[60] Warhawk (offline)

Pongyilkos

egy 38 ves fi s itt lakik: Csongrd / Szeged

5054 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 238293 kreditet gyjttt

2011 May
18:21 Google I/O
Lefutott a keynote, lssuk a Google bejelentseit.
Termszetesen a hangsly az Androidon volt, a zld robot gyakorlatilag mindent invzi al vett. Nem csak telefonok retteghetnek tle, de az egyszer fajtkoktl kezdve a tvken keresztl a szobabiciklikig mindenen jelen lesz - ha bejnnek a Google szmtsai. Nzzk cmszavakban, hogy milyen bejelentsek trtntek!Mobil, tablet - Android

- Kezdjk tablet vonalon. A 3.0-s Honeycomb verzit ugrik, a 3.1 verzit mr ma megkapjk* a Motorola Xoom tulajok. A 3.1 jdonsgai kz tartoznak az tmretezhet widgetek, illetve az USB host md. Ez utbbi annyit jelent, hogy pldul egy digitlis fnykpezgprl szmtgp kzbeiktatsa nlkl lehet a tabletre msolni kpeket. Ezen kvl temrdek USB eszkzt csatolhatunk majd a gpekhez, billentyzet, egr, vagy akr gaming controller is. Ez utbbit be is mutattk, Xbox360 irnytval jtszottak egy jtkot.

- Termszetesen a Google TV s megkapja* a 3.1 frisstst valamikor a nyr folyamn. Az ilyen televzik tulajdonosai valamikor a Markethez is hozzfrnek majd, teht a fejlesztk kezdhetnek gondolkodni a TV-k szmra alkalmas appokon.

- Nagyjbl mindenki szmtott r, de mostantl hivatalos: a 2.4 jn, neve Ice Cream Sandwich lesz. "Egy OS, ami mindenen fut." - Ez volt a szendvics tervezsekor a vezrelv, gy mind a Honeycomb, mind a Gingerbread itt fog sszefutni. Mobiltelefon? Tablet? Mindegyiken otthon rzi magt s alkalmazkodik majd az aktulis krnyezethez (pldul a fent emltett tmretezhet widgetekkel). Az j rendszer kt rdekessgt mutattk be, egyik a rszletes arcfelismers s kvets (szem, szj, orr, fl, mindent kln felismert), msik pedig az intelligens fkuszvlts. Kpzeld el, hogy egy videochatnl ketten vagytok a gp eltt. A rendszer automatikusan felismeri, hogy ki beszl s magtl rkzelt.- Filmklcsnzs az Android Marketen - ez is elrhet* lesz. A klcsnzs nem gphez, hanem profilhoz van ktve, gy a PC-n megvsrolt filmet azonnal nzhetjk mobilon, vagy tableten, megfelel hlzat esetben azonnal streameli is a rendszer cloudrl. Nem streamelni akarsz? "Kitzhetsz" filmeket, melyek a httrben letltdnek gy pldul utazs kzben is nzheted ket. A Movie Market mr most elrhet* s minden 2.2 feletti Android (s termszetesen a Honeycombok) tmogatst kapnak a kvetkez hetekben.

- A filmek mellett a msik fontos tmakr a zene. A "Music Beta by Google" segtsgvel ez is elrhet lesz*.Kezdetnek nagyjbl 20.000 szm rhet el, melyek mindegyike a cloudon troldik, azaz megvsrls utn brmelyik Android eszkzdn elrhetek, nincs szksg szinkronizlsra. Termszetesen ha biztosabbnak rzed a mobil eszkzdn, akkor a filmekhez hasonlan ezek is letlthetek lesznek. A Music jelenleg meghvsos bta - ez id alatt ingyenes - de a Music appmr tlthet 2.2 feletti telefonokra. A Music app Instant Mix funkcija kpes egy kivlasztott szm alapjn hasonl zenkbl felpteni egy lejtszsi listt. Okos dolog, de lttunk mr hasonlt.

- Nagyon fontos dolog, hogy a Google sszefogott a legnagyobb mobilgyrtkkal (Samsung, HTC, SE, Motorola, LG, stb) s szolgltatkkal (Vodafone, T-Mobile, stb), s velk kzsen biztostjk, hogy minden ezektl a gyrtktl s szolgltatktl vsrolt eszkzk 18 hnapig biztosan megkapjk a legfrissebb Android rendszereket. Feltve, hogy az eszkz hardvere megengedi. Az tletet dvzljk, de az utols mondat ktsgekkel tlt el.- A fejlesztk / gyrtk is kapnak j eszkzket. Az Android Open Accessory segtsgvel brmely ezzel az APIval kszlt eszkz kompatibilis lesz az Androidos gpnkkel (feltve hogy az 2.3.4 vagy 3.1 feletti). A keynoten mks dologgal mutattk be, egy szobabiciklire ktttk a telefont, mely azonnal felismerte s egy kzs jtkot indtott el. A fejlesztk egy referencia hardvert is kapnak, az ADK-t.

- Vgl elindult a teljes invzi, az Android @ Home egy teljesen intelligens laks grett nyjtja. Lmpk irnytsa appbl akr naptrbejegyzsek alapjn? Automatikusan az indtott jtkhoz ill fnyviszonyok belltsa? Mosgp bekapcsolsa telefonrl? rdekesen hangzik, nem? Az egyik legrdekesebb bemutat ez volt, fleg a Tungsten nev, Androidot futtat eszkznl, mely pldul felismeri a fel kzelt RFID-ket. Hozzrintnk egy CD-t, azonnal felveszi a knyvtrba. Mg egy rints s el is kezdi jtszani. Ilyet elfogadnnk, br jelenleg maga az RFID is ritka, mint a fehr holl.

Update: Taln a legfontosabb Androidos hr, hogy a mai naptl Magyarorszgon is elrhet teljes pompjban az Android Market, azaz fizets alkalmazsokat is tudunk venni. Vannak mg kisebb khgsek, de pldul ezen segtsgek mentn mindenki meg tudja majd oldani a hozzfrst. A pnztrcra vigyzzatok, iOS tulajok mr tudjk, hogy durvn ki lehet kltekezni prszz forintos adagokban! :)


* Termszetesen Egyeslt llamokra kell gondolni, magyarisztnban a jellt elemek nem elrhetek.

PC, web - Chrome

- Termszetesen a legfontosabb a Chrome bngsz folyamatos fejlesztse. Ltvnyos fejlesztsek trtntek a CSS s JavaScript futtatsi terleteken, illetve a bngsz a szmtgpek grafikus chipjt is hasznlhatjk, mely a Google szerint rendkvli sebessgnvekeds rhet el - msik oldalrl nzve ugyanazon oldalak, webes alkalmazsok hasznlata kevesebb energiafelvtellel is megoldhatak lesznek. Rsznkrl ez gaming szempontbl lehet ez rdekes, hiszen a fejlesztk ltvnyosabb, jobb (webes) jtkokat tudnak majd alkotni, nem lesz gond a hardverrel. Biztonsgi szempontbl a sandboxok kerltek tovbbfejlesztsre, ezeknl ugye a klnbz webes alkalmazsok kln "homokozba" kerltek, gy egyrszt a szemlyes adatainkkal nem tudnak annyira visszalni, msrszt egy-egy sszeoml alkalmazs nem felttlen rntja magval a teljes bngszt, rosszabb esetben a rendszert.

- A Chrome Web Marketet rint frissts az in-app vsrlsok lehetv ttele. Ezt fogja majd kihasznlni pldul a Rovio, aki br mr tegnap elrhetv tette az Angry Birds Chrome App verzijt (ingyenesen), kln megvsrolhat opciknt fogja knlni a mobil eszkzkrl mr ismert Mighty Eagle-t. Mi szemly szerint az elad madaras pljt irigyeltk legjobban.

- Majd jtt az egy ve mr bemutatott Chrome OS s az els kt ChromeBook. A Samsung s az Acer fogja majd az els kt ilyen opercis rendszerrel elltott gpet szlltani. A Samsung egy 12.6 inches wifis vagy 3G-s masint, mg az Acer egy 11.6-s, wifis gpet fog rulni. Kzs jellemzjk a hossz zemid (6,5-8 ra), a relatve alacsony r (350-500 USD verzitl fggen) s termszetesen a 8 msodperc alatt zemksz Chrome OS. Az utbbi idk egyik lagaranyosabb reklmjt is megkaptuk hozz, me:- A Chrome OS egy teljesen cloud rendszer opercis rendszer lesz. Minden dokumentumunk, zennk, kpnk, alkalmazsunk a felhn lesz elrhet s megoszthat. Az alapcsomag hozza magval a legnpszerbb Google alkalmazsokat (Gmail, Docs, Calendar), a tbbit a Google Appsbl installlhatjuk. Nagyon rdekes koncepci, hogy a Chrome OS frisstsei, javtsai folyamatosan tltdnek majd le, gy mindenfle service packok s hasonlk nlkl lesz a masina egyre jobb. Mi mr egy cloud gaming rendszert vizionlunk ehhez a megoldshoz, s elrkezhet az id, mikor nem a hardver, hanem a netes sebessg s elrhetsg lesz a jtkoknl a kvetelmnyeknl felsorolva.
14 komment

[54] rehynn4
May 14., Saturday 13:11 #14
Vlasz Depi (#1) zenetre
Fuck yeah Conan!
"az rzelmi viharokba kavar romnc opcik eddig flrekacsint kamerapozcii" -Walther von der Vogelweide
[30] typer
May 13., Friday 21:09 #13
Vlasz renz (#10) zenetre
A Gira homeservert r tudod ktni brmelyik gyrt knx rendszerre.
Az igaz, hogy valamennyire zrt a dolog, az rrl meg be is beszljnk.
[15] Chi
May 12., Thursday 14:31 #12
Vlasz Lavitz (#8) zenetre
Aham..
KATT!
KATT!
KATT!

Fleg az utols link...
Wii U/PSN: GGKenChi | http://kenchi.hu
[57] renz
May 12., Thursday 14:13 #11
Vlasz Lavitz (#8) zenetre
Meg hardver is, radsul mg a pletyka szintek is...
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[57] renz
May 12., Thursday 13:09 #10
Vlasz typer (#2) zenetre
Ugyan vannak ilyen rendszerek, de egyrszt az ruk iszonyatosan magas, msrszt (ami a legfontosabb) ezek zrt rendszerek.
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[57] renz
May 12., Thursday 13:07 #9
Az rfid egyltaln nem ritka, csak egyszeren nincsenek szem eltt.
liquid 2017. pr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) J, akkor mg egyszer: kerlj el minket krlek, s ne kommentelj a tovbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy tallsz alternatvt.
[67] Lavitz
May 12., Thursday 12:40 #8
Vlasz Chi (#3) zenetre
apple vonalon is csak jtkteszt van.
Lav itz in the air ==> https://twitch.tv/lavitzintheair | l jtk streamek!
May 12., Thursday 12:21 #7
Vlasz Tommy_Angelo (#6) zenetre
Dolgozunk rajta.
nope
May 12., Thursday 8:23 #6
Vlasz Chi (#3) zenetre
Neeem, csak az Alma a trendi... Pedig bven befrne az Android/WP is szerintem az oldalra!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
May 12., Thursday 0:06 #5
OFF Azt tudtad, hogy a trkl haznkat TNYLEG Magyarisztnnak nevezik?
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[37] carville
May 11., Wednesday 22:19 #4
Skynet is here!
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[15] Chi
May 11., Wednesday 16:52 #3
Szerintem nyugodtan mehetett volna cikkbe is - ha mr Apple vonalon vannak hasonlk az oldalon. De jl ssze van szedve az esemny, rdemes volt benzni!
Wii U/PSN: GGKenChi | http://kenchi.hu
[30] typer
May 10., Tuesday 21:49 #2
Az utols bekezds max az Android vonalon jdonsg. Ilyen intelligens otthon rendszereket mr rg lehet kapni, csak meg kell fizetni. A Gira-nak pl van Iphon-ra olyan app-ja, amivel a KNX/EIB rendszerket lehet vezrelni.
May 10., Tuesday 21:46 #1
Android @ Home? Oks barlangba kltzk s majd jl kirhgk mindenkit akit kinyrt a laksa ..
Asian Hooker! Hot little motherfucker! Asian Hooker! Dirty Little Cocksucker!
Warhawk
nope
Ezeken a platformokon jtszom
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
kopa
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
JaSSeR
(offline)
Nikopaul
(offline)
moo
(offline)
Depi
(offline)
Vandor
(offline)
anarchoid
(offline)
bp
(offline)
Adibadi
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
Lothar
(offline)
BW
(offline)
kukac7
(offline)
KrTchy
(offline)
arsenal
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
Mollaka
(offline)
Rince
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Hendrix
(offline)
Joda
(offline)
ruszrob
(offline)
Ikaruga
(offline)
Bence360
(offline)
fr4231
(offline)
siklara
(offline)
csirkecske
(offline)
Johnny1987
(offline)
XBOX Live