[21] Lonewolf (offline)

Jópofa - Poéngyilkos - Jólnevelt

Ő egy 30 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Baja

4575 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 41168 kreditet gyűjtött

2009 december
13:47 End of Eternity Japán demo próba
Tri Ace kellemes karácsonyi meglepetése !
Csapat utolsó játéka Star Ocean 4: Last Hope volt, ami a tesztek és az eladások tekintetében nem alkotott teljesen kimagasló teljesítményt Xbox360-on, viszont JRPG rajongók valamelyest csillapíthatták szomjukat, ebben éhínséges időkben. Egyébként a sorozat utolsó része újra megjelenésre kerül Playstation 3 platformon, kisebb tartalmi bővítéssel, 2010 február 10.-én, sajnos egyenlőre csak Japánba.

End of Eternity-t Japánba 2009 májusába jelentették be, nagy meglepetésként nem SquareEnix lesz a kiadója, ahogy szokott az lenni a Tri-Ace játékoknál ,hanem az egyre igényesebb játékokat kiadó Sega.
Játék egy elgépiesedett ( steampunk) világban játszódik, ahol 3 fiatal hősünk (Vashyron, Zephyr, Reanbell) próbál rendet teremteni a világba. Szúró vágó eszközök helyett ezúttal csakis lőfegyvereket használva !

A demo sajnos még csak a Japán store-n érhető csak el, és sajnos az angol nyelvezetet se használja tutorialként se . Ezért aztán előre féltem attól hogy a menü áradatba teljesen elfogok veszni. A fő menübe érve kellemes zene várt, egy kicsit Midgarra emlékeztető nagy toronnyal, és azt körülvevő városi háttérképpel. Persze maga a játék cím, és az alatt egy eddig számomra ismeretlen Playabel TAB Demo felirattal. Aminek a pontos rövidítése "Tri Attack Battle". Rövidítésén kívül semmit nem tudtam róla, ezért még jobban felkeltette az érdeklődésem.

Játékot elindítva kínált két különböző nehézségi fokozatot, ahol most a nyelvtudásom híján a Newcommert választottam. Karácsonyi jó kívánság után rögtön meg is kaptam az irányítást, ráadásul egyből egy harctéren. Japánúl próbált nekem tutorialt adni, de nem sokat segített, szerencsére viszont könnyen kitanulható volt. Harcközbe egyszerre csak egy karakterrel mozoghatsz, persze lépünk korlátozva van, így nagyon megkel gondolnunk hogy merre indulunk és másik karakter milyen pozícióba van, mert ha egymás útját keresztezzük vagy háromszöget alkotva különböző erősségű, látványosságú kombókat hozhatunk létre az ellenfélen. Ebből adódóan a másik két karakterünk állva várja az utasításunkat. Négyzetet lenyomva megáll az idő és a D-pad segítségével vehetjük célba a választott ellenfelet, illetve az anloggal mozgásunk irányát és hosszát szabályozhatjuk. Az utasítást kiadva karakterünk eszeveszettül elkezd rohanni, közbe a célkereszten az órajárásával megegyezően töltődik fel egy csík ami a fegyverünk által elsüthető golyó mennyiséget tartalmazza, minél több golyóval töltötjük fel annál erősebb támadást produkálhatunk, persze folyamatosan kis sorozatokba is kilőhetjük őket, sőt a négyzet lenyomásával fel is ugorhatunk , ezáltal még látványosabbá téve a támadó scriptelt jelenetet. Ha elértünk a kijelölt célunkhoz egyből vált a gép a másik karakterünkre, amit a kőr lenyomásával rögtön le is cserélhetünk a 3. váró emberünkre. Ha sikerült háromszöget alkotnunk akkor felajánlja a játék a háromszög lenyomásnak a lehetőségét, ahol a karakterek egymással helyet cserélve támadnak együtt látványosan. Ha egy támadást minél nagyobb kombinációba sikerül megcsinálni, azokat a gép jutalmazza plussz exp illetve jutalomtárgyakkal, amiknek a használatát select gomb lenyomásával használhatunk, vagy éppen tehetjük be a karakterünknek. Mert hogy harcközbe két fegyver is lehet nálunk, és választhatunk az L2 gomb lenyomásával köztük. Demoban három különböző fegyverrel találkoztam, Pisztoly, párosan használt Uzi, illetve gránáttal, ezek különböző használatával lehet még taktikáznunk.
Természetesen ellenfeleink is ugyanúgy mozognak, fedezék mögé húzódnak ( mert hogy erre is van lehetőség) és keresik a megfelelő alkalmat a támadásra, épp ezért nekünk gyorsan és jól kell meghoznunk a döntésünket, nehogy jobb helyzetbe kerüljenek, mint mi. Több különböző ellenfél típus nehezíti meg a dolgunkat. Van közelről támadó lassan csoszogó lény, pisztolyos taktikusan helyezkedő robot katona, gyorsan rohanó önmegsemmisítő csőcselék, nagy sebzéssel rendelkező hatalmas pókszerű robot, és természetesen egy boss harcba is belekóstolhatunk.

