[62] casper007 (offline)

Alapos - tlagos

egy 29 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4962 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 253420 kreditet gyjttt

2012 August
09:28 nosztalgiafutam
Fuel Depot. 5 kr. 3 perc.
Az elmlt egy-kt htben trtem vissza j bartommal az els Gears of War multijhoz. Mirt? A kataliztor termszetesen a mg el nem rt Seriously, az rte zajl kzdelem egy tavalyi nagy maraton utn nylbe trt, s azta sok vz lefolyt a Dunn. Tbbek kztt megjelent a sorozat harmadik rsze, ami nemhogy a Gears, de sok ms jtk ell is ellopta az idmet. Most viszont gy reztk, itt az ideje visszaprgetni az id kerekt s megmrtzni a sskk belben.

Gyakorlatilag kt jtkos tpus tallhat meg a versus mdban. A rgi veternok, akik tisztban vannak vele, mi hol hny mter, s az alkalmi ltogatk, k valsznleg friss Gears of War tulajdonosok, s tesznek egy prbt a multival, vesztkre. Nagyon rdekesnek talltam, hogy br a sorozat sosem vltott profilt, mgis az egyes felvonsok mennyire sajtosak, mennyire eltnek egymstl. A Gears of War 3-t a mai napig rengetegen jtsszk, ha nem csal a forrsom, akkor htrl htre befrkzik a Live aktivits tzes listjba. Most mr az a Gears a megszokott szmomra, amit ott jtszok, de nem volt ez mindig gy. Ha valaki hirtelen felindulsbl behelyezi az els rsz lemezt s abszolvl nhny meccset, hihetetlen lassulst fog rzkelni. A Gears of War karakterei lomhk, nehezen fordulnak, lassan vltanak fegyvert, minden sokkal-sokkal lassabb. Ezt tetzi a legends sttusba lpett Seriously achievement, ami belss hiba miatt csak a legkitartbbak ltal elrhet gymlccs avanzsldott. lljon itt egy gyors ttekints, mirl is szl ez az egsz:

- a Seriously a Gears of War, s egyben az egsz sorozat legmarknsabb feladata (igen, vlemnyem szerint mg a vgletekig tlzott Seriously 3.0-nl is nagyobb eredmny). Els hallsra egyszernek tnik: 10.000 likvidls versus-ban. Teht ranked meccseket kell jtszani, brmilyen local, private jtk rvnytelen. Ha eltekintek az alant sorolt anomliktl, mg akkor is tisztes kihvsrl beszlhetek, a Gears jtkosok tudjk, mit jelent ennyi kill-t sszeszedni.

- az Epic mig tisztzatlan krlmnyek kztt hibt ejtett a gpezetben, az achievement lnyegben glitch-es. Megadja ugyan, de nem akkor, amikor kellene. Az esetek tbbsgben a 11.000-14.000-es tartomnyba kell elrnie annak, aki szeretn magnak tudni a sorozat legrangosabb elismerst. Nagy-nagy kn ez, hiszen 10.000 utn mr nincs konkrt kapaszkod, jtk jtk utn jn, te pedig remnykedsz, hogy a meccs vgn felvillan a csirkefog. Nhny szerencss elmondhatja magrl, hogy a kiszabott rtk eltt kapta meg, de akkor mr k is elrik a clt.

- tovbb nehezti a jtkosok lett, hogy csak bizonyos jtkmdok regisztrljk rvnyesnek az lseket. Ez nagy baj, hiszen a DLC-vel bemutatott annex jtkmd (melynek rkse a mai king of the hill) ebbl a szempontbl hasztalan, pedig itt menetenknt akr 30-50 kill is elrhet. A msik szerencstlen az assassination (amely egy guardian varins, vagy inkbb elzmny). Ez a kt jtktpus gyakorlatilag hallra lett tlve, hiszen a legtbbeknek bven elg a nagy clrt kzdeni, nincs idejk s legfkpp kedvk ott tblbolni, ahol nem rhetnek el kzzel foghat eredmnyt. Maradt teht kt mdozat: a warzone s az execution. A vlemnyek itt megoszlanak. Van, aki szerint csak a warzone regisztrl, van, aki azt mondja, nyugodtan lehet emellett execution-t is jtszani, s van, aki azt vallja, mindkt jtkmd szmolja a kill-eket, de csak kln-kln. Ingovnyos talajon kell jrnom teht, n a kizrlagos warzone mellett tettem le a voksom, mint ahogyan a tbbsg is.

