[62] casper007 (offline)

Alapos - tlagos

egy 29 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4933 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 253420 kreditet gyjttt

2014 February
16:58 Kool-Aid Man

Mr egy ideje reztem, hogy nincs minden rendben a hobbim krl. Akik mr belefradtak az olyan posztok olvasgatsba, amikben a szerzk kigsrl, sznetrl, vagy totlis elfordulsrl nyilatkoznak, nyugodtan olvassanak tovbb. Eszem gban sincs letenni a lantot, akarom mondani a kontrollert, az egeret, s a billentyzetet, st, rgen lveztem mr ennyire a jtkot. Csak az els lps a legnehezebb.
Kezdenm azzal, hogy egy igazi hrcsg vagyok. Kt pofra tmtem a jtkokat, Steam, Live, Humble lerazsok, teljesen mindegy, mindig talltam egy-kt darabot, amire elszrhattam pr eurt. gy jtt ssze kevesebb, mint egy v alatt tbb, mint szz jtk a Steam knyvtramban, a megfelel felleteken keresztl sszevsrolt lemezek pedig sorukra vrva halmozdnak a polcomon. Jelenleg 25 lemezes 360 jtkhoz hozz sem nyltam, nem is beszlve a digitlisan vsrolt tartalmakrl. Lassan, de biztosan elrtem egy trspontot. Ekkor rett meg bennem az elhatrozs, hogy eladok ezt-azt. Nehz volt, mert vek ta szorgalmasan bvtgettem gyjtemnyem. Tudtam, hogy a legtbbhez sosem nylok tbb, mgis ott lltak, porosodtak, s elrtktelenedtek. A problma sszetett: semmi szksgem nem volt jtkaim nagy rszre, azok nem nttek annyira hozzm, hogy vek mlva is mosolyogva gondoljak rjuk. Egyre tbb helyet foglaltak el, radsul amita dolgozom, nem is otthon lek, nem tudok gynyrkdni bennk, ami pedig a legaggasztbb, egyre cskkent az rtkk, s a pnz is csak llt bennk. Nagy dilemmt okozott az elads krdse, vgl nagy levegt vve eldntttem, hogy az abszolt kedvencek maradnak, a tbbiek mehetnek, amint vgeztem velk. Itt egy msik veszlyforrs merlt fel, de errl ksbb. Meghirdettem pr cmet, hamarosan fel is tnt az els jelentkez, n pedig elballagtam a postra s feladtam a jtkot. Ez volt a vzvlaszt, innen mr nem volt meglls. A mai napig valamivel tbb, mint szz darabos kollekcimbl gy egy tucatot adtam tovbb s az igazat megvallva megknnyebbltem. Kicsi lelkemet fttte a birtoklsi vgy, ami inkbb korltok kz szort, mint elgedettsget okoz, bven elg lesz az a j harminc versenyz, akik vgleg a szvembe loptk magukat.