Vizuális szemszögből megközelítve a játékot sajnos már nem mutatja magát annyira szépnek. Kissé sivár környezet, egyhangú színek, viszont a szép scriptelt jelenetek valamelyest kárpótolnak minket.
Karaktereink mozgása elég bénácska, és a kamerakezelést is megkel szoknunk ugyanis inverz, de ezek szerintem mind olyanok amit az ember megtud majd szokni, vagy elnéző tud vele lenni az ember.
Zenékre viszont nincs semmi panaszom nagyon jól illeszkednek a játék környezete és játékmenete alá. Rockos mélyen dübörgő dallamok. Persze nem hiányozhatnak a Tri-Ace által megszokott prüttyögések és karakterk párbeszédek harcközbe ami még hangulatosabbá teszi azt.
Történet szerintem kissé FF VII-es beütésű (mint ahogy a környezet is ) így szerintem azzal nem lesz különösebb probléma.
Mint ahogy a játékidővel se, mert a Tri-Ace játékok híresek a nagyon sokórányi mellékküldetéseikről, gyűjtögetéseikről és grindeléseiről.

A sziget országba az End of Eternity megjelenése nincs is olyan messze, egész pontosan január 28.-án fog megjelenni Xbox360 és Playstation 3 platformokon. Ám idáig még hír nem érkezett az angol verzióról, így csak annyit tudni valamikor 2010-ben jelenik Resonance of Fate címen

Hibái ellenére is egy egyszerű irányítású, pörgős és mégis taktikus JRPG-t próbálhattam ki, ami egy kicsit más, mint társai mert nem veszünk el a menük tengerébe. Ezért mondanom se kell hogy ha egy JRPG rajongó vagy, mindenféleképpen próbáld ki, lehet hogy tetszeni fog ;)
1 komment

[11] ZS0LTI
dec 25., péntek 18:11 #1
Nagyon tetszett a demó, mindenképp kell ez a játék! Az USA verzió márciusban várható Resonance of Fate néven.
Lonewolf
PS ID : KernyaB
Ezeken a platformokon játszom
Playstation3
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció/Kaland, Kaland, Verekedős, FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Társasjáték, Játék zsebkonzolon, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Barátok, Billiárd, Email, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Foci, Korcsolya, Napozás, Bicikli, Ping-pong, Body buiding
Barátok, ismerősök
zs0lt1
(offline)
Kuresz
(offline)
Narnak
(offline)
Pusztító
(offline)
ZS0LTI
(offline)
Npeti
(offline)
Sundesz
(offline)
shearer
(offline)
igni
(offline)
river
(offline)
ssj4vegita
(offline)
Vivien
(offline)
OneK
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Amy
(offline)
domzi
(offline)