[23] friedmannt (offline)

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

2976 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 47639 kreditet gyűjtött

2014 June
09:24 A Zero backlog művészete.
A Zero backlog művészete.

Így a steam summer sale végén nem is lehetne aktuálisabb téma, a backlog mérete, hossza, vastagsága.
Nekem sikerült többször letornásznom NULLÁRA, most sajnos elengedtem magam, és 1 elemű, de nem hagyom tovább hízni.

Egyszerűen azért, mert máshogy játszom egy játékkal akkor, ha ő az UTOLSÓ, és másképpen akkor, ha vannak mögötte a sorban. Ha vár a következő játék, akkor sietek, kapkodok, nem is figyelek oda annyira, kicsit mintha túl akarnék lenni rajta. Ha viszont nincs másik játék a sorban, akkor az adott játék minden percét kiélvezem, és a játékra fókuszálok, nem akarok gyorsan a végére érni. Így ugyanaz a játék végül teljesen más játékélményt tud okozni.

Így a közepén hozzátenném a saját backlog értelmezésemet: Backlog az, ami megvan. Vagy a polcon, vagy digitálisan az accountomon. Az újságban, shopban kinézett, megvételre tervezett játék még nem backlog, abból nekem is van a fejemben pár (senkit nem érdekel, de azért leírom: NES remix 1,2, pullbox world, earthbound,Zelda Link between worlds, kirby power paintbrush, mass effect trilogy).

Ami a backlogunk minimálisan (neadjisten nullán) tartását akadályozza, azok a leárazások, ilyenkor az ember gazdasági racionalitást eljátszva bevásárol mindent, amiről azt gondolja, hogy érdekli, vagy érdekelni fogja.
Steam summer sale, media markt pánikba esik, tesco kiárusít, sok ilyen leárazás szokott lenni. A baj csak ott kezdődik, ha több játékot veszünk, mint amennyivel játszani tudunk, és ahelyett, hogy hagynánk leapadni a játékok özönét, a következő leárazáson még több játékot veszünk. Főleg, ha elkezdünk nem csak sale-eken vásárolni, hanem sale-ek között drágán is.

Ilyenkor jön az (hallomásból ismerek ilyet), hogy elkezd az ember a jatékok közt ide-oda kapkodni, esetleg fél óra után korai ítéletet mondani a játékról, mert akkora a backlog nyomása.

Szóval a konklúzió a végére (én is mindig ide szoktam lapozni először):
GAMERTÁRSAIM! Ne építsetek backlogot!
16 komment

[64] DarkVenom
Jul 01., Tuesday 22:44 #16
Amíg zsebpénzből/ösztöndíjból kalkuláltam a játékokat, nem volt backlogom. Amióta fizetésből, esélytelen, hogy ne legyen.
Thrills, Chills, Kills!
[33] backstab
Jul 01., Tuesday 10:13 #15
Egyébként én nagyon élvezem, hogy az új munkám miatt azt a napi plusz 3-4 órát játékkal tölthetem, és nekiláthatok az évek óta halmozódó Steam könyvtáramnak.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[33] backstab
Jul 01., Tuesday 10:10 #14
Válasz friedmannt (#12) üzenetére
Az AC2-nek, vagy a Witcher 2-nek évekig nem álltam neki, mert annyira gyenge volt az első részük. Aztán szívtam a fogam, hogy lehettem olyan hülye, hogy hihagyjam őket...
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[2] Rebarbara
Jul 01., Tuesday 0:57 #13
Válasz friedmannt (#12) üzenetére
Az elsőt próbáltam és nem volt rossz, de nem varázsolt el, végül nem is fejeztem be, és utána a második már nem nagyon mozgatta meg a fantáziámat. A harmadiknak riszpektből adtam egy esélyt, mert megjelent Wii U-n is, és egyelőre úgy vagyok vele, mint az elsővel. Teszek vele még egy pár kört, de sztem ezt sem fogom befejezni.

Ha lesz rá lehetőséged tegyél vele te is egy próbát, mert amúgy szépen meg van csinálva. Ha szereted az amcsi sci-fiket, jó eséllyel tetszeni fog.
"I'll never trust a strange doctor from space again" (Grasshopper Manufacture: Contact)
[23] friedmannt
Jun 30., Monday 23:47 #12
Válasz Rebarbara (#11) üzenetére
Amass effect univerzum erdekel, es kb 2006 ota hallom mindenkitol, hogy mennyire jok.
Amugy sosem jatszanek egy trilogia CSAK 3. reszevel, csak az elso ketto resz utan.
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
[2] Rebarbara
Jun 30., Monday 21:51 #11
Nekem elég durva a backlogom és folyamatosan nő, de akkor sem bírom ki, hogy ne vegyem meg azt, ami érdekel.

Szomorúvá tesz, mert tudom, hogy soha nem fogok a végére érni és félek, hogy egy zárlatos bojler miatt megy a levesbe az egész, de emiatt nem kapkodok. Azt veszem le a polcról amihez éppen kedvem van, és addig játszom vele, amíg jól esik.

A "bevásárlólistád" amúgy meglepett, mert nem gondoltam, hogy a Mass Effectek szerepelni fognak rajta (írom ezt úgy, hogy a hétvégén nekem is épp az ME3-at sikerült megtalálnom
"I'll never trust a strange doctor from space again" (Grasshopper Manufacture: Contact)
[48] Kumite
Jun 30., Monday 17:29 #10
Nalam a backlog az, amivel majd egyszer akarok jatszani. Nem befolyasol, hogy a polcon van-e vagy valamilyen toplistan lattam. Elobbi esetben meg oeulok, ha sikerul melyen aron alul megszerezni egy-egy cuccot.
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
[62] casper007
Jun 30., Monday 14:51 #9
A játékok sokszor engem is szorítanak, de azokról tudom, hogy nem is érdemlik meg a kitüntetett figyelmet. Backlogom van, gyakran rám is telepedik, azt pedig tudni sem akarom, mennyi pénzem bánja. De akkor ijedtebb lennék, ha semmi nem lenne kéznél, amikor végzek az aktuális címmel.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[17] Insect
Jun 30., Monday 14:07 #8
Ezentúl mindenkit művésznőnek/úrnak fogok szólítani aki nem vesz játékot (nem).
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[17] bm
Jun 30., Monday 12:49 #7
Megszámolni sem tudom, hogy hány játékot szeretnék még végigjátszani az elmúlt 25 év terméséből...
[23] bandee23
Jun 30., Monday 12:01 #6
Válasz LokkoLori (#4) üzenetére
Én mindig érzem a többi játék szoritását. Kivétel nálam is: MK8. Amikor azzal játszom akkor nem. Meg talán pár nagy Mario játéknál: Galaxy-k, 3DWorld.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[23] bandee23
Jun 30., Monday 11:56 #5
Én épitgetek. Mert ha majd nem lesz pénzem videojátékokra akkor elő lehet venni őket. (gyerek, ház stb) Pl amikor nem volt még 3DS-em és WiiU-m akkor toltam a Wii backlogot.
NNID: bandee23 3DS: 2552-2406-9956 Switch: SW-1593-2224-3235. PSN: kalmanlehocz
[33] LokkoLori
Jun 30., Monday 11:43 #4
mióta megszületett babaLória azóta van backlogom ... de soha nem játszom úgy hogy érezném a többi játék szorítását ... azért játszom MK8-at mert úgy érzem, most azzal kell játszanom ... ha nyaggat a gyerek, akkor is ! ... más játék erre nem tudna rávenni
első konzolom a Wii ...
[34] nesman
Jun 30., Monday 11:43 #3
Van pár játékom amibe nem kezdtem még bele, és fog is jönni a közeljövőben ilyen játék.
Soha nem éreztem kényszert arra, hogy belekezdjek több játékba mint amit lehet kezelni. Nekem lehet kezelni. És már bizton állíthatom, hogy nem is fogok.
Mindig két játékkal játszom egyszerre (egymás után ). Amit Andreámmal közösen játszunk, és ami csak engem érdekel. Működik a dolog. A polcon várokozó játékokat csak akkor nézegetem ha "elfogy" a gépből egy. És nálam az elfogy többszöri végigjátszást, szinte minden fűszál megtekintését jelenti. Aztán szépen felkerül a polcra, mert bizony elég sok játék kerül vissza a gépbe ezután is.
Szóval nyugodtan lehet építkezni. Nekem legalábbis.
Szeretem a sajtot.
Jun 30., Monday 11:33 #2
Embere válogatja ezt.
Elképesztő méretű backlogom van, mégis csak az utóbbi hetekben egy Watch Dogs minden apró mütyürjét hajlandó voltam összeszedni, két Dragon Agenek nekimenni, stb. Egyiknél se rohantam jobban, mintha az lett volna az utolsó játék.
Jól beosztom az időmet, nem kezdek bele 2-3 játéknál többe egyszerre (vagy ha igen, akkor azok jellemzően apróbb címek, melyekre annyira nem kell koncentrálni), ennyi a titkom.
nope
Jun 30., Monday 11:32 #1
Meg lehet (kell!) tanulni kezelni a backlogot, és akkor nincs gond. Amúgy, anyagilag mindenképp jobban jár az ember, ha a te példádat követi.
let the sun never blind your eyes
friedmannt
Nintendo network id: friedmannt 3ds friend code: 1907-8705-8705
Ezeken a platformokon játszom
Wii
Playstation Portable
Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
supermario4ever
(offline)
NORBB
(offline)
Lien
(offline)
Krisi92
(offline)