[62] casper007 (offline)

Alapos - Átlagos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4961 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 253420 kreditet gyűjtött

2011 September
11:33 rohanó világ
A hét kérdése #1
Nyáron nagyon ellazultam. Az előző tanév végét jól meghajtottam, szépen teljesítettem a vizsgáimon, és egy felsőfokú szaknyelvi nyelvvizsgát is sikerült abszolválnom. Eldöntöttem, hogy a vakáció spontán lustálkodással fog telni. Nem voltam hajlandó valami nyári munka után nézni, mondogattam, (részben) azért tanulok vakulásig, hogy megkapjam a zsíros ösztöndíjam, nehogy már a kánikulában egy raktárban pakoljak. Nem irigylem azokat, akik dolgozni kényszerülnek felsőfokú tanulmányaik mellett. Abba pedig bele sem akarok gondolni, micsoda terhekkel jár egy család eltartása. Ráérek még ezen gondolkodni. Most viszont elkezdődött az újabb tanév, én szakirányt választottam, elkezdtem a francia nyelvet, és amit magam sem hiszek el, levelezősként egy második egyetemre is beiratkoztam (még jó, hogy jelentős számú tárgyat át tudok vinni). Rémálomhoz mérhető, ahogy a nyakamba omlott a sok teendő, és drasztikusan csökkent az idő, amit kedvemre eltölthetek. Így ténylegesen kevesebbet tudok kedves hobbimnak, a játéknak szentelni. Nyáron sikerült túlzásba esni, egyszer-kétszer a napi tíz óra is megvolt, de kérem, visszasírom a közelmúltat.

Mostanság alig van időm ilyesmire. Órák, egyéb teendők, találkozók. A szünet békés nyugalomban telt, inkább a család, mint a barátok körében, a bulizásból is kiestem, jelenleg pedig ilyen „kötelezettségeimnek” nehezen tudok eleget tenni. Hiányzik a kényelmes napi rutin, amikor a reggeli pirítós és kávé után kedvemre vettem a kezembe egy könyvet, vagy telepedtem le az aktuális játék elé. Ennek vége, és kétszer is meg kell gondolnom, mivel töltöm azt a kevés szabadidőmet. Azt is meg kell terveznem, mit helyezzek a meghajtóba. Ebben nagy szerepet játszanak a Live-os barátok, akikkel nem ritkán játszok online, és tudjátok, hogy elrepül az idő pár Gears vagy Reach meccs alatt. A frissen megjelent Deus Ex sem olyan játék, ami elé oda lehet ülni tíz percre, gyakorlatilag semmit sem tudnék annyi idő alatt csinálni. Tehát:

Hogy próbálod beosztani a játékkal töltött időd? Inkább kevesebbet alszol, hogy játszhass? Az online játékot hétvégére tartogatod, mikor több időd van? Illetve hogyan választod meg a játékokat? Csak azzal a címmel játszol, amire nagyon kíváncsi vagy, és régóta várod? Ragaszkodsz egy-egy cím multiplayer komponenséhez, vagy módszeresen haladsz játékról-játékra, egy végigjátszás, és jön a búcsú?
23 komment

[62] casper007
Oct 05., Wednesday 17:39 #23
Válasz Matyiman (#22) üzenetére
Ott még nem tartok, hogy franciául válaszoljak, de igen. Vagyis nem. Nincs idő. Ezért késik a Gears 3 írásom is.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[17] Matyiman
Oct 05., Wednesday 15:56 #22
Je n'ai pas beaucoup de temps.
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[62] casper007
Sep 11., Sunday 21:36 #21
Mindenkinek köszönöm a választ! Nem reagáltam, de ez egy ilyen kérdőív-szerűség, hét kérdése. Én érdeklődve olvastam, ki hogyan osztja be a játékkal töltött idejét, remélem, ti is. A 20 kommentet sikernek könyvelem el, szóval lehet számítani következő körökre is.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[5] Kolombusz
Sep 10., Saturday 16:07 #20
Én sokszor fáradt vagyok leülni játszani, inkább csak döglök az ágyban és netezek.
6 óra matek, 2 óra német, majd egy kemény edzés után este 7kor hazaérve nem az az első gondolatom, hogy most leüljek játszani.

Meg sajna a gépem sem egy erőmű, konzol jelenleg nincs, úgyhogy csak távolról figyelem a játékok világát.
"A sorsodat nem kerülheted el."
[55] axl
Sep 08., Thursday 19:28 #19
Válasz Mark (#17) üzenetére
"1 alapszabályt iktattam csak be: éjfél után nem kapcsolom be a gépet."

Fura, mert én ebbe még csak bele se gondoltam, de pontosan ezt csinálom. Az más kérdés, hogy ha akkor már megy, akkor van, hogy hajnalig megy...
Minden játék szerepjáték
[11] Mark
Sep 08., Thursday 19:19 #18
Válasz Gaben (#10) üzenetére
Ez ütött
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[11] Mark
Sep 08., Thursday 19:13 #17
Nem tervezek semmit. Nincs időbeosztásom. 1 alapszabályt iktattam csak be: éjfél után nem kapcsolom be a gépet. Ha addig sor kerül rá, akkor megy, ameddig megy. 9-re járok melózni. Ma fél 3-kor sikerült ágyba kerülni. Ha jó egy játék, csak akkor teszem le, ha kifordul a kezemből a joy. Ha van töltőképernyő, néha beszundizok alatta, de aludtam már el a Nürnburgringen is hosszú egyenesben
A másnapom csak reggel tré, meg ebéd után. Amúgy nincs semmi durva tünet. Hétvégén leginkább vasárnap van játék (másnaposan). Multi-single téren ugyanúgy nincs szabály. Ha haver fönn van és szól, multizunk. Ha nem single-t nyomok. Utóbbit általában előbb kijátszom, minthogy a multiba belefognék. A címeket párhuzamosan tolom. Kicsi ez, kicsi az. Utóbbi időben (pár éve) mindig van valami hosszabb autós - na ezt nem bírom sokáig, mert megunom, azért is van itt - ami megül a háttérben, aztán vagy kijátszom vagy nem.
Ez nem követendő példa. Valszeg nem is jó. Ha majd nem bírom, ráérek tervezős biorobotként élni.
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
moderator sQr
Sep 08., Thursday 14:37 #16
• Hogy próbálod beosztani a játékkal töltött időd?
Amikor van kedvem, akkor játszom. Egyszerre egy játékkal, max mellette néha sportprogram ( NBA, Skate ). Ritkán keverem, mert szeretek elmélyülni egy játékban.

• Inkább kevesebbet alszol, hogy játszhass?
Néha belefeledkezem egy-egy szépen felépített világba, de legtöbbször azért a kötelesség az első. Ha másnap viszont nem csinálok semmit, akkor szeretek bagolykodni.

• Az online játékot hétvégére tartogatod, mikor több időd van?
Mióta áttértem a konzolokra nem játszom online. Talán ha meglesz a PS3.

• Csak azzal a címmel játszol, amire nagyon kíváncsi vagy, és régóta várod?
Azzal játszom amit leküldenek tesztelésre, vagy legalább minimális szinten érdekel. Szeretek képben lenni, nem videók, képek és tesztek, hanem saját élmény által, így ha tehetem mindennel játszom legalább egy kicsit.

• Ragaszkodsz egy-egy cím multiplayer komponenséhez, vagy módszeresen haladsz játékról-játékra, egy végigjátszás, és jön a búcsú?
Utoljára a PC-s CoD és CoD:UO multiplayere fogott meg, el is vett egy laza 4 évet az életemből napi legalább 2 warral és egyebekkel. Nem tervezek újra az online harcmezőkre lépni. Nincs annyi időm.

[ nagyon jó ötlet. remélem lesz témád minden hétre és sokan pötyögnek rá választ. engem érdekelnek a többiek is ]
Twitter: sequeeer
[59] Alwares
Sep 08., Thursday 14:16 #15
Hétvégén multizgatok meg tolom a nagyobb címeket (már amikor nincs meló). Hét közben pedig játszogatok a be nem fejezett arcade cuccokkal. Jól elvagyok így, a sulis napokon is beterveztem most 1 órát arcade szórakozást de inkább lefekszem korábban. Mostanában úgyis alig tudok aludni...
.titanic {float: none;}
[55] axl
Sep 08., Thursday 8:45 #14
Válasz axl (#13) üzenetére
A másik meg az, hogy nem fogok a Gold-ért külön fizetni...
Minden játék szerepjáték
[55] axl
Sep 08., Thursday 8:45 #13
Válasz renz (#12) üzenetére
A JÓ társaság nekem is, csak az a baj, hogy ha nem ismerősökkel ugrok be egy multiba, akkor ez a legtöbbször nincs meg. Az online játék legnagyobb hátulütője szerintem pont az, hogy az élmény legalább annyira múlik a többi résztvevőn, mint magán a játékon. Ez néha jó (gyengébb minőségű játék barátokkal), de én többnyire nem szeretem, ha rajtam kívülálló faktor határozza meg, hogy jól fogok-e szórakozni. Nagyon belemélyedni általában amúgy sincs időm/kedvem, így is elég pótlásra váró játék van hátra. Elég nekem a coop ismerősökkel és a már bejáratott Team Fortress 2.
Minden játék szerepjáték
[57] renz
Sep 08., Thursday 8:32 #12
Fontos pihenni és az is fontos hogy hol, mikor, mennyit, hogyan. Sokan esnek abba a hibába, hogy hajnalig ébren vannak (mindegy hogy tanulás, vagy játék miatt), ami viszont az egész következő napra rányomja a bélyeget. Próbálom az összes barátomat leszoktatni a hajnali fekvés - kora délutáni ébredés kombóról, mivel ezzel nagyon sok hasznos időt veszt az ember.

