[34] siklara (offline)

Elvetemült - Reménytelen - Határeset

Ő egy 33 éves lány és itt lakik: Budapest / Budapest

3775 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 92848 kreditet gyűjtött

2013 July
11:46 Szép (gamer) remények

Nemrég kikerült az oldalra egy közvéleménykutatás jellegű felhívás, amelynek okán a teljes felhozatalt átböngészve kicsit alaposabban átgondoltam, melyik az a tíz játék, amit a legjobban várok az idei E3-as kínálatból. Némi kommentárral ellátva ezt teszem most közzé, kiegészítve a Steam Summer Sale során felhalmozott "újdonságok" listájával.
Tl;dr: ezután is bőven lesz mivel játszani.
1. The Witcher 3

A trailer borzasztóan jó, de az igazat megvallva rettenetesen félek a csalódástól és az eddigiek alapján nem tetszik annyira, mint a 2. rész. A nyílt világ veszélyes üzem, ami eléggé betehet a részletgazdag környezetnek és az alaposan kidolgozott karaktereknek, de adja az ég, hogy ne következzen be az elszkájrimesedés. A lovaglással végre a banyász hű hátasa, Keszeg is bekerül a játékba, Geralt pedig az aktuális "badass old guys kick arse in vidyagaems" trendet hűen követve alaposan megöregedett, viszont a copfját megtartotta és végre szakállat is növesztett (+1000 MANLY points).
Szándékosan nem követem a játékkal kapcsolatos híreket, de már így is a fülembe jutott a pletyó, hogy CDPR-ék megint el akarják játszani, hogy a TW3-ban alig fognak visszaköszönni a korábbi döntéseink és a szívemhez nőtt karakterek is legfeljebb egy-egy cameo erejéig tűnnek majd fel, amire csak annyit tudok mondani, hogy NA NE MÁR.

2. Dark Souls 2

Bár szerintem kicsit túl van misztifikálva a Dark Souls hardkórsága, mert közel sem annyira nehéz, mint inkább óvatosságot és türelmet igénylő játékról van szó, azért rengetegszer meghaltam én is tavaly. De Istenem, mennyire jó volt! Alig várom, hogy megint kiélhesem mazochista hajlamaimat ebben az észbontóan szép és minden eddiginél könyörtelenebb fantasy-környezetben. A karakterosztályokról készült bemutatók alapján régi álmom vált valóra és akár dual-wielder harcossal is előadhatom a szokásos sikítva kardozós, nyüszítve rohanós, majd tábortűz mellé lerogyós magánszámomat.

3. The Evil Within

Trailer még nincs belőle, de így is beszabehu.
A műfaj gyökereihez visszatérő egyjátékos horror - pipa.
Többnyire fegyvertelen harmincas pasas - pipa.
Silent Hilles szörnyek és hangulat - pipa.
Beteges csapdák és fejtörők - pipa.
Shinji "Resident Evil" Mikami - pipa.
"chainsaw guy who chases you around" - pipa.
A szokatlan 2.35:1 képarányt és az alul-felül fekete csíkot az "így nem látod a talajt menet közben és az ijesztő" indoklással együtt is hülyeségnek tartom, illetve remélhetőleg a kiadó szerepén kívül a Bethesdának nem sok köze lesz a végeredményhez, de más aggodalmam egyelőre nincs.

4. Saints Row IV

Pár hónapja még nem gondoltam volna, hogy ekkora agyatlan baromság engem ennyire le fog venni a lábamról, de a nemrég megvett és azóta szétjátszott Saint's Row the Third teljesen idióta szereplői és küldetései után tűkön ülve várom a folytatást. Kicsit meredek, hogy a bandavezér most már az Egyesült Államok szuperképességekkel megáldott elnöke is egyben, de lássuk be, máshogy már nem igazán lehetne az eddigiekre még egy lapáttal rátenni. Remélhetőleg az egekbe tolt DURVASÁG-faktor nem fog visszaütni, egyébként meg ide a Dubstep Gunt!

