[35] Stinger (offline)

Angyali - Jólnevelt - Mániákus

Ő egy 37 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4948 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 96690 kreditet gyűjtött

2014 August
16:36 Esemény van
Egy kevés olvasnivaló és fotóblog egy sok éve tartó projektről...
"Alakulunk, mint a púpos a prés alatt" - szokták mondani. Erre a projektre különösen igaz a mondás, hiszen a gép idei beszerzését illetően ez az első komolyabb és látványosabb előrelépés - még úgy is, hogy a Seimitsu/Crown gombok, joystickok még csak most vannak érkezőben egy lipcsei webshopból.

Gyermekkori szerelem ez a javából: visszakeresve az első, arcade (akkor még csak) építésről szóló bejegyzésem 2006-ból való (nem vicc, itt a link: http://stinger.gamer365.hu/jatektermi-gep-otthonra-mame-kabinet/) és azóta bár itt-ott változott a projekt, mégis megmaradt annak, aminek indult - leszámítva, hogy építés helyett inkább autentikus felújítás, kalóz-MAME helyett klasszikus JAMMA - és hogy próbáljunk hűek is maradni, egy origi Neo Geo AES masina.

Kis adalék: a gép kalandos életét felderítve bizony kiderült, hogy az elektronikát leszámítva hazai kezek munkája: az arcade éra utolsó korszakából való gépezet, melyet a székesfehérvári Videoton gyártott eredeti japán licenszre, a közép-európai piac számára. Pontos információim nincsenek arról, hogy mennyi gép gurult le a szalagról, mert csak néhány maradt fenn ilyen jó állapotban, azonban ennek a szépségnek az összes hitelesítése, és dokumentációja is megvan. A gép olyannyira magyar, hogy a két modell közül (a képcső elektronika hol a nívós Hantarex, hol Videoton) sikerült utóbbit kifognom.

Mivel azonban felújítás és elegáns kivitelezés a projekt célja, ezért kicsi egyediség is csöppent a festékbe: a végleges verzió gyönyörű matt fekete lesz króm T-moldinggal az élein és egy Neo Geo-hű, de némileg egyedi grafikával a vezérlőpanelen, illetve az oldallapokon. Aki velem együtt csipog Twitteren, az már láthatta az egyik koncepciótervet, aki pedig nem (ejnye), azoknak íme egy kis ízelítő a korai béta verzióból:

http://t.co/xo0HDDXTwe

A felújítás kezdetével egy fotóblogba is belekezdtem, amely bár picit lemaradt és félig szakmaiba fordult, de a napokban bővítésre kerül majd - amíg ez megtörténik, addig is álljon itt az első két fejezet, tele érdekességekkel:

http://stinger.gamer365.hu/retroid-arcade-restoration-project/

...és hogy a haladást bizonyítsam is valamivel, íme a mai nap egyik előrelépése, a felújított vezérlőpanel (itt még gombok nélkül, de csiszolás, alapozás, festés, lézeres vágás és plexihajlítás után (a plexin levő alsó-felső védőfólia alatt gyönyörű átlátszó felület van ám).

https://www.dropbox.com/s/2f49la0f79jvogm/20140814_163758.jpg
https://www.dropbox.com/s/54as2oar2dlmxeb/20140814_163811.jpg
https://www.dropbox.com/s/2f49la0f79jvogm/20140814_163758.jpg

A fémlap és a plexi közé kerülő grafika a plexinek köszönhetően gyönyörű csillogó külsőt kölcsönöz majd, és a műanyag miatt védelmet is élvez (az eredeti panelen nem volt plexi, csak egy szitanyomással készült egyszerű Neo Geo grafika, amely a blogfotókon is látható módon korrodálódott vagy kopott le az évek során). A plexi ilyen módon történő végighajlítása, vágása és fúrása komoly feladat (pillanatok alatt megreped és törik), ezúttal köszönöm az öreg szakinak és a Géptermes srácoknak, hogy ilyen professzionális munkát adtak ki a kezük közül.

Apropó, Retroid Starcade - szerintetek megfelelő név egy ilyen masinának ? :)
3 komment

[18] helihobby
Aug 16., Saturday 18:06 #3
Válasz Stinger (#2) üzenetére
Jó a név választás...
A buli meg nagyon jó ötlet...
Belépő egy jamma vagy neo-geo játék amelyet lehet nyüstölni
Hajrá....
Első magyar Neo-Geo forum: http://neo-geo.hu Szervizünk: http://f27szerviz.hu
Aug 16., Saturday 8:33 #2
Akkor megnyugodtam - gondolod, játszhattok majd vele ? Ehhez retrós konzolos-árkádos gépavató házibulit kell majd szerveznem
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
Aug 15., Friday 14:14 #1
Szerintem tökéletesen. Már várom a pillanatot amikor büszkén a színünk elé tárod és nekieshetünk.
let the sun never blind your eyes
Stinger
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Kártyajáték, Játék interneten, Társasjáték, Játék zsebkonzolon, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Írás, Mozi , Étterem, Bowling, teke, Barátok, Programozás, Email, Letöltés, Chat, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Esőben sétálás, Korcsolya, Hóember építés, Jégkorong, Bicikli, Tenisz, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
kopa
(offline)
supermario4ever
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
sarabi
(offline)
BlackLord
(offline)
bagszi
(offline)
Lothar
(offline)
Norbi92
(offline)
pali
(offline)
kochanp
(offline)
Reiker
(offline)
NvG
(offline)
LokkoLori
(offline)
lorantHUN
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
zead
(offline)
Stiletto
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
steely
(offline)
CsibeBó
(offline)
N7 Attila
(offline)
reptai
(offline)
XBOX Live