[20] olcsi (offline)

Humoros - Határozott - Szakért?

Ő egy 45 éves fiú és itt lakik: /

4782 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 38565 kreditet gyűjtött

2011 február
13:26 Játék (kor)határokkal - Bulletstorm
Szombat délelőtt van, a helyszín Németország. A konzolomban éppen megpördült a Bulletstorm vágatlan verziója.A játéké, amivel néhány tájékozatlan hazai online hírfordítgató (szándékosan nem újságírót írok) szerint nekem nem is lehetne játszanom. Merthogy itt Németországban cenzúra van. Aha...
Persze van némi igazság a dologban. A Bulletstorm-ot ugyanis – amennyiben a németországi üzletek polcain is szeretné látni a kiadó – kénytelenek voltak megvágni. Az agyatlan, csak önmagáért létező erőszakot, a határtalan vérfröcsögést errefelé nem szeretik. Ahogy egyébként az alkotmányukat sem hagyják megsérteni, ezért tűnik el a CoD-ból rendszeresen a horogkereszt. A fiatalság védelmére hozott törvények szerint ilyesmiket nem lehet kitenni nyilvános, mindenki által hozzáférhető helyen eladásra. Ezért aztán a kiadónak döntenie kell, készítsen-e egy szalonképes(ebb) változatot, mely ugyan szintén csak felnőtteknek szól, de legalább kikerülhet a polcokra vagy ne és fogadja el cserébe, hogy játékát csupán olyan – többnyire online - boltok forgalmazhatják, akik biztosítani tudják, hogy kínálatukat csak az láthassa, akinek készült.

Az EPIC legújabb alkotása másról sem szól, mint az esztelen öldöklésről. Mégis itt van a konzolomban és mégsem sejszézek. Tegnap délelőtt feladtam ugyanis a rendelést egy online játéküzletben. Náluk valamikor régen a személyi igazolványom segítségével faxon igazoltam nagykorúságom, ők pedig azonnal postázták a Bulletstorm-t. Hogy még véletlenül se sértsenek törvényt, a játékot úgy küldték el, hogy azt én - és csak én - vehettem át a postástól. Esélye sem volt, hogy mondjuk a hétéves fiam illetéktelen kezei közé kerüljön. Akkor ugyanis bűncselekményt követtek volna el. Nem tették, én mégis már pár órája játszom ezzel a viccesen primitív cuccal, ami valóban kizárólag 18 felett volna szabad élvezhető. Akinek ez túl bonyolult, az választhatja a boltban elérhető vágott verziót, jóval kevesebb vérrel és hatásvadász kegyetlenséggel.

A német módszereken persze lehet vitatkozni. Az azonban kétségtelen, hogy a szülőknek, akiknek sokszor fogalmuk sincs arról, mi ömlik abból a masinából a tévé alatt, komoly segítség a rendszer. Itt az oldalon megesett már, hogy 11 évesen büszkén kommentelt valaki arról, hogyan osztja a fejeseket a CoD-ban. A Halo Reach partiról készült fényképek egyik-másikán szintén vígan sorozzák az ellent a tízévesek... Nálunk ugyanis lehet.
Bulletstorm 25 komment

[17] Matyiman
aug 14., vasárnap 14:00 #25
Válasz Matyiman (#24) üzenetére
22.
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[17] Matyiman
jan 09., szombat 19:49 #24
Válasz Adeusz (#23) üzenetére
Most már 21 éves vagyok!
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[13] Adeusz
dec 18., szerda 16:24 #23
Válasz Matyiman (#22) üzenetére
Visszajöttél 2 évvel később kommentálni?
[17] Matyiman
nov 22., csütörtök 18:40 #22
Válasz Matyiman (#21) üzenetére
Aztak*rva, már 18 múltam. Ehjjj repül az idő.
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
[17] Matyiman
júl 07., csütörtök 20:24 #21
16éves vagyok. 10 évesen kezdtem a CoD 2-vel. Kiegyensúlyozott vagyok, jó tanuló (alap a 4es , nem nagyon járok Bed Beach-hez hasonló helyekre, nem füvezek, nem cigizek. Nem vagyok sötét, se agresszív. Annak köszönhetően hogy ilyen fiatalon kezdtem játszani angoltudásom sokkal előrehaladottabb volt, reakcióidőm csökkent, koncentrációmat sokkal többfelé meg tudom osztani. Ezek tudományos tények.

Na ????
"Aki nem tud meginni egy üveg bort, az minek bontja meg?"
máj 21., szombat 18:48 #20
Válasz mnorbee (#17) üzenetére
Már nem azért de azok nem a németek voltak, hanem a nácik...
Nem összekeverendő dolog.
[17] dpb
ápr 13., szerda 20:53 #19
De amúgy eléggé felkúr az álszentséged! Nem hinném, h te kivártad volna egy játéknak is a korhatárát, vagy akárki itt az oldalon. Mostani felnőtt játékosoknak nagy pofájuk, mert nekik már "legális".
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[6] depy
márc 25., péntek 10:12 #18
Válasz mnorbee (#17) üzenetére
az inteligencia tanulhato!sajnos a szulok nemtorodomsege es hibaja hogy ha a csemete kiirtja a fel suli!pedig o elmondta hogy minden nap elveszik a kajajat,megverik a suli rosszfiui!!!egy jatek soha,soha nem kenyszeriti az embert az eletben valo oldoklesre!
Az irány jó,csak a folyó rossz oldalán vagy!
[18] mnorbee
febr 28., hétfő 11:22 #17
Ezek a németek milyen képmutatóak... Kiirtották a fél világot,és fél évszázaddal később náluk a vérnek zöld színe lehet csak! (kis túlzással) Szánalmas....

Én simán nyomtam a MK2-t 10 éves korom körül,és mégsem végeztem ki a szomszéd gyereket. Jó dolog a cenzúra,de elég hülyén van itt-ott megcsinálva. Amúgy meg minél jobban tiltanak vmit,annál jobban kell. Sajna ez így van....
GT: MNoRRis87
[17] dpb
febr 21., hétfő 10:30 #16
Válasz olcsi (#14) üzenetére
a japanok a legbetegebbek...

amikor te fiatal voltal, akkor nem jatszottal egy nem a te korosztalyodnak valo játékkal sem?
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[30] Sakee
febr 21., hétfő 9:28 #15
Amíg a pénz nagy úr hazánkban (sajnos ...mint mindenhol,de itt még inkább) addig nem fogja a - szürkeimport- konzolboltos megkérni a kölyköket,h ugyan már,mutassa már be a diákját/személyijét....Ami sokkal nagyobb méretekben sem megy - sajnos- (cigi,pia--> lásd soxor, a tévében is tesztelik) az itt sem fog menni. MEg az sem biztos,tudják-e mit jelentenek a feliratok és hogy hazánkban ezek kit mire köteleznek...
olcsi: én is pont ez akartam mondani, hogy lehet (??) nincs sok vér,de a rajzfilmjeikben is csak úgy szakadnak szét a testek meg a manga-harcosokról ne is beszéljünk...
SakeeHUN@XBLive,ProjeCt Scorpion ONE X, BFV/nOOb, van Szamszung telephónom is meg Csáomi is.
[20] olcsi
febr 21., hétfő 0:55 #14
Válasz okornyalbaro (#9) üzenetére
a japanok?? Vermentesen jatszanak?? No More Heroes, Onechanbara Vortex, Resident Evil, de meg egyik-masik "artalmatlan" adventure regenyjatek is tocsog a vertol. Japan agresszivabb, mint barmely mas orszag.

@dpb: ha valamit kitalalsz, az letezik, eddig jo... Ha valamit kitalalsz es torvenyi erore emelkedik, akkor resze az eletednek, betartasa pedig kotelezo szamodra is.
XBL: oliverio
[23] Rolne
febr 20., vasárnap 23:51 #13
Válasz dpb (#10) üzenetére
Szívesen! Bocs, csak rosszul vagyok, hogy sokan összevissza beszélnek, úgy, hogy amúgy ők maguk sem gondolták végig a dolgot. Ez a 8. kommentedből tökéletesen le is szűrődik.
[29] sepsta75
febr 20., vasárnap 23:27 #12
nálunk liberalizmus volt eddig, semmi kötelesség, csak a szabadságjogok! most meg hogy akarnak egy kis rendet, rögtön diktatúra lett, meg lehet nézni, hányan prüszkölnek ellene.
[62] casper007
febr 20., vasárnap 20:49 #11
Válasz olcsi (#4) üzenetére
Igen, akkor majd bőven ráérek foglalkozni a dologgal. Hát, ha nem is teljesen cenzúra, de belepiszkálnak a játékba, amit én nem vennék szívesen.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[17] dpb
febr 20., vasárnap 20:16 #10
Válasz Rolne (#6) üzenetére
az ilyen rosszindulatú emberek miatt, mint te rossz a kedvem folyton. köszi!
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
febr 20., vasárnap 20:08 #9
hát ha belegondoltok azt akarják elérni hogy a játékosok olyanok legyenek mint a japán videójátékosok. ott szinte mindenki vér és agresszivitás nélküli játékokkal játszik, így meg sem fog fordulni a fejükben az hogy elégessenek egy élő embert vagypedig hogy más emberek nemiszervét egyék. németeknél is ezt akarják szerintem elérni, hiszen ebböl a 2 esetböl mind2 ott történt.

Egyébként örüljünk amíg tudunk, mert a mostani kormány már extra adót vetett ki az egészségtelen ételekre, médiatörvény van, kresszreform van, stb. szinte pillanatok kérdése hogy a videójátékokkal is csináljanak valamit
I was Cured alright
[17] dpb
febr 20., vasárnap 19:45 #8
Válasz olcsi (#7) üzenetére
korhatár... kitalálta valaki... szendvics ember... én kitaláltam... akkor létezik?
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[20] olcsi
febr 20., vasárnap 18:22 #7
Válasz dpb (#5) üzenetére
A The Darkness egy 18+ os jatek. Te 16 vagy most az adatlapod szerint. A Darkness negy-ot eve jott ki (azaz11-12 eves korodban). Elo peldaja vagy annak, hogy miert nem feltetlenul jo a magyar rendszer.
XBL: oliverio
[23] Rolne
febr 20., vasárnap 17:34 #6
Válasz dpb (#5) üzenetére
Nem hülyeség a cenzúra. Sőt, ide is kellene egy erősebb, hogy ne tudjál ennyi baromságot mondani...
[17] dpb
febr 20., vasárnap 16:21 #5
a cenzúra úgy, ahogy van egy baromság. én majdnem vért pisiltem, mikor megláttam, h a The Darkness-nek mennyire undoritoan ocsmany a nemet verzioja. mikor a jatekban sziveket tepunk ki, akkor a nemet változatban mit tepunk ki? na?? LEVEGOT!! . . .
"Master. We're in a tight spot! A real tight spot. Like, I haven't seen you for ages. It is I, Vincel Dill Boris VII Iwazaruscof, at your service."
[20] olcsi
febr 20., vasárnap 15:14 #4
casper, az iras arrol is szol, hogy a nemet megoldas nem egeszen cenzura. Ugyanis nem lehetetleniti el, nem tiltja az abszurd modon eroszakos cimek megvasarlasat sem, csak megneheziti, elvileg a tarsadalom vedelmeben.

Egyebkent igazad van, 20 evesen pont nem erint... Majd, ha megjon az elso kolyok, akit fel kell majd nevelned valahogy, hehe.
XBL: oliverio
[111] dreampage
febr 20., vasárnap 15:04 #3
Szerintem is az lenne a legjobb, ha legalább a hivatalos boltokban megnéznék, kinek mit adnak el. A korhatár jól láthatóan ott van a dobozon, ha a vevő fiatalabbnak látszik, el lehetne kérni a személyi igazolványát. Ha dohánnyal és alkohollal - többé kevésbé - sikerül, akkor ezzel is lehetne.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[62] casper007
febr 20., vasárnap 15:00 #2
Szerintem nem a cenzúra a megoldás. Esetleg, ha a boltok betartanák a besorolást, akár személyigazolványt is kérhetnének. Egyébként nem érint a dolog, nem szentelek neki különösebb figyelmet.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[11] Vladi
febr 20., vasárnap 14:51 #1
Inkább lehessen nálunk. A szülök azért vannak, hogy ők vállaljanak felelöséget a gyerekükért, ez nem egy kormányhivatal dolga.
www.fumax.hu
olcsi
XBL: oliverio
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Playstation Portable
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Online RPG, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
DVD
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
kopa
(offline)
GibiPeti
(offline)
Shyciii
(offline)
dreamlake
(offline)
Alexander
(offline)
bandita
(offline)
sting
(offline)
farkangyal
(offline)
Kuncid
(offline)
hunkosza
(offline)
Reiker
(offline)
mnorbee
(offline)
Mollaka
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
DennisBeru
(offline)
bulldozeer
(offline)
XBOX Live
Bulletstorm adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Electronic Arts
Fejlesztő: People Can Fly
Megjelenés: 2011. febr 24.
Kategória: Akció
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
9
Ami tetszett
- Remek skillshot rendszer, polírozott akció;
- Süt róla a szabadjára engedett fejlesztői kreativitás;
- Változatos, szép, pimasz és szórakoztató;
Ami nem tetszett
- Lesz akinek hiányzik majd a kompetitív multi;
- Csak apróbb panaszok vannak;
Olvasói értékelés: 18,7 (54 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

157 | [Teszt] Bulletstorm

Milyen az, amikor az akciódús FPS műfajt humorral és árkád elemekkel fűszerezik? A People Can Fly az Epic technológiájára építkezve válaszol a kérdésre. A Bulletstorm az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb, legeredetibb játéka, tesztünkből pedig kiderül, hogy miért.

26 | [Próbakör] Bulletstorm

A People Can Fly csapata - ahogy azt talán már meg is szoktuk tőlük - kissé komolytalanabb oldalról közelíti meg a belső nézetű lövöldék műfaját: igaz ez legújabb játékukra, a Bulletstorm-ra is, mellyel kellemes kört futottunk Gamescomon.

12 | Bulletstorm: soundtrack ingyen

Egy kis ajándék a hétvégére - nem tőlünk, hanem az Epic Gamestől: íme a Bulletstorm komplett zenei anyaga, méghozzá teljesen ingyen.

19 | Bulletstorm: az utolsó trailer

Heti nagy FPS megjelenés, egyes felvonás: befutott a Bulletstorm (360, PS3, PC) utolsó trailere, amely az agyament akció mellett a történetre is szakít egy kis időt.

75 | Bulletstorm: BOOM!

A zenei aláfestésre (P.O.D. - Boom) erősen építő kedvcsinálóval jelentkezik a jövő héten megjelenő Bulletstorm (360, PS3, PC). Két perc zúzás, benne a játék esszenciájával.

21 | Bulletstorm: tűzijáték és breaktánc

Bőven van még mit mutogatni a Bulletstorm (360, PS3, PC) bő 130 skillshotja közül: a legújabb Skillizode újabb három kombót mutat be számunkra a People Can Fly e hónapban érkező őrült FPS-éből.

20 | Bulletstorm: még több kombó

Folytatódik a Bulletstorm (360, PS3, PC) Skillizode videósorozata, melyben a játék szívét alkotó skillshotok kerülnek bemutatásra: a most következő három is mókás darab, akárcsak az elnevezéseik.

21 | Bulletstorm: bosszú

Új trailerrel tudunk szolgálni számotokra a Bulletstorm kapcsán, amely ezúttal a sztoriból is mutat egy keveset. Emlékeztető: a játék demója ma érkezik, így ha tetszik, tehetsz is vele egy gyors próbát.

26 | Bulletstorm: fegyverek és multi

Remekre sikeredett a Bulletstorm (360, PS3, PC) második fejlesztői naplója, amely a fegyvereket és a multiplayert mutatja be. Demó január végén, megjelenés februárban.

24 | Bulletstorm: brutális kombók és demó

A People Can Fly ígéretes FPS-e, a februárban érkező Bulletstorm (360, PS3, PC) játékmenetének alapkövét a skillshotok alkotják: nem kevesebb, mint 135 féle lesz belőlük. Itt van közülük néhány.

16 | Bulletstorm: mozgalmas látképek

Grandiózus történésekkel dúsított képeket tudunk mutatni a People Can Fly és az Epic Games készülő belső nézetű lövöldéjéről, a Bulletstorm-ról.

33 | Bulletstorm: vigyázz, lift!

Befutott egy három perces prezentáció a People Can Fly kreatív öldöklésre koncentráló belső nézetű lövöldéjéről, a Bulletstorm-ről - a videó a játék TGS-es demóját mutatja be számunkra.

25 | [E3] Bulletstorm gameplay

Új gameplay videóval jelentekzik a People Can Fly új belső nézetű lövöldéje, a Bulletstorm (360, PS3, PC).

20 | Bulletstorm: az első trailer

Állítólag az izlandi vulkánkitörés miatt kellett ennyit várnunk arra, hogy mozgásban is bemutatkozzon a Bulletstorm - bárhogy is legyen, ma befutott róla az első trailer.

20 | [Fókuszban] Bulletstorm

A hivatalos bejelentés már megvolt, és az első szkeneket is láthattuk már a Bulletstorm-ról, így csupán idő kérdése volt, hogy meddig kell várnunk az első hivatalos anyagokra. Ma megérkeztek, méghozzá a GameReactor jóvoltából - fókuszáljunk egyet.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába