gyilkolszs kort ljk, legyen sz filmekrl, jtkokrl vagy ppensggel a valsgrl, szval igencsak nagy csemegnek s klnlegessgnek szmt ha valaki elg mersz ahhoz, hogy egy kalandjtkkal trjn be a piacra. Voltak idk amikor egyik ilyen jtk jtt ki a msik utna (lsd a rgi Sierra sorozatokat) ma mr nagy bajban van az aki ennek a mfajnak a szerelmese. ppen ennek ksznhet, hogy a jtk egsz szp sikereket rt el mind pontozs tern, mind pedig a kasszknl.

Nekem igencsak objektvnek kellett lennem amikor a pontozsra kerlt a sor, hiszen tlsgosan frfi s tlsgosan 40 ves vagyok ahhoz, hogy beleljem magam egy tinilny fiskols kalandjaiba s hogy kpes legyek azonosulni az ekkori „komoly” mindennapos problmkkal s azok megoldsaival. Bevallom nem nagyon sikerlt, de igyekeztem a tnyekre hagyatkozni s csak azokkal foglalkozni. Sajnlatos mdon a jtk itt is epizodikus rendszerben van felptve, a 2.99-es ron csak az els fejezetet tudjuk megvenni egy t rszes teljesbl. A tovbbi rszeket 0.99-rt vsrolhatjuk meg (ezek ra egybknt llandan vltozik), szm szerint ngy tovbbi rsz vrhat, a teljes szezonbrlet pedig 8.99-be kerl, ebbl rvid matekkal kiszmolhat, hogy a Life is Strange gyakorlatilag minimum 11.99 dollros ron megvsrolhat, ami nem valami olcs, fleg egy lassan hrom ves jtkhoz kpest.

Mondanom sem kell, hogy a pnznkrt kapott els epizd rendkvl rvid, gyakorlatilag csak ismertetje a jtkmenetnek, ppen hogy csak megismerjk Maxet, a kpessgt, a problmit, tallkozhatunk gyerekkori bartnjvel Chloe-val s ppen hogy csak krvonalazdni kezd, hogy mi is az alapfellls, konfliktus. Engem sajnos nem igazn fogott meg ez az egsz trtnet, pedig a jtk csodaszp, az irnyts knnyen szokhat, tanulhat. Ha mr itt tartunk, akkor ne essetek abba a hibba amibe n, ne a joyos irnytst vlassztok, mert az nagyon nem ll kzre s knyelmetlen. Maradjatok az alapfelllsnl, teht a bal keznket Maxen tartva tudunk kedvnkre mozogni ngy irnyba, mg a jobb keznkkel tudunk 360 fokban nzeldni s megadni a mozgsi irnyokat. Minden mst mr szimpla tapizssal tudunk elrni.

Mint ahogyan azt mr korbban rtam, a Life is Strange egy kalandjtk, szmtalan dolgot meg tudunk nzni, el tudunk olvasni, mindenkivel tudunk beszlgetni, vagy csak pr sz erejig inft kaphatunk rluk. Ha valaki alapos akar lenni, akkor jval tbb idt el tud tlteni mr az els epizddal is, de ha haladni akarunk elre a trtnetben, 1-2 ra alatt a vghez rkezhetnk s mr vehetjk is meg a kvetkez epizdot. A jtkon bell egybknt minden ilyen jpofa kpregnyes betkkel van prezentlva, teljesen logikus, knnyen rtelmezhet hogy hol mit kell tenni, egy kis keresglssel s jzan paraszti sszel minden megoldhat. Nem neveznm igazn nehznek, de sajnos a korltozott tapikperny miatt gyakran fogunk kapkodni, tekintettel arra, hogy az visszatekerses idintervallumok igencsak rvidek. De szerencsre akrhnyszor jra lehet prblkozni, szval belejn brki aki akar.

Mr az eredeti jtknak is csodaszp grafikja volt, aki a teljes lmnyre vgyik annak nem rt ha van a zsebben egy iPhone X, ugyanis ezen a legszebb a vizulis lmny, amivel nem is lenne gond, viszont az tirat sajnos kiss sszekapott munka. Vannak benne igencsak ltvnyos bugok; pl. kocsiban lve, hiba megynk elre, a tj krlttnk nem mozog, hanem egy helyben ll, az ilyen dolgok visszavesznek kicsit a teljes lmnybl. A zenk stlusosak, magas szintet kpviselnek, a szinkronsznszek munkja se hagy kvnnivalt maga utn. A fiatalabb korosztlynak, fleg a csajszikknak klnsen maradand lmny lesz Max s Chloe kalandja, a lnyeg csupn annyi, hogy tudunk-e azonosulni a trtnettel. Nekem sajnos nem sikerlt, de mindezek ellenre igyekeztem objektvnek maradni s a jelenlegi piaci helyzetet nzve pontozni a jtkot. Kiprblni rdemes, ha megtetszik akkor mindenkppen a szezonbrlet mellett voksoljatok, mert az olcsbban kijn.

8/10
2 komment

[13] Cash Bacsi
Feb 03., Saturday 12:25 #2
Vlasz Hunk2 (#1) zenetre
llok a rendelkezsetekre!
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
[39] Hunk2
Feb 02., Friday 16:28 #1
Kvncsi vagyok milyen lesz majd Android telefonon, nekem tetszik a jtk.
J teszt lett mint mindig, rlk valaki foglalkozik mobil piaccal is.
"lni s lni hagyni"
Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live