Szval azok a jtkok, amikkel vgeztem, eladlistra kerlnek. Na de mit jelent esetemben mindez? Az achievement-ek, trfek megnyitst. Mr ltjtok, hov tartunk, igaz? Azt vettem szre, hogy a jtkokkal tlttt id tetemes rszt ezeknek a feladatoknak az elvgzse rli fel. Megri? Termszetesen nem. Nemcsak azrt, mert gy nem haladok a ptlssal, de nem is lvezem ezt az idtltst. Llektelen grind s boost, az egy kaptafa feladatok unalomig val ismtelgetse, a mestersgesen kitolt jtkid nvekedsvel fordtott arnyban romboltam az lmnyt s az lvezetet. Br mg most is gy gondolom, hogy nem vettem jtkot achievement miatt, de ha egyszer bekerlt egy cm a profilomba, azt minden ron ki akartam maxolni. Az pedig nem meglepets, hogy az vek alatt az tletes feladatokat olyanok vltottk fel, amiknek a clja a jtkid kitolsa. Brmi ron. Sokszor szerveztnk online sszerffenseket, ahol tbb ember rszvtelt megkvetel kihvsokat teljestettnk s br jkat rhgtnk, ez mgis messze van a minsgi jtktl. J plda a Gears of War 2 szintlpse, ahol a tbbfs csapatok egyms utn foglaljk el a kijellt terletet, az egsz olyan, mint egy ritulis estnc. Mlt nyron hrom jszakt virrasztottam t s egy amerikai srccal ltk le egymst tbb szzszor a The Darkness multijban. Csak az utbbi sorn elpazarolt id alatt kt ht-nyolc rs jtkot jtszhattam volna vgig. Nemcsak idt s energit, de pnzt is pazaroltam erre a knyszeremre. Teljesen flsleges kiegsztket, DLC-ket vsroltam kemny pnzekrt, a sok tucat tartalombl egy kezemen meg tudnm szmolni azokat, amikkel tnylegesen jl szrakoztam.Az elmlt ngy vben szorgosan nyitogattam az achievement-eket, s br a legtbb jtkot lveztem, a "kimaxols" miatt mg akkor is a meghajtban prgtt a lemez, amikor szvem szerint mr rg tovbblptem volna. Ennek oka knyszeredett maximalizmusom, amit gy tnik, most sikerlt legyrnm, legalbbis elhatrolnom a jtkoktl. A munka s a mellette vgzett iskola elg stresszt s fejfjst okoz, egyltaln nem hinyzik, hogy jabb lehetetlennek tn achievement-ek miatt trjem magam. A kvetkez lpcs az alapos szrs lenne, csak olyan jtkokat lenne clravezet beszerezni, amik nem csak mmel-mmal rdekelnek, de erre mg nem llok kszen. Jl rzkelteti a helyzetet, hogy mintegy tucat FPS-t szereztem be a kzelmltban, amik kzl egytl sem vrok maradand lmnyt.

Ilyen ez az AAA piac. A legtbb vgigvitt jtkot rvidtvon el is felejtem, rjuk sem nzek tbb. Az ismtld elemek, klisk, megoldsok egyre kevsb szrakoztatnak. Keresem s meg is tallom a nekem val cmeket - mrciusban rkezik a Dark Souls II -, de folyton feltnnek a meggyzdsem szerint objektven is maximum kzepes darabok, amik vgl nlam is kiktnek. Ez lesz az jabb megoldand problma, de egyszerre egy lps is elg. gy is bszke vagyok magamra, hogy kt falat is ttrtem egyetlen lendletes csapssal. Az zlsem mr rg megvltozott, de a szoks nagy r, s csak most jutottam tettlegessgig. s mindez baromi j rzssel tlt el. Miutn az asztalra csaptam, levettem a polcrl a rgta - kb. hrom ve! - porosod Wet cm Tarantino utnrzst s mris jobban lveztem, mintha a vres vizelsre ksztet achievement-eket hajkursztam volna. Vgre! Igazn felszabadt, mg akkor is, ha nha arra is gondolok, hogyan fog mutats statisztikm leromlani. h, szarni r!

Itt a Hearthstone s a League of Legends, amik egyrszt visszatereltek ahhoz a platformhoz, ahonnan elindultam, msrszt tbb lehetsget, tartalmat s az zlsemhez jobban igazod mechanikkat rejtegetnek, mint az elmlt vekben sorra kerl jtkok sszesen. Arrl nem is beszlve, hogy a megfelel krtyakombinci kiksrletezse vagy az aktulis hs kiismerse sokkal izgalmasabb, mint szzezer bot lemszrlsa vagy a jtk alapjaihoz egyltaln nem ill jtkstlus kiknyszertse. Most komolyan, mirt j a Dishonored-t kpessgek hasznlata nlkl jtszani?

