[16] MRenton1985 (offline)

Ő egy 32 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3100 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 27011 kreditet gyűjtött

2013 április
16:36 Hack n' Slash - A Generáció Klasszikusai


10 - Ninja Blade (2009)

Mutáns óriáscsiga, mutáns óriásmadárpók, mutáns óriáshelikopter, mutáns óriásanyámkínja és megannyi eszelősen elcseszett gusztustalankodás fröcsög a képernyőről, olyan harci koreográfiával, amit mintha a mutáns, óriás Ryuhei Kitamura (versus, azumi, twin snakes átvezetők) rendezett volna némi zöld abszint elfogyasztása után. Utóbbit nem kellett volna erőltetni, a részeges pózerkedés még hagyján, de a takonyzöld színvilágot nem tudom megbocsájtani.


9 - Heavenly Sword (2007)

A Ninja Theory bemutatkozásának is tekinthető Mennyei Kard a Playstation 3 egyik első húzócíme volt, a kritikusoktól kapott vállveregetések abszolút megérdemeltek, helyre kis GoW klónt rittyentettek össze a srácok. Annak idején nagyon büszkék voltak az arcmimika lemodellezésének kidolgozottságára, csak arra nem gondoltak, hogy erre nem Andy Serkist kellett volna felkérni, mert így az összes szereplőnek gyönyörűszép majomfeje lett.

8 - Dante's Inferno (2010)

A játék, amiért olyan embertelen, ördögi tettet cselekedtem, amit azóta is szégyellek és eddig csak félve mertem beszélni róla . Isten bocsásd meg bűneimet, tudom, nagyon ciki ezt így 2013-ban bevallani, de most már késő. Igen, megtettem. Kezembe mertem venni egy könyvet. Volt szerencsétlenségem elolvasni ezt a Isteni színjátékot, de óva intek minden fiatalt ettől, ne tegyétek! Ez egy fos! Érthetetlen, zavaros, képek sincsenek benne, nem szól semmiről, és még a képzelőerődet is leszívja! Hagyjátok a csába, olvasni gyökérség! Inkább toljátok le a játékot, sokkal akciódúsabb, kaszázni is lehet benne meg amúgy is értelmesebb elfoglaltság, mint fostos papírlapokat lapozgatni. Ámen.7 - Metal Gear Rising - Revengeance (2013)

Viszonylag frissek az élmények, de akármennyire is hagyom ülepedni az emlékeket, akkor sem fogom tudni többre értékelni a Platinum Games Metal Gear variációját. Pedig nem sok hiányzott ahhoz, hogy klasszikus legyen belőle, tele van krafttal, stílussal és megújító ötletekkel, amik még úgy ahogy működnek is, de egy icipici olaj még elkélt volna Raiden akadozó fogaskerekei közé. A sokak által kifogásolt főbossal nekem amúgy semmi bajom nem volt, még a motivációival is tudtam azonosulni, sajnáltam is szegényt, hogy a vállveregetés után a kalapálás jött, és nem az, hogy kézen fogva sétáljunk bele a naplementébe:)


6 - Devil May Cry 4 (2008)

Valóságalappal rendelkező fikciós történet:
Tisztán emlékszem a percre,amikor megpillantottam a legelső, használható trailert a DMC4-ről. Az állam leesett, a farkam felállt, a cérna elszakadt, a pohár meg betelt. Vagy mi. Nero (a másik) módjára, azon nyomban gyújtottam fel a PS2-met, és mint Danténak, (a másik) nekem is pokolra kellett jutnom (576 shop), de végül megszereztem saját bejáratú, hőn áhított HD konzolomat. Majd miután rájöttem, hogy kicsit elhamarkodtam a dolgot, türelmesen végigmalmoztam azt a másfél évet, míg végül a játék is megjelent.


5 - Ninja Gaiden II (2008)

Valahogy mindig perverz örömet érzek abban, ha egy játék okosan tud szopatni, ha a pofátlan csalások helyett leküzdhető kihívásokkal hív keringőre. A Ninja Gaidenben is azt szeretem, hogy kőkeményen elvárja tőled, hogy megtanulj vele játszani és ha ez megtörtént, kitárja előtted a gyönyörök kapuját. A második rész is kitárta, csak Őt épp a menstuációja kellős közepén kaptam el. Kicsit nyűgösebb, kicsit nehezebben adja magát, ráadásul hektoszámra fröcsög belőle a vér. Nyamiii.4 - Darksiders - Wrath of War (2010)

A keménylegények Zeldája. Emiatt picit ki is lóg a sorból, mert a kaland és platform elemek itt jóval dominánsabbak, mint a top10 többi tagjában, de még mindig ide illik be a legjobban a harcközpontúsága miatt. Amúgy azt észrevettétek, hogy ebben az időszakban minden H&S-ben angyalokat kellet széjjelcsapni? A Dmc4 és a Bayonetta után ez már a harmadik volt a sorban. De aztán erről végül leszoktak és elfelejtették. Mint ahogy a Vigil is, hogy mitől volt jó és mitől szerettük a Darksiders első részét.

3 - DMC - Devil May Cry (2013)

Asszem az mindent elmond a szóban forgó gyöngyszemről, hogy már most kultstátusznak örvend, pedig még fél éve sincs, hogy Dante (ez most az, de mégse) középső ujját feltartva véghezvitte saját kis forradalmát a Ninja Theory jóvoltából. Ha készítenék egy "legjobb rebootok" összeállítást akkor is hasonló pozíciót érne el, bár Lara igencsak megszorongatná a kölyök tökeit.

2 - Castlevania - Lords of Shadow (2010)

A Castlevania konzolos útkeresése még N64-en vette kezdetét, így nem meglepő, hogy a kétségbe esett kirendelt fejlesztők magát a mestert, Hideo Kojimát kérték fel készülő művük felügyeletére, a végeredmény pedig magáért beszél. Igyekeztek megtartani a klasszikus hangulatot, ezzel együtt sok jellegzetességet feláldaztak vagy átértelmeztek és az egész kapott egy mozifilmes irányt, mind a rendezésben, mind történetvezetésben. A LoS kommerszebb, de pont ez teremtette meg a nagybetűs élményt.1 - God of War III (2010), Bayonetta (2010)

Ritka és rendhagyó helyzet állt elő és muszáj felülbírálnom magam. Megfogadtam, hogy nem fogok egy címet több kategóriába sorolni, pláne nem holtversenyeket kihozni, de egy ilyen nőnek nem lehet nem ellenállni, a Bayonettának itt kell lennie, ez nem vitás.
Kratos trilógiájának záró darabja pedig mindent tud, amiért rajongok a stílusért. Istentelen látványbomba, könnyed kezelés, katarzisokkal spékelt történetvezetés, brutális akció orgia és könnyed, simulós platformkodás egy kis fejtörögetéssel kiegészítve.
18 komment

dec 06., péntek 0:06 #18
ez a lista fos, nincs az első helyen a dark souls (=

Hmm.. harmadik a DMC reboot.

Hát, a DMC 4 lehet hogy joban mutatott volna a helyén.

ja hogy lentebb ott van. értem.

Akkor meg azt nem értem, hogy miért GoW klón a Heavenly sword.
Netán a DMC is GoW klón?

szerintem ezt a listát úgy kellett volna írni, hogy a generáció GoW klónjai.
[35] wodbear
ápr 26., péntek 8:18 #17
Ismét rádöbbentem , hogy a Castlevaniát újra be kell szereznem. Idióta vagyok, hogy eladtam. Rendben van a lista.
"Az interneten található idézetekkel az a baj, hogy nem tudhatjuk kitől származnak" - József Attila
[54] Doom
ápr 21., vasárnap 11:10 #16
Válasz MRenton1985 (#15) üzenetére
Az első pálya bennem tényleg a Berserket idézte fel, aztán folyamatos hanyatlásnak indult a rohadt minden ugyanolyan labirintus pályákkal, meg a QTE parádé főellenfelekkel. Ebből a listából nekem a legnagyobb csalódás a Castlevania volt, hamar meg is szabadultam tőle, Darksidersen eluntam az életem, a Dante's Inferno egynek jó volt, a legjobban az MGR jött be. )szigorúan csak Gray Fox skinnel ) Ha majd tudok szerválni kölcsön 360-at, a Ninja Blade-t szívesen kipróbálnám. Az Onechanbara Z: Kagurával együtt.
ápr 20., szombat 20:00 #15
Válasz Doom (#14) üzenetére
Húú...azt mindenképp meg akartam említeni...hogy én mennyire vártam, igazi berserkes brutál állatkodást vártam és hát ami lett belőle...áhhh...hagyjuk. becsületből lenyomtam azért
[54] Doom
ápr 20., szombat 13:29 #14
Csak a Knights Contract!!
[20] Burzum
ápr 17., szerda 20:19 #13
Válasz cody (#12) üzenetére
Próbáld ki a DmC-t! A balfék, totál jellegtelen főellenfelei után könyörögni fogsz, hogy újból visszamehess és háromszor is leverhesd a DMC4 főnökeit!

