[40] Rewmac (offline)

Társasági - Görény - Szónok

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4892 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 120502 kreditet gyűjtött

2010 November
18:27 FPS-ek világa...Ki is a király? Part 1
A generáció vezetőinek párbaja vagy mégsem?
Rá kellett jönnöm arra, hogy szeretek áttekintések, listákat gyártani játékokról. Ezt lehet hívni egyfajta szórakozottságnak, de akár unaloműzésnek is. Jelen generációban mondhatni dominál a belső nézetes lövöldözés műfaja. Lehet ezt pozitívumnak is felfogni vagy egy olyan jelenségnek ami csak úgy van. Mindenesetre én most összeszedtem egy jó pár nagyobb hangvételű FPS játékot és egy röpke toplistát fogok ezekből felállítani. A több részes darabokat, bár bűnnek számító cselekedet én most egy kaptafára fogom venni, mert így jelentősen könnyebbé válik a lista kialakítása. A top 3-at fogom a végén közölni és meg kell, mondjam még én sem tudom melyik három lesz. Miután befejeztem a kis elemzéseket fogok dönteni. Nagy a dilemma már most. A lista generálásánál nem játék mögött rejlő programozást fogom figyelembe venni, hanem a hangulatot és a játékélményt. Tehát ne gondolja senki az, hogy az első három helyen presztízsből a Call of Duty és Halo fognak szerepelni, bár megeshet, hogy becsúszik valamelyik. :)
Az elő részben szerepelnek nagyobbak és kisebbek egyaránt. Nem tesztek tehát abszolút a személyes véleményemet tükrözi.
Kezdjük is a sort rögtön egy kemény dióval…

Call Of Duty Modern Warfare 1-2

A modern háborús lövöldözések talán sosem kapta akkora hangvételt, mint a Modern Warfare-nél. Nem mondom, hogy stílusalkotó volt, de nekem nagyon tetszett. Látványos volt, de semmiképpen sem történelmi jelenség. Kiváló technikai háttérrel rendelkezik, mesteri fejlesztés. Megvannak a maga hibái, de szerintem eszméletlen sajátos hangulata van. A probléma, hogy nálam tipikusan ez a végigviszem és ott hagy egy űrt, hogy akkor most ennyi volt? Nem vagyok nagy multis, de ki szoktam próbálni pár óra erejéig, de valahogy sosem tudott megfogni ez a része a játéknak. Rövid single kampány, zavaros semmitmondó történet jelentősen lehúzza az anyagot, de ettől még kiváló lövölde.

Bioshock 1-2

Az első Bioshock az újdonság erejével hatott egy viszonylag hosszú egyszemélyes játékmóddal. Remek történet, eszméletlen grafika és az egyediség jellemezte minden egyes percét a játéknak. A második epizód azonban elhagyta a jól elhelyezett alapokat és már csak egy képességekkel teli FPS-é vált. Ezzel semmi gond nem volt, csak hiányzott belőle az mesés Bioshock hangulat amit a nyitó rész produkált.

Metro 2033

Nálam ez a játék nem is tudom hová kerül. Az elején nagyon kellemesnek találtam és egyedi hangulatot véltem benne felfedezni, ám ahogy haladtam előre ez szépen el is tűnt. Eszméletlen gyenge programozás jellemzi, de ettől még van benne valami amitől élvezetessé válik. A fegyverek erejét ugyan nem lehet érezni és harc teljesen jelentéktelen hatással van a játékosra, de ettől még igenis a jobb játékok közé merném sorolni. No, az mondjuk már most szeretném leszögezni, hogy a Top 5-be semmiképpen nem kerülne be nálam, de éppen fölé mondjuk a hetedik helyet adnám neki egy 10-es listán.

Call of Juarez 1-2

Mindig is szerettem a western filmeket. Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert leginkább gyerekkoromban éltem át a Bronson és Eastwood történeteket. Már csak azért is mert akkor azt kellett nézni ami szülők. Mindenesetre a Call of Juarez első részével éppen hogy meg voltam elégedve. Nem volt különösebben az a nagy ágyú, de azért nem volt annyira rossz, hogy kivegyem. Tény, hogy nehézkesen haladtam benne előre és mindig félretettem. A második rész már jobban tetszett, de valami ott is hiányzott nekem. Remek tákolmány, csak nem éreztem benne azt, hogy most megfog és akkor három napig ki sem veszem a gépből.

