[13] Adeusz (offline)

Ő egy 42 éves fiú és itt lakik: Pest / Halásztelek

4011 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 21276 kreditet gyűjtött

2015 August
13:27 Prevgen backlog írtás – S01E05
Gyorsítottam és kipipáltam 3 játékot 2 hét alatt. Itt-ott spoileres gondolataim pedig az alábbiak.
Dead Space 3 – Élvezetes co-op lövölde Dead Space díszletek között. Legnagyobb erénye, hogy a zseniális első rész rémisztő szörnyein egy co-op partner segítségével le lehet vezetni a frusztrációt. A legkomolyabb gyengéi:
(1) A játék kb harmadától, a Tau Volantison való landolás után, egymást követő szobákból álló, mini aréna harcok sorozata a játék. Valszeg előtte is az, de azt még talán elfedte a díszlet, a futurisztikus Föld és a még mindig jól működő űrséták. Nem tudom, hogy ennyire bekorlátozzák a prevgen konzolok a lehetőségeket vagy ez valami elbaltázott pályadizájn, de elég csalódást keltő hogy egy bolygó (!) 30 négyzetméteres területekre van tagolva, ahol minden lyukból dögök ugranak elő. Vagy nem és akkor ezzel ki is van pipálva a változatos harc (mondjuk ha ez nem így lenne, akkor dead space helyett wizard of wor 2-ként is kiadhatták volna).
(2) Nem vették a fáradságot hogy az optional mission-ok valamiféle változatosságot mutassanak, pedig lenne az alaphelyzetben kakaó szvsz. A következő a feladat, tízszer: menj végig egy 12 szobából álló folyosón, a főküldetéshez hasonlatosan 9-ben rád támadnak, háromban nem és a végén nyiss ki egy kincsesládát. Ez másfél perc alatt nyílik ki, ezidő alatt élj túl egy 3 hullámból álló támadást.
(3) Erősen újrahasznosított díszletek, amik általában nem zavarnak, de itt amikor ugyanabban a ”metróalagútban” botorkáltam már 3 órája, akkor feltűnt.
Bizonyosan az idő jótékony homája fedi el, de 7 év távlatából úgy rémlik, hogy az első rész messze nem volt ilyen nyögvenyelős és a fenti hibák sem tolakodtak elő. Akkor egy friss, változatos címnek tűnt. Míg most egy rókabőrnek, amit nálam a gyors, hatékony co-op csatlakozás dobott fel és fordított át pluszba. Habár így visszaolvasva, szinte csak rosszat írtam róla, egy végigjátszást nálam megért lezárni Isaac sztoriját.

Far Cry 3: Blood Dragon – A kezdőképernyőn felhangzó zene megvett engem kilóra (jelen sorok írásakor is a soundtracket hallgatom), aztán a prológus alatti ostoba akciófilmes klisé beszélgetéssel tovább mélyült a vonzalmam:
- Rex, tell my family that I died for my country
- No, you will tell them!
A folyamatos sötétség és neonfény azért zavaró volt eleinte, de mivel alapvetően élveztem a Far Cry 3 bázisfelszabadításait is, így ebben a köntösben nekem újra el lehetett adni. Kicsit Halo 3: ODST utánérzésem volt sokáig a látványtól.
A soundtrack mellett, egyébként a főküldetések is kihagyhatatlanok a 30+ korosztálynak. Ha a magyar kiadást egy hangalámondásos szinkronnal megvadították volna, kultstátuszba emelkedik itthon.

A Max Payne 3-al nem tudtam összehangolódni. Valszeg rossz pillanatban kapott el, a Blood Dragon (!) után nagyon egysíkúnak, sivárnak tűnt a játékmenet. Annak ellenére, hogy a 9 pontos AAA cím minden apró részletéből süt a végtelen profizmus és az odafigyelés, nekem végig az volt az érzésem, hogy egy dróton húz előre a játék és azt is szabályozni akarja, hova nézzek, merre célozzak. Erőnek erejével kell a hősünket menetiránnyal szembe fordítani, hogy kicsit körülnézzünk és esetleg a gyűjtögetni valót összeszedjük. Szóval látom hogy vérprofi a cucc, de nekem nem jön be, csak a gyors végigjátszást éri meg.

A fentiek mellett egy elegáns húzással tovább szűkítettem a backlogot. Most realizáltam, hogy 3 játék nextgen kiadása már a birtokomban van, miután Games with Gold program keretében behúztam őket Xbox One-ra. Így semmi nem indokolja, hogy az AC4: Black Flag, MGS: Ground Zeros vagy a Halo: Spartan Assault gammákat elindítsam 360-on. Utóbbit valszeg nextgenen sem. Kihúzva a listámról mindhárom.
A GwG programmal kapcsolatban meg egy generációváltás kellett, hogy végre jó végén legyek a f@sznak. Eddig 360-on, sorban jöttek a játékok, amik már ott figyeltek a polcon, vagy a vinyón, mosmeg lesz egy jóadag játékom az új masinához.

16 komment

[13] Adeusz
Aug 26., Wednesday 22:30 #16
GoW: Judgment-et co-opban kellene lezavarni, valakinek van kedve?
[13] Adeusz
Aug 26., Wednesday 22:21 #15
Hát ja, a Darksiders 1 pont jó adagot tolt mindenből. Gondolom ugyanazt nyújtották, próbálták epikusabbá tenni. Arra nem fog rávinni a lélek.
[13] Adeusz
Aug 26., Wednesday 22:19 #14
Válasz casper007 (#13) üzenetére
Az Enemy Unknown-t szétjátszottam, DLC-t is lehúztam. Ez se fog kimaradni, de tudom hogy mennyi idő, így majd valamikor ősszel veszem elő.
Ne aggódj

De megnézem mi a többi ajánlatod, visszalapozok.
[62] casper007
Aug 26., Wednesday 14:43 #13
Válasz keviny (#12) üzenetére
A kettő sokkal üresebb és vontatottabb.

Adeusz, én minden "epizódnál" ugyanazokat a játékokat tudom ajánlani. Egyik sem rövid, így a többit akár el is engedheted, bár azok annyira limonádék, hogy én tehernek érezném őket. Persze személyes ízlésem alapján. De szomorúnak tartanám, ha az XCOM kimaradna pl. a LP3 vagy a Deadfall miatt.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Aug 26., Wednesday 12:38 #12
Válasz mcmacko (#9) üzenetére
Hmm, elég sok helyről hallom, hogy a DS2 nem lett jó. Érdekes, mert úgy tudom, hogy a THQ az utolsó erejéből elég sok lét belepumpált...

Na mindegy, ezekszerint jó döntést hoztam, amikor elcseréltem. Bár nekem az első rész sem tetszett kifejezetten...
let the sun never blind your eyes
[55] FredPerry
Aug 26., Wednesday 10:25 #11
Válasz mcmacko (#9) üzenetére
Dead Space 2-re gondoltam a DS rövidítésed alapján, már majdnem mondtam, hogy miről beszélsz, az egy király játék. Aztán láttam nincs is a listában. Darksiders 2 viszont tényleg csalódás, legalábbis az első részhez képest mindenképp.
[13] Adeusz
Aug 25., Tuesday 20:15 #10
Válasz mcmacko (#9) üzenetére
Na az meg se fordult a fejemben. Pont ezért vált most vonzóvá
Aug 25., Tuesday 14:51 #9
Én a Mafia-val folytatnám. A Lost Planet 3 és a DS2 csalódás volt, azokat ki is X-elném, ahogy vannak...
"This is our time to medicate..."
[13] Adeusz
Aug 23., Sunday 19:46 #8
Válasz multishoot (#6) üzenetére
Meggyőző érvek.
Aug 23., Sunday 13:09 #7
Válasz Adeusz (#5) üzenetére
Egyetértek multival, a helyedben nem hagynám ki. Egyik rész sem annyira hosszú, nyugodtan kezd az elsővel, utána már úgyse fogod tudni abbahagyni.
let the sun never blind your eyes
[46] multishoot
Aug 23., Sunday 10:01 #6
Válasz Adeusz (#5) üzenetére
Lehet, igazából minimális köze van a kánon történethez, ráadásul baromi rövid, kb 5-6 óra alatt végig lehet játszani. Sőt, ha megtetszik, akkor a két sztori DLC-t is ingyen letudod hozzá tölteni, amik szintén max 1,5 órásak. Bááár... szerintem az MGS univerzum még mindig az egyik legnagyobb videojátékos élményt képes nyújtani, ha az ember sorban, figyelemmel ül eléjük, így ha van rá módod, akkor javaslom a odaadó, teljes pótlást.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[13] Adeusz
Aug 23., Sunday 8:51 #5
Válasz keviny (#4) üzenetére
Most, úgyhogy lehet hogy a keretszűkítés áldozatai lesznek.
Az MGS Rising-al lehet kezdeni? A történet felfogásáról úgyis letettem...
Aug 23., Sunday 8:13 #4
A régi MGS-ek megvoltak már, vagy még csak most kerülnek pótlásra via HD collection?
let the sun never blind your eyes
[55] FredPerry
Aug 21., Friday 20:31 #3
Hajrá! Nekem sosem fog elfogyni a backlogom... fennmaradó játékok közül a Crysis-okat és a Star Wars-t mindenképp ajánlom, de nekem a Mafia 2 is az egyik kedvencem, bár azt sokan lehúzzák, legalábbis az első részhez képest mindenképp.
[13] Adeusz
Aug 21., Friday 19:51 #2
Kösz! Titanfall meg nincs elfelejtve!
[39] Hunk2
Aug 21., Friday 17:39 #1
Szép csak így tovább!
"Élni és élni hagyni"
Adeusz
Adeusz még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Xbox One
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
GibiPeti
(offline)
Arkhon
(offline)
kafaszofa
(offline)
keviny
(offline)
spieluhr
(offline)
Hunk2
(offline)
XBOX Live