[4] Victorpictor (offline)

egy 117 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4592 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 4745 kreditet gyjttt

2009 March
12:35 50 Cent - Blood on the Sand - Teszt
A "nagyoktl" nem szgyen lopni, ez jrhatott a fejlesztk fejben, mikzben megalkottk a Fldollr fszereplsvel kszlt TPS-t.
Egy TPS megjelense mindig megdobogtatja a szvemet, valahogy nekem nem jn be az FPS nzet, valsznleg ezrt jtszom az auts jtkokat is kls nzetbl. :) Ilyen stlus jtkbl mostanban amgy sincs tl sok, ezrt nagyon kvncsi voltam mit sikerlt sszehozni.
50 Cent rajongknak nyilvn alapbl ktelez beszerzs, de n nem tartozom kzjk, br a fekete zenket kimondottan kedvelem. Teht a FANatizmus semmilyen mrtkben nem akadlyozott meg az objektv rtkelsben.
A trtnet rm egyszer, br ebben semmi meglep nincs, st, itt legalbb nem prbltak meg flelmetesen nevetsges sszeeskvs-elmleteket gyrtani. Lnyeg a lnyeg: a turn utols llomsa utn a manager nem tudja kifizetni a bandt, krptlsul viszont felajnl egy gymntokkal dsztett koponyt. A problma ott kezddik, mikor egy ismeretlen hlgy s az hadserege ezt eltulajdontja 50-ktl. A feladat teht adott.
A jtkmenet alapveten hrom eldbl lett sszegyrva, nevezetesen: Gears of War, Army of Two s a The Club. A fedezkrendszer a Gears-bl, a kooperatv md az Army-bl, a pontozsi rendszer pedig a Club-bl van "klcsnzve".
A jtk elejn vlasztanunk kell egy trsat magunk mell, ez lehet egy hs-vr ember Live-on keresztl vagy egy AI. sszesen 9 kldetssel fogunk tallkozni, ezek nmelyike kisebb rszekre van felosztva.
A hrom vlaszthat nehzsg kzl n rgtn Hard-on vgtam neki, amit ksbb prszor meg is bntam, de gondoltam merjnk nagyot lmodni :) Hiba van ugyanis rengeteg fedezk, gyakorlatilag llandan mozgsban kell lennnk, mert pldul mg a legstabilabbnak tn szikla sem vd meg egy jl irnyzott Molotov-koktltl, amibl sosem fogy ki az ellen. Ugyangy vllrl indthat raktbl is nagy ttelben vsroltak.
A pontozs a The Club szisztmjt kveti, minl gyorsabban, minl pontosabban, minl tbb headshot, stb. Minden rtkelt akcink utn n az n. Gangsta bar hossza, ami az idlassts idejt hivatott brzolni, ill. ebbl valamint a plyn elszrtan elhelyezett ldkbl nyerhetnk nmi pnzmagot. A fizeteszkzt nyilvnos telefonflkknl hasznlhatjuk fel, fejleszthetjk fegyverarzenlunkat, vsrolhatunk kzelharcban alkalmazhat fogsokat, ill. bvthetjk szkincsnket, mr ami az zes gett kromkodsokat illeti (amibl alapbl sem szenvednk majd hinyt, kb. 5 msodpercenknt elhangzik egy mada..ka, vagy egy n..ga).
A hagyomnyos "ldaholred" md mellett hrom alkalommal is jrmre fogunk szllni, ktszer ngy kerken szguldozunk majd, egyszer pedig helikopterrl szrjuk az ldst.
sszessgben n minden perct lveztem a jtknak, de essk sz a negatvumokrl is, ami azrt akad szp szmmal.
Kezdjk a grafikval. Eddig mg egyetlen jtknl sem tallkoztam olyasmivel, hogy a plya betltse utn, kb. 5 (!) msodperc mlva kerlnek csak a trgyakra textrk. Ezen kvl a vsync problma is elg bosszant lehet azoknak, akik erre rzkenyek. Azt mr meg sem emltem, hogy gyakran belelgunk a falba, ill. nha "tszaladunk" a trsunkon. Ami viszont tnyleg bosszantott, az a fegyervlts animcijnak teljes hinya. rtsd ezalatt azt, hogyha fegyvert vltasz, egyszeren csak megjelenik az j mordly 50 kezben, semmi htranylkls vagy valami.
Az AI trsunk viselkedse is elg rdekes. Nem is a harcbli kpessgeivel van baj, hanem pl. azzal, hogyha megsrl lehajtja a fejt pr msodpercre, de ha nem megynk oda "meggygytani", akkor nmi duzzogs utn felll s szrja tovbb a golykat. Ugye az Army of Two-ban ez nem egszen gy mkdtt.
Mindenesetre ahogy mr lertam, nekem nagyon bejtt a jtk a sok negatvum ellenre is, aki szereti a TPS-eket btran tegyen vele egy prbt!
Els tesztem volt, gyhogy ne nagyon szidjatok :)
3 komment

Mar 06., Friday 20:03 #3
Vlasz godzzo (#1) zenetre
Nem tudom, mem. krtyval jtszottam
rdekes mdon jtk kzben ez nem ltszik, leginkbb akkor jn el, ha elhallozol s jrakezded az adott rszt.
GamerTag: Bobolit
[34] Ray
Mar 06., Friday 18:54 #2
Amiben ez az agyonsztrolt senki bennevan, az eleve bukta szerintem...
A zenjrl meg mr nem is beszlek.....

Oldschool 4eva!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[7] godzzo
Mar 06., Friday 17:15 #1
Elsnek tk j volt miutn elolvastam azutn jttem r, hogy a broken bonds-hoz n is rhattam volna egyet. rlk, hogy rtad mert mr sokszor elmentem a jtk mellett... Install HD-vel is rmesek voltak a popup-ok?
Victorpictor
GamerTag: Bobolit
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
sinus1
(offline)
ink
(offline)
hunpepex
(offline)
nas333
(offline)
sepsta75
(offline)
Fefithewild
(offline)
Ray01
(offline)
Sam360
(offline)
KrAtos007
(offline)
R-Win
(offline)
XBOX Live