[16] MRenton1985 (offline)

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

3339 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 27887 kreditet gyűjtött

2012 március
19:48 A 100 legjobb játék - 29.
29. - WarioWare Inc.

Megjelenés éve: 2003
Platformok: Gameboy Advance


Nagy volt a nyomás a Nintendo vállán, amikor a kiöregedett Gameboy nyugdíjba vonulása után utódot kellett kinevezni. A léc magas, az elvárások szintén, a Gameboy Advance pedig enyhe lécérintéssel, de sikeresen vette a számára kitűzött akadályt. Ha nem is tudott olyan kultikus magasságokban szárnyalni, mint elődje, vagy akár a DS, a rajta elérhető széles és színes játékfelhozatal példaértékű, számos klasszikussal nyűgözte le a handheld rajongókat vagy bárki mást, mint például engem is, aki ez idáig tisztes távolságból szemlélte a hordozható gaming világot. Az advanced név abszolút helytálló, a két dimenziós megjelenítést korához és teljesítményéhez képest a maximumra fejlesztette, a játékai pedig csak úgy sugározták magukból azt a bizonyos…izét, ami csakis a Nintendo alkotásaira jellemző. Színes, vidám, feltölt pozitív energiákkal, gyönyörködtet, elvarázsol. A sztereotípiára, miszerint a hordozható gépek 5 perces mókákra valók 3 metrómegálló között olyan címekkel cáfolt rá, mint a Castlevania, a Metroid idevágó folytatásai, Sonic és Mario ugrándozásai, a Zelda Minish Cap, vagy a zseniális Golden Sun sorozat.Ellenben van nekünk egy cikkcakk bajszos úriemberünk, aki tesz magasról az előítéletekre, beléjük rúg kettőt, majd miután szemen köpi és meggyalázza, fennhangon az orra alá dörgöli; „nesze neked 5 perc szórakozás!” Igen, Warioról van szó, és a Warioware Incorporationról. Mert mi a Warioware lényege? Gombás haverjától már régóta tudjuk, hogy a mini játékokat szeretik a népek. Akkor csináljunk nekik egy minijáték gyűjteményt. De ne olyat, hogy percekig kelljen tanulmányozni a gombkiosztást és a szabályokat, hogy aztán egy fél perces etap alatt elsőként hulljunk a porba a túlzott összetettség miatt. Mi csórók vagyunk és bénák. Nekünk olyan kell, ahol 1 másodperc a tanulóidő, 5 másodperc a játékidő, 1 gomb (plusz irányok, ha kell) az irányítás, a reakcióidő meg lehetőleg férjen bele a futamidőbe. Ezekből hasonló recept alapján készítsünk több százat, majd ízlés szerint fűszerezzük. A hozzávalók: jó nagy adag idiotizmus, egy csipetnyi debilség, három csésze stílus, egy liter humor és tengernyi kreativitás.


Nehéz elhitetni, hogy ez egy kihagyhatatlan mestermű (pedig az), ez tényleg az a kategória, amit élesben kell kipróbálni, hogy kifejtse a kellő hatást. Mert írásban hogy is lehetne átadni, hogy egy olyan játék, amiben 5 másodperces minifeladatokon kell magad átküzdened – küzdened a röhögéssel - az a világ legjobb handheld játéka? Pedig hidd el, az!Gondolkoztam, hogy 1-2 mikrón keresztül próbálom szemléltetni azt a mérhetetlen zsenialitást, amit belepasszíroztak, de elsőre – és másodikra is – nagyon nem tűnik meggyőzőnek, ha olyanokat írok le hogy:
- Állsz a bárpultnál, lökik feléd a söröd, neked pedig a megfelelő pillanatban el kell kapnod, nehogy a torokszáradás kóros tüneteivel kelljen szembenézned
- Jobbra ballra irányokkal kell fogmosást imitálnod, hogy szád PH értéke beálljon a normál tartományba (lehet pont az elfogyasztott sörök okozta káros szájszagot kell eltüntetni)
- Esernyőt kell tartanod szegény macska felett a szakadó esőben, az ázott patkány effektus elkerülése végett
- Pityergő leányzó (biztos egy nehéz szakításon van túl) orrába kell visszaszívni a lecsúszó cicakakát (taknyot), hogy aztán mosolyogva tegye túl magát a megpróbáltatáson a válladon vigasztalódva
- Linket a Zelda sorozatból be kell terelned a biztos fedezéket nyújtó dungeonba, ahol a kis naiv nem is sejti, hogy még nagyobb veszélyek leselkednek rá (amúgy ez a kedvenc tematikám, itt klasszikus Nintendo játékokból kiragadott jeleneteket kell újrajátszanod 5 mp-ben.)

Szóval, ha ez nem győzött meg, hogy ezt neked mindenképpen ki kell próbálnod, akkor passz.

A WarioWare Inc. nálunk a világ legjobb handheld játéka.

/MRenton/

17 komment

[31] Matild
márc 06., kedd 21:16 #17
Válasz Matild (#15) üzenetére
Lumines!
DJMax Portable!

Hogy is nem jutottak előbb eszembe. Mondom, hogy nem könnyű ezt eldönteni.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[31] Matild
márc 06., kedd 20:48 #16
Válasz rehynn4 (#9) üzenetére
Multiban talán (pont ezért portolták a kockára), de egyedül sokkal szórakoztatóbb a kis handhelden.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[31] Matild
márc 06., kedd 20:44 #15
Válasz MRenton1985 (#12) üzenetére
Nekem mindegyik nagyon tetszett, sok eredeti kézikonzolos játékkal, illetve sorozattal pedig nem játszottam, ezért ezeket tudnám a saját toplistámba beválogatni.
A Pataponnál nálam azért a 2. kap előkelőbb helyet, mert az erdeti mellett az első rész egy fél kész játéknak, demónak néz ki. Sok folytatásnál megesik az, hogy nem tartják teljesértékű 2. résznek, mert kevés újdonságot ad. Na, ez itt pont fordítva van, sőt még annál is nagyobb tartalmat ad, mint amit az egyszerü gamer elvár egy utódtól. El is adtam, pedig ez nem szokásom.

Ebben viszont egyetérthetünk. Szerintem is az EBA a(z egyik) legjobb ritmusjáték. Gyakorlatilag ez szeretette meg velem a szériát. Az Osu pedig csak rátett egy - nagy - lapáttal. A japán zenéket is ez okán kezdtem jobban megismerni. Szerintem nagyon jó soundtrack-je van. Sőt, a sokak által gyengének titulált Osu 2-t szintén imádom. Nagyon remélem, hogy lesz 3DS-re egyszer új Osu, vagy EBA.

Végezetül eszembe jutott még egy handheld játék, aminek (talán) kiadnám a legjobb kézikonzolos címet (csoda, hogy elfelejtettem): Wario Land: Super Mario Land 3.
Tehát a Wario Land első része. Ami sajnos még mindig nincs meg, de kölcsön gépen anno szénnéjátszottam.
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[47] Kumite
márc 06., kedd 20:11 #14
Válasz MRenton1985 (#12) üzenetére
Én csak a Rhythm Heaven -nel játszottam... mit játszottam, játszom DS-en ritmusjátékok közül, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy létezik annál szórakoztatóbb ritmus játék.

Ezzel a Wario Ware-rel pedig Ambassador 3DS-sen játszom, de ez is valami istenkirály. Alig várom, hogy megvegyem GBA-ra
Switch: SW-2073-4677-0226 || 3DS: 2363-6322-9880 || Wii U: Kumite84
[33] CHASE
márc 06., kedd 14:34 #13
Apró kötekedés, hogy ez Wario Ware Franchise-ként volt a listán, mert én pl. a DS-essel játszottam, de elfogadom, hogy ez a legjobb rész.
márc 05., hétfő 20:04 #12
Válasz Matild (#7) üzenetére
mind az 5 játékot volt szerencsém végigjátszani, a Loco, Mario&Luigi, Advanced Wars nálam közel sincsenek az élbolytól, a Patapon 2 (illetve inkább az 1, az első, az eredeti), és az EBA viszont top 10-esek handheld fronton. Az Osú!-k nekem nem tetszettek a zenék miatt, de az EBA az egy zseniáls, hibátlan alkotás, műfaján belül ki is jelentem, hogy a Guitar Hero mellett a létező legjobb ritmusjáték.
márc 05., hétfő 19:59 #11
Énis az első részt tartom az igazinak, a twistedre már nem is emlékszem, a touched pedig kevés eredetiséget hozott...akkor már a Project Rub a DS nyitókínálatából erősebb cím ebben a kategóriában.
[3] Krisi92
márc 05., hétfő 16:38 #10
WarioWare... Fantasztikus játék. És sokan talán nem értenek egyet, de nekem a legelső rész máig a kedvencem. Az volt a legötletesebb, és a "nagyobb" játékok benne messze ebben a legjobbak és legtartalmasabbak.
[54] rehynn4
márc 05., hétfő 15:44 #9
Válasz Matild (#7) üzenetére
Mi nagyon jól elvoltunk vele GC-n is. A legjobb handheld játék címet nem is tudom, minek adnám... abból a szempontból teljesen jó választás a Wario Ware, hogy vérbeli handheld játék, míg személyes kedvenceim közül sokan simán működtek volna asztali gépen is.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[9] megatron
márc 05., hétfő 15:13 #8
Válasz MRenton1985 (#2) üzenetére
Jeanne D'Arcot mennyire szénnéjátszottam!
[31] Matild
márc 05., hétfő 14:39 #7
Nekem a GameCube-os port van meg, de nagygépen nem adja vissza az igazi varázsát, tényleg ez a tökéletes játék ami a handheld definícó alatt húzódzkodik. Ettől függetlenül a Wii-s részt szerintem befogom egyszer szerezni (arról csak jókat írtak), a DS-es Touched-ről nem is beszélve.

A világ legjobb handheld játéka címet nálam nem is tudom ki kapná.
Talán az Advance Wars, a Mario & Luigi 2, a LocoRoco, a Patapon 2, de talán az Osu! Tatakae! Ouendan érdemelné meg leginkább. Kár, hogy nem kapott helyezést nálatok. (vagy épp a nyugati megfelelője, az Elite Beat Agents)
NNID / PSN_ID: Travis_HUN
[5] Paragon
márc 05., hétfő 12:46 #6
Én is a Touched-et pótoltam a múltkor, hogy vettem 3DS-t. Az érintőképernyős irányítás szerintem még inkább megdobja az egészet.
[23] deku82
márc 05., hétfő 11:08 #5
Ez tényleg egy csúcs játék, nem kérdés!
A DS-t pl. ennek a folytatása adta el, mikor megjelent.
Xbox ONE since 19.10.2015.
[37] playmore
márc 05., hétfő 10:40 #4
Úristen hány hajnalba nyúló éjszakát nyomtam az első résszel "Csak még egy kört!" címszó alatt.
Cheers, love! The cavalry's here!
márc 04., vasárnap 23:06 #3
Nagyon kedveltem az első két részét. A legutóbbi viszont már annyira nem adta be.

Nekem a kettes-hármas Layton verseng most a szubjektív címért, bár tudom, hogy egyetemesen nem nevezhetők a legjobb hh játékoknak.
"This is our time to medicate..."
márc 04., vasárnap 22:50 #2
Válasz getro2 (#1) üzenetére
A Warioware után nálam a Jeanne Darc a második legjobb, amit közvetlenül a Patapon követ, majd most feljött a Phoenix Wright negyedik kedvencnek
[39] getro2
márc 04., vasárnap 20:50 #1
A helyezését nem sajnálom, annak viszont nem örülök hogy a legjobb HH-cím díját elnyerte - ezek szerint nem lesz se Patapon, se Prof. Layton, pedig titokban mindkettőben reménykedtem.
Ezt viszont biztos megveszem a közeljövőben - hallottam már róla jókat, de nem sikerült meggyőzni. Idáig
MRenton1985
MRenton1985 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
Kedvenc játék-műfajaim
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Barátok, ismerősök
babzsák
(offline)
mcmacko
(offline)
qper
(offline)
CHASE
(offline)
Sith Lord
(offline)