[23] gyuri12 (offline)

Jópofa - Humoros - Reménytelen

Ő egy 26 éves fiú és itt lakik: Jász-Nagykun-Szolnok / Szolnok

4959 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 49365 kreditet gyűjtött

2009 March
21:41 Hagakure - Kötelező olvasmány
Nem könyvajánló,inkább leírom a változásokat,amiket ez a könyv okozott.


Dio és Blackmore helyett Ákos. Változás!
Kisebb koromban,mint minden gyerek szerettem a dínókat, az autókat, a fegyvereket, a westernt,és még sok minden mást is. Mint minden gyereknek,nekem is voltak példaképeim, a nagy katonák, a rocksztárok, az apám. És voltak valakik,akik tartották bennem a lelket a nehéz helyzetekben,akik miatt tűrtem, és nem adtam fel bizonyos dolgokat. Ezek voltak a szamurájok. Kevesen tudják ezt rólam,de mindig is szerettem a szamurájokat,tiszteltem őket ,még ha keveset is tudtam róluk. 5-6 éves fejjel azt sem tudtam,hogy mi az a halál,de már tiszteltem azt,aki nem fél tőle.

Aztán ez feledésbe merült. Jöttek a nem-csak-személyes problémák, mentek a régi szerettek, a régi példaképek megmutatták a rejtegetett oldalukat, és már a szamurájok sem érdekeltek igazán." Ki nem szarja le azokat a karddal hadonászó,majd a felesleges halálba mosolyogva ugró idiótákat?"
Szánalmas módon fikáztam Japánt,és a japánokat. Amikor ráébredtem,hogy ez mekkora butaság,és ráadásul felesleges, elkezdtem kijavítani a hibát,és kezdtem megint összejönni a japánbarát emberekkel. Így ismerkedtem meg a Hagakurével. Sokan (az oldalról is többen,ha jól emlékszem) ajánlották, így hát minél előbb be akartam szerezni. Jelentem sikerült, és hatásos volt.

Mondtam,hogy magam alatt vagyok, hát ez elmúlt. Nem tudom,hogy a gyógyszerek miatt, vagy szimplán az idő mulasztotta-e el, de abban biztos vagyok,hogy a Hagakure olvasása,és a Bushido néhány szabályának betartása pozitívan hatott rám. Megint megszerettem a szamurájokat. Hell jeah.
Jó dolog a Hagakure, mert az olvasót ráébresztheti, vagy megerősítheti bizonyos dolgokban.
Sokkal jobban tűrök bizonyos dolgokat,és ha ideges is leszek valami miatt,szinte rögtön megnyugszom. Tudok aludni. Megint eszek rendesen. Nem vagyok úgy szétesve mint eddig. Nem vagyok egész nap rosszul,nem fáj a fejem. Tudok koncentrálni. De a legnagyobb dolog,hogy újra hiszek valamiben,vannak céljaim, van mi szerint élnem, nem érzem magam olyan hulladéknak,mint eddig. Van akaraterőm.
Most boldog,vagy legalábbis boldogabb vagyok. Erre a boldogságra rátett egy lapáttal az,hogy majdnem biztos,hogy felvettek az elvileg jobb iskolába.


Ápropó, az előbb említettem,hogy célok. Most talán a legfontosabb(a Bushido betartása mellett) az,hogy vegyek,vagy vetessek egy szamurájkardot. Ezzel akarom megköszönni azoknak,akik segítettek a bajban. Amolyan "amikor meglátom Ti juttok az eszembe" dolog ez. Szóval értitek.
Köszönöm.

Még egy kérdés a végére: Tegyük fel,hogy meg van a kard. Magammal vihetném-e az utcán, vagy az első rendőr bevinne a sittre?
(én úgy tudom,hogy nem szabad katanákkal mászkálni az utcán,de hátha)
40 komment

[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 18:34 #40
Válasz reveszandi (#38) üzenetére
Vannak kisebb kardok is.
[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 18:33 #39
Válasz Gulandro (#37) üzenetére
Nem hiszem,hogy magammal vinném mindenhova a kardot, mert felesleges. Egyszer-kétszer kivinném az utcára, meg amikor gyakorlok az udvaron akkor. Így is kötöttek már belém, ha ott sikerült elijeszteni a srácot kard nélkül,akkor szerintem sikerül karddal is,akár több embert. (bár úgy se venném elő)
A szellemkutya pedig már jön is hozzám.
Mar 22., Sunday 18:09 #38
Az unokaöcsém jó iskolába jár, élelmiszeripari szakközépbe, és a foglalkozása hentes és mészáros lesz... hagymavágáshoz, csirkeaprításhoz is jó a kard, csak a vágódeszka kicsi. Megoldjuk
[41] Gulandro
Mar 22., Sunday 17:33 #37
Válasz gyuri12 (#36) üzenetére
Párszáz pénzért lehet ilyen karatés, meg harcművész sportboltokban venni megfelelő vászonzsákot, amin még vállpánt is van. A lényeg h nem szokták utcán megállítani az embert vele hogy most húzza ki éles e vagy életlen.
Az hogy éles e vagy sem, díszkard vagy sem éppúgy megosztja a hasonló gondolkodásúkat mint maga a kardviselet. Magam részéről tudom, hogy életlen karddal vagy puszta kézzel is lehet érvényt szerezni a bushidonak. de sokak szerint kell a mentális ráhatás. Az a baj (mint olvasható lentebb is) hogy sok felesleges anyázási felületet ad a kardviselet, a bushido pedig alapvetően kerüli a fölösleges konfliktust. Szóval ez egy összetett kérdés. Én a kardomat eddig talán háromszor vittem el itthonról az alatt a hat év alatt mióta megvan. Edzéseken fakardokat használtunk inkább, gyakorolni otthon is lehet ha van kert.
Ha a szellemkutya megvolt akkor (vicc nélkül) az itthon megjelenő usagi képregényt ajánlom.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 17:24 #36
Válasz Gulandro (#33) üzenetére
Köszönöm.
Szóval díszkard. Vászontok muszáj? Akár van rajta vászontok,akár nincs, a lényeg, a kard még mindig életlen.

Szellemkutya. Vettem. Remélem ezt hamarabb meg tudom szerezni,mint a legtöbb filmet.
[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 17:21 #35
Válasz Npeti (#34) üzenetére
Iskolába maximum egyszer vinném be,hogy lássák azok,akik kíváncsiak rá. Hülyét nem csinálok magamból, az elmúlt 15 évben már elégszer játszottam a barmot. Az pedig,hogy nem értenék meg,hogy miért hordok magamnál kardot nem zavar, leginkább magam miatt szeretnék kardot.
[35] Npeti
Mar 22., Sunday 16:54 #34
Dícséretes, hogy vannak céljaid és nem csak lézengesz bele a nagy világba, de ugye ezt a kardot hordók magamnál dolgot nem gondolod komolyan ugye? Már láttom is ahogy bemész a suliba reggel és az osztály röhögésbe tör ki, hogy egy kard replikával mászkálsz, és rá 1 hónapra jön, az engem senki nem ért meg tipikus tinis bejegyzés. Kövesd a Bushidot de azért tud, hogy mi az ami ma már nem egészen "szalon képes" belöle.
[41] Gulandro
Mar 22., Sunday 16:53 #33
Örülök, hogy jobban vagy.

Abban az esetben ha a kard nincsen megélezve (a legtöbb kardot árusító helyen lehet így kérni) akkor sportszerként hordozhatod magaddal a fémfegyvert is, megfelelő vászontokban (háton keresztben a fasza).

Ajánlom a Ghost Dog (Szellemkutya) című filmet a hagakura alkalmazásáról napjainkban.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 13:58 #32
Válasz VenomHUN (#31) üzenetére
Nem is hívok mindenkit párbajra, tudom,hogy nem menne ma így a dolog. Nem is szó szerint tartok be belőle sok mindent, valamit pedig egyáltalán nem tartok be.

Szolnokon,15 évesen lehet szerezni igazolást?
[5] VenomHUN
Mar 22., Sunday 13:47 #31
Kezdem az elején :

Kardot NEM hordhatsz, csak tokban, lekötve és érvényes igazolvánnyal. Ezt általában megfelelő klubokban lehet beszerezni. Első kézből tudom, én is tanutlam, tanitom a kenjutsut. Többször volt sima ellenőrzés, ahol ezeket kérték. Ha csak egy karddal flangáltam volna, akkor már ülnék.

Másik. A Hagakure iroja még véletlenül sem volt szamuráj, hanem egy udvaronc, akinek megadták a megfelelő rangot. Ez nem is lenne baj, csak az emberek hajlamosak félreértelmezni a benne foglaltakat. Meg a Bushidot is.

AZért egyet ne felejtsünk el, ezt mondom én is mindenkinek : a Bushido anno egy életforma volt - DE lát most valaki ninjákat meg szamurájokat az utcán? Nem. A dolog átalakult és abban a formájkában, amelyikben bemutatják őket már elöregedtek.

Óvatosan kellene bánni ezekkel a dolgokkal, mert az alapok jók, de ha valaki megsért akkor nem hivom ki párbajra....pedig a bushido szerint lehetséges lenne. Meg nem is vagyunk szamurájok... Mindent a helyére.
PSN id:VenomHUN LIVE iD: SolidSnakeHUN > Shinra Tensei!
[14] Deleter13
Mar 22., Sunday 12:23 #30
Furcsa kölök vagy te (jó értelembe)
[20] Madroy
Mar 22., Sunday 12:07 #29
Válasz Project1083 (#27) üzenetére

Captain Cartman yohoho !
[23] gyuri12
Mar 22., Sunday 7:50 #28
Válasz Project1083 (#27) üzenetére
Szerinted ha elkezdeném darabolni az embereket azt kiírnám az internetre?
Mar 22., Sunday 1:52 #27
Már elöre látom a következö bejegyzést,kb két honap mulva.
"Ismét elment az étvágyam,viszont az életkedvem annál nagyobb mikor véres belek között szálingozok kedvenc kardommal,tudom hogy kivülröl mindenki örültnek tart,de belül mesés békesség uralkodik lelkemben kaszabolás után.Ugy szégyelem milyen kis boho voltam régen,mig nem találtam meg a lelki békét.Vezeklésül mostanában lemegyek lotusz ülésbe és elszürcsölök egy bambusz teát miközben ánuszizom erösitö gyakorlatokat végzek és szimultán persze origamizok is közben.Belsö békém ugy érzem teljes.és képes vagyok befogadni a világot.Ha nem is egyben.de darabokban biztos.Ezért tovább szeletelek."
Üdv:
Gyurcsi-san.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
[54] Doom
Mar 22., Sunday 0:08 #26
Nekem van Katana-másolat, kb 4 ezer ft volt
Szépnek végül is szép, másra úgy se jó. 8 éve majd meg örültem ezekért a holmikért, vettem majdnem a késmániában 41 ezerért ninja kardot (...) de így is sikerült egy csomó másolatot beszerezni (Sai, Nunchako, shuriken stb).

Amúgy jobban jársz, ha berendeled, nekem is futár hozta. Az első katana másolatot még budán vettem, és tömegközlekedéssel hoztam haza. (villamos, metro, troli, több busz..) volt nézőközönség, mivel az eladó nem tudta semmibe se becsomagolni, a táskámból meg így is kilógott több mint 60 centit, inkább vittem kézbe.
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:55 #25
Válasz Madroy (#22) üzenetére
Upsz.
Én szélsőjobboldali tüntetőre gondoltam,elnézést.
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:54 #24
Válasz Patrick Bateman (#19) üzenetére
Mondd ezt a fiatalabb ismerősöknek.
Lehet,hogy a fakard a helyes, de közel sem olyan "menő" mint egy igazi. (Minden szégyen nélkül hadonászok fakarddal ha kell, de ha van a környezetem számára elfogadhatóbb alternatíva,akkor azt választom)
A csuklóm és a környezet miatt nem kell aggódni, helyszín van a gyakorláshoz, a csuklóim pedig az egyetlen ízületeim,amik nem mentek eddig még tönkre, strapabíróak.
Mar 21., Saturday 23:53 #23
Válasz Madroy (#20) üzenetére
Na ja!
De most olvasom, hogy a 19-es kommentben ha az elso szo betuit osszekeverem, akkor a fakard-bol, lehet farkad is!
Igy maskepp is ertelmezheto a komment!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:53 #22
Válasz gyuri12 (#21) üzenetére
" Télen meg fölkapnál egy sapkát , megfölhúznád az orrodig a sálat , és akkor hiteles lennél , csak a másik oldalt képviselnéd . "
Én arra gondoltam , hogy így úgy néznél ki , mint egy ninja .
Captain Cartman yohoho !
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:50 #21
Válasz Madroy (#18) üzenetére
Egy másik ismerős reagálása miatt van,Ő rögtön megkérdezte,hogy cigány vagyok-e amikor mondtam neki,hogy kardot készülök szerezni. (Ha semmi köze sincs ehhez,akkor elnézést)
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:48 #20
Válasz Patrick Bateman (#19) üzenetére
Vázákat simán le lehet verni azzal is .
Captain Cartman yohoho !
Mar 21., Saturday 23:47 #19
Válasz gyuri12 (#9) üzenetére
A fakard nagyon jo ahhoz, hogy megtreremtse a kozpontositast, es a stabil vagasi mozdulatokat!
Meg nem is bassza szet a csuklodat a sulya miatt!
...Na meg az sem hatrany, hogy nem teszel vele tonkre senkit, meg semmit a kornyezetedben!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:46 #18
Válasz gyuri12 (#17) üzenetére
Mire gondolsz ?
Captain Cartman yohoho !
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:45 #17
Válasz Madroy (#15) üzenetére
Most remélem nem arra célzol,amire gondolok.
Mar 21., Saturday 23:44 #16
Válasz gyuri12 (#11) üzenetére
Tudom, de Patrick hozzászólása egyből szemetszúrt.
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:44 #15
Válasz gyuri12 (#9) üzenetére
Jah szóval akkor csak így a dizájn kedvéért , télen meg fölkapnál egy sapkát , megfölhúznád az orrodig a sálat , és akkor hiteles lennél , csak a másik oldalt képviselnéd .
Captain Cartman yohoho !
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:44 #14
Válasz stevefarcry (#10) üzenetére
Nem tudok rendesen netezni,nincs rá időm. Felnézek,olvasok,lelépek. Írni nem marad időm,általában.
Mar 21., Saturday 23:43 #13
Válasz Madroy (#5) üzenetére
Azt azert megvalogathatja, hogy aranylag normalisat vegyen!
Ne basszak mar at a szerencsetlent a legelso jo utra tereses idoszakaban!
Olyan ez is mint a kesek, torok.
Ott is rengeteg olyan van akar 10-13 ezer forintos aron, ami egy kalap szar!
Akar a sujtasat, akar a sulyeloszlasat, az eltartossagat, vagy a felhasznalhatosagat nezzuk.
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:43 #12
Válasz Madroy (#5) üzenetére
Nem szeretem magam közül a haszontalan dolgokat, ha van valami új dolgom,akkor az az első,hogy megtanulom használni.
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:42 #11
Válasz stevefarcry (#6) üzenetére

Ezért nem szabad a kommentekkel kezdeni.
Mar 21., Saturday 23:41 #10
Egyébként merre vagy eltűnve mostanság Gyuri?
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:41 #9
Válasz Patrick Bateman (#4) üzenetére
13.500-ért már vannak kardkészletek, de acélból. A minőségük gondolom a béka segge alatt... Fakardot nem veszek, ha én nem is tartom égőnek az azzal való hadonászást, a környezetem annál inkább.
Ezeket amiket leírtál pedig nem tudom megnézni a jövőbeli kardomon,mert csak rendelni tudok,de személyesen venni nem. De köszönöm,talán egyszer még jól jöhet.

Madroy: Nem önvédelemből hordanám,valószínűleg nem is vonnám ki az utcán.
Mar 21., Saturday 23:41 #8
Válasz Madroy (#7) üzenetére
Ja.
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:40 #7
Válasz stevefarcry (#6) üzenetére
A következő bejegyzés aról fog szólni ,hogy hány fejet vágott le a buszon , mert megint szar hangulatba került .
Captain Cartman yohoho !
Mar 21., Saturday 23:38 #6
Kész, ezen behaltam. Megnyitom a blogot, erre már látom:"Gyuri bazz, nem mászkálhatsz szamurájkardal az utcán!" (Gyuri nehogy félre értsd, csak ez annyira jól jött ki. Még most is röhögök.)
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:36 #5
Válasz Patrick Bateman (#4) üzenetére
Sztem ő nem akar szamuráj/ninja lenni , inkább az lehet a lényeg , hogy tetszik neki a kard , meg ugye a leírtakkal összhangban van , de nem hinném ,hogy harcolni is akar .
Captain Cartman yohoho !
Mar 21., Saturday 23:29 #4
Válasz gyuri12 (#2) üzenetére
Figyelj nagyon a kard sulyeloszlasara.
Ezt fuggoleges suhintasnal (Shomenuchi) tudod legjobban erezni.
A lenyeg az, hogy egy kicsit forditsa elore mindket csuklodat a kard, (Ahogy a markolatot fogod.) amikor a hasad, koldokod (hara) elott megallitod a fuggoleges vagast!
A markolatnal meg az a legjobb, ha ugy tudod fogni, hogy a bal kezed (ami hatrebb van) kisujja mar ne a markolaton legyen, hanem a markolat vegen fekudjon el.
A penge utani kezvedo (tsuba) ne akadalyozza ezt a fogast!
Egyebkent vegyel eloszor egy gyakorlo kardkeszletet, (Katana, Wakizashi, Tanto) ami fabol van, es azzal gyakorolj egy kicsit!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
[20] Madroy
Mar 21., Saturday 23:28 #3
Szép is lenne ha szamurájkardal mászkálnának a tizenéves gyerekek az utcán , én meg majd a hátamrakötök egy szívlapátot a bal karomra meg ráhegesztek egy láncfűrészt és akkor így dizájn szempontjából harmonizálok majd a nevemmel hasonlatos játék főhősével .
Captain Cartman yohoho !
[23] gyuri12
Mar 21., Saturday 23:08 #2
Válasz Patrick Bateman (#1) üzenetére
Ehh, persze hogy replika. 21ezer Ft az,ami nekem tetszik, szóval nem annyira vészes.
Mar 21., Saturday 23:02 #1
Nem jarkalhatsz a karddal, mert bevisznek azonnal az orsre!
Felejtsd el!
Az meg, hogy veszel egy szamurajkardot, az meg kicsit odebb lesz!
Olyan 2.5 millio ft-al szamolhatsz also hangon!
A replika persze megvan egy jo 15-20 ezerbol!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
gyuri12
gyuri12 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Passziánsz / aknakereső, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Internetes szex, Esőben sétálás, Foci, Cserepadon ülés, Hóember építés, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
Id
(offline)
zs0lt1
(offline)
Đoma
(offline)
casper007
(offline)
Matos
(offline)
rolmanus
(offline)
bosznai5
(offline)
multishoot
(offline)
IQ
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
Sübe
(offline)
x-doboz360
(offline)
Gyurk
(offline)
IceMan00
(offline)
Gulandro
(offline)
Deleter13
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
Szemy666
(offline)
Nyeksek
(offline)
okornyalbaro
(offline)
XBOX Live