- a sttben tapogatzknak pr mondatban sszefoglalnm a warzone lnyegt. Ngy-ngy jtkos ll szemben egymssal, fordulnknt egy lettel. A cl az ellensges egysg eliminlsa, viszont ha meghalsz, nem ledsz jra, csak a kvetkez menetben. Egy meccs minimum 1, maximum 19 krbl llhat, az ltalnos s elfogadott metdus az 5 kr, teht a meccsnek akkor van vge, ha az egyik csapat megszerzi tdik gyzelmt. Mondanom sem kell, a legizgalmasabb sszecsapsok 5-4-re vgzdnek, nha mg egy-kt dntetlen kr is becsszhat (azaz lejr az id, mieltt az egyik csapat lenullzdna). Ezzel a lassabb jtkkal bizony nehzkesebben is halad az ember, ha egy mrkzst 5-6 lssel fejez be, mr elmondhatja, hogy j meccset jtszott.

- ez mg nem elg. Bsz elmletek keringenek arrl, mikor is szmolja el a rendszer rvnyesnek a kill-eket. Sokig a legelfogadottabb elmlet az volt, hogy ha brmelyik csapat ltszma kettre cskken, mr nem is rdemes tovbb szenvedni. Mi sokig ezt a szisztmt kvettk, s ha a fent taglalt esemny bekvetkezett, azonnal kilptnk. Nem volt rtelme tovbb harcolni, s ezt tudtk a tbbiek is. Manapsg viszont egyre tbben hangoztatjk, hogy ez nem befolysol tnyez, s egy teljesen ms mechanika ll a httrben. Sosem szerettem kilpni, gy ma mr minden meccset vgigjtszok, jobb ez gy. Fleg, hogy rgen a krmm lergtam, csak nehogy kilpjen valaki. Mert itt a srtdsbl szrmaz tvozsrt semmilyen bntets nem jr. A msik megoszt elem a down. Ha nem okoz valaki instant hallt, trdre knyszerti az ellensget. Ekkor hagyja kivrezni (ennek idejt be lehet lltani), vagy lelvi, kivgzi, megtapasztja grnttal, ahogy neki tetszik. Viszont elfordul, hogy a jtk szellemisgt srba tiprk kilopjk a kill-t. Ilyenkor n ugyan a szmll, de egyltaln nem biztos, hogy beszmolja a program. Azaz, aki lopja a kill-t, rosszindulatbl teszi, az ilyen embereket pedig nem szeretjk. Elfordul persze a vletlen lops, ez bocsnatos bn.

rdemes a jtkosnak tbbedmagval belevetnie magt a kzdelmekbe, hiszen gyorsabban megtelik az ltala indtott lobby, s itt bizony nagy jelentsge van annak, ki is a host. lesz a Gazda, az adott sszecsaps klnleges kpessgekkel megldott bajnoka. A fegyvere sokkal jobban fog, tbb sebzst visel el, nem fog lag-olni. gy lehet termszetesen a legtbb ellensget a hallba kldeni, de szmolni kell a gyalzkod zenetekkel. Nem egyszer kaptam „host noob” s hasonl srtegetsekkel teletzdelt felkiltsokat, sokszor olyanoktl, akik nem riadtak vissza a klnbz csalsoktl. Ezekbl a kt leggyakoribbat emelnm ki: a roadrunner minden helyzetben kpes sprintelni, nem kell lasstania, ha les kanyart tesz, htrafel ugyanolyan gyorsan halad, mint elre, nincs szksge vetdsre. Kiszmthatatlan mozgsa miatt sokkal nehezebb eltallni. A msik pldny az out of the game glitcher, aki a jtk egyes hibit kihasznlva kiugrik a plyrl. Tbb ilyen lehetsg is van, a legismertebb a Subway, ahol egy sziklban lehet elbjni, s onnan osztani a npet, a Mansion-on a kerts tetejre vagy mg lehet kiugrani. Van mg tbb plda is, de csak bosszsg rluk rni.

Hat v utn termszetesen lmodbl felriasztva betve kell tudnod az sszes plyt, ha sikeres akarsz lenni. Hol vannak a felvehet erfegyverek, azokat hogyan rdemes hasznlni, merre veszi az ellensg az irnyt, miutn lejrt a visszaszmlls, milyen apr sajtossgai vannak a jtknak, amiket figyelembe kell venni. Itt nincsenek medlok s ribbon-ok, nincs tapasztalati pont, csak a feladat: puszttsd el az ellensged. A Gears mg a rgi idk multis cmeihez sorolhat.

Itt van pr ltalnos tipp, ha ppen jtszani szeretnl:
- a host-tal flsleges lancer prbajba keveredni, gyis nyer.
- ha ltod az ellensget, lj prszor, s aktvan tltsd jra a fegyvert, sokkal nagyobbat sebez
- ha nem te vagy a host, ne bajldj a fejlvssel, inkbb aktvan tltsd jra a longshot-ot, akkor egyetlen lvssel trdre knyszertesz brkit (ezt mondjuk egyenesen utljk a jtkosok)
- a grntot eldobni flsleges, kicsi a hatsugara, s ksn robban, knnyen el lehet meneklni elle, viszont a j reg tapasztst senki sem ssza meg
- a boomshot-tal rdemesebb a lbra clozni, a robbanstl down llapotba kerlhet. Ha a testre clzol, nem biztos, hogy eltallod
- ha valaki felhzott lncfrsszel kzeledik, ugorj htra vagy lj bele a gnasher-rel, az megakasztja

Nagyon j rzs volt hossz id utn jra elvenni a jtkot. Ez volt az els komolyabb multis lmnyem 360-on mg 2007-ben, s itt ismerkedtem meg azokkal az ismerseimmel, akikkel mig napi szinten jtszunk, termszetesen nem csak Gears-t. Mr-mr mgikus ervel br, mikor az aktulis host megszlal: Process, 5 kr, 3 perc. Jhettek.

Vgezetl pedig lljon itt egy rgztett megmrettets, hogy lthasstok, mire is szmthat az, aki elktelezett Gears of War jtkos szeretne lenni:
Gears of War 0 komment

casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Kaland, FPS, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Knyvek, Mozi
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
oma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sbe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
eng
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpr
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)
Gears of War adatlap
18 v felettieknek Felntteknek
Kiad: Microsoft
Fejleszt: Epic Games
Megjelens: 2006. Nov 16.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9.1
Ami tetszett
Gynyr, hangulatos s nagyon dinamikus
Ami nem tetszett
A single lehetne hosszabb; a sztori nem indul be igazn
Olvasi rtkels: 11.7 (200 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

48 | GEARS OF WAR

System Seller: Olyan jtkok, melyek minsgileg, tartalmilag (s agyonreklmozsuk ltal) minl tbb embert vesznek r, hogy beruhzzanak egy adott konzolba. Rviden: olyanok, mint a Gears of War.

49 | GEARS OF WAR prbakr

A Gears of War-t akkora vrakozs vezi, amit taln csak John Holmes legendsan mretes frfiassghoz tudnnk hasonltani. A prhuzam nem vletlen, a Gears ugyanis macs jtk, tks, hardcore frfiembereknek.

82 | Gears of War - jnnek a filmek

Len Wiseman dolgozik a Gears of War filmadaptciin, s elhintette a csapat terveit a film httrtrtnetvel s egy esetleges trilgival kapcsolatban - Gyrk Ura mdjra.

26 | Gears of War: itt az Annex

Az j Gears of War frissts a ktelez aprbb javtsok s finomhangolsok mellett j tartalmat dob a npszer akcijtkhoz: az Annex jtkmd mr tlthet...

84 | Gears of War mozifilm fejlemnyek

A New Line Cinema-nak sikerlt megkaparintania a filmadaptci elksztshez szksges jogokat az Epic Games-tl, gy az giszk alatt rkezhet majd meg a Gears of War mozifilm - a jelenlegi tervek szerint 2009 nyarn.

48 | Microsoft: direkt attak

Gears of War reklm a PSM3 htlapjn

33 | Gears of War: hrom milli

Marcus-k tovbb menetelnek

22 | Gears of War: patch & kt multi plya

A hten rkezik az j tartalom

14 | 2006 legnpszerbb Xbox Live jtkai

Aranyrmes a Gears of War

22 | Tovbb menetel a Gears of War

Ktmilli fogyott az Epic jtkbl

14 | Gears of War glitch

Electric bug-ie

25 | Gears Of War feat Johnny Cash

GoW trailer kicsit msknt

27 | Plasztika mesterfokon...

...s mris ms a lenyz fekvse!

32 | Gears of War : Epikus tervek

Avagy ton a sorozatt vls fel...

20 | Szpen menetel a Gears of War

Tl a bvs egymillin

17 | Gears of War: PC verzi?

Srsdnek az utal jelek

29 | Gears of War: hogyan tovbb?

A Computer and Videogames csapata nemrgiben az Epic Games embereivel, konkrtan a fejlesztgrda ln ll Mike Capps-szel, s a vezet dizjnerknt tevkenyked Cliff Bleszinski-vel beszlgetett, akiket a kt hten bell megjelen Gears of War esetleges folytatsrl krdeztek.

39 | Gears of War multiplayer zelt

Fejlvs kipiplva.

75 | Gears of War trailer

Aztadurvamindenit!!!

47 | Gears of War: nmet nem

Megjelens: sohanapjn

55 | Gears of War Collector's Edition

Fmdoboz, miegyms.

30 | Gears of War multi gameplay

Berreg a frsz, dalol a grnt

29 | Gears of War 10 millirt

Az Epicnl olcsn fejlesztenek

28 | "Kiszivrgott" a Gears of War?

lltlagos kalzverzi a neten

14 | Gears of War screenshot adag

Sska r frszel - ha engedik

14 | Gears of War: torkolattz

jabb pillants az Epic Games jtkra.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba