[26] Lothar (offline)

Kertitörpe

Ő egy 34 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Kecskemét

4934 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 61809 kreditet gyűjtött

2013 July
22:15 Warframe gyorstalpaló
Pár tanács leendő űrnindzsáknak


Puszta kíváncsiságból nyálaztam át a Steam ingyenes repertoárját, amikor megakadt a szemem valamin. Warframe. Nézd a hátam akció, RPG alapokkal, sci-fi világba ültetett, keleti ihletésű karakterekkel és fegyverekkel. Magyarul: látványos, és nem utolsósorban véres kaszabolás badass űrnindzsákkal, szolid karakterfejlesztési potenciállal. Egy próbát megér, gondoltam, nagy baj nem lehet belőle. Nem is tévedhettem volna nagyobbat: ennek már egy hónapja, és azóta is minden szabadidőmet elrabolja.

Ugyanakkor nem kezdenék most a játék ecsetelésébe, ugyanis free-to-play mivolta valahol feleslegessé teszi. Sokkal inkább szeretnék azokra a szerencsétlen sorstársakra koncentrálni, akiket hozzám hasonlóan rabul ejtett, vagy majd fog.

Nem is tökölnék, íme máris egy hasznos tipp: kezdéskor három karakter (Warframe) közül választhatsz: Excalibur, Loki, Mag. Tessék alaposan megfontolni a döntést, ugyanis sok energiába és időbe kerül összerakni egy másik, új karaktert. A választásban nagy segítség a Wiki oldal, száraz adatokkal, véleményekkel egyaránt. Jómagam az Excaliburnál kötöttem ki, és jó döntés volt. Sokoldalú, egyszerű kezelni, mégis látványos pusztításra képes.

A regisztrációval jár (azt hiszem) 60 darab platinum. Ez az egyetlen erőforrás, ami csak és kizárólag pénzért vehető, vagyis érdemes jól beosztani, és nem például Revivera költeni, ami minden éjszaka kettőkor úgyis újratöltődik. Sokkal inkább éri meg például a Warframe férőhely (alapból csak kettő van) 20 platinumért, ha szeretnél egy harmadik karaktert is. Esetleg egy Orokin Catalyst / Reactor (a közösség csak krumplinak hívja), ami megduplázza a mod kapacitást, szintúgy 20 platinumért. Igaz, ezek in-game javakkal is elérhető jóságok, de meglehetősen ritkák (jelenleg). Apropó éjjel kettő: ekkor van vége egy napnak, és kapsz újabb sorsolt ajándékot bejelentkezéskor. Ha zsinórban egyre többször jelentkezel be minden nap (maximum hét napon keresztül), annál jobb tárgyak ütik majd a markod.

A real shit, vagyis az igazán értékes dropok (ritka fegyver vagy Warframe tervrajzok) az alkalmi, felkiáltójeles küldetésekben vannak. Igen ám, de a játékban csak egy kérdőjel mutatja, hogy lehet számítani másra is a szokásos cuccok mellett. A hivatalos Twitter oldal azonban kerek-perec leírja, hogy mi a nyeremény, vagyis érdemes figyelni (akár a Wikin keresztül, akár telefonon Androidos applikációval). Vigyázat! Csak akkor lesznek ezek a küldetések játszhatóak, ha már elérhetőek számodra a szóban forgó pályák (nincs rajta lakat ikon).

A legtöbb tárgyhoz sok alapanyag kell. Vagyis érdemes már korán kitalálni, hogy milyen fegyvert / Warframet szeretnél a jövőben, majd a Wiki alapján igazodni a tervhez. Ha csak találomra, vagy külsőségek alapján választasz, könnyen csalódás lehet a vége.

A karakterfejlesztés részben modok / kártyák összeválogatásával és -olvasztásával zajlik, és ami azt illeti, egyáltalán nem fool-proof. Érdemes elolvasni az adott karakterhez ajánlott kiosztásokat (Wiki, ismét), mert akadnak nem annyira magától értetődő mechanikai sajátosságok, amik persze később, tapasztalattal már logikusnak hatnak, de egyáltalán nem nevezhetőek megszokottaknak. A kaszt nem feltétlenül determinálja a betöltött szerepet és játékstílust. Ennél fogva könnyen el is lehet barmolni egy karaktert, ami nem mellesleg (számomra) egy nagyon karizmatikus vonása a játéknak. Ahogy a mondás is tartja: aki hülye, haljon meg. Hát itt meg is hal.

Nézd át a billentyűkiosztást! A blokkolás hasznos, legyen kéznél, ahogy a be- és kikapcsolható sprint is nagy segítség a parkour mozdulatoknál (falon futás, guggolós nagy ugrás, stb.).

