[62] casper007 (offline)

Alapos - Átlagos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4933 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 253420 kreditet gyűjtött

2011 October
18:29 pénzből él az ember
A hét kérdése #2
Kisebb-nagyobb szünetekkel szoktam játékokat vásárolni. Amikor elérkezettnek látom az időt egy kimaradt cím pótlására, felkutatom az eladó játékok topikokat, és lecsapok a legjobb ajánlatra. Bár a használt játékok vannak túlsúlyban a polcomon, hébe-hóba új példányokat is vásárolok, főként angol áruházakból, akciós áron. Így került hozzám példának okáért a Borderlands vagy a Crackdown 2. A legritkább esemény a megjelenés napján vásárlás. Ebben az esetben ugye nehezen megkeresett pénzünkből a teljes árat csengetjük ki, és az ember kétszer is megnézi, mire ad ki annyi pénzt. Így fürödtem be a Deus Ex-szel a nyár végén, amit tűkön ülve vártam, és csalódtam benne. Nem jött be szürkés-sárgás világa, nem kaptam rá az ízére. Ellenben a Gears of War 3 már több, mint hetven órát pörgött a meghajtóban.

Egyszer megkérdeztem egy ismerősöm, ugyan miért eszik lekváros virslit. „Egy helyre megy.”, érkezett a válasz. Így van ez a játékokkal is. Mindegy, újonnan vagy használtan veszi az ember, a doboz szépen a polcra kerül. Veszel még egyet, lám, már ketten vannak, aztán egyre többen. Hirtelen azon kapod magad, hogy egész csinos gyűjteményed van. Megvallom, sokáig ragaszkodtam a megvásárolt címekhez, jó volt ránézni a sok dobozra a polcon. Mégis, pénzből él az ember, és idővel átértékel dolgokat. Nagyon jól szórakoztam a Red Dead Redemption-nel, tudom azonban, hogy nem fogom megint elővenni, érkeznek új játékok, és pótolni is kell. Akkor mi lesz? Ott áll a polcon, és tudom, hogy ott is marad, pedig pénzt is lehetne belőle csinálni, amiből aztán egy újabb áldozatot szerezhetnék. Vagyis töredékére redukálhatnám a videojátékokra költött pénzt. Vannak ismerőseim, akik majdnem nullszaldósan jönnek ki egy-egy címből, gyakorlatilag ugyanannyiért passzolják tovább, mint amennyiért megvették. Persze vannak időtálló befektetések. Gyűjtői kiadások, örök kedvencek, vagy olyan játékok, amelyek multijával hosszú időt tölt el az ember.

Nehéz szívvel, de meghirdettem pár játékom, és megdöbbenve számoltam, hogy egész kis vagyonra tehetek szert, ha minden a tervezett áron megy el. Hiába köszönök el a lemeztől, az élmény bennem marad, nem igaz?

Te hogy állsz a dolgokhoz? Eladod, vagy megtartod a játékaidat? Előbbi esetén van olyan cím, amit mindenképp megtartasz? Mi a bevált módszer? Megjelenéskor megveszed az adott játékot, gyorsan kiviszed, majd egy-kétezer forinttal olcsóbban passzolod is tovább? Netalán megvárod, míg egy játék beáll egy állandó árszintre, és akkor ruházol be rá, hogy ugyanannyiért eladhasd?
45 komment

[5] Kolombusz
Oct 12., Wednesday 17:47 #45
Válasz Vendu11 (#44) üzenetére
Lehet el kellene kezdenem boltokba járni.
"A sorsodat nem kerülheted el."
[13] Vendu11
Oct 12., Wednesday 10:40 #44
Válasz Kolombusz (#42) üzenetére
Ez változó, még Budapesten tartózkodtam Liszt Ferenc téren volt egy CD antikvárium ott vettem, meg ha van nagy áruházban valamilyen akció ott is szétnézek.
[38] Fieldtom
Oct 12., Wednesday 9:49 #43
Gyűjteném én szívesen a játékokat, ha milliomos lennék, de sajnos nem ez a helyzet (egyelőre).
Ha éppen szükségem van valamire, megveszem. Ha nagyon érdekel, akkor megjelenéskor, ha kevésbé, akkor később, használtan vagy leárazva.
Végigjátszás után irány az eladó topik vagy a vatera.
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok. Nintendo switch friend code: SW-3226-4561-1915, PSN: Fieldtom
[5] Kolombusz
Oct 11., Tuesday 23:57 #42
Válasz Vendu11 (#35) üzenetére
Hol veszed a cd-ket, dvd-ket?
"A sorsodat nem kerülheted el."
[13] Vendu11
Oct 11., Tuesday 20:15 #41
Köszönöm a sok információt, most már teljesen tiszta a kép.
[55] axl
Oct 11., Tuesday 0:52 #40
Válasz Vendu11 (#35) üzenetére
Ha valamit megveszel Steam-en, az már örökre a tiéd marad utána (feltéve, hogy nem bannoltatod az account-od). A Föld bármely pontjáról (ahol van Internet, ofkorz), bármilyen számítógépről letöltheted utána akárhányszor (kivéve azt a pár ritka esetet, amik telepítéslimitesek vagy az adott régióban nem elérhetőek, esetleg az ottani rendszergazda lezárta a Steam által használt portokat, de elméletben és általában a fentebb vázolt dolog igaz). Sőt, a játékok egy részénél a beállításaid és mentéseid ott lebegnek a "felhőben", szóval akár a világ másik felén is onnan folytathatod, ahol otthon abbahagytad. Szerintem ez egy remek lehetőség, még ha ritkán (ki)használt is. (De itt van egy sokkal életszerűbb eset: újratelepíted a rendszert. Az adataid ilyenkor is biztonságban vannak.)
Minden játék szerepjáték
[62] casper007
Oct 10., Monday 14:51 #39
Válasz badger (#38) üzenetére
Teljesen megértem a helyzeted. Szívem szerint mindent megtartanék, de a pénz nagy úr. Mindenesetre még hiánytalan a gyűjtemény.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[9] badger
Oct 10., Monday 14:44 #38
A felsoroltak mindegyikét csinálom! minden magától a megvásárolandó játéktól függ.
Persze gyerekes hozzáállással mindig elhatározom, hogy felkerül a polcra, mert olyan tuti, hogy megérdemli... és soha nem adom el! aztán mikor a nagyon féltett játékról letörlöm az első vékonka porréteget elgondolkozok, és rendszerint úgy döntök, hogy megválok tőle sebaj, jön egy másik majd, ami hasonló - vagy talán ugyanarra a helyre kerül majd a polcomon.
hogy mi lesz akkor, ha egy ilyen szeretett játékot eladok? hát bennem mindig ott van a kis tüske, hogyha rágondolok. de jó lett volna, ha megtehettem volna, hogy ott marad és nem adom el! de persze ilyenkor kijön a racionális énem, és megnyugtatja a kis lelkem, hogy jól döntöttem
Troll'd | XBL GT: BaDGeEEeR | nem mindegy hogy kanos lan party vagy lanos kan party
[35] Npeti
Oct 10., Monday 13:04 #37
Válasz Vendu11 (#35) üzenetére
Steamen vehetsz neten kersztül is játékot és akkor csak letöltheted vagy dobozos játékot, mindegy mert miután beaktiváltad a játékot onnantól bármikor letudod újra tölteni is miután törölted, teljesen mindegy, hogy hol vásároltad a játékot.
[62] casper007
Oct 09., Sunday 22:57 #36
Válasz Vendu11 (#35) üzenetére
Nos, a Steam-en megvásárolsz egy játékot, amit hozzáír az accountodhoz. Ezután bármikor elérhető, ha letörlöd, újból letöltöd.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[13] Vendu11
Oct 09., Sunday 22:26 #35
Én általában később szállok be a játékokba amikor más régen elfelejtette kb. 1 év késéssel veszem meg. Ennek az az előnye, hogy olcsóbban jutok hozzá, viszont lehetetlen már eladni.
Sok játékom még nincsen, viszont zenei CD-knél, DVD-knél már gondot okoz, hogy nincs hova rakni.
Hallottam a Steamről aminél ha jól tudom le lehet tölteni a játékot, és a újrainstalálás van akkor utána is letölthetem a gépre. De lehet, hogy nem így van. Világosítsatok fel.
[62] casper007
Oct 09., Sunday 21:37 #34
Válasz Mark (#33) üzenetére
Értem. Szerintem jobb is, ha nem tudom.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[11] Mark
Oct 09., Sunday 21:08 #33
Válasz casper007 (#32) üzenetére
Nem a csere a horror, csak az, ha utánaszámolsz, mennyit dobtál eddig rá a kiinduló játékra több cserén keresztül, miközben továbbra is csak egy játékod van
Persze a cseredíjon szórakozást vettél, de ha összeadod a cseredíjakat durva szám tud kijönni!
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[62] casper007
Oct 09., Sunday 20:57 #32
Válasz Mark (#16) üzenetére
Hogy érted ezt a horror cserét? Nyilván olcsóbb, mint ha mindent megtartanál.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[5] Kolombusz
Oct 09., Sunday 17:04 #31
Jelenleg sehogy sem állok, ugyanis a játékaimat eladtam az Xbox360-nal együtt.
Azonban korábban valahogy az arany középutat kerestem. Ha volt olyan cím, amit nem tudtam kihagyni a megjelenés napján, akkor bizony azt megvettem, akár gyűjtői kiadásban is.

Viszont elég sok játékot vettem 4-6 ezer forint között, használtan, akár ebay-ről is. Ha nem nyerte el a tetszésemet, vagy egyszerűen meguntam, és tudtam, hogy többet nem veszem elő, akkor elcseréltem.

Valószínűleg most is hasonlóan tennék, azonban nincs időm játszani, úgyhogy egyelőre az újbóli konzolvásárlás is várat magára. Talán januárban, vizsgaidőszak után?
"A sorsodat nem kerülheted el."
[35] Npeti
Oct 09., Sunday 14:55 #30
Válasz armi (#29) üzenetére
Igen ezek megvannak, sőt ott van az amazon is. De én arra várok, hogyha megjelenik nálunk egy könyv akkor abból eleve legyen ebook változat is elérhető. Az se érdekel ha ugyanannyi, mint a nyomtatót verzió, csak legyen végre ilyen lehetőség. De ahogy elnézem a dolgok jelenlegi állást ez még soká fog eljönni.
[31] armi
Oct 09., Sunday 11:47 #29
Válasz Npeti (#25) üzenetére
Itt lesz az lassan. iPadre már van pár minőségi magyar alkalmazás, amivel könyveket tölthetsz le, vagy pl.a MEK-nek is van appja, ahonnan rengeteg mindent le lehet tölteni. Aki pedig profi valamilyen idegen nyelvből, annak ott van az iBooks kimeríthetetlen könyvtára!
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[35] Npeti
Oct 09., Sunday 11:23 #28
Válasz casper007 (#26) üzenetére
Azért vannak könyvek is, amik nagyon rosszul öregednek, pl. Lovecraftnál nagyon sok története ma már elcsépelt és kiszámítható, de a stílusa még mindig magával ragadó. De valóban konzolnál az is igaz, hogyha a gép már nincs meg akkor felesleges a játékokat is tartogatni.
[41] Kuresz
Oct 09., Sunday 11:05 #27
Nemrég lettem ps3 tulaj, eddig 4 játékom van, jövőhéten jön az ötödik. Eddig nem nagyon vettem eredetit, most pedig kell... Amikor még 360am volt, úgy csináltam, hogy volt 1-2 multi címem, azok megmaradtak, plusz volt 2 offline játék, amiket kipörgetés után mindig cseréltem. Na most másképp lesz. Mindenképp megtartok mindent, amit csak tudok, vagyis ami érdekes. Nem baj, ha 5, ha 15, ha 25 játékom lesz, de ha úgy találom, hogy na ezt megéri kipörgetni 100%-ra trophy szempontjában, vagy csak simán, ha uborka szezon van tudok mivel játszani, akkor megtartom. Jó az, ha elő tudsz venni valamit, jól is mutatnak. Pénz szempontjából csak használtat veszek. Ahogy mondtad, egy helyre megy. Ami nem kell, szelektálom, ha eljön egy bizonyos darabszám.
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[62] casper007
Oct 09., Sunday 11:02 #26
Válasz Npeti (#25) üzenetére
Meg ugye ott van az a tény, hogy a játékhoz kell egy konzol is, ami nélkülözhetetlen a futtatáshoz. Másrészt a játékok gyorsan fejlődnek, legalábbis technológiailag, kevesen nyúlnak vissza akár egy generációval korábbra is. A könyv időtálló, száz év múlva is ugyanazt az élményt nyújtja majd, mint most.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[35] Npeti
Oct 09., Sunday 9:38 #25
Válasz casper007 (#23) üzenetére
Könyvekkel én is pont így vagyok ezért is szeretném, ha minél előbb eljönne mi felénk is az ebook ideje, mert lassan már nem győzöm polccal.

Amúgy érdekes, bár de nálam sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy könyvet újra olvasok, minthogy egy játékot másodszor is végigjátsszak. Gondolom ezért nem is merült fel bennem soha, hogy könyvet eladjak.
[28] aya
Oct 08., Saturday 19:05 #24
A legtöbb játékomat megtartom, vagy legalább egy évre a polcomon tudom, aztán szelektálok, és megy a fórumokba a 20-30%.
A gyüjteményeimet csak akkor adnám el, ha a megélhetésem mulna rajta.
Sajnos ez bárkivel bármikor megeshet.
PS4, XONE Switch , mega pc :)
[62] casper007
Oct 08., Saturday 18:35 #23
A hozzászólásokból is látszik, mennyire eltérőek a szokások. Legszívesebben megtartanám az összes játékom, viszont én gyarló módon mindig haszonleső ember voltam. Elég csábító, hogy az RDR-t ezer forinttal olcsóbban el tudtam adni, mint amennyiért vettem. Így az az összeg és a leértékelt DLC ára volt, amit nem hoztam vissza.
Persze érdekes a helyzet, mert például könyvet sosem adnék el. Érdemes lenne jobban elgondolkoznom az eladás mibenlétén. Hiszen a könyvet sem hiszem, hogy el fogom olvasni többször is.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[31] armi
Oct 08., Saturday 18:00 #22
Változó, nagyon függ a játéktól, h miről van szó. Pl. Split/Second, Pure nekem nagyon bejöttek, örök visszatérők a gépbe. DiRT3 is ilyen. Heavy Raint sem adtam el, amit újan vettem, még legalább 1x végig akarom vinni. Van, amit azért nem adok el, mert nem érné meg, főleg, ha postán küldeném el: The Simpsons, Motorstorm 1. Uncharted 1-2-t használtan vettem, de valszeg majd eladom őket. Illetve 3 játék van még idénre betervezve, ezeket valszeg újan veszem meg, premierközeli időpontban, ezek így hárman beleférnek: Batman AC, Gears of War 3 és Uncharted 3. Ma sajnos bementem az egyik 576-ba, mert arra jártam, mondom 13-ért elhozom a GoW3-t, erre nem volt 21-én járok arra legközelebb, de akkor meg már elmileg lesz Batman is.
Ki minek gondol, az vagyok annak...
[11] Enzo Di
Oct 08., Saturday 15:32 #21
Válasz shearer (#17) üzenetére
OK, nem kifejezetten erre gondoltam. Pl. a Gears3-at hogy már látom 8-ért nekem fura. Mennyi telt el megjelenés óta? 2-3 hét? Azt a játékot (ha majd meglesz.. ) több hónapig minimum tolni fogom. A DS2 lássuk be nem igazán úgy sikeredett, ahogy azt az első rész után elvártuk. Így azt bőven megértem, ha eladtad Csak vannak akik ebből sportot csinálnak. Mindegy, nem akarom ezt csócsálni, mert ha valakinek van egyfolytában annyi ideje, hogy meg tud unni egy játékot 2 hét alatt, akkor OK. Én egy 5 órás kampányos játékot is kb. két hónapig játszok, de mondjuk ez azért van mert hetente átlagosan 4-5 órát játszom.
And that was the moment when the universe ran out of ammunition.
[5] Paragon
Oct 08., Saturday 6:15 #20
Leggyakrabban Zavvi-ról szoktam vásárolni a 10-20 GBP ársávból, néha húsz font felett. Előrendelni soha nem szoktam, újonnan megjelent játékot is csak ritkán vásárolok. Csak azokat szoktam megtartani, amelyekkel online játszom huzamosabb ideig, a többi cím kipörgetést követően azonnal megy fel az aukciós oldalra.
Eladás szempontjából szerintem nem nagyon érdemes tartogatni a cuccokat, mert egy-két nagyon minőségi/sikeres játék kivételével a versenyképes eladási ár néhány hónap után nagyon gyorsan meg tud zuhanni, ha használtan akarod eladni. Ez különösen igaz az EA címekre.
[55] axl
Oct 07., Friday 23:46 #19
Válasz DarkVenom (#18) üzenetére
Még nem dolgozom, de én se értem.
Minden játék szerepjáték
[64] DarkVenom
Oct 07., Friday 22:44 #18
Használt játékot nem veszek, de nem azért, mert annyira pénzes lennék, egyszerűen minősíthetetlenek az állapotok e téren. Eladogatni szoktam, de csak azt, ami nem nőtt annyira a szívemhez. Amúgy meg amióta már én is dolgozom, nem tudom felfogni, hogyan fogyaszt el valaki havonta 2-3 játéknál többet effektíve.
Thrills, Chills, Kills!
[26] shearer
Oct 07., Friday 21:20 #17
Válasz Enzo Di (#15) üzenetére
"Azokat nem értem végképp, akik megvesznek premierkor egy játékot, gyorsan végigrohannak rajta és rögtön eladják, hogy minél kevesebbet bukjanak rajta."

Pedig nem bonyolult. Pl. megvettem a Dead Space 2-őt valamikor tavaly télen, nemtudom már mennyiért, de mondjuk 10 rugóért. Játszottam vele két hetet, végigtoltam kétszer, aztán amikor már úgy éreztem, hogy ez többet nem fog nyújtani, akkro eladtam asszem 8000-ért. Két hétig játszottam egy jót, egy elég jó, de azért nem kiemelkedő, játékkal 2000 pénzért. Kb. mintha kölcsönöztem volna, csak sajna idehaza nem nagyon van ilyen. Nem tudom más mit ért ezen, de nálam a "gyorsan végigviszem" is legalább egy hetet jelent. Egy DS2 kaliberű játéknak ennyi untig elég. Egy Oblivion vagy Zelda persze teljesen más tészta.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[11] Mark
Oct 07., Friday 19:04 #16
Nem szeretek többször kipörgetni egy játékot. Mindig vonz az új! Annyi játék van! Jobb, rosszabb. A szar játéknál is van rosszabb: az, amit már meguntál. Régen nyomtam a pecsás cserélgetős vonalat. Amiben volt multi, az hosszabb ideig maradt nálam. A bunyósok stabil polcosok voltak. Még SNES-nél számon tartottam, hogy az aktuális csere mennyiben van összesen. Horror, nem szabad! A játék NEM befektetés! Szórakozás! Olyan, mint a sztriptíz táncos! Adod a lét, táncol neked (jobban vagy szarabbul), aztán lelép. Ha kell még, megint a zsebedbe nyúlsz. Ha nem, akkor ennyi volt.
Mostanság lenyugodtam. Nem kell minden azonnal és egyáltalán, nem kell minden!Meg le is vagyok maradva rendesen a kínálattól.
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[11] Enzo Di
Oct 07., Friday 18:59 #15
Én is inkább eladós vagyok. Egyedül a Guitar Hero sorozatból nem adok el egyet sem. Azokat bármikor jó elővenni és valamelyik számot újra és újra lejátszani. Aztán vannak olyan játékok amiket már azért nem adok el mert annyira lemegy az ára. Pl. az Alan Wake-t én már el nem adom 2000ért! Majd egyszer még előveszem... valamikor... Egyébként sokszor vagyok úgy hogy eladok egy játékot, aztán elfog az érzés milyen jó lenne most még egyszer végigjátszani.
Premier vásárlás ritka nálam.
Azokat nem értem végképp, akik megvesznek premierkor egy játékot, gyorsan végigrohannak rajta és rögtön eladják, hogy minél kevesebbet bukjanak rajta.
And that was the moment when the universe ran out of ammunition.
[35] Npeti
Oct 07., Friday 18:34 #14
Mivel egy jó ideje a játék nekem egyet jelent a steamel, így esélyem nincs eladni a játékaimat. De mondjuk mivel a játékaim 90%át nagyon akciósan vettem, így nem is érdekel igazán ha már 2-3 órára lekötött legalább a játék.
Persze van pár cím, amit premierkor megveszek, de ebből egyre kevesebb van.
[23] Coooler
Oct 07., Friday 17:12 #13
Inkább eladós vagyok, a pénz nagy úr. Csak a legjobb, és legmeghatározóbb játékokat tartom meg, amiket bármikor szívesen veszek elő. Néhány példa: God of War trilógia, Prince of Persiák, Resident Evil-ök, GTA-k... Átlag játékok, vagy egyszer végigvivősek minek foglalják a helyet, és minek álljon benne a pénzem?
"One day I'm gonna save your ass, and you're probably gonna wanna kiss me!"
[51] Dude
Oct 07., Friday 16:45 #12
Én gyűjtögetős vagyok, de inkább azt a tendenciát követem amit a kosaraskártyáknál is anno. Ami fontos és értékes az marad és büszkén mutogatja magát a gyűjteményben. A többi jó kis cserealap
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[38] playmore
Oct 07., Friday 16:07 #11
Egy ideig még gyűjtögettem a játékokat, de aztán nagyon gyorsan átálltam erre a "legfontosabbat megveszem, a többit később olcsón és ami kész az mehet eladásra" módszerre. Az egyik fő okom pontosan ez amit írtál: nem fogom elővenni. Sohasem gyűjtöttem a Limitált darabokat, egy-kettő becsúszott, de azok is előbb utóbb eladásra kerültek. Legutóbb az Epic Editionos Gears 3 miatt vívódtam. Szerettem volna a Marcus szobrot, minden részben vele voltam és szépen is volt megmunkálva, de tudom magamról, hogy ez csak múló fellángolás. Végül kiegyeztem egy Limiteddel az Adam Fenix miatt, bár őszintén szólva úgyis az (Un)armored Marcussal leszek örökké (viszont az Elit Barbár Gránátos nagyon tetszik, a DLC kódoknak volt hasznuk).

Megjelenéskor egy hét alatt kipörgetve vagy egy bizonyos legalsó árszint alá esés után majdhogynem nullára lehet kijönni a folyamatos cserélgetéssel és persze ez is szempont, azonban most már annyira sok a letölthető cím és DLC hogy ember legyen a talpán aki ezt tudja követni.
Cheers, love! The cavalry's here!
Oct 07., Friday 12:12 #10
Sosem adok el játékot - az már a világörökség részét képezi. Általában használtan (főleg ebayről) és zavvi-ról vásárolok, nagyritkán itthon. Premierkor nagyon ritkán, de most lesz 4 játék is amit kénytelen leszek: Zelda Skyward limited, Mario Land 3DS, Rayman: Origins és Mariokart 7. Húzós lesz a november...

Ja, és DLC-t, letölthető címet sose vettem és nem is fogok. Ahhoz túlságosan régimódi vagyok.
let the sun never blind your eyes
[57] renz
Oct 07., Friday 11:07 #9
Én inkább a gyűjtögetős típus vagyok, nem szívesen válok meg játéktól. Persze amikor végleg elbúcsúzom egy géptől és megy vele minden játék is, akkor más a helyzet. A legtöbb játéknál inkább kivárom a 4 számjegyű összeget, általában úgy is csak napok kérdése. Persze vannak olyan címek, amik premiernapkor kötelezőek.
A legtöbbet összességében biztosan a guitar hero sorozatra költöttem. Aszondja' hogy: GH2, GH3, GHWT, GH5, GH Smash hits, GH Metallica, GH WoR, RB, RB2, 3 gitár, 2 dob, 1 mikrofon, és igen sok letöltött zene.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[20] Burzum
Oct 07., Friday 10:33 #8
Anyagiak terén az utóbbi 1 évben igencsak szerény jövedelemre tettem szert, szal muszáj volt csereberélni és eladogatni gameket. Meg nagyon sok játék ott pihen a polcon, imádtam őket anno és valahogy nem visz rá a lélek, hogy újra játszak velük (pl. Alan Wake, Halo Reach, Castlevania, stb.), csak porfogóknak jók. Egyedül a GameCube-os maradék símek maradnak, azokat, ha elpasszolnám, tudom, hogy iszonyatosan bánnám később... X360-on meg csak a Deadly Premonition meg a Splatterhouse és a Mirror's edge van, amit soha, semmilyen körülmények között nem adnák el.
Mondjuk most a Gears 3-mal jól jártam, mert 9000 ft visszajött az árából, csak csak 2000-ret buktam rajta.
"...I make the angel scream, and the devil cry."
[12] Sundesz
Oct 07., Friday 6:44 #7
Én mindem játékot megtartok, nincs szívem megválni tőlük. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a játékaimat átlagban 5-6e Ft-ért veszem, fele-fele arányban újonnan és használtan, és szinte csak a jobb exkluzívokat szerzem be, a multiplatform címeket meg pc-n pótlom Steam és dobozos verziókkal, max 2e Ft-ig. A legdrágább szerzeményem eddig a GT5 volt előrendelve, az kicsit húzos volt.
PSN ID: Sundesz
[55] axl
Oct 07., Friday 1:13 #6
Válasz Warhawk (#4) üzenetére
Dettó így vagyok vele én is. Valamint premierkor ritkán veszek bármit is (kivételt képeznek ez alól az általam régóta/nagyon várt címek -- ezekből egyre kevesebb van mostanság), elvégre amivel még nem játszottam, az nekem új és így bőven van miből csemegéznem. Ellenben egy-egy Steam-es leárazásnál, amikor pofátlanul olcsón vesztegetnek valamit megesik, hogy hirtelen felindulásból megveszem, pedig jól tudom, hogy hosszú ideig úgysem lesz rá időm. Így jártam legutóbb a Metro 2033-mal és az Alpha Protocol-lal, de még sorolhatnám, ezek csak a legaktuálisabb példák a sok közül. (Szerencsére nem romlanak meg. )

Dobozosból az esetek 99,99%-ában csakis a fóliás jöhet szóba (amikorra beszerzek egy-egy címet, már nincs jelentős árrés az új és a használt példányok között), megválni viszont egyiktől sem szoktam. Hiába nem játszom mondjuk valamelyikkel régóta, ha eladnám, hót ziher, hogy pont ahhoz támadna kedvem...
Minden játék szerepjáték
[39] getro2
Oct 06., Thursday 22:22 #5
Én általában mindent megtartok, amit megveszek (legyen film vagy játék), de ez most biztos változni fog, mert kegyetlenül sok program jelenik meg még az ősszel, ami érdekel. Megjelenéskor ritkán veszek bármit is... Maximum akkor, ha nagyon érdekel és biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog a kiszemelt ,,áldozat". PC-re kizárólag újonnan vásárolok játékot, konzolokon viszont ennek a fordítottja az igaz.
Oct 06., Thursday 22:04 #4
Egyre kevesebb dobozos és egyre több letölthető címet veszek (legyen az XBLA vagy pl Steam), ezek pedig jellegüknél fogva "hozzám ragadnak". Mondjuk a dobozos játékaimtól se válok meg, illetve különleges eseteket leszámítva csak új, bontatlan játékokat veszek.
nope
[26] shearer
Oct 06., Thursday 21:30 #3
Amit játékot megvásárolok azt szinte mindet használtan, vagy zavviról, nagyon olcsóért (mindkét esetben 3-4K ft a lélektani határ). Nem azokat az időket éljük amikor 10-12 rugót elkölthet az ember egy játékra. Persze néha én is veszek újonnan játékot, gyorsan végignyomom és eladom valamivel olcsóbban, vagy cserélek. Tavaly volt egy elég szép szériám, amikor 10 ezer ft-ból 4 v 5 játékot toltam végig, és a legutolsót is még eladtam 4 rugóért.

Persze vannak amiket megtartok, mert nagy kedvenceim, de ez mondjuk ötből egy, vagy még kevesebb. Nem éri meg ennyi pénzt lekötni, csak foglalja a helyet a polcon. Azokat őrzöm meg amikkel tudom, hogy 1-2-5-10 év múlva is szívesen játszanék. Még így is túl sok van.

Aztán csináltam olyat is, hogy valamit kétszer vettem meg: pl. a Darksiderst megvettem a megjelenés után, de kellett a pénz és még jó áron el tudtam passzolni. Viszont nagyon tetszett, múltkor láttam valami nevetséges 2000 pénzért és megvettem megint - ezt már tuti nem adom el többet.

Végül egy jótanács: amitől csak lehet, attól vaterán vagy a jatekaim.hu-n szabaduljatok meg, csak a legvégső esetben forduljatok rendes boltokhoz. Hihetetlen mértékben áron alul veszik be a játékokat. Volt amire azt mondták, hogy 500 ft-ot adnak érte, aztán pár héttel később eladtam 3000-ért.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
[44] Szemy666
Oct 06., Thursday 21:18 #2
Én jó formán mindent újonnan veszek meg, vagy ha nem, akkor cserélek valakivel egy időre játékot kölcsönben (így játszottam végig a Deus Ex-et, korábban meg a Heavy Rain-t is). Viszont megtartani nagyon kevés játékot tartok meg, egyrészt, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy mindent megtartsak, másrészt meg csak az igazán kedvenc játékokat tartom meg, amiket tényleg tiszta szívből szeretek és még a következő generációban is elővenném, bármikor. Nem sok akadt eddig ilyenből számomra, de van, de ezek tényleg örök kedvencek (MGS4, Uncharted 2, God of War III, GTA IV, Killzone 2, meg öcsém révén a LittleBigPlanet 1. és 2. része).
[30] Ringu84
Oct 06., Thursday 20:51 #1
Amit nagyon várok, vagy gyűjtőit szeretnék azt általában előrendelem, vagy megjelenéskor megveszem, de ez egyre ritkább. Az utóbbi időben ha veszek játékot, akkor én is inkább használtan, vagy ha csak 1-2 ezer forint különbség van a használt, és az új között, akkor az újat.
De így is azért egyre ritkábban veszek játékot, mert ugye a pénz nagy úr.
Ja és én mindet megtartom, egyet se adok, vagy cserélem el.
Ringu84 még nem írt idézetet, de minek is írna.
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Könyvek, Mozi
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Đoma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sübe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
engé
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpár
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitáj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)