Lassan, de biztosan ki kell iktatni azokat a jtkokat, amik csak ltens szrakozst biztostanak. Amikkel csak az id telik. s sokaknak itt kellene tllpnik egy olyan flrertsen, ahol kt csoportba soroljk az AAA s az indie cmeket. Mert vannak j s nem olyan j, esetleg rossz, unalmas darabok. Imdom a Super Meat Boy-t, mg unom az Assassin's Creed-et, s jl szrakoztam a Deus Ex-szel, mg mig nem rtem, hogy gondoltk a Dear Esther-t. Errl ennyit. Hogy mindezek fnyben hogyan alakul a jv, az mg krdses, de taln flsleges is ezen tpeldni. Taln veszek egy WiiU-t az sszel. Vagy egy 3DS-t. sszepakolok egy PC-t, vagy veszek a laptopom mell egy One-t, ha jn a The Witcher 3 vagy a Destiny. A lnyeg, ne azt szmolgassam, hogy a tzedik semmitmond akcilvldt hagytam ki, hanem olyan jtkokkal ssem el az idm, amiket lvezek. Esetemben ez kiforrott, mersz, jt jtkmechanikt, komoly s motivl tanulsi grbt jelent elssorban.

Majd, ha egyszer eljutok oda, hogy be sem fejezem azt, ami nem rdemli meg vagy meg sem veszem, amirl tudom, hogy meg fogom unni, na akkor lpek megint szintet. :)
10 komment

[22] Keyoo
Mar 19., Wednesday 18:39 #10
En magamon azt vettem eszre, hogy egyre kevesebbet jatszok es egyre kevesebb jatekot szerzek be egyreszt ido masreszt penz hianyban, de remelem egyszer eljon azaz ido, amikor mindent ami kimaradt azt bepotolom!
Xbox Live: Keyoo7
[62] casper007
Feb 16., Sunday 12:06 #9
Vlasz Karez (#8) zenetre
A kedvvel nincs gond, st, ha akarom, napi 4-5 ra is belefr. ppen csak a flsleges achievement vadszatot untam meg, mert mr teher volt, nem szrakozs. Ha otthon lnk egsz nap, ez a vltozs akkor is bekvetkezett volna, maximum toldik pr hnapot.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[25] Karez
Feb 16., Sunday 11:39 #8
Vlasz casper007 (#7) zenetre
Egybknt megjegyzem ez is egy hullmvlgy igazbl.
Munkm miatt n se rek r olyan hosszan jtszani valamivel. St, ha van kis szabadidm akkor inkbb filmeket nzek vagy olvasok mostansg mr. Persze jtk is belefr de nem olyan hosszan mint rgebben volt.

Erre szoktam azt mondani lesz ez mg jobb is. Majd eljn az az id nlad is hogy visszatr a jtkos kedved, s jra helyre ll a lelki bke. Csak picit mskpp kell majd hozzllni a dologhoz.
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[62] casper007
Feb 16., Sunday 11:35 #7
Vlasz Karez (#6) zenetre
Lejttem a szerrl. Mondjuk ngy nap alatt sszejtt vagy hsz ra HS s LoL...
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[25] Karez
Feb 16., Sunday 9:17 #6
Bocs ha ponkodok eme tmban, de muszj lernom:

Anonim-kigetett gmerek klubja:
- Sziasztok, casper007 vagyok, s mr nem rdekel annyira a videojtkok...
- SZIIIIA CASPER007!!


The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
[35] Npeti
Feb 15., Saturday 12:39 #5
Mondhatni jt tett, hogy elkezdtl dolgozni, az id szke miatt muszj volt lpned s ez j dolog. n is reztem ill. rzem most is, hogy a munka mellett egyre kevsb tudok jtszani s n is jobban megvlogatom, hogy mivel, de hla az gnek ez az acsis buziskods sose rdekelt. A gta5nl vettem szre most decemberben, hogy tk j jtk s imdom, de mr se kedvem, se idm 100%ra prgetni. Most meg azon gondolkodom, hogy 360ra vegyem majd meg az Sp jtkot vagy inkbb adjam el a 360at mert gy csak ll benne a pnz.
[62] casper007
Feb 15., Saturday 0:41 #4
Vlasz Red13 (#2) zenetre
Eddig mg nem jutottam el. Szerintem elbb-utbb befigyel pl. a Black Flag, pedig rohadtul unom mr az AC-t. Prblj ki ms mfajokat is, olyanokat, amikrl maximum annyit tudsz, hogy lteznek, htha kellemesen csaldsz.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[62] casper007
Feb 15., Saturday 0:39 #3
Vlasz Adeusz (#1) zenetre
n a Borderlands 2-t ppen nagyon is lveztem, tbb, mint 400 rm van abban a jtkban, s azt hiszem, egy karakterrel mg neki fogok ugrani. De ez a lnyeg. Ami nem kt le, azt nem szabad erltetni.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[18] Red13
Feb 15., Saturday 0:27 #2
Pontosan ebben szenvedek n is, br rzem magamon hogy gygyulok kifel belle. Tbbek kzt hla a Wii-nek, volt mostanban klcsnben egy rakat Wii exkluzv jtk nlam, egyikkel se pazaroltam az idmet 2-3 rnl tovbb. No More Heroes-t 20 perc utn lttem, Donkey Kong KR els hrom plya utn hagytam a francba. Htvgn kiprblom a Metroid Prime-ot, The Crystal Bearers-t s ha nem fog el a gpszj adom el a francba a konzolt.

Valamint az idn megjelen cmeket is totl leszktettem az RPG-re. Igazbl mr semmi jat nem tudnak mutatni a TPS mfajban(mert a jtkok nagy rsze ide sorolhat). Nem akarok egy laza, htvgi semmitmond Remember Me-vel jtszani, de sem egy nagy kltsgvets AAA-s Uncharted klnnal, hogy a sokadik God of War vagy brmilyen agyament hack n slash meg sem emltsem. Platformer jtkok megszntek nlam a Rayman-nl. FPS-t soha tbbet nem akarok, taln mg az ehavi PS+ jtkokba belekstolok pr rra mg. gy meg mi marad? Az a pr igazn jtkos jtk, mint a Dark Souls, s a Jrpg-k amik mr vgleg kihaltak, taln mg kzikonzolon is, amin nem szvesen jtszanm ket. Mindezekrt flslegesnek tartok brmilyen konzolt is venni, nem nekem szlnak mr ezek a jtkok, erltetni meg semmit sem szabad.
Plne gy, hogy kiadok rtk 8-10K-t s sokszor csak azrt szenvedem vgig ket, mert ha mr megvettem alapon, kzben egy perct sem lveztem a dolognak. Mintha ott lenne llandan elttem az a kpzeletbeli lista, amin minden szart ki kell piplgatnom, hogy na ez is meg volt. Tbbet ilyet soha.

Mindig azt mondom, hogy bennem van a hiba, de akkor egy Dark Souls-t, Xenoblade-t mi a francrt tudok lvezni?
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
[13] Adeusz
Feb 14., Friday 20:47 #1
A szvembl szltl. Nagyon hasonl rzsekkel kzdk. Mindenfle akcikban sszevsrolom a jtkokat, hogy aztn idhiny miatt a polcon s a vinyn "porosodjanak". Amelyikre meg sor kerl, nem maxolom ugyan ki, de amit lehet, megprblok kisajtolni belle.
Most ppen a Borderlands 2 sokadik DLC-jt kne vgigvinni, ha mr megvettem azt a frnya season passt, de nem okoz tl nagy lvezetet. pp csak elkezdtemma pr hnap sznet utn, de sokkal szvesebben jtszank valami friss lmnnyel.
A fentiekkel megihlettl, gyhogy holnap a Deus Ex vagy a Spec Ops kerl a gpbe.
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Kaland, FPS, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Knyvek, Mozi
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
oma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sbe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
eng
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpr
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)