[3] Chelsea (offline)

Romantikus - Angyali - Remnytelen

egy 31 ves lny s itt lakik: Baranya / Hidas

4709 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 3434 kreditet gyjttt

2012 May
21:10 Portal 2
Nem is tudom hol kezdjem. Elszr is, alig hittem a szememnek, mikor meglttam a Media Markt-ban a polcokon – ismt – a Portal 2-t. Ez mg nem is lenne nagy hr, de kb egy hnappal ezeltt mg 10ezer Ft volt, most meg 5ezerre leraztk, az hihetetlen. Szval gondolhatjtok, hogy ezt az akcis lehetsget nem szalasztom el. Radsul mg csom ps3-as jtk le volt razva, de nem leszek moh. Csak csorgattam a nylam rtk, k meg kiltottk „vigyl haza”, de sajnos nem most. Majd legkzelebb drgim.


Gondolom mindenki ismeri mr ezt a gyngyszemet, ezrt nem is ejtenk a sztorijrl szt. rlk annak, hogy vgre n is megkaparinthattam magamnak ezt a nem is olyan rgen kiadott jtkot. Viszont be kell vallanom, eleinte tartottam tle egy kicsit. Annyi mindent olvashattunk rla, j s rossz kritikkat. Kpanyag rulkodott a grafikrl, videk a jtkmenetrl, de mindez mg nem adja vissza azt az lmnyt, amit csak akkor tapasztalhatunk meg, ha megvesszk s beizztjuk a masinnkat.Mivel az els rsz szmomra ismeretlen, ezrt nincs viszonytsi alapom, hogy miket jtottak a jtk kszti, csak annyi, amiket olvastam rluk. Az els rszben 3 freglyukat lehetett hasznlni, mg ebben csak 2-t. Jobb is gy taln. Br nem tudom, hogy a 3-al mennyivel volt bonyolultabb a helyzet, de a kk s narancssrga portllal taln knnyebb a jtkmenet. Egyesek negatvumknt illettk a grafikjt. Nekik csak azt tudom mondani, hogy lttam mr rosszabbat is. Szerintem nincs vele gond. St, ellenkezleg. Nha olyan csemegket tallni az eldugott zegzugokban, hogy csoda. Nem is hinn az ember, persze csak ha vletlen eltvelyeg egy robotfal mg, aminek semmi rtelme, hiszen nincs mgtte semmi, zskutca, de mgis olyan aprsgokkal meg tudjk dobni mg ezt a jtkot is, hogy az hihetetlen. A falak tele vannak „lettel”, nem csak a rszletes textrra rtem, de akr a nvnyzet, ahogy j utakat jr be a repedseken keresztl – persze nem egy Crysis 2 vagy a jvbeli 3 -, vagy a falfirkk s a hajdani let nyomait megrkt rsok. Akarva akaratlanul is szreveszi ezeket az ember. Illetve lehet csak az, aki nyitott szemmel jrja be ezt a klns robotokkal teli vilgot.

A grafikn tllpve, a kezelhetsge szmomra jdonsg volt, az eddig megszokottaktl eltren, de egy id utn belerzdik az ember s mr csak az agy kreativitsa szab hatrt, hogy mennyire gyorsan tudja felmrni az adott szituciban a problmt s annak gyors – illetve nha kicsit idegesten lass -, megoldst. De miutn mindent kikszbltnk csak lveznnk kell a jtkmenetet s a logikai akadlyplykat, amik nha tnyleg megdolgoztatjk a berozsdsodott agytekervnyeket.A kis kugli fej robot valban vicces figura a trtnetben. Ha nem lenne benne, gy reznm, hinyozna valami. A nagyasszonysg (GLaDOS) hangjt nagyon jl eltalltk. Szablyosan illik Ellen McLain hangja hozz. Viszont egy kicsit idegtp dolog, ahogy a robothangjuk hadar. Mg j, hogy van hozz felirat, csak kr hogy az is angolul. Azt olvastam, hogy a Steamben be lehet lltani, hogy magyar legyen, de brhogyan is nzem, nem talltam meg benne ezt az opcit. Ha valaki ebben tudna segteni s normlisan magyarul – nem kocka nyelven – lerni. :D Azt megksznnm! :)

Vgl, de nem utols sorban: jelenleg a 12.plynl jrok, s egyre jobban tetszik. Mr vrom a kvetkez lpcsfokokat s a „misztikus” zselt, ami biztosan megint felforgatja az idig megszokott akadlyok tlpst.
Portal 2 9 komment

