[12] Cash Bacsi (offline)

Jkp - Remnytelen - Lehengerl

egy 40 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3505 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 17866 kreditet gyjttt

2017 oktber
08:22 Art of Conquest - Teszt (iOS)

Sokszor tkztem mr bele ebbe a jtkba, vgl engedtem a csbtsnak.
Az Art of Conquest egyike azoknak az letelszv, prkapcsolat gyilkos, mgis szocilis jtkoknak, ami millikat csbtott el maga mell nap mint nap. Elkezdeni klnsen nagy kockzattal jr, mert abbahagyni bizony nagyon nehz. Pedig a jtk kornt sem hibtlan, ha rdekel hogy mirt maradj velnk!

A jtk felptse teljesen klasszikus alapokra plt, leginkbb a forever classic, megafavorit Heroes of Might and Magichez tudnm hasonltani, szinte biztos vagyok benne, hogy a koncepci ennek a leutnzsa volt. Tekintettel arra hogy manapsg mr minden msodik jtk ilyen, a ksztk szerencssen el tudtk rejteni valdi indokaikat. A gamma hrom fronton jtszdik, nzzk akkor ket szpen sorjban.

A vros

Pontosabban fogalmazva nevezzk inkbb erdtmnynek, mert valjban egy hatalmas falakkal krlvett vrrl beszlnk, aminek a kzepn egy kastly ll (ez lesz a fpletnk) krltte meg csupa funkcionlis, legfkppen csatrozsokra s specilis egysgek gyrtsra kihegyezett pletek. Minl magasabb szint a fpletnk annl tbb mellkes pletet s ezzel egytt tbb tpus egysget tudunk majd gyrtani. Az erd krl lesznek a fbb nyersanyag „gyrak” is, amik ft, aranyat illetve elixirt fognak neknk termelni, minl magasabb a szintjk annl tbbet termelnek s annl tbbet is tudnak trolni.

Lesznek funkci szerint rdekesebb pleteink is, ilyen a lkmia labor, ahol lehetsgnk lesz arra, hogy a hseink mr levetett cuccaibl esetlegesen egy jobbat faragjunk, ngy darabbl lesz egy ersebb, szval jl gondoljuk meg mit olvasztunk itt be. Aztn ott lesz mg a Taktikai Iskola, ahol egyre jobban nehezed harci szimultorral gyakorolhatjuk, a klnbz harci helyzeteket s mindezrt mg rtkes jutalmakat is kapunk. Az Akadmin az egysgeink fejlesztsbe laptolhatjuk bele az rtkes nyersanyagokat, aztn lesz mg raktrunk is, ami a nyersi egy rszt megvdi az esetleges tmadsoktl (s ebbl sajnos bsgesen lesz elg, tl sok is) illetve a Korhz ahol a srlt s letben marat embereinket tudjuk sszevarrni.

A legrdekesebb rsze az erdnek a Garrison avagy a helyrsg lesz, ez gyakorlatilag az erdnk ells falrsze, amibe dbbenetesen sok egysget pakolhatunk, ez mind szp s j, a problma csak az, hogy az ellenfeleink egy simn kzepesen ers sereggel is le tud minket verni, olyan szinten, hogy kb. kt ht lesz mire teljesen megjavulnak a falak, az egysgeket meg vagy 1,5 napig fogjuk gygytgatni. Igen tudom, hogy arany erssg egysgeket rdemes ide berakni, csak ppensggel tbb hnap jtk kell ahhoz, hogy eljussunk erre a szintre, addig meg pont naponta hromszor fognak leradrozni a fld felsznrl. Ide tartozik mg, hogy egy id utn megtehetjk hogy kasztot ( Trpk, egyiptomi Lichek , jap anime cick a Rakanok, s a Sylph ami mg coming soon) vltunk, ehhez nem lesz msra szksgnk csak valamennyi kupa pontra, illetve fontos mg, hogy ppen semmilyen pletet ne kalapljunk ha ezt meg akarjuk lpni.

A trkp

A jtk nagyon nagy rszt itt fogjuk tlteni, itt rezhet a Heroes legersebb rksge, gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz mint a nagy eld, azzal a nagyon fontos s elkpeszten frusztrl klnbsggel, hogy a nem lesznk kpesek mozgatni a trkpet magunk krl, csak azt a terletet fogjuk ltni ami ppen krlttnk van. Mondanom sem kell hogy ez egy elgg fullaszt, klausztrofbis lmny, manapsg nincsen hozzszokva az ember az ilyen korltozsokhoz. Mondanom sem kell, hogy a vrosunkba lpve is fix lesz minden, ott se tudunk szkrollozni, az egsz csupn egy kp amin lesznek nyomogathat ikonok. A trkp legfbb funkcija, hogy vizulisan is lssuk magunk eltt, a krnyezetnket, a rajta mozg ellensges s testvri lovagokat, illetve ami a legfontosabb, hogy a ngyzetmterenknt hrom ellensges egysgbl kedvnkre mazsolzva takarthassunk. Mindenfle lnnyel fogunk tallkozni, ezeket megtmadva s legyzve mr jhet is a loot, ami krlttk hever a fldn. A felkilt jellel elltott helyekre mindig ltogassunk el, ezek nagyjbl olyan 8-10 rnknt jratermeldnek; grind kirlyok elnyben.