Nálam hullámzik, hogy mennyit játszom. Van amikor egyhuzamban lenyomok 6-7 órát is, van amikor meg egy hét alatt nem játszom összesen annyit. Azt szomorúan olvasom, hogy egyre többen hanyagolják a multit, nálam túlnyomó részt pont a multi van előtérben. Hiába, nekem kell a jó társaság még kockulás közben is.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[22] Keyoo
Sep 07., Wednesday 18:54 #11
Nos mivel nekem is elkezdődött a suli így kevesebb időm van nekem is a játékra! Viszont most van 1 pár játékom, és én úgy haladok hogy ami elkezdtem az befejezem + néhány könnyebb acsi aztán jön a kövi! De persze néha van olyan hogy kevesebbet alszok a játék miatt, mert egyszerűen le tud kötni a program.
Xbox Live: Keyoo7
[21] Gaben
Sep 07., Wednesday 18:48 #10
Kb. 6 hónapja be sem kapcsoltam a boxot....
Én így osztom be az időmet.
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
[39] getro2
Sep 07., Wednesday 18:09 #9
Suli után általában van 2,5-3 óra játék, a nyári szünetben pedig változó volt a nyaralás miatt. Volt amikor napi 5-6 órát játszottam több napig, de olyan is előfordult hogy egy hétig nem nyomtam semmivel. Ha átlagolnom kéne kb. 2-3 órára jönne ki.
Kevesebbet csak akkor alszok, ha nagyon belemélyedtem egy játékba (és hétvége jön/van). Soha nem játszom online, és ez szerintem nem is fog változni egy darabig... Ha egy igazán jó játékot szerzek akkor csakis azzal tolom, bár volt már olyan (régebben főleg), hogy az aktuálisnál jobb cuccot szereztem a végigjátszás közben, és emiatt egy időre az félbemaradt. Általában mindent egyszer játszok végig, mert iszonyatos mennyiségű cím vár a polcomon. Persze van egy-két kivétel (UC2-be például minimum 120 órát öltem és legalább hétszer végigjátszottam.).
[55] axl
Sep 07., Wednesday 17:22 #8
Általában csak egy játékkal játszom (plusz TF2) és nem multizom (kivéve TF2), viszont amit elkezdek, azt többnyire be is fejezem. Az esetek nagy részében amúgy sem aktuális játékokat pörgetek, úgyhogy nem kell sietnem, hogy el ne múljon közben a "szezonjuk" (ilyenkorra már mindig régen elmúlt...), így a saját tempómban játszhatok. Ha nagyon tetszett egy játék, néha egyből újra nekiülök (és nem kizárólag az achievement-ek miatt) függetlenül attól, hogy időközben már beszereztem egy újat is. És van, hogy akkor is inkább egy réginek ülök neki sokadszorra, ha van még kijátszatlan játékom. Összefoglalva: a saját tempómban és időbeosztásomban játszom azzal, amihez kedvem van, így nem kell az aktuális trendekhez és online közösségekhez sem igazodnom.
Minden játék szerepjáték
[4] SRyan
Sep 07., Wednesday 16:16 #7
Nem egyszerű összeegyeztetni a meló, edzés, barátok, játék négyszöget, főleg ha még együtt is élsz már vkivel (és itt most nem s szülőkre gondolok . Persze egyszerűbb ha van átfedés, mondjuk a játék és a barátok között, ami az én esetemben sajnos nem igaz (vagy nem játszik vagy más platformon). Így nálam a 5-10 órás menetek felejtősek, ill. mivel nem vagyok egy "shooter típus", így azok a játékok, amik FPS-ek eleve kisebb hangsúlyt kapnak nálam, pedig a multi vonzata ezeknek a legnagyobb! De hálistennek ezeken felül is vannak olyan játékok amik rendelkeznek multis résszel (pl.: RDR vagy AC és ezeket nagy öröm kimaxolni LIVE-os barátokkal! Ősszel az általam két legjobban várt cím a Batman és az új Assassin, itt is csak az Assinak lesz multis része és valószínű ki is lesz maxolva! Ja, de nem az alvás rovására, mert akkor meg az edzés nem menne... Nehéz megtalálni az arany középutat és megtalálni az egyensúlyt, dehát ezért van a: "szúúúúúúúúúúúúúszaaaa"
LIVE Gamertag: SchelliRyan
[35] Npeti
Sep 07., Wednesday 16:12 #6
Ismerős a helyzet bár hála az égnek most 1-2 hónapig nyugisabb időszak jön ha már nyáron nagy részt semmire se volt időm csak melózni, meg készülni. Én mondjuk az idő hiány miatt kicsit örülök is, a rövidebb kampányoknak. Egy codot kipörgettek pár nap alatt, aztán multizni leülhetek akár fél órára is utána. Ugyan így vagyok a cs-vel is. Viszont ha mondjuk jön egy AC, amivel azért egy 30 óra körül elszöszmötölök mire a végére érek akkor néha azért elszalad velem a ló, és az átlagnál többet játszok. De ez se tart tovább 4-5 napnál, tehát egyéb teendőimet nem zavarja.

Viszont idén nekem is még meg kellene csinálnom a felső angol szóbelit és rendesen neki feküdni a franciának, hogy jövőre legyen abból is egy középfok. Jövő év elején meg jön a tutiság alapkiképzés, aztán tata (elvileg) szóval időm nekem is egyre kevesebb lesz a játékra a jövőben, így valószínű nemsokára nem lesz járható út, hogy mindent beújítok, ami tetszik.
Sep 07., Wednesday 15:03 #5
Nagyjából macko életmódjához hasonlít az enyém is, multi nincs (mármint egy-egy játék multi módja nincs - wow az sajnos folyamatosan van mostanában) és hacsak nem tesztelek valamit, akkor a lazán egy évre is visszarúgó backlogomat tisztítom.
nope
Sep 07., Wednesday 14:14 #4
Én szinte teljesen kiirtottam a multiplayert az életemből. Nagyritkán egy-egy óra CS és ennyi. Az időt a tesztelnivalók mellett olyan játékoknak szánom, amelyek (meta ponttól függetlenül) unikális élményt adnak és jó történetet élhetek át bennünk. Ez van 3-4 éve nálam.
"This is our time to medicate..."
[38] playmore
Sep 07., Wednesday 14:04 #3
Hétköznap átlag napi három-négy órát játszom, hétvégén szombaton többet, vasárnap jellemzően egész nap. Megválogatom mivel foglalkozom, de gyakran becsúsznak olyanok is amik nem jók csak úgy érdekelnek. Általában igyekszem kivinni egy játékot és utána jön a következő (kivéve a multiplayer vagy embertelen nehézség). Mivel az achievementek is kellenek, nem igazán játszom semmivel később, úgyhogy a használt játékok rotálásával általában megoldhatók az új beszerzések. Hangulattól és játéktól függően vagy megnézem az összefoglalót az X360a-n és a missable darabokra figyelek (jellemzően JRPGknél vagy pl Assassins Creedeknél, ahol egy sztorihoz nem tartozó apróság miatt kellene újra kivinni az egészet), vagy egyszer végigviszem a szoftvert ahogy tudom utána pedig leírással összeszedek mindent.

Természetesen ha valamit meg kell csinálni az az alvás rovására megy.
Cheers, love! The cavalry's here!
[26] shearer
Sep 07., Wednesday 13:50 #2
Mostanában részben a hobbimból is élek, ergo ez nem igazán jelent problémát, viszont amíg nem volt ez így akkor döntenem kellett: még egy pálya és másnap kialvatlan, kómás fejjel mentem be melózni (ami tekintve, hogy mennyire veszélyes munkakörben dolgoztam elég nagy felelőtlenség volt); vagy alvás. Általában az előbbit választottam...
Jó ideje már csak egy játékkal játszom egyszerre, de azzal akkor szívvel-lélekkel és lehetőleg hosszabb időtartamot. Régebben volt, hogy 3-4 játékot is toltam párhuzamosan, de most már jobban szeretem koncentrálni a figyelmem egy dologra. Egy játékkal addig játszok amíg leköt, erre nagyon nincsen kialakult rutinom. Általában legalább egy komplett végigjátszást összehozok, de pl. legutóbb a Silent Hill: Homecoming-ot végigvittem hardon is, illetve behoztam az összes megnyerést. Viszont előtte a Naruto Ninja Storm 2-őnél örültem, hogy végre vége van, isten ments, hogy játsszak még vele.
Multit mostanában ritkán tolok, pár hónapja Bioshock 2-őztem, annak a multijával elolvoltam pár napig, de miután tudatosult benne, hogy képes vagyok zsinórban többször is nagy fölénnyel nyerni, továbbléptem.
Hétvégén inkább próbálok barátnőmmel több időt eltölteni, nem az xbox előtt ülni, csak akkor gamelek, ha éppen ebédet/vacsorát főz. De amúgy inkább a közös programok, ha már hétköznap olyan túl sok időnk nincs egymásra.

Asszem mindenre válaszoltam.
Kimentek a tankok, bejöttek a bankok.
Sep 07., Wednesday 13:49 #1
"Hogy próbálod beosztani a játékkal töltött időd?"

Leginkább sponán, ahogy jön. Egy biztos: minden alkalmat megragadok!

"Inkább kevesebbet alszol, hogy játszhass?"

No, ott azért még nem tartunk.

"Az online játékot hétvégére tartogatod, mikor több időd van?"

Nem játszom online.

"Csak azzal a címmel játszol, amire nagyon kíváncsi vagy, és régóta várod?"

Hááát, mostanában leginkább igen. Iszonyat nagy dömping van, gyakran örülök, ha utol tudom érni magam. Így is vagy 100 játék vár a polcon, hogy egyáltalán hozzányúljak... De gyakran kipróbálok olyan játékokat amit nem vártam nagyon, csak kapott egy jó kritikát és érdekesnek találom - csak nem biztos, hogy végigpörög.
let the sun never blind your eyes
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, FPS, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Könyvek, Mozi
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(offline)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Đoma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sübe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
engé
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpár
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitáj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)