5. Murdered: Soul Suspect

Az alapötlet hasonló a DS-re két éve megjelent Ghost Trickéhez. Egy frissen meggyilkolt detektív szellemeként, újdonsült túlvilági képességeinket bevetve kell kinyomoznunk a saját halálunk körülményeit, addig ugyanis nem térhetünk örök nyugalomra, amíg elintézetlen ügyeink vannak az élők világában, márpedig pechünkre a szabadon mászkáló gyilkos is ilyen ügy.
Bónusz bódottá': jön PC-re is!

6. Outlast

A szabadúszó újságíró egy fülest követve elmegy nyomozni a viselkedészavaros emberszabású kísérleti alanyoktól hemzsegő őrültek házába. Tipikusan az a játék, ami borzasztóan tetszik, de anyira fogok félni tőle, hogy képtelen leszek vele játszani. Ez van, sokadjára bizonyosodok meg róla, hogy a belső nézetes horrorhoz kevés vagyok, de jelenleg az Amnesiával edzem a lelkem és még mindig várom a pillanatot, amikor végre leküzdöm ezt a korlátomat.
Bónusz bódottá': szeptember 4-én megjelenik!

7. Watch_Dogs

The internet is dangerous - the game. Érdeklődve várom és bízom benne, hogy nem lesz agyonscriptelve. Ez a mindent meghekkelős megközelítés irtó szórakoztatóan hangzik, bár a pasas kicsit túlzásba viszi és már most látom a megjelenést követő mémtengert arról, ahogy egyetlen gombnyomással uszít vad háztartási gépeket az őt üldöző rendőrökre.

8. Beyond: Two Souls

Sokkal jobban tetszett a katonásdi erőltetése előtt, úgyhogy ez a trailer kissé letörte az eddig sem túl nagy lelkesedésemet, ugyanakkor még mindig emlékszem a laborból szökős korai előzetesekre, amik viszont nagyon megfogtak.

9. Splinter Cell Blacklist

Csak a miheztartás végett, hiszen Halász Samu régi kedves cimborám, még ha a karakteres dörmögése nélkül most már nem is lesz egészen önmaga. Egyszer majd biztos sorra kerül, egyelőre még a Double Agentet és a Convictiont sem sikerült elkezdenem.

10. Rain

Bőrig ázott láthatatlan gyerek magányosan kószál az utcán éjnek idején. Nem egy Last Guardian, de kedves-szomorkás rétegjátéknak ígérkezik.

Steam Summer Sale 2013

A Steam Summer Sale termése is elég bőséges volt számomra, talán mert nekem ez volt az első, meg folyamatosan azzal nyugtatgattam magam, hogy belefér a büdzsébe, hiszen Legendás Nyolcadévesként végre elvégeztem mindkét szakomat az egyetemen és kell az önjutalmazás (sajnos június óta folyamatosan tart). Igyekeztem visszafogni magam:


Így nem szebb, mintha csak simán felsoroltam volna őket? Csitt, bűntudat!

Meggyőződésem, hogy ezek nagy részével előbb-utóbb játszani is fogok és legfeljebb az Amnesiát fogom zokogva félbehagyni, majd pár napra a ruhásszekrényembe költözni. A kártyásdi kicsit fárasztó, de végülis nem sok vizet zavar, különösebb ráfordítás nélkül sikerült vele pár szintet lépnem (csak minek) és még egy kis pénzt is keresnem, na nem mintha nem költöttem volna el így is egy kisebb vagyont. Viszlát Witcher 2 gyűjtői változat, mégsem veszlek meg idén nyáron se!
Jó volt látni, hogy a sale idején a sztímes Gamer365 közösség létszáma is elég szépen megugrott, de végülis aligha meglepő, hisz ilyenkor van leginkább ideje játszani a népeknek, amíg nem adódik valami jobb program, például egy kiadós nyaralás. Remélem, nektek is jól telik a nyár, tessék néha napra is menni!
37 komment

