[25] Karez (offline)

Higgadt - Poéngyilkos

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Pest / Dunakeszi

4963 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 56525 kreditet gyűjtött

2013 May
14:08 Álom adaptációk
Volt már valaha veled, hogy olvastál egy piszok jó könyvet, vagy játszottál egy teljesen új játékkal, és elképzelted nagy vásznon milyen lenne? De vajon te melyiket látnád szívesen? Hadd meséljem el én elképzeléseimet...


Adaptációt filmre/tv sorozatra álmodni egyfelől álom és átok is. Álom, hisz az adott könyv/játék rajongói a hír hallatán örömtáncokat járnak, és szinte mindent tudni akarnak milyen is lesz kedvencük az ezüstvásznon. Ellenben átok, hisz amennyi ember, annyi elképzelés van egy-egy sorozattal kapcsolatban, és nagyok az elvárások. Kinek feleljünk meg? A rajongóknak, akiknek ugyanazt dolgozzuk fel, csak látványosan? De valami újdonságot, saját ötletet is bele kéne tenni, különben pár rajongón kívül a többiek jogosan azt fogják felhozni hogy "Hé! Én már ezt olvastam!" vagy "Mi a frászkarikát is nézek?" . Nem beszélve a laikusokról, akik jó ha hírből vagy ismerősök körében hallották az eredeti művet. Nekik is el kell adni valahogy a terméket, és itt már a producerek, rendezők, írók döntése mennyire legyen szájbarágós vagy egyszerű a sztori. Összegezve baromi nehéz dolog.
De nem is erről szeretnék írni. Noha izgalmas téma vajh hogy lehetne jobban megalkotni egy játék adaptációt, mint az eddigi próbálkozások, de én inkább ezt ráhagyom a Hollywood-i gépezetre.

Ám...mi lenne ha most leültetnének egy írógép elé, és azt kérdeznék tőled:
- Tessék, írd le pár oldalban te melyik kedvencedet látnád mozgóképen? Bármit leírhatsz!
Én ezeket írnám fel:

Metal Gear Solid

Anime / 25. részes / eredeti szinkronszínészek

Bár a 25. évforduló alkalmával meglett erősítve: TÉNYLEG KÉSZÜL AZ MGS FILM! Bár rendező, és szereplő nincs. Még pontos dátum se! Ellenben producerünk van. Avi Arad személyében, aki megannyi Marvel film felett ágaskodott. Ez így elsőre elég bizalom gerjesztő. De valahogy nem tudom elképzelni az ezüstvásznon, ahogy egy tökéletes kommandós kém, kicselezve az őröket Shadow Moses-ben egy cowboy ruhás revolver őrülttel, és egy kiborg ninjával is verekedjen. Valahogy ez film vásznon vagy tv sorozatban picit furcsa lenne elsőre. Ám nem megvalósíthatatlan! Ellenben én mégis másnak örülnék. Még pedig egy Japán animációs sorozatnak. Jó-jó tudom, létezik már egy hibrid a digitális képregény személyében, ami tényleg frankón néz ki, de nekem ez túl kevés volt. Nekem egy ízig-vérig Japános hangvételű, csodálatos karakter rajzokkal, hátterekkel, és akció dús jelenetekkel teli Anime adaptáció lenne az igazi. Ugye milyen jól festene az egész? Aki jártas a keleti rajzfilm gyártásban nem kell mondanom milyen kinézet lenne. Aki annyira nem járatos csak pár cím: Cowboy Bebop, Death Note, Ghost in the Shell, Gungrave, Claymore stb. Nagyjából hasonló komolyabb, emberibb karakterekkel megrajzolva, minden idióta és bugyuta Japán gegtől mentesen. (persze poénok lehetnek, de mint a játékokban is inkább szarkasztikus, zavarba ejtőek) És hogy pontosan melyik részt? Hát persze hogy a Shadow Moses féle kalandot! Hisz az MGS széria első része minden későbbi történet Alphája és Omegája. Olyan szintű precíz sztorival rendelkezik hogy nagyon módosítani sem kell. Esetleg kiegészíteni még pár mellékes dologgal. Pl. Sniper Wolf szerepét. Fontos karakter ő a sorozatban, de valahogy az első részben hirtelen feltűnik és azon nyomban meg is hal. Bár átérzi az ember az ő drámáját, de ezt lehetne még hova mélyíteni bőven, hogy tényleg szívbe markoló legyen az ő búcsúja.

Fun fact, egy rajongói animáció a Lupin III anime sorozat nyitójelenetével:


Warhammer 40.000

Tv sorozat / 12.rész/évad / Megkapó stábtag

Wh40k egy elég nagy univerzum. Egy igazi gigantikus sci-fi dráma, ami a Star Wars és Star Trek műanyag világához képest inkább mocskosabb, húsba vágóbb, de végtelenül stílusos! A több bolygón, és galaxison átívelő közel tízezerében át tartó háborút már nagyon sokszor próbálták és próbálkoznak ezüstvászonra álmodni. Ám hogy mindenki elégedett legyen ehhez nagyon sok brüzsébe kerülne, és szinte két élen táncolna a dolog mikor hozná vissza azt a nagy mennyiségű bevételt. De mért álmodunk nagy mozifilmet? Mért ne lehetne egy tv sorozat? Az elmúlt években nagyon sok sorozat bemutatta, hogy megfelelő költséggel és kis trükkökkel lehetséges jó adaptációt írni. Warhammer 40.000 ez mért ne történhetne meg? Az univerzum lassan 30 éve köztudatban van, egy tucat kiváló író fektetett le zseniális történeteket, így adaptálni is lehet bőven. Esetleg jobb írókat megkérni annak megírásában. Mivel elég masszív univerzumról van szó, így a legutóbbi Space Marine játékra alapozva inkább egy Űrgárdista csapat életét tudnám elképzelni. Elég ikonikus karakterek, könnyű őket jellemezni, és nagyon jó kis csata jeleneteket lehetne köréjük írni. Esetleg ha sikeres lenne az első évad, további frakciók, esetleg fajok életébe is bepillantást nyerhetünk. De szigorúan évadonként adagolva! Ellenség száma szinte végtelen, egyediség is lenne bőven, hisz a táblás játék félig sci-fi, félig fantasy elemeket kavar össze. Így több réteget is meglehet szólítani vele. Történet? Egy közel 10.000 éve tartó galaktikus háborúban? megint csak magamat tudom ismételni, a lehetőségek száma végtelen.


Demon's Souls/Dark Souls

Mozifilm / Guillermo del Toro mint rendező / Dark-Fantasy

Életem során egyet megjegyeztem. Dark Fantasy-t egyszerűen nehéz eladni az átlag embernek. Bár a Gyűrűk Ura eposz elég erősen erre épített, de szépen ellensúlyozta varázslatos világával. De egy klasszikus fantasy-től ez elvárható hogy próbál a mérleg közepén maradni. Ám én még várok...várok egy tényleg sötét, mocskos, depresszív, kilátástalan dark-fantasy-t. Ahol a szörnyek, démonok, mutánsok már évezredek óta sanyargatják az emberiséget, és csak maréknyi túlélők maradtak de sorra buknak el. Egészen addig, amíg főhősünk és társai feltűnnek. Bár elején elbuknak, vagy bukásra vannak ítélve, mégis történik valami velük ami talán kis reményt add, hogy jobb világ szülessen. Míg a Demon's Souls főleg a meghalt lélek megmentéséről szól, addig a Dark Souls ugyebár egy már halott de még épp hogy járni tudó egyed visszatérését az élők sorába az alappillér. És ezt filmvásznon baromi jól meglehetne csinálni. És én tudok is egy embert, aki elég gógyival rendelkezik ilyesmi megvalósításban. Guillermo del Toro! Emlékszel a Faun Labirintusára? A Hellboy 2.részének Fantasy barlangjára, ahol bukott elfek démonokat megidézve ármánykodtak? Egy két lábon járó ZSENI! Ha fantasy-ről van szó, csak neki kell szólni és máris olyan világot varázsol elénk, hogy a szánk is tátva marad. El se tudom képzelni hogy egy Souls világgal mit alkotna meg. Persze ehhez elég tökös producernek és kiadó is szükség lesz. Óh majd elfejtettem, csak és kizárólag 18+ film lehet! (szerk.: bár most belegondolva még így is nehéz lenne eladni, de azért a rendezőnek van elég nagy neve, hogy a laikusok is érdeklődnének iránta)


Most így hirtelenjébe ezek jutottak eszembe. Persze van vagy ezerféle adaptáció, ami megfelelő kézbe kerülve szinte csodát elehetne alkotni. És voltak is egész jó próbálkozások. Nekem pl. kifejezetten tetszett a Silent Hill filmek. Ténylegesen hozták a játék hangulatát, kellően csavartak a sztorin mégis ismerős volt, meg úgy ánblokk a filmek is egész érthetően összekalapálták a laikusoknak is. Bár néha jobb ha nem ragaszkodnak az eredetihez. (jó példa: Csillagközi Invázió, rossz példa: Resident Evil) És picit bátrabban új dolgokat is előhoznak, vagy épp egy fontos momentumot az eredetiből kiragadva tökéletesíti. Egy a biztos, nehéz feladat ez mindenkinek aki ilyesmibe fog. De néha jó elmerülni abban mi lenne ha ez és ezt mozgóképen is látnám, és minden passzolna. Szép álom, csak nehogy bilibe lógjon a kezünk.