A csata

Szemlyes nagy kedvencem, ez volt az a rsze a jtknak ami miatt beszippantott az egsz hangulat. A csatk felptse, prezentcija, ltvnya egyszeren fantasztikus. Lttunk mr hasonlkat s voltak amik mg ennl is jobban mkdtek (lsd: Dawn of Titans). Nekem ez a fajta megvalsts nagyon tetszik, amikor ltjuk az egsz csatateret, az egysgeink egszen aprk, s blokkokban elhelyezve ket, szmtalan tpus stratgiai felllst prblhatunk ki s ezeket mg hrom lehetsges slotba el is menthetjk. Ha megfogadtok egy j tancsot, akkor ksztetek egy lovassgi, egy gyalogos s egy lndzss, amolyan anti-lovassgi felllst. Alaposan vgiggondolva a szksges egysgeket, gymssal val kapcsolatukat, nhol tmogat egysgeket is elhelyezve biztosak lehetnk a sikerben. Tudni kell, hogy egy hshz kett egysg katona jr, szval minl tbb hst helyeznk el a csatatren, annl tbb egysggel tmadhatunk. A hsknek viszont lesznek stamina illetve mana pontjaik, amik rohamosan cskkenni fognak minden egyes csatval. Igaz rgtn a jtk els napjn be fogunk tudni zsebelni olyan 300 stamina italt, ami elgsges lesz kb. olyan 1 hnap jtkra, de ha ezek elfogynak akkor bizony jnnek a komoly korltozsok, vagy pedig a mlyen zsebbe nylkls, hogy legyen mindig elg italunk a szabad csatrozsokhoz. Termszetesen ezek a pontok bizonyos idkznknt tltdni fognak maguktl is, de ha azt szoktuk meg hogy naponta tvenszer tmadunk, akkor ehhez kpest az a szks 5-10 ami egy napra jut katasztroflisan kevs lesz. ppen ezrt nem kaphat annyi pontot a jtk amennyit rdemelne, mert egy id utn bizony „paytowin” lesz belle, csak ehhez ppensggel nem napokra hanem hetekre lesz szksgnk, addig meg jl megszeretjk a stuffot s nem akarjuk majd abbahagyni. Csnya csnya ksztk!

Aprop … hsk! Ht bellk aztn lesz dgivel, mindegyik egy kln egynisg, jellemzjk, hogy nagyon ersek, csom klnleges kpessggel fognak rendelkezni, amiket az rtkes ruhk, eszkzk s fegyverek csak ersteni fognak. Ezekbl is termszetesen rengeteg fajta lesz, de idnknt bele fogunk futni specilis szettekbe, amiket brki hasznlhat, de jobban kijn a hatsuk, ha megvan belle els krben hrom, majd ksbb hat darab s persze ha a megfelel hsre aggatjuk ket akkor aztn vgkpp. Ott van pldul a kk (rare) Sanguine szett, ami els hsnket Rufit fogjk a legjobban ersteni, mert ha megvan a komplett szett, akkor +8-at ad a Mighthoz s +1-et Rufio Heroic Leap kpessghez, ez gy olvasva knainak, esetlegesen gyengnek tnhet, de a csatatren ki fog derlni mennyit szmt. Termszetesen minden hsnek lesz tbb ilyen szettje is, trekednk arra, hogy sszeszedjk mind.

Sokat lehetne mg rni errl a jtkrl, a tbbi felfedezst mr meghagynm inkbb nektek (pldul a klnok, kirlysgok, vrosok, egyms vdelme, tmogatsa stb.). Sokat gondolkodtam azon, hogy mennyi pontot adjak r, hiszen bevallom letveszlyesen beszippantott ez a vilg, annak ellenre hogy semmi eredeti nincsen benne, hogy rengeteg a bug, a kellemetlen hinyossg, frusztrci, tgondolatlansg. Mgis gy gondolom, hogy egy ersen kzepesen j jtknak szmt, a stlus rajonginak ha nem is „must have”, de mindenkppen egy „must try” cm.

7/10
0 komment

Cash Bacsi
The watching machine, who became a father | Brassballs Jr. | A Guardian of light
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
Playstation3
Playstation Portable
PC
Xbox One
Mobil
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Krtya, FPS, Online FPS, Zene, Puzzle, Szerepjtk, Stratgia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Trsasjtk, Kisllatok bosszantsa, Jtk zsebkonzolon, Szerepjtk, Passzinsz / aknakeres, Zene (jtszom), DVD, Magazinok, jsgok, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Billird, Nyilvnos megszgyenls, Email, Letlts, NASA weboldal feltrse, Esben stls, Cserepadon ls, Hember pts, szaki sarki expedci, Bicikli, Ping-pong, Grnyedt ls, Fitness
Bartok, ismersk
zaz
(offline)
rdg
(offline)
olcsi
(offline)
Hazuki
(offline)
Daniel San
(offline)
Oli G.
(offline)
Hwopapa
(offline)
Fantomas
(offline)
Kriszti196
(offline)
Attila6
(offline)
Vuxy
(offline)
Rewmac
(offline)
DanTes
(offline)
musiz
(offline)
Iceakos
(offline)
tjames
(offline)
laja x
(offline)
kafaszofa
(offline)
SliDe
(offline)
Apophis
(offline)
river
(offline)
At-tek
(offline)
Cayman HUN
(offline)
KrAtos007
(offline)
tsz
(offline)
Arpy300
(offline)
MistaPriest
(offline)
ne5h
(offline)
Ronyo
(offline)
okornyalbaro
(offline)
K2 The Highest
(offline)
Dirty Nate
(offline)
reptile
(offline)
p3ti
(offline)
XBOX Live