Battlefield : Bad Company 1-2

Akárki akármit mond szerintem a Bad Company első része talán a legjobb katonai lövöldözős játék, amit valaha futószalagon kihoztak. Revolúcióként vonult be nálam a játéktörténelembe. Mint mondtam nem vagyok nagy multis, de ez a cucc képes volt rá, hogy egy hónapig csak vele játsszak. Egyértelmű tehát, hogy hatalmas élvezeti faktora volt/van számomra. A rombolhatóság, a pályák, a single mind tökéletes voltak számomra, ami a játék élményt illeti. A második epizód roppant kellemes volt, bár a pályákkal nem voltam kibékülve teljesen, a single playert pedig kifejezetten gagyinak találtam. Az utóbbi oly annyira, hogy sosem fejeztem be.

The Darkness

A Darkness az első akkor még next-gennek számító konzolos játékom volt. Ha mondjuk nem is ténylegesen az első, de az első FPS-em. A képregényeket imádtam és játékot is. Egyértelmű volt számomra, hogy történelmet írt. Nem a világ számára, csak nekem. Telis tele volt remek momentumokkal melyek a mai napig élnek bennem emlékkép formájában. Többszöri végigjátszás után sem untam meg, remek játék.

Halo 3,ODST & Reach

Az FPS és egyediség tökéletes példája, mely tartalombeli minőségromlásnak indult az idő elteltével. A harmadik rész volt számomra az első Halo és olyan emlékezetes volt számomra, mint addig a pontig talán csak az előbb említett játék. A kampány móddal tökéletes meg voltam elégedve. Kellemesen hosszú volt és változatos. Remek fegyverek hihetetlen játékélmény. A mai napig a legjobbnak tartom a három megjelent jelen generációsok közül. Az ODST a kommandó Halo. Számomra egy közepes FPS melyet a Hao névvel szerettek volna eladni. Ennek ellenére megvan a sajátos hangulata. A városi részeket külön kiemelném, mert roppant hatásos volt. Kerek történet, ütős soundtrack és kiváló szereplők. Elérkeztünk a Reach-hez. Nálam ez a darab a sorozat feketebáránya. Nem tudom miért, de egyszerűen nem érzem, erősnek a jelenlétét a Halok között. Roppant gyenge történet, béna karakterekkel, akik előbb döglenek, meg mint, hogy megismerném őket. Egyhangú pályák a single-ben és multiban. Olyan mintha nem is akarna beilleszkedni az univerzumba. A story módját ne firtassuk, videók tele tűzdelt firefight sorozatok. Most visszatekintve akármennyit is játszottam vele, nem éri el a 3 szintjét.

Clive Barker’s : Jericho

A Jericho nálam az a játék melybe nem tudok belekötni. Egyszerűen élve hihetetlenül jó. Számomra nem volt benne hiba. Nekem tetszett a történet, a különböző karakterek a szinte egyedi játékmenet, csúnya sem volt annyira és az egész univerzum, amibe belehelyezték mesteri húzás volt. Nem véletlen, hiszen nem akárki firkantotta a történetet. Sokaknak nem tetszik, nálam a mai napig az egyik legjobb játékok között van.

