[62] casper007 (offline)

Alapos - Átlagos

Ő egy 28 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4729 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 253410 kreditet gyűjtött

2013 november
23:34 (de)Generációs ugrás
Párszor kell már csak álomra hajtania fejét a szépreményű játékosnak, hogy belevethesse magát a következő generációs konzolok nyújtotta csodákba. Nem tagadom, kezdetben én is izgatottan készülődtem a váltásra, szerettem volna egy platformot induláskor megvenni. Mert tudjátok, van annak egy varázsa. Valahol az Xbox One bemutatója idején azonban eltört valami.
Aki új gép vásárlására adja a fejét, kísérleti egér, a türelmesebbek által körberöhögött első napos sorban álló lesz. A játékkínálat kérdése csak hab a tortán, később dőlnek majd a népszerűbbnél népszerűbb, körberajongott AAA címek, és exkluzívok, aki pedig jól érzi magát ebben a közegben, az a következő évek során is megtalálja majd a számítását. Most még nem feltétlenül, később pedig moroghat egy sort a bajsza alatt, hogy az első árcsökkentés után is ráért volna kifordítani pénztárcájának zsebeit.

Ezek a konzolok gyakorlatilag még nincsenek kész. Hiányzik a 3D BR, az MP3, az Audio CD támogatás. Ezek ma már alapvető dolgok, bármikor gondolhat egyet a vásárló, aztán néz, mint a szamár, mert nem tudja a zenéit hallgatni online játék alatt, vagy pislog, mint hal a szatyorban, mert a karácsonyra kapott 3D-s filmet csak a mutatóujján pörgetheti. Ha a soron következő masinák az otthon első számú szórakoztató eszközei szeretnének lenni, akkor nincs mese, ezeket a funkciókat tálcán kell a felhasználónak nyújtani. Ha most éppen úgy gondolom, hogy nem lesz szükségem rá? Nagyon drága gépekről van szó, amik igazi úttörőként hirdetik magukat, tessék az alapvető elemeket elérhetővé tenni!

Össze se tudom számolni, milyen beígért szolgáltatások, lehetőségek nem lesznek elérhetőek induláskor. És később mi, magyarok mit érhetünk majd el? Miről fogunk lemaradni a nagyon fair dollár-euró átváltás mellett? Természetesen vannak ígéretes újítások: a multitask kényelmes és konzolokon előremutató lépés, meglátjátok, használni fogjátok. A twitch elérés végre a konzolos játékosok előtt is megnyitja a stream-elés lehetőségét. Mindeközben a PC-s közösség markába kuncog. Szó sincs forradalomról, de aki ebben a körben kizárólagosan mozog, azért megcsodálja ezeket a dolgokat, ahogy a két éves BF3 audiovizuális szintjének elérését is.

Sajnos a gépek a belbecset tekintve már most sem állnak a tápláléklánc tetején. Nem minden a megjelenés, még ha nincs is igazuk azoknak, akik a látványt, mint jelentéktelen tényezőt sorolják hátra (nem csak pixelek és shaderek teszik ki ezt a kategóriát), de engem kifejezetten zavar 360-on az élsimítás hiánya, vagy a minimális részletességgel "megáldott" környezet,főleg, hogy jóval drágábban veszem a játékokat, mint számítógépes társaim. Már hónapok óta csorgatom a nyálam a PhysX csodái után, tessék csak megnézni a nemrég megjelent Arkham Origins-ben micsoda atmoszférafokozó hatása van! Nincs kétség afelől, hogy lesznek olyan exkluzívok, amik gyönyörködtetnek minket és azt sem mondom, hogy a látványorgia nem fokozható jelentősen a gépeken, de ahogy most is megesett, úgy pár év múlva ismét csak a PC-s minimumon élvezheti a nagyérdemű a játékokat.

A legnagyobb rizikót a gépek megbízhatósága jelenti. Már most meghibásodó gépekről röppenek fel a nyugtalanító hírek, ki ne emlékezne a 360 rémálomba illő startjára? Tényleg el lesz intézve a One garanciája? Mi lesz, ha a második este fehérre vált a DS4 lámpája?

Valami újba beleugrani mindig izgalmas, de a kora nyár óta tartó töketlenkedés, az állandó magyarázkodás, és a konzolos piac a játékélményt már kikezdő mértékű profitorientáltsága elvette a kedvem a vásárlástól. Nem akarok másfélszeres árat fizetni egy olyan játékért, ami ugyanazt az unalmas, semmitmondó játékmenetet nyújtja, mint jelen generációs verziója, ha pedig maximális látványt akarok, akkor a fele annyiba kerülő PC-s iterációra nevezek be. Ott még talán jobban is néz ki.

Egy szó, mint száz, elég borúsan és hát igen, negatívan állok hozzá az új érához. Amelyik játék igazán érdekel, az később érkezik, addigra megbékélhetek vagy a szokás erejének behódolva, meggyőződéseimet a szőnyeg alá seperve, behúzott farokkal a kosárba tehetek egy konzolt. Talán erőt veszek magamon és végre visszatérek oda, ahol elkezdtem az egészet.

Egy kis kérdéscsokor a végére: te hogy vélekedsz a közelgő generációról? Mit fog választani? Most ugrasz egy fejest a mélyvízbe vagy kivársz? Mit vársz el, mik a félelmeid, mi az, ami felcsigáz és mi az, ami hidegen hagy?
14 komment

[11] Soulootion
dec 17., kedd 12:27 #14
max. egyetértek a cikkel
szépen összefoglaltad

ajánlom még a South Park 17 évad 7-8-9 részét is
All those memories will be lost in time, like tears in the rain
[25] rob
dec 12., csütörtök 9:55 #13
Én mennék holnap az előrendelt PS4 em ért... Engem nem zavar hogy nincs benne 3D a TV ém 2D ből 3D be konvertál igaz nem ugyan olyan de nem érdekes filmet se néztem eddig a PS3 amon se zenét nem hallgattam. Nekem csak a játékok számítanak... Egyéb elfoglaltságokat filmek - zenék az arra orientált eszközökön bonyolítom.
ONE / PS4 / Nintendo Switch Lite
[7] Sith Lord
dec 02., hétfő 13:32 #12
Egy honapja vettem PS3at a 360 melle. Jovore meg egy Wiit fogok. A regit.
Szarok magasrol az uj generaciora.
[8] JedaY
nov 26., kedd 0:17 #11
Számomra a nextgen-konzol (PS4) vásárlás kéz a kézben fog járni a Witcher 3-om megjelenésével!
"I Believe in No God, No invisible Man in the Sky..." / XBL: SipiThomy / PSN: WauldenStembo
[35] wodbear
nov 23., szombat 8:00 #10
Válasz CeXzer (#3) üzenetére
Zoo Tycoon van 360-ra is!
"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila
[17] Matyiman
nov 17., vasárnap 21:17 #9
Mivel ebben a generációban kimaradt a PS 3, ezért választom a PS4-et az Xbox helyett. Biztosra veszem, hogy sok exkluzív jelen generációs játék valamilyen formában meg fog jelenni a Playstation 4-en is, szóval nem kérdés hogy azt veszem. Igazából nagyon közel álltam már most is egy PS3 vételhez, de inkább azt a pénzt elraktam. A One meg egy erős árcsökkentéskor jöhet a PS mellé
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[62] casper007
nov 17., vasárnap 19:51 #8
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, de az alábbi kommenten túl érdemben csak a bejegyzést ismételve tudok válaszolni.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[62] casper007
nov 17., vasárnap 19:49 #7
Válasz theSickness (#6) üzenetére
Én is nehéz helyzetben vagyok. Az eddigi állandó tárasaság felbomlani látszik. Van, aki a PS4, van, aki a One mellett áll. Mint a friss South Park részben.

Most a frissességet és az újdonságokat a PC oldalán fedezem fel, a bátrabb és újítóbb próbálkozások oda vonzanak. Konzolon a biztonsági játékot látom, a jól bejáratott sémák ismétlését szebb köntösben. Persze ez sem utolsó dolog, mert ugyan a grafikai ugrás is emelheti a beleélhetőséget, de öröm olvasni, hogy a DR3 több száz zombit mozgat meg, vagy a Forza 5 elemzi a vezetési stílusod. Ezek szép és jó dolgok, de már most sem top hardvereket készül venni a közösség, nekem pedig szúrta a szemem, hogy drágábban vettem a minimum beállításokra belőtt játékokat. Félek, hogy ez lesz három-négy év múlva vagy még hamarabb.

A társaság nagyon fontos, én megszoktam, hogy party-ban vagyok, beszélgetünk, együtt játszunk. A multiba sem úgy ugrok bele, mint egy magányos farkas, csapatban játszom. Rengeteg co-op játék érdekel, pl. a Destiny, ami az egyetlen konzol exkluzív jelenleg, ami vásárlásra vehet. Mondjuk PC-n mindig csatlakozhatnék testvéremékhez, illetve volt szobatársam is vár a haveri társaságával, ha végre belevágok a LoL-ba.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
nov 17., vasárnap 17:33 #6
Sokan mondják, hogy mindez csak sírás. Pedig nem az. Egész egyszerűen a trendek arra mutatnak, hogy a játékok kevésbé lesznek játékok. Meg minden közösségi meg onlájn. A tökömnek sem hiányzik, hogy még itt is ez folyjon a csapból.
Persze vannak olyan címek, amelyek érdekelnek, és van, ami persze csak az online miatt, de egyelőre nem érzem a bizsergést.

A magam részéről a One felé húznék, egész egyszerűen mert a Sony exkluzívjai nem mozgatnak annyira, és látván a sikereiket szinte biztosra veszem, hogy az a mozisabb vonal lesz a menő - az meg nem kell. Mozizni néha jó, de nem emiatt veszek konzolt.
Szóval a One, egész egyszerűen a MAJDANI játékaik, főleg a Halo 5 és a Remedy új játéka miatt (amitől azért tartok) vonzana, illetve nagyon szívesen kipróbálnám, mi lett a Killer Instinctből, a frankó multis címek meg lesznek mindenre.
De.
Abban a faramuci helyzetben vagyok, hogy több közeli ismerősöm is a PS4 felé húz, és szeretnénk majd közösen a Destiny, a The Division, illetve a majdani Borderlands 3 / Borderworlds kooperatívját nyomni, szóval itt a kérdés: hogy válasszak így gépet?

Amúgy a nextgen vásárlásom a Destiny valószínűleg megjelenéséhez lesz igazítva. A PS4-es exkluzív tartalom nem izgat, gondolom amúgy sem hatalmas dolgokról van szó.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[2] Zerko
nov 16., szombat 10:22 #5
Én is hasonlóképp gondolkozok, soha nem vettem még premierkor konzolt, bármennyire is meg van a hangulata, a józan eszemet nem tudom felülírni. Általában 1 vagy másfél évet várok, mire kellő játékfelhozatallal is rendelkeznek, kifutnak a hibás szériák, és akkor leteszem a voksomat valamelyik masina mellett, ami mindig az alapján dől el, hogy melyikre vannak olyan játékok amik érdekelnek.
Előző generáción az Xboxnak esélye sem volt nálam és imádtam a PS2-t, amíg jelen generáción a PS3-nak nem volt esélye és nagyon szeretem a 360-at. soron következő generáció viszont roppant kiélezett és még legalább egy évbe beletelik, mire eldöntöm melyik konzolt veszem meg. Egyelőre a PS4 felé hajlik a mérleg nyelve, viszont a Dead Rising 3 megint egy vonzó cím számomra. Hosszú dilemma lesz ez még...főleg, hogy sok minden bezavar még a képbe, éppen ezért érdemes legalább egy keveset kivárni, hogy miképpen alakulnak a dolgok.
http://game-chronicle.blogspot.hu/
[15] xboxfreak
ma 12:32 #4
Ezek a konzolok kész vannak ... elmentem ma és kipróbáltam a killzone-t meg múlt héten a forza 5-öt ... hát kell mindkettő ... az ign meg elmegy a p.csába a 8 pontjával ...
[24] CeXzer
tegnap 11:07 #3
Válasz Coooler (#1) üzenetére
Az a "baj", hogy attól, hogy neked ezek kifulladtak, jön az új generáció, akiknek ugyanazt az élményt adja, mint anno nekem az 1942. Én gyakorlatilag azóta nem játszottam Battlefieldet, az volt a legjobb, a többi csak azt próbálja utolérni szerintem sikertelenül, de egy 17 éves srác valszeg nem osztja ezt a véleményt, mivel akkor ő még csak 6 éves volt. Ezért azt gondolom ez így marad, ezek a káposzták újra lesznek melegítve ezerszer, mi meg szépen kikopunk belőle és csak reménykedhetünk, hogy lesznek még fejlesztők, akik szeretnek játszani is.

És a kérdések: Egyelőre meh. Valszeg Xbonet először a jelenlegi játékbejelentések tükrében mindenféle felbontásokkal kapcsolatos csalódottságom ellenére, bár a ps plus kérdés még belekavarhat ebbe. Nem tudom, azt mondanám kivárok, de nagyon szeretnék Dead Rising 3-al és Zoo Tycoonnal játszani, valamint ott az NFL, amire már ráfért nagyon egy kis ráncfelvarrás, és az ilyenből mindig az van, hogy mondogatom magamnak, nem szabad, nem kell az még, majd csak azt veszem észre, hogy már be is dugtam a TV-be az új gépet. 1080p-t várnék és az a félelmem, hogy nem lesz később sem
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
tegnap 9:02 #2
Amiket leirtal, nalam alapveto dolgok es picit ugy erzem magadat is probalod meggyozni ezzel az irassal.

De a kerdeseidre a konkret valaszaim:
1. Eddig nem hozott annyira lazba, mint ahogy szeretnem.
2. Azt, ahol szamomra legszimpatikusabb az exkluziv jatekkinalat.
3. Kivarok.
4. Hogy a gyartok teljes mertekben kialljanak a gepuk es vasarloik mellett. Hardveres problemak, exkluzivok hianya es az, hogy felkeszen kapjuk a jatekokat, amiket kesobb toldoznak-foldoznak (Mondjuk ez inkabb idegesit, mint felnek tole, mert mar most is ez van.) Rovid haju csajok. Frocsogo fanboyok.
Kijátszani az ellenfeleket szokták, kitolni pedig a határidőt és a szart a vécében. A játékokat végigjátsszák. Tartsd észben.
[23] Coooler
tegnap 8:49 #1
Amilyen irányba tart a játékipar, az nem tetszik. Látványorientált, lépten-nyomon epikus jelenetek, robbanások, egyszerűsített játékmenet, QTE hegyek... Online pass, season pass, DLC-ben kapom a tutorialt, a befejezést, egy új pályát, fegyvert.
Az új konzolok pedig az online szolgáltatások irányba lépnek egy nagyot, illetve a közösségi szolgáltatások felé. Ez az egész engem nem érdekel.

Én a nextgent abban látom, az olyan megoldásokban, amit a jelenlegi gépeken nem lehetne megcsinálni. A nyitócímek mindegyikét meg lehetne csinálni valamennyi butítással jelen generációra is. Ki kell forrja magát a dolog, évek kell hogy elteljenek.
Egy biztos: Nem a következő AC, CoD, BF miatt fogok nextgent venni. Ezek mind túlerőltetett, kissé kifulladt sorozatok.

Egy évet mindenképpen várok a nextgen vásárlással, de könnyen meglehet, hogy kettőt is. Először egy PS4 a valószínű nálam, Xbox One pedig majd egyszer, olcsóért.
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Könyvek, Mozi
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Đoma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sübe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
engé
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(online)
Yegor
(offline)
Alpár
(offline)
ne5h
(online)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitáj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)