Amúgy:

1. Bayonetta
2. Devil May Cry 4
3. MGR Revengeance

A többi meg a fasorból integet kb.
"...I make the angel scream, and the devil cry."
[8] cody
ápr 17., szerda 18:25 #12
Dmc 4 et ,pont most jatszottam vegig, bar furcsan fogadtam, hogy nem Dante a foszereplo, es mar az elejen meg kellett kuzdeni vele, kesobb, mikor megint, akkor mare teljesen atkoztam, de amikor megkaptuk az iranyitasat, attol kezdve porgott be igazan.Jo kis game, de en mar rohadtul unom, hogy uazokkal a foellenfelekkel kell megkuzdeni tobbszor is a jatek folyaman, tessek kitalalni UJAKAT.
Hydrat 3 szor kellett levernem...ne mar!!!!
[55] FredPerry
ápr 17., szerda 17:31 #11
Jó játékok vannak itt felsorolva, bár én a sorrenddel nem teljesen értek egyet, legalábbis a God of War 3 nem tudom hogy kerül annyira előre. A Darksiders szerintem simázza, de még talán a DmC és a Castlevania is.
[13] Adeusz
ápr 17., szerda 12:12 #10
Válasz Voorhees (#7) üzenetére
Nekem nincs ilyen emlekem. Amikor nagyobb csoportokba futottam bele, volt 1-2 izzaszto pillanat. Jonnek az egyre pancelosabb, egyre combosabb katonak, aztan az orias-szeru minibossok.
Talan spolier:
Az elso sziget vegen, a gonoszok taboraban lopakodni, egyesevel leszedegetni az orjaratokat igazan emlekezetes elmeny volt.

Meg egy gondolat a kritikakrol es befogom: erdemes megnezni pl a metacriticet mennyire szor a pontozas. Vagy nagyon lehuzzak, vagy eleg massziv pontokat kapott. A user score pedig 8.1, amit nyilvan azok adtak akik jatszottak vele.
[13] Adeusz
ápr 17., szerda 12:02 #9
Válasz Sith Lord (#8) üzenetére
Izlesek es pofonok ... ugyebar
Szamomra pl a Ninja Blade volt egy ertekelhetetlen alkotas.
[7] Sith Lord
ápr 17., szerda 11:58 #8
Az a Viking egy ritka bena vacak volt.
[7] Voorhees
ápr 17., szerda 11:21 #7
Válasz Adeusz (#5) üzenetére
Megjelenés óta porosodik a Viking a polcomon. Az első 2-3 órában hardon is csukott szemmel játszható sajnos és ez így nagyon nem szórakoztat. Későbbiekben számíthatok valami kihívásra benne? Mert akkor esetleg újra nekifutnék ha már akkor megvettem.
[31] backstab
ápr 17., szerda 9:07 #6
Válasz Adeusz (#5) üzenetére
Hú, bakker! Még tavaly megvettem a Vikinget 2 euróért, de még le sem töltöttem. Jó, hogy szóltál!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[13] Adeusz
ápr 16., kedd 22:19 #5
Nem vagyok nagy H&S fogyasztó. Darksiderst ismerem és elismerem, nagyon jó kis gamma, egy fokkal gyengébb de még mindig nagyon jó a Castlevania. DMC4-et és a Ninja Blade-et próbáltam még a generációban, egyiket se bírtam elviselni. Ez alapján az én nyúlfarknyi listám (dobogóm) így nézni ki:

3. Castlevania LoS
2. Darksiders
és most jön a trükk:
1. Viking - Battle for Asgard

Roppant mód be tudott szippantani ez a fű alatt érkezett játék 2008 tájékán. Ez sem klasszikus H&S volt, egy kevés kalandelemmel ötvözték. Ha nem derogál kipróbálni egy 5 éves játékot így a generáció vége felé, bátran ajánlom.
[31] backstab
ápr 16., kedd 7:55 #4
A Darksiders második része kilométereket vert az elsőre, a többiben egyetértünk.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[13] zsombee
ápr 15., hétfő 19:10 #3
A Heavenly Sword-öt meg a Castlevenia-t kicsit hátrébb raknám, de egyébként tetszős. Így a listára pillantva egész korrekt volt a felhozatal ebben a generációban is.
[39] getro2
ápr 15., hétfő 18:47 #2
Válasz keviny (#1) üzenetére
Én is, és én is.
ápr 15., hétfő 18:44 #1
Na, ezzel a listával egyet tudok érteni. Talán a GoW3-at szüttyenteném egyel lejjebb.
let the sun never blind your eyes
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(offline)
Sith Lord
(offline)