Part 2 Coming soon...
62 komment

Összesen: 62 [1-50]
1 | 2
[54] rehynn4
Nov 18., Thursday 7:15 #62
Válasz Rewmac (#60) üzenetére
Ez így már teljesen rendben van, te a kényelemről beszélsz, én a "hatékonyságról". Nekem sem kényelmetlen konzolon a dual analog, ha önmagában nézem, hiszen általában aköré van építve a játék. Csak akkor húzom a számat picit, ha összehasonlítom az egeres vagy mozgásérzékelős irányítással.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 23:36 #61
Válasz ridd (#59) üzenetére
Én azt hittem hogy mindenki át ment Co2-be
mondjuk CoD-ba nem vagyok otthon
[40] Rewmac
Nov 17., Wednesday 23:08 #60
Válasz rehynn4 (#46) üzenetére
Na akkor megpróbálok másképpen fogalmazni. Pont annyira nem zavaró konzolosoknak az irányítás mint a pcesknek az egér a saját közösségükön belül. Mivel átlagban kontrolleresek nyomják egymás ellen és egeresek így tulajdonképpen hasonlítgatni, hogy melyik a könnyebb nem mérvadó. Szerintem.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 23:07 #59
Válasz he7edik. (#58) üzenetére
a második résszel csak singleben játszottam. Első rész volt nagy durranás. Már szinte nem is játszunk vele, ennek ellenére a serverünk 24órából 12-ben még most is tele van.
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 23:02 #58
Válasz ridd (#57) üzenetére
Miért PC-n a CoD2 kívül van még más komoly CoD-os közösség?
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 22:00 #57
mondjuk most nem publicról beszélek, és nem is az újabb CoDokról
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 21:59 #56
Válasz porub11 (#48) üzenetére
Olyan csapatok ellen játszottunk régen, akik gyönyörűen játszottak össze. Később már mi is tudtunk így játszani. Felsorolni is nehéz, hogy miken múlik egy-egy WAR kimenetele. De az tény! Ha a csapat nem dolgozik össze, akkor az ellenfél nyer! Ezt fedezésektől kezdve a megtévesztésekig, a pixel pontos gránátdobásoktól a pontdobásokig sorolhatnám. Elhiszem, hogy a HALOhoz eszméletlen skill kell, de azt ne mondd, hogy a CoD-hoz nem. Nem az veszít, akit előbb észre vesznek. Nem ezen múlik.
[10] porub11
Nov 17., Wednesday 19:53 #55
Válasz Sunny0402 (#51) üzenetére
Csupán megpróbáltam neked választ adni arra, hogy miért nem veszem észre azt, hogy a CoD-ban vannak csapattársaim, mert ott nem valók semmire. Elhiszem, hogy ti haverokkal 20 éve nyomjátok a CS-t, de ott is azért a reflexeken múlik a dolog, persze, beleszámít, hogy áll még melletted még valaki aki support fire-t ad, de egy elfutó ellenfélre hátulról rálőni AK-val szinte garantált ölés. Haloban nem, az előbb felvázoltam, hogy miért. Biztos lesz egy giga leoltó válaszod erre is, de emlékeztetnélek, hogy te kezdted a sértegetést és az ócsárolást azzal a nagyszerű kijelentéseddel, hogy a Halo multija gagyi. Kérlek, mondd meg ezt annak a többmillió embernek, aki játsza, és azoknak is, akik MLG bajnokok. Talán azért nyomják annyira, mert ez a legjobb csapatjátékos multi konzolon?
"We make choices... But in the end... our choices... make....us..." (BioShock Trailer, Andrew Ryan)
[12] reeedman
Nov 17., Wednesday 19:46 #54
Válasz ridd (#5) üzenetére
Azért nem kis listát lehetne felsorolni, hogy mi okoz nagyobb "élvezetet".
"...anyone can use a weapon but the ninja is a weapon...." Storm Shadow
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 19:17 #53
Válasz rehynn4 (#52) üzenetére
Ezt mondtam én is Apám.
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[54] rehynn4
Nov 17., Wednesday 19:14 #52
Válasz Sunny0402 (#50) üzenetére
Fiam, ami nem megy, ne erőltesd.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 19:13 #51
Válasz porub11 (#48) üzenetére
Hmmm igazad van, akkor a CS, ami ősídőkre nyúlik vissza az egy gyagyi lövölde csapatjáték nélkül - mert ahogy te mondtad nincs időd megfordulni, ha elkezdenek sorozni. Sok hülye nem találta ki CS-ben, hogy 40 töltény kelljen Kalasból az ellen fejébe, hogy végre elhasaljon, de szerencsére jött a HALO
Ez még viccnek is rossz, bár mondhatsz még pár ilyen fasza érvet.
Ja és a CoD ban meg a többi cuccban nem tudsz jobbra balra mozogni ? Vagy ez olyan érv, hogy mondjuk a Forza jobb mert lehet benne gázt adni és fékezni ?
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 19:10 #50
Válasz rehynn4 (#49) üzenetére
Annyira egyértelmű, hogy szinte jelentősége sincs? Ez akar lenni? Ugyan
Egyértelmű, de mégsem, mert aki pecázik nem biztos, hogy jó benne.....nyugodtan keress másik szót, megvárom
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[54] rehynn4
Nov 17., Wednesday 19:02 #49
Válasz Sunny0402 (#47) üzenetére
Pszt KATT!
triviális
közönséges, otromba, elcsépelt;
magától értetődő, _egyértelmű_, közismert, lényegtelen
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[10] porub11
Nov 17., Wednesday 18:35 #48
Válasz Sunny0402 (#34) üzenetére
Azért, mert tényleg ügyesnek kell lenni, hogy valakit meg tudj ölni, az már azt jelenti, hogy szar? Csapat alapú játékok közül szétveri a CoD-ot, Haloban szükség van kommunikációra hogy egy no shield-es embert leszedjetek, CoD-ban két golyó és akárkivel végzel, sunyiból meg tudsz ölni mindenkit. Haloban viszont elkezdesz valakit lőni, az megfordul, feléd hajít egy gránátot, vissza tud lőni (mert a shield miatt van rá ideje), elbújhat, szólhat a csapattársainak, hogy védjenek meg, jobbra balra mozoghat, hogy ne tudd eltalálni olyan könnyen... CoD-ba ilyen nincs, ott az nyer aki hamarabb észreveszi a másikat, becampel a sarokba, online multiban a csapat alapú játéknak egyáltalán nincs értelme, hiszen nincs olyan, hogy megsebesítettél valakit, és azt könnyebb lenne lelőni, csak maximum 1-2 golyóval kevesebb kell bele. Én szeretem a CoD-ot is, mint kikapcsolódási játékot, ahol annyiszor éledek újra ahányszor akarok, ahol nem számít a meccs elvesztése, és ahol olyan fegyverrel indulhatok, amilyet csak szeretnék. De korántsem annyira kompetitív az a játék, mint a Halo. Ott a jó fegyverekért is harc megy.
"We make choices... But in the end... our choices... make....us..." (BioShock Trailer, Andrew Ryan)
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 18:34 #47
Válasz rehynn4 (#46) üzenetére
A triviális nem a megfelelő szó, keress tovább
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[54] rehynn4
Nov 17., Wednesday 18:20 #46
Válasz Rewmac (#26) üzenetére
Ez viszont annyira triviális, hogy szinte jelentősége sincs. Kb. azt is mondhatnánk, hogy aki 5 évig tol FPS-t dual analoggal, az annyira pro az adott területen, mint aki 5 éve horgászik a halfogás terén
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 16:08 #45
Válasz he7edik. (#44) üzenetére
Hát igen. Az ár nem egy utolsó szempont! De ha azt szeretnéd, akkor egy hónappal többet vársz és meg is van
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 16:01 #44
Az a "baj" hogy a Xai mind formában mind méretben mind súlyban nagyon bejön nekem és még a driverrel sem kell szarakodni csak húzósabb az ára mint a razernek
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:46 #43
Válasz he7edik. (#41) üzenetére
Ha jobb kezes vagy, G5, ha bal, akkor DeathAdder
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:44 #42
Válasz he7edik. (#41) üzenetére
A mai napig Diamondbacket használok. Én is balkezes vagyok, ha nem lennék már egy G5 ös Logitechem lenne.
Imádom a Razert, De 6 év alatt 4-et elfogyasztottam és ez igazán bosszantó. Pedig nem vagyok egy hardvercsapkódos gamer. Állítólag contact hibásak... a mostani már lassan 2éve bírja, aminek iszonyatosan örülök
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 15:39 #41
Válasz ridd (#32) üzenetére
Amúgy milyen egeret használsz mert most akarom lecserélni a 4 éves Copperhead-et? Igazából a SteelSeries Xai és a balkazes Razer DeathAdder között vacilálok de nincs jó tapasztalatom a Copperhead driverekkel kapcsolatban.
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:31 #40
nyilván nem ,de jó érzés amikor a megfelelő hardver segítségével ez zsigerből jön.
Nehéz. és évek kellenek ahhoz, hogy megtapasztald az élményt
[55] axl
Nov 17., Wednesday 15:25 #39
Válasz ridd (#33) üzenetére
Igen, az igazi katonák is egyfolytában azt csinálják...
I WλNT TO BELI3VE
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:24 #38
Válasz Sunny0402 (#28) üzenetére
Amúgy én sem szeretem, mikor agyon lövök egy embert és fut tovább. MW-2 ben ezért játszom Only Hardcore-ban. Ott 1lövés és mehetünk tovább. Itt is azon múlik hol találod el.
[55] axl
Nov 17., Wednesday 15:24 #37
Válasz Sunny0402 (#34) üzenetére
Mert 4-5 lövés az sehogy sem 3 tár... (Amúgy meg pont ezért van benne szerintem pajzsrendszer: hogy ne lehessen csupa egylövéses halált osztani. Arra ott van a sniper meg az energy sword.)
I WλNT TO BELI3VE
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 15:23 #36
Válasz ridd (#33) üzenetére
Mármint wp-vel?
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:22 #35
Válasz Sunny0402 (#28) üzenetére
Sok jót hallottam a játékról és azért gondoltam pont erre. Nem tudom ,hogy multiba játszanám e addig, ameddig nem érzem a kontrollert.
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 15:20 #34
Válasz axl (#31) üzenetére
Nem vagyok béna
Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de a rícsbe kevesebb kell egy emberbe, nem? Mármint más a pajzs rendszer meg az egész multi, mint az eddigi halókban, bár annyira nem vágom. Lényeg hogy így is mennyivel is ? " 4-5 lövésből fullon lévő pajzsú emberek legyakása (fejlövés ugye" - ja igen 4-5 ször annyi kell egy emberbe, mint a többi játékba, "fejlövés ugye"

Akkor most miért voltam béna?
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:17 #33
Válasz axl (#31) üzenetére
Pedig ha tudnád, hogy pc-n milyen gyönyörűeket lehet rántani csipával
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 15:16 #32
Válasz he7edik. (#30) üzenetére
Pedig az nvidiákat nem szereti.
[55] axl
Nov 17., Wednesday 15:15 #31
Válasz Sunny0402 (#28) üzenetére
"multiban 3 tár kell egy emberbe"

Erre viszont nem tudok mást mondani, mint azt, hogy valószínűleg csak béna vagy. Legalábbis én csak kb. 3-4 napot multiztam a Reach-csel az ingyen hétvége és az ajándék 48 órás kód segítségével, de még nekem is ment DRM-mel a 4-5 lövésből fullon lévő pajzsú emberek legyakása (fejlövés ugye a pajzs miatt nem lehetséges kapásból, csak sniper-rel, ahhoz meg láma vagyok).
I WλNT TO BELI3VE
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 15:05 #30
Válasz ridd (#27) üzenetére
Fene tudja nekem a notimon 330M-el röccenés mentesen futott 1440x900-ban
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 15:03 #29
Válasz Sunny0402 (#28) üzenetére
Mármint közel két éve nyomom konzolon
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[15] Sunny0402
Nov 17., Wednesday 15:02 #28
Válasz ridd (#27) üzenetére
Miért pont a Halo-val?
A lehető leggagyibb multija van a világon, főleg ha PC-ről szeretnél átjönni.
A szingli okés, haverral mégjobb, de. hogy multiban 3 tár kell egy emberbe meg hasonlók az már nekem durván szar kategória. Lehet benne ökörködni, de komolyan venni lehetetlen. Sajnálom a sok Halobuzit - tényleg bocs - de az a baj, hogy nekik általában kimaradt a PC és az igazi FPS-ek. CS- CoD- és még ezernyi jó alkotás. Helyette volt Xboxon Halo és ez itt AZ FPS. Ettől függetlenül most én is játszok konzolon, kivittem a Halo-kat is mielőtt valaki leolt, hogy jútúybon néztem róla egy félperces videót
I do it because I can, I can because I want to, I want to because you said I couldn’t!
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 14:54 #27
Válasz axl (#20) üzenetére
Akkor viszont a kettővel játszottam
Nem határolom el magam, tutifix, hogy a konzolos FPS-nek is megvan a saját hangulata, és ki is fogom próbálni. De most nem tudnám elképzelni azt, hogy pl. a Black Ops-ot kontrolleren játszam.
Annak ellenére, hogy PC-n minden FPS játékot veteránon és hardon tolom, kifogom magam próbálni konzolon is. A HALO részekkel szeretném kezdeni BIGbeginnerbe )

És hogy ne csak erről beszéljünk, nagyon jól összeszedted a legjobb FPS játékokat. Hirtelen nem is tudom mit hiányolok... Bár a METRO 2033 eszméletlen jó hangulata mellett az orosz készítők egy még rosszabb motorral áldották meg. a Videókarim majdnem elfüstölt Azóta szerintem adtak már ki javításokat hozzá, nem tudom...

Remek Blog, várjuk a part 2-t
[40] Rewmac
Nov 17., Wednesday 14:48 #26
Válasz rehynn4 (#23) üzenetére
Nem így értettem. Hanem, hogy saját platformjához mérten azonos képességeik vannak.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[55] axl
Nov 17., Wednesday 13:57 #25
Válasz he7edik. (#24) üzenetére
Tény, de én most csak a célzásról beszéltem.
I WλNT TO BELI3VE
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 13:45 #24
Válasz axl (#20) üzenetére
A PC-t és a konzolt nem csak az eltérő periféria különbözteti meg pláne nem multiplayer játékoknál.
[54] rehynn4
Nov 17., Wednesday 13:43 #23
Válasz Rewmac (#10) üzenetére
"Nem hiszem, hogy az aki 5 éve játszik PC-n és azonos képességekkel rendelkezik mint egy 5 éve konzolon FPSező jobban tudna lőni."
Hatalmas tévedés. Tesztelték a Halo cross-platform multit, és a közepes PC-sek tönkreverték a pro konzolosokat. Kotakun megtalálható a cikk.
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[55] axl
Nov 17., Wednesday 13:32 #22
Válasz axl (#21) üzenetére
nagyon = nagyobb, sry
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Nov 17., Wednesday 13:31 #21
Válasz Rewmac (#10) üzenetére
Azért ez nem igaz. Hiába mindkettő analóg eszköz, más kvalitásokkal tudsz irányítani csak a hüvelykujjaddal, mint a csuklóddal. Könnyen beláthatod, hogy utóbbi esetében jóval nagyon a mozgástered, így sokkal finomabb az átmenet két állapot között. Lehet (és szerintem kell is) célzásrásegítés* segítségével "szimulálni", hogy ez így van, de igazából nem. Persze egyformán élvezetes tud lenni mindkettő. Ez is saját tapasztalat. (Amúgy olyan szempontból is éles versenyhelyzet van egy kontroller vs. kontroller összecsapásban, hogy a perifériák adottak, minden a játékosok felkészültségén, tehetségén múlik. Persze léteznek konzolokhoz is speciálisan kialakított kontrollerek, de azokat nem keverném ide, mivel az átlagos játékosokat tekintve nem hiszem, hogy túlzottan el lennének terjedve a gyári irányítókhoz képest.)

* Természetesen nem olyan mértékű segítségről beszélek, ami rárántja a célkeresztet a célpontokra, hanem akkoráról, ami az egeres és a kontrolleres irányítás közötti különbséget simítja el. Az a jó, ha ezt észre sem lehet venni, mert akkor teljes az élmény, mégsem érezzük azt, hogy "csal" nekünk a program.
I WλNT TO BELI3VE
[55] axl
Nov 17., Wednesday 13:23 #20
Válasz ridd (#5) üzenetére
A 2. rész is kijött PC-re.

Megértem amúgy a szempontjaidat, de azért ennyire mereven kár elzárkóznod a dologtól, hogy egy FPS nem lehet élvezetes konzolon, főleg, hogy már van X360-ad. Tudom, mert először én is ebbe a hibába estem. Abban egyetértünk, hogy a PC-s célzás sokkal precízebb, nehéz utána megszokni a kontrollerest, de a maga módján az is nagyon jó tud lenni. Pl. szerintem sokat ad az élményhez, hogy nem egy gombot kell nyomogatnod a lövéshez, hanem egy ravaszt húzogatnod, valamint a rezgőfunkció is meg tudja dobni a hangulatot azáltal, hogy "érzed" is, ha eltaláltak (persze fájni nem fáj), ha valami felrobban a közelben, a fegyver visszarúgását, vagy hogy mondjuk a karakter szívverésének ütemére rezeg, amikor nagyon megsérülsz.
I WλNT TO BELI3VE
[3] ridd
Nov 17., Wednesday 10:14 #19
Válasz he7edik. (#14) üzenetére
true
[73] zaz
Nov 17., Wednesday 10:08 #18
Call Of Duty Modern Warfare 1-2- kellemes lövöldözés,néhol adrenalinbomba.

Bioshock 1-2-Az első rész a NO1 nálam!!! A 2. egy gyenge klón.

Metro 2033-Nem szeretem/szerettem..egyszer végigszenvedtem és adtam is el. Néhol viszont hangulatos tud lenni, de ennyi.

Call of Juarez 1-2-Kedveltem főleg a második részt! Nagyon kellemes Western shooter!

Battlefield : Bad Company 1-2- A 2 . résszel játszottam egy keveset. ennyi.

The Darkness-Nem szerettem.Végig sem vittem és bagóért eladtam.

Halo 3,ODST & Reach-Isteni, egyedi utánozhatatlan! (pedig én nem vagyok halo fanatik, de a Halo az halo! Ennyi!)

Clive Barker’s : Jericho- Kimaradt
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 9:59 #17
Amúgy a Metro 2033 nála benne van az idei Top5-ben
[3] Ozzz
Nov 17., Wednesday 9:58 #16
Válasz vicious (#15) üzenetére
Én még a mai napig is a Mirror's Edge speedrun-jaival küzdök
gamertag: xOZx HUN , "Wake me, when you need me." twitter.com/dpadhu & twitter.com/xozzzx
[12] vicious
Nov 17., Wednesday 9:57 #15
Nekem nextgenen 2 fps volt ami maradandó élményt nyújtott és kellően egyedi volt.
Mirror's Edge és a Portal.
Play like an All-Star, Live like a Rockstar, and Fuck like a Pornstar!
[35] he7edik.
Nov 17., Wednesday 9:44 #14
Válasz porub11 (#6) üzenetére
PC-hez úgy aránylik a konzolos FPS mint A BL-hez a Megyei másodosztály de annak is meg van a szépsége.
[3] Ozzz
Nov 17., Wednesday 9:36 #13
Először azt hittem megint egy cod/halo ajnározás lesz, és kellemesen csalódtam
Örülök, hogy például a Darkness is bekerült a listába, nekem is kellemes darabja a gyűjteménynek. AZ itt leírtak közül szégyen szemre viszont sajnos nem mindegyikhez volt szerencsém. Cod MW epizódjai nincsenek meg, csak ismerősnél játszottam, a multija nem fog meg, de a single most nagyon kezd izgatni. Bioshock örök kedvenc, bár 2. epizód végére még nem jutottam. Metro nálam is felemás érzéseket ébreszt, kb olyan mint TPS-nél a Kane&Lync; számomra kiemelkedő hangulat, de buta hibák miatt idegsítő.
Call of Juarez 1-2 kívánságlistás, lassan már elfogadható áron beszerezhető lesz
Lehet, hogy csak én vagyok rosszul összerakva, de Battlefield : Bad Company nem fogott meg, csak a jópofa átvezető videók tetszettek.
Várom nagyon a lista folytatását, mert most is adott pár ötletet, hogy mit vegyek elő újra, vagy milyen játékot vegyek meg legközelebb.
Kíváncsi vagyok, hogy Half-Life, és a Condemned szerepel-e majd a listában.
gamertag: xOZx HUN , "Wake me, when you need me." twitter.com/dpadhu & twitter.com/xozzzx
Összesen: 62 [1-50]
1 | 2
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Színház, Étterem, Bowling, teke, Horgászat, Barátok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Esőben sétálás, Foci, Sí, Északi sarki expedíció, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
Ördög
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
Đoma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)