[40] Rewmac (offline)

Társasági - Görény - Szónok

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4817 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 120266 kreditet gyűjtött

2010 May
15:00 Multiplayer DLC - Avagy a jóslat valóra válik
Semmi sincs ingyen...Eljött az idő, hogy fizessünk...
Pont a napokban volt erről szó is a fórumon, ahol felháborodásomnak adtam hangot. Ennek egy egészen egyszerű oka volt. Az egyes kiadók játékainál a mutliplayer módért fizetni kell majd. Ezek az EA és a THQ. Először közelítsük meg felhasználói szempontból a dolgot. Azok akik rendesen veszik a játékokat és fizetnek a LIVE-ért ez egy újabb költség lesz. Igaz csak akkor kell fizetnünk érte ha nem fóliásan vesszük meg az anyagot. Az én gondom ezzel mint aktív 360 felhasználó és folyamatos Gold member, hogy végereményben én már fizetek egyszer a LIVE-ért, tehát azért a szolgáltatásért ami biztosítja számomra a mulitplayer játékmód használatát. Erre látom, hogy meg is jött az első multiplayer DLC 400 pontért a UFC 2010-hez. Mint fogyasztó én ezt undorító lehúzásnak tartom. Talán egy éve lehetett amikor Ghz-val beszélgettünk egyet a Resident Evil 5 Versus DLC-je kapcsán. Ami eleve ott volt a lemezen, persze ezt azóta is tagadják, de egy multimód nem pár kb. Szóval arról esett ezen beszélgetés során szó, hogy hamarosan fizetni fogunk a multizásért pluszban és valószínű szépen lassan adagolják majd be nekünk. Most látni, hogy jóslat beteljesedett. Először a sport játékok és csak ha használtan vesszük. Aztán jönnek szépen sorban majd a többiek és a végén bármilyen játékot is vesszünk meg külön vehetünk hozzá multit is. A szépsége annyi, hogy Gold nélkül ez sem ér szart sem. Tehát ha nem fizetjük a goldot, de esetleg leszedjük a DLC-t akkor is baszhatjuk. Nem tartom tisztességes megoldásnak, de hát ott kell lehúzni a fogyasztót ahol lehet, főleg ha nem tudnak ezzel mit csinálni. Egy valaminek lehet örülni, ezek a játékok melyeknek a használtan nincs multijuk iszonyatosan olcsók lesznek ha valaki el akarja majd adni. A szokásos 1000-2000 helyett 3000-et simán esik az ára ha kód fel lett használva és akár csak pár napos a cucc.


A másik oldalról pedig brilliáns megoldás. Ha nem mint fogyasztó nézem egyenlőre ez tűnik a legjobb harcnak a használt játékok és a kalózmásolatok ellen. Egy kis bónusz profit is csattan a végén az meg aztán főleg jó. No nem mondom, hogy ebből elmenni nyaralni a fejlesztők vagy éppen a kiadó dolgozói, de azért kijön belőle a napi ebéd.

Számomra az a fura, hogy sokaknak fel sem tűnik mi indult meg az elmúlt egy évben DLC címszó alatt. A legtöbb esetben ha plusz tartalmat is kapunk az is olyan minimális, hogy kimondani nem lehet. Olyan játékokhoz jönnek multiplayer pályák amit 5-en játszanak már csak az egész világon. Ha pedig valami olyanhoz jön amit tényleg sokan az vagy olyan drága, hogy nem éri vagy már rajta van a lemezen vagy egyszerű remake. Szóval lesznek itt még érdekességek ahogy beindul ez a gépezet. Egyik oldalról annyit tudnék baszd megezni, hogy képtelenség viszont egy másik szemptonból nagyon jó húzásnak tartom....Ilyen ez. Egy öreg barátom szavaival élve : Nem egyszerű dolgok ezek!
16 komment

Jun 01., Tuesday 15:55 #16
fujjfujj
You, and what army?!
[59] Alwares
May 30., Sunday 20:13 #15
Undorító húzásnak tartom, példa nélkülinek.
Harcolnak a használtjáték ellen? Csesszék meg! Ez gusztustalanabb mint a PC-és DRM-ek. Megint azokat szopatják akik végső soron nem ellopnák a játékot.

Gyerekek fél lábbal benne vagyunk a Digitális Disztribúcióban. Senki se csodálkozzon ha a következő konzolok 500 GB-os winyókkal jönnek ki alapból
.titanic {float: none;}
[11] Mark
May 29., Saturday 9:03 #14
Ha jól tudom itthon a mai napig nincs hivatalos live. Nyilván ez a kitalálás érintene mindenkit a világon. Mivel a magyar piacnak fing befolyása sincs, már csak az érdekel, hogy a világpiac megkajálja-e ezt és ha nem, akkor van-e elég ereje ahhoz, hogy eltántorítsa ettől a modelltől a kiadókat.
Persze, ha ilyen kúszva csinálják, lehet, hogy mire észreveszi a mass, már javában nyálazza cerkát
Amúgy nem értek egyett vele, mert szerintem frankón megtéveszti a vásárlókat. Vegyél konzolt és ha van neted , már játszhatsz is...csak vegyél live accountot (ezt már mindenki megszokta), aztán pislogj, ha nem találod az online multit és vegyél MS pontot, váltsd be, töltsd le...szóval ez így már kicsit kevésbé felel meg a ripsz-ropsz koncepciónak.
Fentiek ellenére, nem sírom össze magam, mert így is csak pár játékkal multizom, mondjuk azért, mert nincs időm többre. De ha lenne...
8-bit MOS 6510 proci 1 MHz, 64K RAM, VIC-II graphic chip 17,73 MHz.Videoton Infracolor 2000-esen "hajtom".
[40] Rewmac
May 27., Thursday 23:23 #13
Válasz Gaben (#10) üzenetére
Ez egy lehetetlen megoldás, plusz semmi értelme nem lenne. A bannhullám ha két havonta lenne sem érne szart sem. 1 játék = 10000 (vagy több) 1 gép = 40 legrosszabb esetben...
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[13] Xclusive
May 27., Thursday 21:42 #12
Ez kb mikorra várható ?
Arrive - Raise HELL - Leave
[18] mnorbee
May 27., Thursday 19:43 #11
Még akkor is,ha 1évben 2-3 bann lenne,akkor is megérné flashelni... 2-3 játéknál már visszajön az a pénz,amit egy gépcserénél különbözetként kifizetnek a warezosok. /Itt jegyzem meg,h én nem vok warezos,de tisztában vok a dolgokkal/

Az tuti,h ezután a lépés után több warezos lesz,illetve többen vesznek majd 5000 MS pontot 5000 Ft-ért,ez "hótziher".
GT: MNoRRis87
[21] Gaben
May 27., Thursday 17:38 #10
Boxon a kalózkodás elleni LEGJOBB hadjárat a folyamatos bann lenne. Ha 2x-3x egy évben meg tudják csinálni, akkor folyamatosan is működhetne.
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
[40] Rewmac
May 27., Thursday 15:09 #9
Válasz Cayman HUN (#8) üzenetére
Gondolkoztam belekezdek egy ilyenbe mert viszonylag sok megvan, de aztán úgy voltam vele, hogy nem érdemes még megírni sem Aztán ki tudja, majd ha unatkozom picit
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[17] Cayman HUN
May 27., Thursday 12:16 #8
Csinálni kéne egy nagy DLC tesztet, csak kár hogy nincs pénzem megvenni annyit. Pedig szívesen látnám egybe a NAGY játékok DLC folytatásait, kiegészítőit, hogy mi mennyire érte meg, vagy nem. Úgy érzem erős lehúzás jönne ki a végére.
twitter.com/Caymanhun /// Feltörekvő író vagyok, ne vádolj csak kritizálj! :)
[73] zaz
May 27., Thursday 11:05 #7
Válasz Rewmac (#6) üzenetére
okos voltam, kihagytam
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[40] Rewmac
May 27., Thursday 10:52 #6
Válasz zaz (#5) üzenetére
Én is bánom már. Nekem most a Dante St. Lucia tette fel a pontot arra a híres betűre. Hihetetlen miért elkérnek pénzt.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[73] zaz
May 27., Thursday 10:34 #5
"Számomra az a fura, hogy sokaknak fel sem tűnik mi indult meg az elmúlt egy évben DLC címszó alatt. A legtöbb esetben ha plusz tartalmat is kapunk az is olyan minimális, hogy kimondani nem lehet."
Így van! Nem is töltök már le semmilyen dlc-t semmihez.Ugyanez érvényes nálam az arcade szarokra is.
Talán az AW dlc-je lesz a kivétel...ha jóféle lesz. Ellenkező esetben az arra szánt pénzt inkább elsörözöm
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[13] Adeusz
May 27., Thursday 10:19 #4
És azt is lássuk be, hogy évente max 4-5 olyan akciójáték van, aminek a multija sikeres. A többi középszerű FPS nem kérhet érte pénzt, mert semmit nem fog látni belőle.
[40] Rewmac
May 26., Wednesday 20:22 #3
Válasz carville (#2) üzenetére
A lényeg valahogy mindig úgy lesz, hogy lesz pampogás.
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[37] carville
May 26., Wednesday 20:00 #2
Ezután meg az fog következni, hogy rögtön az első multiplayer használat is fizetős lesz, ellenben maga az alapjáték is olcsóbb lesz, és helyre áll a világbéke.
Csak azután meg a havidíj fog következni és megint lehet pammogni.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[55] axl
May 26., Wednesday 17:27 #1
Hat nem tudom, addig engem nem zavar, amig az ujban alapbol benne van, sot, eddig talan ez a legertelmesebb DRM olyan szempontbol, hogy ez valoban tesz is valamit annak a celnak az erdekeben, amiert letrehoztak, es nem (csak) a legalis felhasznalokat szivatja meg.

Masreszt persze annak szivas, aki a jatekait hasznaltan szerzi be, mivel fizethet kulon, illetve azt talan nehezebb ellenorizni, hogy valoban nem hasznalta-e fel az illeto a kodjat, ha ugy hirdeti, mint mondjuk a lemez allapotat.

De legalabb van ra mod, hogy a masodkezbol szerzett jatekhoz is megszerezze az uj tulaj, es osszessegeben meg lehet, hogy igy is jobban jon ki, aki meg nem akar az adott jatekkal multizni, csak single miatt meg nem akart erte teljes arat fizetni, az hasznaltan relative olcson hozzajuthat.

Kiadoi oldalrol van meg egy fontos elonye: pontosabban fel tudjak merni, mennyi hasznalt/masolt verzio forog kozkezen, mindezt a DLC eladasai alapjan (persze egeszen pontosan ebbol sem lehet megtudni, bizonyara sokan nem fogjak megvenni).

Lehet vitatkozni rola, hogy ez mennyire tisztesseges huzas, engem szerencsere nem erint.
Minden játék szerepjáték
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Színház, Étterem, Bowling, teke, Horgászat, Barátok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Esőben sétálás, Foci, Sí, Északi sarki expedíció, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
Ördög
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
Đoma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)