[73] zaz
Aug 01., Thursday 10:57 #37
Válasz DarkVenom (#32) üzenetére
Ennyi
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[13] BöjtösG
Jul 29., Monday 14:10 #36
Válasz siklara (#35) üzenetére
Ellennék én is, mert rendkívül jól szórakoztam az elmúlt években, így nem is tudnék panaszkodni az aktuális generációra, ám ha már egyszer jön a nextgen, hát jöjjön csak, semmi jónak nem vagyok az elrontója.
Ráadásul mindig érdekelnek a technikai újdonságok, az eszközölt újítások, ezért az új gép megjelenése ünnep számomra.
Tag: BojtiTheHun
Jul 29., Monday 12:43 #35
Válasz BöjtösG (#34) üzenetére
A Dead Rising 3 nekem is tetszett a bemutatója alapján, de még az előzőekkel sem játszottam (a 2. részt próbáltam), így egyelőre eléggé hátul van a listámon.
Tudom, hogy már így is ráhúztak 1-2 plusz évet erre a genercióra, de én még ellennék egy darabi, úgy talán lenne esélyem bepótolni a sok kimaradt címet is.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[13] BöjtösG
Jul 28., Sunday 15:41 #34
Jó kis lista. Dark Souls II, Evil Within, Witcher, Watch Dogs, Saints Row nálam is nagyon várós, bár alapvetően én már a nextgenre (és erőteljesen a Dead Rising 3-ra) erősítek.
Tag: BojtiTheHun
Jul 27., Saturday 13:05 #33
Válasz DarkVenom (#32) üzenetére
Istenem, kezd unalmas lenni... annyi minden másról is írtam ebben a rohadt bejegyzésben!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[64] DarkVenom
Jul 26., Friday 23:06 #32
Válasz siklara (#31) üzenetére
Vicser.
Thrills, Chills, Kills!
Jul 26., Friday 18:08 #31
Válasz zaz (#30) üzenetére
Ne fogd vissza magad, mi nyomja a kicsi szívedet?
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[73] zaz
Jul 26., Friday 12:38 #30
Ejjj, hogy én mekkorát tudnék trollkodni itt !
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Jul 25., Thursday 16:02 #29
Válasz casper007 (#28) üzenetére
Na várj, új PC ÉS új konzol? Hinye!

Köszi, hogy eszembe juttattad a Splinter Cell sorozatot, a mai napig fóliáűsan ül a polcomon a hasonló áron beszerzett Conviction, mert még mindig nem volt lelkierőm foglalkozni a Double Agenttel (talán má nem is fogok soha). Lehet, bele kéne húznom, hogy az új Samut naprakészen várjam augusztusban.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[62] casper007
Jul 24., Wednesday 21:54 #28
Válasz siklara (#24) üzenetére
Elkapott a vásárlási láz. Most éppen az 1000 forintos Splinter Cell Conviction-t néztem ki magamnak, és a Kentucky Route Zero is le van árazva, csak ott még nem jelent meg minden epizód. Szeptemberben megveszem a PC-m, kíváncsi vagyok, mikor lesz időm mindenre, és a méretes backlogot nem is említem.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Jul 24., Wednesday 17:30 #27
Válasz siklara (#20) üzenetére
Hosszú évek, jó kiadói / fejlesztői kapcsolatok, valamint meglepően sok indie bundle megteszi a hatását.
nope
[18] Red13
Jul 24., Wednesday 17:12 #26
Egyébként de jó is lenne egy Souls Reaver 1-2+Defiance HD remake asztali konzolokra. Akárhol meglátok egy képet a játékról, mindig olyan nosztalgia fog el...
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
Jul 24., Wednesday 16:54 #25
Válasz bLz (#16) üzenetére
6,5 euróba került a LoK pakk, szóval játékonként bő két eurót fizettem, ami szerintem nem rossz üzlet. Egyébként már én is végigjátszottam mindet, de marha régen.
A Soul Reaver 1-be a felújított intró videót tették PC-n is, aminek nagyon örültem.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:51 #24
Válasz casper007 (#14) üzenetére
Szép kis lista! A Batman játékokat már mióta szeretném pótolni én is, az Amnesiáról nem is beszélve... Tervezel új konzolt is? Niiice.

Szép vásárlólistát összehoztál Steamen is, jó jszórakozást mindegyik megvett játékhoz! Jól emlékszem, a Sytem Shock 2-t csak némi vívódás után tettem vissza a virtuális kosárba, de nagyon megérte. A Legend of Grimrockon is nagyon gondolkoztam, de végül kihagytam. Valamiket hagyni kell legközelebbre is.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:33 #23
Válasz Red13 (#13) üzenetére
A backlog számomra is kínos téma, mert mintha sose apadna.

A The Last of Ust megvettem, de közben annyi mindent szereztem PC-re is, hogy még mindig nem fejeztem be, szerintem valahol a felénél járok. Néha nagyon megjön hozzá a kedvem és haladok pár órát, de valahogy nem az az abbahagyhatatlan és egyszerre sosem tudok túl sokat játszani vele. A hangulata és a két főszereplő borzasztóan tetszik, de maga a játékmenet annyira nem.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:22 #22
Válasz EzRRedes (#12) üzenetére
Anti bácsi erre csak legyintene és azt mondaná, NEM BAJ!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:20 #21
Válasz getro2 (#11) üzenetére
Ehm, öhm... Régóta megvan, DVD mellékletként került hozzám, de még nem kerítettem sort rá. Talán majd ha biztosra bejelentik a folytatást.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:19 #20
Válasz Warhawk (#10) üzenetére
Köszi! Azért a tiéddel nem nagyon próbálnék meg versenyezni, már ami a sztímen shoppingolás végeredményét illeti.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:16 #19
Válasz DarkVenom (#9) üzenetére
Csak 10 játék vár pótlásra? Ejj, nagyon hatékony lehettél mostanában, vagy csak eleged van már a jelen generációból.

A Wicser szerintem nem is igazán tetszene neked, túl "szöszmötölős", a DS játékokhoz meg nekem se mindig van hangulatom, bármennyire szeretem őket. A Dark Soulst majdnem 3x végigvittem, ennyi elég volt és a PvP-t is meguntam, a Demon's Soulst meg jó ideje félretettem, mert tujaldonképpen olyan, mint a Dark Souls egy korábbi verziója. Kicsit rá kell még pihennem.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:12 #18
Válasz Ikaruga (#8) üzenetére
Nini, egy Ikaruga! Szóval bevállalod a Demon's Souls 2-t is? Na majd sírunk együtt a fórumon minden második bossnál.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 24., Wednesday 16:09 #17
Válasz Hunk2 (#7) üzenetére
Ennek csak most olvastam utána, de akkor már értem, miért olyan a "vége", mintha elvágták volna. Köszi az infót!
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[9] bLz
Jul 24., Wednesday 0:57 #16
Szép lista mindkettő. Eszembe juttatta, hogy újra kellene már játszanom a Soul Reaver-eket, de PSN-en csak az első rész elérhető. :/ Summer Sale-en mennyibe "fájtak"?
Fear the old blood
[8] Riddla
Jul 23., Tuesday 23:40 #15
Válasz Hunk2 (#4) üzenetére
Mikor megjelent PSN-en, ingyen dobták hozzám. Drága volt.
I'm not a Hero; I'm only an old killer.
[62] casper007
Jul 23., Tuesday 21:52 #14
Ez minden évben érvényes, de ugyanúgy ürölük, hogy mostanában is lesz mivel játszani. Nekem augusztustól kezdve minden hónapra jut játék: Rayman Legends, GTA V, Arkham Origins, A Machine for Pigs, Hotline Miami 2. És akkor nem említettem három Ubisoft játékot, amiket olcsóbban veszek majd meg: Blacklist, Black Flag, Watch Dogs. Az sem kizárt, hogy az utóbbi kettő már az új konzolra lesz beszerezve.
A Steam Sale nálam is belekukkantott a pénztárcába: The Basement Collection, The Binding of Isaac, Hotline Miami (végre van saját példányom!), Legend of Grimrock, Monaco, Organ Trail, Reus, Super Hexagon, Super Meat Boy (a 360 urán PC-n is megvettem), System Shock 2 (pedig emlékszem, hogy kivetted a kosaradból ), Terraria, Shogun 2.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[18] Red13
Jul 23., Tuesday 20:08 #13
Enyém sem kevesebb: Tales of Xillia 1-2, Tales of Symphonia HD, Rayman Legends, GTA5, Beyond, Final Fantasy X HD és természetesen mindenek felett Dark Souls 2.

Watch Dogs a meglátom kategória, meg jó lenne valamikor beszerezni és időt szakítani a Witcher 2-re. A The Last of Us-t is jó lenne még idén végigjátszani. Csak már nem győzöm pénzzel.
Blacklog-omat meg sem említettem...
PSN: HUNred13 blog: fyahfilms.blogspot.com
[2] EzRRedes
Jul 23., Tuesday 19:49 #12
Ezek igazán pazar REGÉNYEK
[39] getro2
Jul 23., Tuesday 19:47 #11
Válasz Warhawk (#10) üzenetére
Egyetértés.

Siklara, te ugye játszottál a BG&E-lel?
Jul 23., Tuesday 19:44 #10
Impozáns lista. Mindkettő.
nope
[64] DarkVenom
Jul 23., Tuesday 19:37 #9
Evil Within, Murder, Beyond, ezek nálam is meg fognak fordulni. Vicser 3 nem tudom, eddig az összes kimaradt. Dark Souls-hoz meg az első részhez se volt türelmem, így a másodiknak is marad a csendes elismerés.
Kevésbé aggódom a következő generáció tekintetében, mint a mostani elején, bár ehhez az is hozzájárul, hogy a saccra 10 fős backlogomon túl már nagyon nem akarok semmivel játszani a mostani generáción. GTA5, Beyond, és mwhahahaha alapon a FFXIII-3.
Thrills, Chills, Kills!
[25] Ikaruga
Jul 23., Tuesday 18:50 #8
Ezek közül nekem a Dark Souls 2 meg a Beyond ami várós. Csak lenne időm játszani......
A világon az ész van elosztva a legigazságosabban, mindenki úgy gondolja hogy neki elég sok van...
[39] Hunk2
Jul 23., Tuesday 18:21 #7
Válasz siklara (#6) üzenetére
Igaziból azért van mert ez csak első fele lett volna story-nak, egy olyan játék mit sose fejeztek be.
Remélem egyszer alaki ráveszi magát és befejezi történetet és a játékot is!
"Élni és élni hagyni"
Jul 23., Tuesday 17:51 #6
Válasz Hunk2 (#4) üzenetére
1 eurót nekem is bőven megért, de a vége (ami nincs) tényleg csalódás volt.

Az is érdekes, hogy a főnök fickó, aki végigdumálja az első két fejezetet és akivel elvileg találkozni kellene a Plázánál, egyszerűen csak eltűnik a sztoriból.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 23., Tuesday 17:49 #5
Válasz Kumite (#3) üzenetére
Jól emlékszem, épp azért nincs a listámon az új izé, mert Thief fan vagyok.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
[39] Hunk2
Jul 23., Tuesday 16:52 #4
Hydrophobya jó játék 200 pontért én is lehúztam, igaz kicsit csalódás lesz szerintem főleg vége.
Egész korrekt listád!
"Élni és élni hagyni"
[48] Kumite
Jul 23., Tuesday 16:42 #3
Valamiért úgy emlékeztem, hogy Thief fan is vagy, de nem látom az új részt.
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
Jul 23., Tuesday 16:22 #2
Válasz keviny (#1) üzenetére
Na igen, csupa meglepetés ez a lista.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Jul 23., Tuesday 16:19 #1
A Witcher 3 előkelő szerepeltetését egy percig se gondoltam volna Rólad!
let the sun never blind your eyes
siklara
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
Ezeken a platformokon játszom
Playstation2
Playstation3
GameCube
PC
Playstation4
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék mindenhol, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
zaz
(offline)
GibiPeti
(offline)
Alexander
(offline)
DarkVenom
(offline)
abbatoo
(offline)
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
Fatman
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
axl
(offline)
Trishtan
(offline)
skiz0
(offline)
Karez
(offline)
Gulandro
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
travis18
(offline)
SolidMetal
(offline)
shearer
(offline)
Doom
(offline)
keviny
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
komédiás
(offline)
toxik
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
ridd
(offline)
FreeKatana
(offline)
Hunk2
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Dolohov
(offline)
mellov
(offline)
MadaFaka
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
thendarion
(offline)
Fórumozó
(offline)
reptai
(offline)