[24] CeXzer (offline)

egy 43 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4822 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 52657 kreditet gyjttt

2012 September
07:59 FTL: Faster than light (prepare to die edition)
Ez nem valami review, csak figyelemfelkelt/ismertet, htha valakinek elkerlte a figyelmt ez a gyngyszem.
Ha valaki mg nem hallott rla, ez egy indie jtk, amit leginkbb rben jtszd a roguehoz szoktak hasonltani.

Rviden, a fderci vesztsre ll a lzadkkal szembeni hborban, m olyan adatok birtokba jut, amelyek megvltoztathatjk ezt a helyzetet. Ezek az adatok a te hajdon vannak, loholj t velk 8 rendszeren, mikzben nyomodban az egsz lzad flotta.Ennyi a httrtrtnet, nem sok, nem is nagyon kell vele foglalkozni. A jtk egybknt arrl szl, hogy ugrlsz az egyes pontok kztt, mindegyiken tallkozol valamivel, barttal, ellensggel, gy jutsz nyersanyaghoz (felrobbant rhajk utn htramaradt darabokbl legtbbszr), amibl fejleszted a hajd, mint egy rendes RPG-ben. Nagyrszt szveges lerst kapsz a szitucirl, nha vlaszthatsz, mi legyen, nha belecsppensz a harcba.

Csatban irnytod a haj egyes rendszerei kzti energiaelltst, utastod a legnysget, mit csinljanak, melyik rendszereket vezreljk manulisan, hogy azok hatkonyan mkdjenek, esetleg hova rohanjanak tzet oltani, vagy a hajra teleportlt ellensggel megkzdeni, tnkrement fegyvereket, pajzsokat, sickbayt javtani, stb. Szal ha lttl egy star trek rszt is, nem lesz tl idegen a dolog.

Minden rendszer egyre nehezebb, nha tlzottan is nagy ugrssal, s ha meghalsz, semmit nem viszel tovbb, kezdheted elrl. (Kivtel, hogy van 9 fajta haj, mindegyik 2 layouttal, amelyeket valamely achievementek megszerzsvel lehet unlockolni). Itt utalnk vissza cmhez, amit adtam. Ez nekem sokkal nehezebbnek tnik, mint a Dark Souls, pedig nem prbljk ezzel eladni. Ott eddig ha meghaltam, s gy reztem, hogy most itt nem nagyon fog menni, akkor nekilltam farmolni, amg ersebb nem lettem, mint amit le kell gyzni.

Itt ilyen nincs. Ha meghalok, vge, csak remnykedhetek, hogy legkzelebb nagyobb szerencsm lesz (s a szerencsnek szerepe van, mivel a vilg vletlenszeren generlt). Meghalni pedig nagyon sokflekppen lehet. Lehet pldul, hogy mr nagyon ers fegyvereim vannak, thatolhatatlan pajzsokkal, de a kvetkez rendszerben 3 mantis teleportl a hajmra, s pillanatok alatt vgeznek az egsz legnysggel.
Vagy j kemny ajtk vannak, sikerlt pr rock, vagy hasonl faj, kzelharcban jratos npet is a hajra csbtani, a fegyvereim se rosszak, a pajzsok is elmennek egynek, de beleszaladok egy kdbe, amely elveszi a haj fl energiaelltst, gy vagy pajzsom van, vagy fegyverem, majd egy rakta kilvi az oxignelltst, egy lzer a fegyvereket, a tbbit pedig el lehet kpzelni.
Fogalmam sincs, hogy fog menni legkzelebb, de valamirt mindig jrakezdem.Az egyetlen problmm, hogy lehetne picit vltozatosabb a vilg, de ennyi. gy kezdtem jtszani vele az elejn, hogy na, biztos lesz egy csom tletem, hogyan lehetett volna ezt nagyon egyszeren sokkal jobban megcsinlni (ahogy a legtbb jtknl szokott lenni), de most nem sok van. gy rzem, hogy amit hozzadnk, az mshol elvenne belle. Ahol elvennk, az pedig simn elvenne belle :) Egy pr j faj, kicsit tbb event, maximum ennyit kvnnk.

Ht ennyi, nekem nagyon tetszik a pixelgrafikval egytt, ez esetben szmomra az a tpus, ami teret hagy a fantzimnak, annl jobb grafika pedig nincs :D

Fenntartom persze a jogot, hogy neked ez a jtk ne tetsszen. :)
7 komment

[59] Alwares
Sep 21., Friday 8:38 #7
Iszonyat j kis jtk! Az ilyesmiket el tudnm kpzelni mobilon is, mivel az eventek, csatk gyorsan lemennek.
Hihetetlen izgalmas, vltozatos. Mr a msodik krben j messzire jutottam, de utna folyamatosan sztkaptak. Egyszer a haj gett csutkra a msodik helyen, aztn beteleportltak s sztgyaktak, hiba volt ott a bivaly fegyverzer (pedig a teleportot cloztam egybl).
.titanic {float: none;}
[18] Rince
Sep 20., Thursday 21:37 #6
Erdemes lesz erre is figyelni: KATT! (iOS a celplatform!).
How 'bout them Cowboys?
[3] nijtap
Sep 20., Thursday 19:09 #5
Az els Kickstarter befut. Ezt fontos megjegyezni a pesszimistknak. S mi lesz mg majd, ha jnnek a nagygyk
BELIEVE
[24] CeXzer
Sep 20., Thursday 13:29 #4
Vlasz theSickness (#2) zenetre
Az a baj, hogy ezek indie jtkok, pici csapatok, 1-2 ember fejlesztsei. Van mg pr ilyen plda, pl nagy kedvencem a Gratuitous space battles. Szal amit mondani akarok, hogy azt megprbltk portolni ipadre. s vglis az alapjtkot sikerlt is, de nem hiszem, hogy nagyon sikeres lett, mert bugokkal van tele, nem vltozott semmit az interface, stb. s PC-n van vagy 4 kiegsztje, mg ipadre csak az alapjtk kerlt t. Ezeket gy sszevetve nem vettem meg n sem, inkbb jtszom PC-n. A fejleszt meg gondolom levonta a kvetkeztetst, hogy nem ri meg msra portolni. Pedig ha jl megcsinlja, s mindent megkaptam volna, amit PC-n, simn kikhgtem volna mg egyszer ugyanazt az rat csak hogy hurcolszhassam magammal.

Ugyanakkor igaza van axl-nek, ehhez aztn tnyleg nem kell power, egy mezei ezer ves laptopon is el kell szaladgljon (br nem prbltam).

Azrt remlem egyszer kikt ipaden. Konzolon nem hiszem, mert nagyon ide kattintasz, oda kattintasz a vezrlse, br biztos ki lehetne tallni valami megoldst, meg id az van mindig, mivel brmikor le lehet lltani az idt. Ugyanakkor ahhoz szerintem minecrafti sikereket kellene elrnie, hogy megjelenjen psn-en, vagy xbox live arcaden. (s azrt a minecraft is elg mostohagyermek azokon a platformokon szvsz).
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
[55] axl
Sep 20., Thursday 13:19 #3
Vlasz theSickness (#2) zenetre
Ezrt rdemes tartani egy PC-t is.
Minden jtk szerepjtk
Sep 20., Thursday 12:38 #2
Kr, hogy az ilyesmi konzolon alapbl eslytelen. Gondolom n.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
Sep 20., Thursday 10:35 #1
rdekesen hangzik.
CeXzer
Don't blink. Don't even blink. Blink and you're dead. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good luck.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Rince
(offline)
Brandon
(offline)
Astro Mike
(offline)
5241451
(offline)