[15] MRenton1985 (offline)

Ő egy 32 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3041 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 26861 kreditet gyűjtött

2013 június
19:17 Kaland-FPS - A Generáció Klasszikusai
A Generáció Klasszikusai - Kaland KPS-ek

Minden Fps, ami kicsit is túl tud lépni a hagyományos menj és lőj befásulásnál. Mivel a szöveges részt úgyse olvassa el senki, csak a helyezéseket nézik, ezért igyekszem nem megerőltetni az agyamat.9 - Dishonored (2012)

Hát ez ilyen középkoris pestises játék, amiben sokat kell sunyulni és patkányba teleportálni. Ha sokat vesznek észre, pestisesebb lesz a város és rossz lesz a megnyerés. Ha keveset, jó. Meg el lehet dönteni, hogy jól megölöd a kurvákat a bordélyházban vagy megdugod és utána ölöd meg őket, a választás a te kezedben van!8 - Deus Ex - Human Revolution (2011)

Ez egy ilyen cyberes punkoskodás, amiben szintén érdemes sokat osonkodni és lesből eltenni a rosszfiúkat a láb alól, mert különben észrevesznek és kampec. Kibernetikás karunk van meg szemünk, mert egyszer már meghaltunk, de szerencsére nem lett game over, hanem pont akkor kezdődik a játék. Van egy menő napszemüvegünk is és bőrkabátunk. Minden sárga, még akkor is amikor nem Shanghaiban vagyunk.

7 - Far Cry 2-3 (2008, 2012)

A második részben sokat kell dzsippezni és malária ellen szurkálnunk magunkat, a harmadikban meg szintén, de ott még füvet is lehet szívni meg gombázni. A harmadikban még lehet állatokat nyúzni, hogy raj, leopárdmintás hasitasit csináljunk magunknak, amiben sok töltény elfér. A másodiknak szerintem jobb volt a flórája és faunája, viszont nem volt annyira változatos küldetésileg.

6 - Dead Island (2011)

Itt egy vakációt töltünk egy trópusi szigeten, ami balul sül el. Zombik hada lepi el a mindent és nekünk maroknyi túlélőként kell helyt állnunk. Kóperatívasan lehet ütögetni a zombikat és néha lőni. Lehet autókázni és bennszülötteket ijesztegetni gereblyével. A helyszínek száma négy, csakúgy mint a szereplőké, a második tök olyan, mint a Fulci féle Zombi 2.5 - Bioshock Infinite (2013)

Hú, ezt én nem értettem, mert ilyen intellektuális volt, de nagyon jó volt.

4 - Borderlands 1-2 (2009, 2012)

A jövőben egy távoli űrben lévő Pandorát hódit meg ilyen űrkalóz népség, de nem azt ami a Street Fighter X Tekkenben van, mert ez nagyobb és rajzoltabb. Én nem értek a matekhoz, de nagyon sok szám van a játékban, mindig megjelenik az ellenségek feje felett, hogy mennyire gondolnak és nekünk ki kell találnunk. Ha eltaláltuk, meghalnak és így magasabb osztályba léphetünk. Van cápás géppisztoly benne meg néha dzsippezni is lehet, mint a far cryban, csak itt nem olyan szűk az úttest. Ezt is lehet kóposan is játszani.3 - The Orange Box (2007)

Ebben egy tudóst alakítunk, akinek van egy pajszerja és egy gravitygunja, csak hogy a két végletet említsük teknikában. Vannak ilyen részek, amikor hordókat kell libikókára pakolni, amihez elég lenne a pajszer is, de a játék csak a gravity gunnal hagy pakolni minket, mert fő a lustaság. Vicces kinézetű, csáposfejű egyentudósokat kellett lövöldözni meg egyenkatonákat. Sajnos csak ez a kétféle ellenfél van meg amúgy tök ronda is a játék, és unalmas is, nem is értem miért szerepel ez itt. Ráadásul még két epizódot is végig kell szenvednünk, hogy elérjük a játék végét, ami nincs is neki. A lyuklövöldözős aljáték az nagyon ötletes, mert megtudjuk így vakarni a hátunkat is, amit egyébként nem.

2 - Bioshock (2007)

A másik világítótornyos játék egy picit közérthetőbb szerencsére, így én is tudok róla mit írni. Egy nagy akváriumban játszódik az egész, de halak azok nincsenek benne, illetve mi vagyunk azok. Már az emberek nem igazi énjük ezért nyugodt szívvel lehet lelőni őket vagy megszerelni a csavarkulccsal vagy felgyújtani vagy lefagyasztani vagy méhecskéket ráküldeni, éppen mihez van kedvünk. Vannak nagy búvárok, akik kis lányokat védenek és nem engedik, hogy mi is megmolesztáljuk őket, ezért ők irigyek és bossok. Jó nagy az atmoszférája a játéknak, de hát ha az nem lenne neki, akkor az alacsony nyomás miatt betörne az akvárium és akkor hamar vége lenne.


1 - Aliens – Colonial Marines (2013)

A legjobb fps all time, az igazi élienes adaptáció, amiben végre mi is átélhetjük, hogy milyen az, ha a gyomrodban folyamatosan kavarodik valami és bármelyik pillanatban kiadhatod annak tartalmát és ha sok a savad még jobban adja az élienes fílinget, mert végigmarja a gigádat is. Csak sajnos te utána élve maradsz, bár mindig azt kívánod, bár meghaltál volna inkább. A filmekben is ezt érzik szerintem, egyes számból élheted át az élményt és ez nagy szó!

14 komment

[32] Laza
jún 26., szerda 20:44 #14
Cseppet már erőltetett ez a lista/rangsor 'mánia'.
GamerTag: LazaHunter ... Diablo 3 Battle Tag: LazaHunter#2295 ... Steam: **Laza** Twitch: http://twitch.tv/lazahun
[3] nijtap
jún 20., csütörtök 23:29 #13
Kicsit *** K*nz*l szaga van az írásodnak, de poénos
BELIEVE
[55] FredPerry
jún 18., kedd 23:08 #12
Az írás nagyon tetszik, bár a sorrenddel nem 100%-ig értek egyet. Mondjuk sorrendekből sosem lehetne semmiben megtalálni azt a végeredményt, amivel mindenki egyetért. Nem kimondottan az Aliens-el van problémám, hanem 1-2 másik játék helyezésével, de ez inkább mindegy is, elvégre ez a te véleményed.
[39] getro2
jún 18., kedd 23:04 #11
Válasz Trez (#10) üzenetére
Nem kell ám annyira komolyan venni
[9] Trez
jún 18., kedd 21:56 #10
Furcsa,az Aliens – Colonial Marinest mindenhol lehúzták.
[32] CHASE
jún 18., kedd 19:49 #9
Egyébként ez az a lista, amelyből a legkevesebb játékkal játszottam.
Nálam a kaland-FPS (vagy FPS-RPG, attól függ melyik több benne) az anti-műfaj, belső nézetből csak lövöldözni szeretek, ez az ugrálás meg mászkálás meg tárgyak felvétele/kombinálása nálam külső nézetet igényel.
[32] CHASE
jún 18., kedd 18:52 #8
"Ebben egy tudóst alakítunk, akinek van egy pajszerja és egy gravitygunja, csak hogy a két végletet említsük teknikában.."

Vicc vagy sem, ennél jobban senki nem fogalmazta meg, mi idegesít abban az istenverte Half-Life 2-ben.
jún 18., kedd 10:52 #7
Válasz siklara (#1) üzenetére
egy hosszú, fárasztó, meleg munkanap után....kivételesen nem ittam...olyankor szentimentális vagyok és mindent az egekig magasztalok
jún 18., kedd 10:51 #6
Válasz keviny (#2) üzenetére
félek, ha mégegyszer ezt a koncepciót követem, akkor az olyan lenne mint a másnaposok 2 de majd meglássuk
jún 18., kedd 7:29 #5
Válasz siklara (#3) üzenetére
Alrighty then!
all my friends are skeletons
[40] Đoma
jún 18., kedd 0:10 #4
AZ Infinite kép egy emelettel lejjebb csúszott.
Háromféleképpen mehetnek itt a dolgok! Jól, rosszul, és ahogy én akarom!
jún 18., kedd 0:03 #3
Válasz keviny (#2) üzenetére
Félreértesz, nekem is nagyon tetszett, a Dishonored ismertetése a legelején ijesztően találó.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
jún 17., hétfő 23:48 #2
Válasz siklara (#1) üzenetére
Naaa, mémámé? Az ilyen írásokat szeretem, amik igyekeznek magukat nem 100%-ig komolyan venni, és a szerző nem hinti be őket száraz homokkal és silica géllel. Szóval tutaj volt, Rens, remélem ezek után sem erőlteted meg az agyad!
all my friends are skeletons
jún 17., hétfő 22:25 #1
Szeretném hinni, hogy a fenti írás alkoholos befolyásoltság hatására keletkezett.
"We chose to live the only life available to those who would truly be free. We are Thieves."
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(offline)
Sith Lord
(offline)