[1] VadRoli
May 13., Sunday 22:34 #9
De ht az elsben is csak 2 fajta portl volt! Bazinga! hihi
“Az let nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Brmi legyen is a clod, elrheted, ha hajland vagy rte tenni.”
[39] getro2
May 13., Sunday 13:23 #8
Vlasz Chelsea (#7) zenetre
Az elsben is csak kt portl volt. Hrmat egyszerre nem is lehetne hasznlni.
[3] Chelsea
May 13., Sunday 11:26 #7
Vlasz rehynn4 (#2) zenetre
Na igen, szmomra is nagy meglepets volt azt olvasnom, hogy 3 van, mikzben a videkon kettt lttam. gy ltszik nem szabad elhinni mindent amit rnak. Prbltam most visszakeresni az oldalt, ahol olvastam, de mivel tegnap nzegettem, nem mentettem el (taln jobb is), lehet humbuk volt az egsz.

A rossz kritikt nem a jtkra rtettem, hanem az rsra. A jtk valban pratlan.
Ha sokig nzel a mlysgbe, a mlysg is beld nz.
[39] getro2
May 13., Sunday 9:07 #6
Nlam hatalmasat ttt a jtk. A durva j els rsz utn el se tudtam kpzelni mivel nyjthat tbbet a folytats...
Szerintem a Valve az egyetlen csapat, amely egy ilyen egyszer alaptlettel tbb mint 10 rig le tudja ktni a jtkost, egy perc resjrat nlkl. Vrom az esetleges harmadik rszt.
(a hrom portlra n is kvncsi vagyok...)
[35] Npeti
May 13., Sunday 7:50 #5
Nekem sokkal jobban tetszett, mint az 1. rsz. De ezt a 3 portlt honnan vetted szmomra rejtly.
[54] rehynn4
May 13., Sunday 1:15 #4
Vlasz axl (#3) zenetre
Gondolom ott, ahol azt rtk, hogy 3 portlt lehet megnyitni
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[55] axl
May 13., Sunday 1:13 #3
lltsd t a Steam kliens nyelvt magyarra (Steam/Settings/Interface, s itt a legrdl menbl vlaszd ki), akkor elvileg a jtkban is magyarul lesznek a szvegek.


"Annyi mindent olvashattunk rla, j s rossz kritikkat."

Hol olvastl rla rossz kritikkat? (95 a MetaScore-ja)
Minden jtk szerepjtk
[54] rehynn4
May 13., Sunday 0:51 #2
"Az els rszben 3 freglyukat lehetett hasznlni, mg ebben csak 2-t"

What? Az elsben is 2-t lehetett, nem is logikus a 3.

Egybknt ha lehet egy tancsom, az az, hogy hagyd abba s jtszd vgig elbb az els rszt. Majd megltod, mirt.
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[41] Gulandro
May 13., Sunday 0:11 #1
Az alapjn milyen ksn ptoltam az els rszt ezzel csak a jv vtizedben fogok jtszani. De kellemes/szellemes rs volt, tbb ilyent is megolvasnnk (n s a hasadt szemlyisgeim termszetesen).
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
Chelsea
Ha sokig nzel a mlysgbe, a mlysg is beld nz.
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Verseny, Szerepjtk, Szimulator, Sport, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, Szerepjtk, DVD, Fotzs, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Mozi , Anime, Grafika, rajzols, Bartok, Billird, Email, szs, Esben stls, Rplabda, Korcsolya, Tenisz, Ping-pong
Bartok, ismersk
logen
(offline)
Nikopaul
(offline)
Hellfrost
(offline)
Matos
(offline)
Morwen
(offline)
Gulandro
(offline)
katsazoli
(offline)
Doom
(offline)
Brandon
(offline)
Revanchist
(offline)
VadRoli
(offline)
Kissmarton
(offline)
Portal 2 adatlap
12 v felettieknek Tindzsereknek
Kiad: Electronic Arts
Fejleszt: Valve Software
Megjelens:
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
9
Ami tetszett
- Wheatly s GLaDOS
- Kitnen beptett jdonsgok
- Koop md
- Zsenilis humor
Ami nem tetszett
- Csnycska kinzet
- Tltkperny tzpercenknt
Olvasi rtkels: 291 (2 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba