[62] casper007 (offline)

Alapos - tlagos

egy 28 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4735 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 253410 kreditet gyjttt

2007 jlius
19:52 King Kong cikk:
Gondoltam, nha napjn feltehetnk egy-egy cikket egy-egy jtkrl, lehet, hogy szoksomm vlik. :P Nah, nem is hzom az idt, olvassatok, aztn kritizljatok.Ki ne ismern a dzsungel kirlyt, a hres neves risgorillt, Mr. King Kongot. 2005 novembere minden szempontbl Kong volt. Gondoljunk csak a mozifilmre – ami nem kisebb szemlyisgnek, mint Peter Jackson-nak, a Gyrk Ura trilgia rendezjnek a mve -, mely rengeteg nzt – kztk engem is – a vszon el vonzott vagy a szintn szp sikereket elrt jtk adaptcira. Nos, akkor vessk is bele magunkat a stuff kiveszsbe.
A kezdetleges finomsgok utn (telepts, klnbz belltsok) mr indthatjuk is a jtkot. Megjegyzem, hogy egy ersen kzpkategris gppel kezdtem nyomni a kalandot, fltem is, hogy a konfigommal majd diavettst kapok, de legnagyobb meglepetsemre a jtk nagyszeren futott, gyhogy az optimalizls mr most elre megkapja a jelest. Mindezt persze azrt, mert a grafika GYNYR! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem elkpesztett a sziget monumentalitsa, a hullmz tenger csapkodsa, a klnfle gusztustalan vadllatok megjelense. Egyszval a grafika t, de nagyot. Persze mindez nem lenne elg ahhoz, hogy egy lvezetes jtkot kapjunk, de nlam a hangulat s a jtkmenet sem okozott csaldst. A New Game feliratra kattintva egy bejtszst kapunk a mozifilmbl, mely elnk trja, hogyan is jutottunk kis csapatunk trsasgban a hrhedt Koponyk Szigetre, ahol a jtk b 95%-a jtszdik. Megjegyzem, ez lesz az els s utols bejtszs a jtkban, ezek utn semmi, ismtlem semmi sem fogja megakasztani a jtkmenetet. Ezt a lpst ugye mr ismerjk a Half Life 2-bl. A plya legelejn egy csnakban talljuk magunkat, amint egy hajhoz ktve himblzunk a hborg tengeren, krlttnk hatalmas sziklk merednek ki a vzbl, s egy borosts hapsi osztja az ukzt. A rvid beszlgets utn mr el is indulunk a hatalmas s baljs sziget fel nhny ember trsasgban, akik szinte az egsz jtk sorn mellettnk lesznek. Ekkor mg nem tudunk mozogni, csupn nzeldni, s itt jegyeznm meg, hogy hsnk, Jack irnytsa nem az FPS jtkokban megszokott nzetben trtnik. gynevezett norml llapotban gy ltjuk a vilgot, ahogy a valsgban. Teht nincs a kperny skjban a keznk, benne a fegyverrel. Elsre taln egy kicsit furcsa ez a nzet, de hamar meg lehet szokni. Viszont ha felvesznk egy fegyvert, s tmadllsba llunk (alapbl Space billenty), akkor a mr megszokott FPS nzetet dvzlhetjk. Tovbbi nehezts, hogy nincs clkereszt, de eltnt a kpernyrl az leternket jelz csk s a lszer llapott jelz ikon is, de a realizmus minden tekintetben n. Aprop, fegyverek. A szigeten nemcsak golypumpl bartaink lesznek a segtsgnkre, st! Takarkoskodjunk lszernkkel, mert bizony a jtk sorn elg szkmarkak lesznk ebbl a szempontbl. Sokkal gazdasgosabb, ha az ton-tflen tallt botokat, lndzskat vesszk magunkhoz. Ezekkel a „kzi szerszmokkal” megbkdshetjk az letnkre tr rondasgokat, de akr le is dobhatjuk ket. Nagyon mks, amikor az ris szzlbt egyszeren felnyrsalom a falra.  De nem rt vigyzni, mert ezek a kezdetleges fegyverek gyorsan tnkre mennek, s gy hasznlhatsguk is jelentsen cskken.

Mint mr emltettem, a hangulat nagyszer. A jtk eleji nagy csnakzs bizony figyelmeztet minket, hogy nem lesz egy nyugis trnk. Hirtelen egy nagy szikla csapdik mellnk, mi pedig a parton trnk magunkhoz. Elg elkesert ltvnyt nyjt a ketttrt csnak, s a lepedvel letakart hulla. De sebaj, kemny fbl faragtak minket, irny a sziget! Nagy segtsgnkre lesznek trsaink, ezt most leszgezem. Pldul a szemreval Ann tbbszr is eljut olyan helyekre, ahov neknk eslynk sem lenne, lvn kis bartnnk artista. Mr a kaland elejn megtanuljuk, hogyan kell segtsget krnnk, hogyan hasznljuk fegyvereinket.

Mint mr mondtam, trsaink nemcsak azrt vannak velnk, hogy ne rezzk magunk egyedl, tnyleg nagyon hasznosak. Ha pldul egy folyn kell tszni, akkor klcsnsen segtenek egymsnak. Aki tr a folyn, nem fog butn llni, hanem letrdel, s botot nyjt a vzben lv trsnak. Ezek az apr, de annl kellemesebb dolgok nagyot dobnak az lvezeti faktoron. s ami nagyon bejtt, hogy vgre szrkellomnyunkat is meg kell tornztatnunk a tovbbhalads vgett. Nzznk egy pldt: llunk a kapu eltt, de egy tereblyes gazerd virt a tovbbjuts trgya eltt. A megolds a tz. Ilyen esetekben valsznleg lesz a kzelben egy tbortz, kapjunk magunkhoz egy botot, tartsuk a tzbe, majd vessk a gazba, s tdm! Persze ezen kvl vannak ms tpus fejtrk is, de ezeket most nem lnm le. Tbbszr is elfordult, hogy egyszeren nem jttem r a tovbbjuts kulcsra, de sszessgben j tletnek tallom, hogy ilyen agyafrt feladatok is kerltek a jtkba. Azt azonban sajnltam, hogy a plyk elgg relisak. Ltszik, hogy a fejlesztk nem csak a hardcore gamereket cloztk meg mvkkel, hanem gondoltak a kezdkre is. Elg egyrtelm, hogy merre kell menni. A sziklafalak szinte rterelnek a helyes tra, a derkig r gaz is elzrja az esetleges msik utat.
Persze akcibl sem lesz hiny. Szinte minden sarkon, akarom mondani, mocsrban, vzben, gazban belebotlunk valami jszgba, ami szvesen megkstolna minket. Ha gy alakul a helyzet, hogy mr nagy pcban vagyunk, akkor se keseredjnk el, rugdossunk, kaplzzunk, mg megmeneklhetnk. Izgalomnak sem lesznk hjn, a fejlesztk gondoskodtak rla, hogy nem egyszer fogunk lefordulni a szkrl az izgalom miatt. Pldaknt felhoznm a T-Rexek elli meneklseket, melyek a jtk legnagyobb izgalommal jr rszei. Azonban a cucc sava-borsa magnak, a dzsungel kirlynak az irnytsa. Bizony, bizony tisztelt nagyrdem, tbbszr is elfordul majd, hogy az rismajom brbe bjva oszthatjuk a npet, akarom mondani, a letnt civilizci llnyeit. Kongot TPS nzetben irnytjuk, s meg kell mondjam, ez gy sokkal jobb, mintha FPS nzetben rjngennk. Persze egy ilyen nagy karakterhez mlt ellenfelek duklnak, gy tbbszr meg kell kzdennk ris denevrekkel s T-Rexekkel. Ltszlag a harc agyatlan egrkattintgatsbl ll, de ez korntsem gy van. Ha gyorsan le-fel tekergetjk az egr grgetjt (mousewheel), akkor Kong a magasba nyjtzkodik, megcsapkodja mellkast, s egy ideig mg puszttbb vlik. Ilyenkor a kperny elsrgul, mi pedig nagy vehemencival essnk neki az ellennek. Kivl csemegnek szmtanak ezen fell Kong klnbz kivgzsi mdszerei is, pl. a T-Rex llkapcsnak a sztszaktsa. Kicsit sajnltam is, hogy Kongot csak a jtk egy kis hnyadban irnythattam.
Hangok tern sincs semmi problma. A szigeten sejtelmes, mr-mr bdt zene hallatszik, akci esetn felgyorsul, garantlva a nagyobb izgalmat. A klnbz llnyek hangjai is lethek, valamint nem szabad megfeledkeznnk a szinkronsznszekrl sem, akik szintn brilins munkt vgeztek. Nem hiba, a movie-ban szerepl fantasztikus sznszek klcsnztk a jtkbeli karakterek hangjt.
Plusz pontot rdemel a jtk sorn megnyithat extrk knlata is. Itt elssorban a rgies srgs feelinget emltenm meg, ami mg hangulatosabb, mg eredetibb teszi a jtkot, valamint a mzeumot, ahol nyomon kvethetjk hsnk kalandjait egy killts segtsgvel.
sszessgben elmondhat, hogy a Peter Jackson’s King Kong – The Official Game of the Movie nagyszerre sikeredett, nincs okom panaszra. Egyedli negatvumknt a nha kusza jtkmenetet s a jtk rvidsgt tudom felhozni. Aki szereti a kalandokat, na s persze Kongot, az felttlenl prblja ki, nem fog csaldni.

Grafika: 9
Hangok: 10
Irnyts: 7
Hangulat: 10
Jtszhatsg: 8
rtk: 9
sszesen: 92%
Casper
1 komment

[25] Yip Man
jl 07., szombat 10:54 #1
NEM KOMOLYAN GONDOLTAAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
casper007
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
PC
Nintendo Wii U
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Kaland, FPS, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Knyvek, Mozi
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(online)
drag
(offline)
bastard
(offline)
zaz
(online)
playmore
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
zs0lt1
(offline)
Edina
(offline)
Rolne
(offline)
Attila6
(offline)
Hellfrost
(offline)
rob
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
oma
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
Vuxy
(offline)
Jackal
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
BW
(offline)
Alwares
(offline)
skiz0
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Yip Man
(offline)
Sicknesshuga
(offline)
maccc
(offline)
kochanp
(offline)
Sbe
(offline)
atka
(offline)
x-doboz360
(offline)
Morwen
(offline)
sepsta75
(offline)
HuN Makaveli
(offline)
Iceakos
(offline)
kryss777
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Ray
(offline)
pergemark
(offline)
annie007
(offline)
erik10
(offline)
Nesh
(offline)
lorantHUN
(offline)
Joo T
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
olin
(offline)
NikoBoy
(offline)
kicsihocza
(offline)
hocza
(offline)
regeth
(offline)
ryujani
(offline)
Gangster
(offline)
wortoo
(offline)
warass
(offline)
eng
(offline)
wodbear
(offline)
RoOte
(offline)
5T3V3N
(offline)
Quimby
(offline)
G.A.R.
(offline)
Sam360
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Zombi Killer
(offline)
Enzo Di
(offline)
lamann
(offline)
Graphitman
(offline)
KiCsi MexXiS
(offline)
Wolverine
(offline)
Futrinka
(offline)
Adam360
(offline)
Yegor
(offline)
Alpr
(offline)
ne5h
(offline)
TheGameSCore
(offline)
M4ST3RCH13F19
(offline)
Amy
(offline)
John Smith
(offline)
okornyalbaro
(offline)
Bence360
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Zoy76
(offline)
dpb
(offline)
SRyan
(offline)
Fabri
(offline)
AnnexHUN
(offline)
Shifty Fox
(offline)
Szekitj Chili
(offline)
FredPerry
(offline)
Svitzh
(offline)
Rolcsoo
(offline)
Kisszarka
(offline)