[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4932 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 53935 kreditet gyjttt

2015 April
10:04 Dungeons 2
Szereted a Dungeon Keepert? Bemutatnm a Dungeons 2-t.
Kezdenm azzal, hogy A Kalypso medival nem polok j viszonyt. Azt gondolom, k azok, akik nagyon j alapanyagokbl kzpszer jtkokat szoktak kiadni. Nem rosszakat, de nem is olyan jkat, mint amit megrdemelne. A Realm Forge szintn nem bizonytott eddig, az els Dungeons jtk szerintem katasztroflisra sikeredett, s rendesen knnyeket hullattam, hogy egy nagyszer eld jraptsnek a lehetsgt megint elbaltzta valaki.

Aztn megtalltam a War for the Overworld cm jtkot, ami mr elg egyrtelmen Dungeon Keeper kln, jpofa is, cserbe viszont nagyon indie, s nem a j rtelemben. Egy prbt egybknt az is megr, s egybknt is alpha, lehet mg belle brmi. Kzben ugye jtt telefonokra a Dungeon keeper, ami egy freemium tragdia a legrosszabb fajtbl, gy ezek fnyben kb feladtam, hogy valaha j modern verzi szletik ebbl a fantasztikus jtkbl.

s itt lpett kpbe (szmomra meglepetsszeren) a Dungeons 2.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vilg, ahol minden s mindenki jsgos volt, rzsaszn nyuszik ugrndoztak a zld mezkn hasonlan rzsaszn lovacskk nagymret szemeinek szeretetteljes tekintetben frdzve, mikzben a kk grl rjuk kacsintgat nap sugarai selymesen csiklandoztk pihe-puha bundikat.

Nem mondanm el az egsz intrt, de ebben a vilgban lt a fld alatt maga a gonosz is, rtelemszeren ezt fogjuk mi irnytani.

Rengeteg a hasonlsg a nagy elddel, a gonoszsg megtestestjeknt szereplnk, egy nagy kz ltal rerltetve akaratunk alattvalinkra. ptgetjk a kis barlangunkat, rendelkezsnkre ll kt rakat szoba, 2+1 nyersanyag, amelyekre figyelnnk kell (arany, mana s gonoszsg) s 5 faj, akik teljestik kvnsgainkat. Ez az 5 faj tudom nem tnik soknak, fleg, hogy az egyik a little snogg, akik a munksok, viszont a maradk ngynek van 3 verzija, gy annyira nem vszes a helyzet, br itt ltok nmi DLC potencilt.Eddig teht nem sokban tr el a Dungeon Keepertl, ptgetjk a treasuryt, szrakoztatjuk szrnyeinket, mert ha nem, akkor fellzadnak, itatjuk ket (nem esznek, csak folykony kenyeret), nha adunk egy nyaklevest, hogy gyorsabban dolgozzanak, csapdkat lltunk a barlangunkba merszked profitorientlt hsknek, aztn felmerszkednk a felsznre lenyomni egy maga utn szivrvnyt hz unikornist.

s innentl ms a jtk, ugyanis mikor a felsznen vagyunk, tvlt az irnyts szabvny RTS-be. Ott mr nem tudjuk felkapni a szrnyeinket s odbb rakni, hanem csak kivlasztjuk, s megmondjuk hova menjenek. Vannak klnleges kpessgeik is, lehet mikrzni. Sokat persze nem kell belekpzelni a dologba, nem lesz Starcraft a jtk, de a barlangpts mell, mint kiegszts egsz jl mkdik az RTS rsz is, csak egy picit nha bele lehet zavarodni, melyik minitrkp melyik is.

A jtk grafikja meglepen szp, rajzfilmszer. Meglep az elz Dungeonshoz kpest, n nem is biztos, hogy Dungeons 2-nek hvtam volna, annyira ms a kt jtk.

Szt kell ejteni mg a narrtorrl. Elvileg a Stanley's parable narrtora ltja el a feladatot, nem meglepen kiemelkeden. Az egsz jtk tele van humorral, trtnetet mesl, s gyakorlatilag 10 msodpercenknt mond valami vicceset, s j is a humora, viszont nha egy picit sok s ettl erltetettnek tnik, de ezt szinte be is ismeri, mikzben folyamatosan kilpve a 4. falon kikacsintgat a jtkos fel. Rengeteg utals van benne a tbbi jtk, filmek, knyvek fel, nha egszen nyltan (pl. DF9).Negatvumokat keveset tudok mondani. Nhol kicsit tl egyszer mai szemmel, taln lehetett volna a fld alatti rszt tartalmasabb tenni, a fld feletti helyett, de nem tudnk emellett sem annyira rvelni, nekem gy tetszik, ahogy van, kicsit vltozatosabb. Egyetlen gondom, hogy mg a gpem 45 fps al nem esik be GTA V-ben gy, hogy minden maxon van, kivve a shadow quality, az csak very high, nem ultra, ez a jtk kpes nha 25 fps-t produklni, amit ettl a rajzfilmszer grafiktl nem vrnk. Szerencsre ez ritkn fordul el.

Ha szereted a Dungeon Keepert, s nem szeretted a Dungeonst, vagy csak nagyon mrskelten, akkor kr lenne ezt kihagyni, br lehet nem butasg megvrni egy lerazst, ha nem lsz tkn lve egy j DK klnrt vek ta.
5 komment

[24] CeXzer
Apr 28., Tuesday 10:11 #5
Vlasz Adeusz (#4) zenetre
Inkbb egy nagyon szimpla RTS, mint a starcraft, csak jval egyszerbben.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[13] Adeusz
Apr 28., Tuesday 9:38 #4
A fld feletti rszek a lersod alapjn az Overlord-ra hajaznak. Az se volt rossz, amolyan ministratgia.
Apr 27., Monday 18:08 #3
Nem rossz, nem rossz, a DK2-t imdtam.
"This is our time to medicate..."
[24] CeXzer
Apr 27., Monday 18:00 #2
Ahogy haladok a trtnetben, egyre gyakoribb a nagyobb dungeonkben a belassuls, pedig annyira azrt nem nagy csoda a grafika. Mrmint nekem nagyon is tetszik a grafika, csak technikailag nem kellene tlzottan erforrs ignyesnek lennie.

ja, s kt dologrl mg nem rtam:
a, van multiplayer, de mg nem prbltam ki, gy nem tudom milyen
b, van controller tmogats, krmenkkel, egsz mkdkpes, akr megjelenhetne konzolokra is.
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Apr 27., Monday 16:44 #1
Tnyleg nagyon radar alatt maradt, pedig rdekesnek hangzik. Adok majd neki egy eslyt, annak ellenre, hogy az eddigi jragondolsaik engem is kibrndtottak.
Fraggen und fraggen lassen.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)