És te? Melyik kedvencedet látnád szívesen?
Metal Gear Solid HD Collection 11 komment

[7] Voorhees
May 29., Wednesday 18:05 #11
Válasz Vladi (#10) üzenetére
Glen Cook nevezetű fazon írta. Eredeti megjelenés: 1984 Az első rész címe A fekete sereg. Ajánlom mindenkinek, mert tényleg nagyon jó. Remek stílusa van a palinak. Egyszerű és nagyszerű. Raoul Renier Hitehagyott trilógiája kapcsán jutottam el hozzá. Renier nagyon magasztalta és igaza lett. Nálam legalábbis.
[11] Vladi
May 29., Wednesday 15:24 #10
Válasz Voorhees (#9) üzenetére
Nem is hallottam erről a sorozatról, ki írta? Amúgy azért az utóbbi tíz évben több kiemelkedő tehetségű új író debütált a fantasy műfajban, mint előtte bármikor.
www.fumax.hu https://www.youtube.com/channel/UCDYJEhZkW6cfstiLBNEGTEw
[7] Voorhees
May 29., Wednesday 13:31 #9
Ha már dark fantasy: Nagyon állat lenne ha filmre vinnék a fehér rózsa sorozatot. Azóta nem olvastam olyan faja dark fantasyt. Pedig az nem ma volt.
[55] FredPerry
May 29., Wednesday 12:55 #8
Válasz Wolverine (#6) üzenetére
AC-ből van valami 35-40 perces videó Lineage néven YouTube-on. Azt végignéztem a múlthéten és nagyon fasza.
[11] Vladi
May 29., Wednesday 12:29 #7
Dark fantasyt nehéz eladni az átlagembernek? Trónok harca? Az olyannyira sötét, hogy egy saját alstílust teremtett a dark fantasyn belül, a grimdarkot. A Gyűrűk urának viszont semmi köze a dark fantasyhez.
www.fumax.hu https://www.youtube.com/channel/UCDYJEhZkW6cfstiLBNEGTEw
[34] Wolverine
May 28., Tuesday 19:48 #6
Válasz FredPerry (#4) üzenetére
Detto. Ezt a kettőt én is szívesen látnám, de egy Bioshock filmet is tudnék díjazni. AC film hamarosan lesz, szóval azt nem írom ide de piszkosul várom. Egyébként az álom adaptáció egy tisztességes Resident Evil film lenne ami 100%-ig feldolgozza a játékot. Erre az esély egy kib@aszot nagy 0.
Die in peace
[26] shearer
May 28., Tuesday 19:21 #5
Válasz Voorhees (#1) üzenetére
Úgy, úgy! Egy tisztességes, komoly költségvetésű Lovecraft filmfeldolgozásnak én is nagyon örülnék.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[55] FredPerry
May 28., Tuesday 17:42 #4
Gears of War-ból és Dead Space-ből nagyon szívesen elfogadnék 1-1 mozifilmet, vagy GoW-ból akár sorozatot is.
[51] Dude
May 28., Tuesday 17:24 #3
Jah a Horus Heresy trilógiát ajánlom minden WH40K-t kedvelőnek. Nem a leggyorsabb, de kellően érdekes és a karakterek is nagyon jól passzolnak a történetbe.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[51] Dude
May 28., Tuesday 17:22 #2
Szerintem a WH40K világában sorozatot a Gaunt Szellemei alapján lehetne a legjobban összehozni. Az Űrgárdistákat inkább egy nagyobb szabású mozifilm keretében tudnám elképzelni.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[7] Voorhees
May 28., Tuesday 16:41 #1
Guillermo del Toro-tól a százszor beígért és mindannyiszor lefújt Lovecraft adaptációt az At the Mountains of Madness-t, ami saját elmondása szerint élete egyik fő dobása lenne és nagyon meg szeretné csinálni. Eddig nem jött össze sajnos, mert nem tudott megegyezni a stúdiókkal a korhatár és büdzsé kérdésében. Csak nehogy a végén egy Spielberghez hasonló palinál landoljon, mert akkor bszhatjuk.
Karez
The bird hermes is my name, eating my wings to make me tame.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
Playstation Portable
PC
Playstation Vita
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Retro
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, DVD, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Anime, Csajozás / Pasizás, Barátok, Billiárd, Email, Letöltés, Chat, Fórum, NASA weboldal feltörése, Úszás, Hóember építés, Bicikli, Ping-pong
Barátok, ismerősök
Fatman
(offline)
axl
(offline)
Balee
(offline)
siklara
(offline)
csipa8
(offline)
Controller
(offline)
Istike55
(offline)
Wastelander
(offline)
Metal Gear Solid HD Collection adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Konami Digital Entertainment GmbH
Fejlesztő: Kojima Productions
Megjelenés:
Kategória: Akció
Online játékmód: Van

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 291 (2 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon
Tovább a játék adatlapjára / fórumába