Kísérletezz! Bár a Wikin sok információ van, még a közösség is csak tapogatózik az ideális összeállítások terén. Keress a karaktereddel / felszereléseddel egyszintű pályákat, azok jó képet adnak a relatív erősségről. Persze vannak ésszerű utak: ha például egy caster jellegű Warframed van, aminek alacsony az armorja (pl. tíz), akkor arra felesleges Steel Fiber modot rakni, hisz az százalékosan növeli az értéket. Egy ilyen félig felpumpált kártya ad mondjuk +50% armort, ami a tíz alapérték esetén plusz ötöt jelent. Vagyis kb. semmit.

A legtöbb XP-t a Defense és Mobile Defense missziók adják (kiváltképp az utóbbi), azon egyszerű oknál fogva, hogy ezeknél kell a legtöbb rossz arcút elkalapálni. A rangod csak akkor növekszik, ha a karaktered vagy a felszerelésed szintet lép. Ha egy formulát használva lenullázod őket, már nem számolja újra, ezt is érdemes észben tartani. Márpedig a rang fejlődésére sem árt figyelni: néhány fegyver ranghoz kötött.

Végül egy technikai dolog: 64 bites oprendszereken automatikusan a 64 bites kliens indul. Ha nem vagy elégedett a teljesítménnyel, megér egy próbát, hogy a launcher ablak beállításainál (fogaskerék ikon a jobb felső sarokban) kipipálod, 32 bitben futtatva így azt. Ettől függetlenül meglehetősen jól fut még béta létére is. Persze amikor négy magas szintű karakter összeverődik egy népesebb pályán, és elkezdik durrogtatni a tűzijátékot, lehetnek gondok.

Hirtelen ennyi, így is terjengősre sikeredett. Ha van kérdésetek, vagy netán egy übermegabrutál Excalibur vagy Trinity in-game segítségére van szükségetek, írjatok! Jó szórakozást!

Warrior Kings 6 komment

Sep 08., Sunday 21:45 #6
Válasz Sz1V4Rka (#5) üzenetére
Köszi. Valahol nem csodálom, vannak benne komoly hullámvölgyek... még messze nem tökéletes. És igen, ez ugyanaz a Digital Extremes, akik a Dark Sectort is fejlesztették. Szvsz az felejthető volt, de ebből kihozhatnak valamit most a F2P korában, ha odafigyelnek rá.
Fraggen und fraggen lassen.
[11] Sz1V4Rka
Sep 08., Sunday 8:57 #5
Nagyon jó kedvcsinálót raktár össze, én is nyomtam egy ideig, de valahogy soha nem voltam oda a Sci-fi cuccokért, ezért nem is volt nálam hosszú életű a játék, jó 12.-es szintig toltam.
Nem tudod van valami köze a Dark Sector tervező gárdájához?
.
moderator hzx
Aug 25., Sunday 19:27 #4
Kudos. Az Arctic Combat bezárása miatt én is mostanság böngésztem a f2p kínálatot és a Firefall-nál kötöttem ki, de ezt is kipróbálom.
The big print giveth, and the small print taketh away.
Aug 11., Sunday 5:50 #3
Válasz siklara (#2) üzenetére
Köszi, bár hirtelen felindulásból elkövetett dolog volt. És igen, a regisztrált játékidőm már-már vállalhatatlan, de az igazságoz hozzátartozik, hogy sokat fut háttérben is a főmenüben leparkolva.

Függőséget leginkább azoknál okoz, akik hajlamosak rákattanni a karakterfejlesztésre és az ezzel járó matekra. Egyelőre akadnak bőven bosszantó tulajdonságai, nem hiszem, hogy egyhamar népszerű lesz. Mindenesetre próbát megér, és ha már úgy alakul, akkor mindenképp kooperatívban érdemes.
Fraggen und fraggen lassen.
Aug 09., Friday 17:30 #2
Pazar bejegyzés, köszi!
Láttam, hogy sokat játszol vele, úgyhogy nekem is egyre inkább felkeltette az érdeklődésemet a játék, viszont ha durván függőséget okoz, akkor egy darabig még kerülöm.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[15] Sunny0402
Aug 03., Saturday 19:41 #1
Kösz a cikket, el is kezdtem tölteni Steam-ről
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
Lothar
Fraggen und fraggen lassen.
Ezeken a platformokon játszom
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, FPS, Online FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Kártyajáték, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Fórum, Internetes magazinok, Esőben sétálás, Hóember építés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Stinger
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
hzx
(offline)
Vega
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
ZS0LTI
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
BW
(offline)
Yip Man
(offline)
Livingbox
(offline)
sepsta75
(offline)
scott
(offline)
kalmarlaszlo
(offline)
lamann
(offline)
siklara
(offline)
lemen10
(offline)
Warrior Kings adatlap
12 év felettieknek Tinédzsereknek
Kiadó: Microids
Fejlesztő: Black Cactus
Megjelenés: 2002. Feb 28.
Kategória: Stratégia
Online játékmód: Van

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 71.4 (9 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon
Tovább a játék adatlapjára / fórumába