[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5156 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103446 kreditet gyűjtött

2011 March
22:15 Idén jön a Firefox mozi
A súlyos ötlettelenségből adaptációkba menekülő hollywoodi álomgyár a könyvek, videojátékok, képregények és akciófigurák (G.I. Joe) után is folyamatosan keresi a biztos befektetéseket, és ha nem vigyázunk mozilátogatási szokásainkkal, hamarosan könnyen új divathullám keletkezhet. Idén karácsonykor ugyanis a mozikba kerül az első alkalmazáson alapuló film, a Firefox: The Movie.
Maga a film alapgondolata először David Finchernek, a nagy sikerű Közösségi háló rendezőjének jutott eszébe. „Valaki egyszer megkérdezte, mi vezetett arra, hogy a Facebook-ról készítsek filmet, hogyha a végeredményt látva egyértelműen nem a valóság bemutatása volt a célom.” Meséli a rendező. „Én pedig elmondtam neki, hogy ma mindenki képregényből vagy videojátékból akar filmet csinálni. De sose értettem, miért? Előbbivel jobb esetben néhány millió, utóbbival legfeljebb 10-15 millió potenciális nézőt szerezhetsz, ha előtte százmilliókat költöttél csak a név megszerzésére. De a Facebook-kal töredék áron 500 millió ember fantáziáját mozgattam meg.”

Az Oscar-díjas filmes a sikert látva kezdett el azon gondolkodni, milyen filmekkel tudna még hasonló méretű tömegeket megmozgatni, és ekkor jutott eszébe a következő nagy dobása. „Őszintén szólva nem is tudom, miért a Facebook film jutott először eszembe. Pedig azt is a Firefoxon keresztül érem el.”

A film a manapság divatos hibrid változatban, „félig animációs, félig élőszereplős” megoldásban készül, akárcsak az Alvin és a mókusok, vagy a most nyáron érkező Hupikék Törpikék mozifilm, műfaja pedig ennek megfelelően családi vígjáték lesz.
A mese főszereplője természetesen maga a Tűzróka, aki nem más, mint a görög Olimposz hegy mélyén lakozó ókori szellem. Feladata, hogy az olimpiai láng képében négyévente körbe járja az egész világot, mert szelleme hozza el az emberek szívébe az összetartozást és a folytonos akaraterőt saját korlátaik leküzdésére. A londoni olimpia felvezetésére szolgáló világjárást azonban InferroszEffefron (vagy ahogy becézik, IE) Firefox ősellensége nem sokkal az indulás előtt megzavarja, hogy a világjárás meghiúsításával az emberiséget depresszióba és háborúba sodorja. Tűzróka ekkor találkozik Lucyval, a 10 éves kislánnyal, aki épp szüleivel nyaral Görögországban, de egy vita során meggondolatlanul is megszökött tőlük, így egyedül maradt. Ekkor kezdődik közös utazásuk, amely során bejárják az egész világot, új barátokra tesznek szert, és megannyi mindent tanulnak az emberek közti és családon belüli kapcsolatokról.

A róka kialakításán a film kedvéért kicsit változtattak (aki gyorsan legörget a cikk végére, az első hivatalos plakáton megláthatja), de Fincher biztosra veszi, hogy a rajongóknak tetszeni fog az új külső. „Az eredetinél egy sokkal fiatalosabb, játékosabb rókát képzeltem el a mozifilmhez, hiszen nem szabad elfelejtenünk, hogy az internetes 20-30 éves korosztályt képviselő felhasználók döntő többsége a mozitermekben valójában csak 8-13 éves, amikor nem életkor tekintetében, akkor szellemileg egész biztos.” Magyarázza a rendező.

Ha pedig az első alkalmazás adaptáció sikeres lesz, az könnyen feldolgozás áradatot indíthat el a moziiparban. A Google már be is jelentette, hogy nem kíván lemaradni a versenyben, és elkezdték a Chrome mozifilm munkálatait. Steven Spielberg így mesél a projectről. „Amikor megkerestek a Google-től elmondták, hogy egy Fast and Furious típusú utcai versenyes filmben gondolkodtak, de ahhoz is ragaszkodtak, hogy megjelenjen benne a Chrome logója is. Először visszakoztam, de mint kiderült, igen meggyőző dokumentumokkal voltak képesek előállni arra vonatkozóan, hogy ezt a projectet el kell végeznem, ezért egy galaktikus űrversenyt képzeltem, szivárványszínű csészealjakkal.”

A Microsoft ezzel szemben egyelőre ki vár. „Megkeresett minket Uwe Boll, hogy hallott ezekről a böngészős filmekről, de neki sokkal jobb ötlete van, és a milliárdokat elérő Windowst szeretné megfilmesíteni, Robert Pattinson (Twilight) és Udo Kier (Red Alert 2) főszereplésével” Mondja Steve Ballmer. „Én azonban mondtam neki, köszönjük megkeresést, de mi legfeljebb egy Windows 7 filmben gondolkodunk, Ön pedig csak egy Windows 95-re lenne képes” Válaszolta a német celluloid gyilkosnak enyhe kuncogások közepette.

És ha ez nem lenne elég, Gabe Newell bejelentette, hogy amennyiben a Firefox film sikeres lesz, a Half-Life filmmel kapcsolatos terveiket jegelik a Steam mozifilm kedvéért, a Universal pedig drámát készíthet egy vak felolvasó kisfiú megpróbáltatásaiból Abode Reader címmel. Uwe Boll meg esetleg megkapja a The Defragmenter projectet, ami egy hivatásától eltávolodott csontkovács megpróbáltatásairól szólna.

Annak pedig, akinek eddig se esett volna le, hogy Április 1.-je van, megtekintheti a Firefox mozi hivatalos plakátját is.
10 komment

[37] carville
Apr 08., Friday 18:01 #10
Válasz Fangoria (#9) üzenetére
Időben kell olvasni engem
Majd holnap lesz kinn friss cikk és nem lesz több ilyen baleset
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[13] BöjtösG
Apr 08., Friday 16:09 #9
Jesszus, már majdnem elhittem.
Tag: BojtiTheHun
Apr 02., Saturday 21:19 #8
Egy trailert megnéztem volna belőle, de így hírként se rossz. Gratula hozzá
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
[3] Harold
Apr 02., Saturday 18:13 #7
Ez nagyon nagy volt és még nagyobb, hogy az elejétől a végéig hihető az egész, mert a valóság még nagyobb abszurditásokat képes szülni...főleg Hollywoodban.
[37] carville
Apr 01., Friday 10:50 #6
Válasz Npeti (#3) üzenetére
Vagyis az a baj, hogy Hollywood tényleg ennyire ötlettelen, mert a hihetően hangzó kezdés szándékos cél volt.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[39] Hunk2
Apr 01., Friday 10:27 #5
Ez aranyos mint humoros!
"Élni és élni hagyni"
Apr 01., Friday 10:13 #4
A „félig animációs, félig élőszereplős” résznél le is esett.
[35] Npeti
Apr 01., Friday 9:17 #3
Az a baj, hogy a bevezető alapján még simán el is lehetne hinni.

De király volt.
[51] Dude
Apr 01., Friday 8:57 #2
Ötletes mókázással indul a nap
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
Apr 01., Friday 8:20 #1
Ez tetszett!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live