[10] Gigigogó (offline)

Jópofa - Egoista

Ő egy 35 éves fiú és itt lakik: Vas / Celldömölk

5003 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 14512 kreditet gyűjtött

2011 June
23:32 Éjszakai agymenés
A következő utáni generációkról
Éjjel a monoton munka mellett elszabadultak a gondolataim a jövő konzolgenerációit illetően...
Lehet baromság amit itt írni fogok, de jelen tudatállapotomban tetszik az ötlet!
Már most is elterjedt a digitális terjesztése a játékoknak, de ez a jövőben még jobban terjedni fog, egyre természetesebb dolog az, hogy egy játék a merevlemezünkön terpeszkedik, nem pedig egy lemezen a dobozában.

Mi volna akkor ha a jövőben az új generációs konzolokat is így vennénk meg?

Mire gondolok?

OnLive - játssz az otthoni gyengébb gépeden keresztül olyan játékokon ami normál esetben egy erősebb vas meglétét követelné..
Mi volna ha ezt átültetnénk a konzolok világába? Játssz a következő generációs játékokkal az példának okáért X360-on keresztül, rácsatlakozva az újgenerációs vasra, anélkül hogy gépet cserélnél!

Pozitívumok amik eszembe jutnak: a gyártó ugye veszteséggel gyártja a gépeket, évekbe telik amíg nyereséget termel.. Itt egy előfizetéses megoldással szinte azonnal nyereséget hozna a dolog. Már most van 55 milliós tábora az X360-nak, ebből 35 millióan aktívan Live tagok, ez alapnak ugye nem rossz.

Nem kell százezreket letenned az új gépért, hanem mint a Live-nál előfizetnél rá hogy használhasd.

Ahogy már ma is lassan ez megszokott, nem kell a boltba futkozni a játékért, szépen otthon megveszed, és még csak le se kel tölteni, azonnal játszhatnál a játékkal.

Tudom ez nagyon utópisztikusan hangzik, de egyszer nem tartom kizártnak hogy itt fog tartani a világ, ha meglesznek a feltételek hozzá. (Lagmentes játékélmény elsősorban, elterjedt szélessáv mindenhol..)

Ez kikívánkozott belőlem, most vár a munka, de leírtam hamar gyorsan, mert érdekel ti mit gondoltok erről?
3 komment

[54] Doom
Jun 05., Sunday 9:49 #3
Én továbbra is amondó vagyok, hogy jó ez a digitális disztribúció, de csak is akkor, ha csak alternatíva, és van mellette választási lehetőség. A HD felújításokért (mint a közelgő Resident Evil 4 & Code: Veronica HD) vagy az olyan kimondottan letölthető címnek szánt játékokért, mint a Flower, Limbo, Braid, Outland stb. szívesen kicsengetem azt az 1-2 ezer forintot. De egy premier játékra valahogy továbbra sem tudnék ráállni, hogy megjelenéskor kicsengessek 10-12 ezret, hogy aztán letöltsek 10-20 gigát.
(abba a tévhitbe pedig nem is ringatnám magam, hogy mivel nem kell tok, manual, borító, lemez, akkor ezáltal mennyivel olcsóbban adnák a játékokat, mert tudnak spórolni a gyártáson.) Most sem követik a lépést a Live / PSN-en. Most is le lehet tölteni játékokat 20-30 dollárért, de mire odáig jutnak, az a cím már lehet kétszer is le volt közben értékelve olyan boltokban újonnan mint a zavvi, shopto stb. 14-17 fontra. Persze voltak jó akciók itt is, mint mondjuk Dead Space 3000 ft-ért. Jó ár, de előtte vagy fél évvel egy EA akciónál is annyi volt a lemezes-dobozos.

A nemrég történt PSN hack pedig jól példázza, hogy ami online "létezik" csak, az nem lehet biztonságban. (erre persze lehet azzal jönni hogy a Sony hibája, ami részben igaz, másrészt viszont évekig mégiscsak jól szolgált az a rendszer is)
[35] Npeti
Jun 05., Sunday 9:03 #2
Végül is semmi újat nem mondtál csak azt, hogy az onlive legyen elérhető boxról is. Amúgy az ötlet lehet nem lenne rossz, de egy részről ott van, amit renz mond, másfelöl pedig, hogy az ms se menne bele, hogy egy ilyen húzással a gépe bizniszét rontsák. Persze ha ők csinálják ezt a rendszert akkor az más. De akkor meg értelme nem lenne többé konzolokat kiadni, mert rákötsz a tvdre egy okos telefont aztán nyomathatod a gamet.
[57] renz
Jun 05., Sunday 8:16 #1
Kell hozzá stabil és gyors netkapcsolat. Itthon ha a kettőből egy megvalósul, már szerencsésnek érezheted magad. Az onlive (ha jól emlékszem) egyelőre csak 720p felbontást tud. Ez sokaknak már most kevés, pedig ehhez is kell (ha szintén jól emlékszem) 5-6 Mbit/s sávszél. A fullhd, vagy a 3d tartalmakhoz meg sokkal nagyobb. Egyszer majd biztosan lesz ilyen, de az nem a következő konzolgeneráció lesz.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
Gigigogó
Xbox Live - BodaGreg
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Xbox One
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Kaland, Verekedős, FPS, Verseny, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Barátok, Email, Fórum, Cserepadon ülés, Hóember építés, Tenisz, Atlétika, Ping-pong, Fitness
Barátok, ismerősök
Peti
(offline)
Đoma
(offline)
nijtap
(offline)
Ray
(offline)
Ray01
(offline)
bex88
(offline)
HUN Zack
(offline)
ps3boycell
(offline)
wesker
(offline)
Makker1337
(offline)
dani0113
(offline)
csirkecske
(offline)
XBOX Live