[38] playmore (offline)

Alkalmazkodó - Alkalmatlan - Mániákus

Ő egy 36 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

5074 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 110665 kreditet gyűjtött

2009 January
22:07 Játékelmélet: Optikai Lemezek
A mai adathordozókról és tárolási szokásokról
Digital Versatile Disc
Az optikai lemezek megjelenése a kezdetektől fogva sikertörténet volt. Bár lassan indultak világhódító útjukra, mára már kétségtelenül ott vannak mindenhol és a filmek, zenék és szoftverek elsődleges terjesztési módjává váltak mind a mai napig. Sajnálatos módon ezzel együtt jár egy sajátságos probléma: amikor megtervezték őket, nem igazán számítottak - számíthattak rá miféle környezetekben kerülnek használatra ezek az első pillanásra elég strapabírónak látszó korongok. Az alapvető biztonsági intézkedések a CD lemeznél még csak-csak elmentek a nyolcvanas és kilencvenes években, de amikor a DVD megjelent és kénytelen volt a kompatibilitás érdekében jócskán lemondani a biztonságról, sok minden megváltozott. Némi segítség laikusoknak: a CD lemez egy nagyjából 120mm átmérőjű korong amelyre bizonyos távolságonként (szabad szemmel nem látható) "krátereket" helyeznek el. Amikor az olvasó speciális lézerfénnyel megvilágítja a lemezt, ezen a kráterekről visszaverődő fény meglétéből vagy hiányából olvassa ki az adatokat. Mivel a DVD lényegében ugyanakkora, mint a CD ezért csak úgy lehetett több adatot gyömöszölni rá, hogy ezeknek az egységeknek méretét csökkentették és közelebb helyezték el őket egymáshoz (sok jó bit kis helyen is elfér).
Összefoglalva: a DVD lemezek kisebb sérülésektől-karcoktól is gyakorlatilag használhatatlanná válhatnak. Erről lenne most szó...Original Playa'
Ez a legtöbb esetben nem okoz komoly problémát számítógépes körökben, legrosszabb esetben is "letölthető" újra a hiányzó adatszerkezet, arról nem is beszélve, hogy csak a hibás részen található néhány fájlnak kell búcsút intenünk (komoly backup lemezekkel meg senki nem focizik, ugyi?). A baj a bolti lemezek vásárlóit érinti. Örök nyomor és probléma a keservesen megkeresett / tarhált / gyűjtögetett pénzünkön vásárolt szoftverre vigyázni. Természetesen (főleg PCs körökben) létezik az úgynevezett "biztonsági másolat", de mi a helyzet a konzolosokkal? Hiába mentem le a Gears of War 2-őt az sohasem fog futni a (nem moddolt) gépemen! Hozzáteszem: az átlag usernek kapacitása és szaktudása sincs ezeknek a lemezeknek a mentésére. A legtöbb kézikönyvben ugyan vállalnak 30-90 napos garanciát a gyári hibákra, de itthon kevés kivételtől eltekintve esélytelen az ilyeneket érvényesíteni, ki fogja elhinni rólam, hogy nem célba dobtam a vadonatúj Halo 3 Legendary Editionnal??
Összefoglalva: egy lemez, egy példány. Ha tönkremegy kidobtunk tizensokezer forintot.Használtpiac
Második probléma. Szerencsére manapság viszonlag mindenki által megfizethető áron hozzá lehet jutni használt lemezekhez az interneten. Persze mindenki szeretne minél jobb darabokat kifogni, de azzal, hogy egy szabad szemmel nem is feltétlenül látható karcolás használhatatlanná teszi az optikai felületet, mindig van egy kis zsákbamacska a dologban. Nem a használt játék árusok ellen akarok beszélni, Én magam is rendszeres vásárló vagyok, de alig 1-2 hónapja történt meg, hogy az amúgy használtan, de jó állapotban vásárolt Tomb Raider Legend lemez nemes egyszerűséggel végigrepedt egy (akkor még) láthatatlan a belső körgyűrűtől kiinduló apró gyártási hiba következtében. Legalább is erre tippelek, mert a lemez eredeti életéről semmit nem tudok, hiszen nem volt az enyém. Lényegében szerencsésen végződött az eset, mert se az Én gépemben, se szegény METHOS-ében nem robbant apró szilánkokra a DVD a forgási sebességtől (ezzel használhatatlanná téve az olvasót és érdekes szópárbajt előrevetítve a supporttal), csak olvashatatlanná vált.
Összefoglalva: amit nem Te bontasz ki, arról sohasem tudhatod mi történt vele. SOHA nem tudhatod.Kölcsönre Magyar!
Többször szóba került már a LIVE!-on különböző játékok kölcsönadása. Nekem (talán érthetetlennek tűnhet), az az elvem, hogy nem adok és nem kérek kölcsön semmit. Alig néhány emberrel kapcsolatban éreztem azt idáigi életemben, hogy kölcsönadok nekik valamit. Ez nem csak sznobság, irígység vagy kárörvendés. Sok olyan embert ismerek akikre gondolkodás nélkül rábíznám az összes játékomat, de mégsem adunk egymásnak semmit kölcsön. Egyszerűen azért, mert ha valami BÁRMI történik a lemezzel, vagy csak szerintem (hangsúlyos pont!) történt akkor meg fog romlani a kapcsolat köztünk. Hiába mondom, hogy nem érdekel, a kis ördög nem fog békén hagyni. Ide kívánkozik még természetesen, hogy a hazai lemezkultúra még hagy némi kívánnivalót maga után. Sajnos sokan mivel a jól ismert '50 forint egy lemez' világból jöttek nem értik és nem is tudják, hogyan kell egy optikai lemezt kezelni. Borzasztó dolgokat látni különböző használt játékboltokok polcain, teljesen nyilvánvaló durva sérüléseket NEM az olvasó hibájából.
Összefoglalva: ha kiadsz valamit a kezedből gondold meg jól!
U.I.: Kérlek vigyázzatok a lemezekre!
Tökös Tokos
Végül, de nem utolsó sorban a tokokról mondanék pár szót. Nos, a mai tokok állnak ugye két vékony müanyag fedélből és közte valamilyen rögzítőalkalmasságból. Ezek a két lemezes Limited / Collector Editionök nagy részén kívül SEMMILYEN szabványt nem követnek. Létezik legalább 15 fajta műanyag rögzítőpöcök ami a szerencsétlen lemezeket a helyükön tartja. Nagyjából négy típust különböztethetünk meg:
- a finomat (amelyikből gyakran szállítás alatt kiesik a lemez, szép rázkódási karcokkal jutalmazva a vásárlót, leginkább a szimpla kétlemezes kihajthatós tokokra jellemző);
- a pattintós (ez a legelterjedtebb, benyomáskor egy jellegzetes pattanó hangot ad ami szépen errodálja a lemez belső körgyűrűjét, láttam már pár szép fűrészfogas lemezt);
- LE / CE befosatós (95 kg körül vagyok, elhelyeztem egy szilárd egyenes faasztalon, rátehénkedek a közepére teljes súllyal és ahogy próbálom felfelé húzni a kilazított discet, kezd 45'-os szögben hajolni, mert az ISTENNEK SEM AKAR MEGMOZDULNI) - HC csávóknak Bioshock, GoW2 CE ajánlott;
- rúdra ráhúzós (ez a kedvencem, szerintem korrekt és biztos rögzítés, kár h mutatóba látni csak).
Nekem például szokásom vásárlás után kivenni a lemezt a tokból (esetlegesen kitépni) és elhelyezni egy régi fajta szabványos Audio CD lemez tokban. Ez szépen pár miliméterrel a hátlap felett tartja a lemezt, nem feszíti a közepét és mivel a középső műanyag az előlapig ér, nem esik ki belőle.

Összefoglalva: erősen ajánlott nem az eredeti tokjában tartani a lemezeidet, hanem külön rendszeresíteni erre valami pótlékot. Lehet, hogy csúnya, de csak általam használt lemezt még mindig kiváló állapotban adtam tovább.
27 komment

[61] Invi
Jan 13., Tuesday 17:52 #27
Válasz playmore (#26) üzenetére
Küldd el nekem, majd én megpróbálom. Ennyit csak megér nem?!
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 15:46 #26
Válasz carville (#25) üzenetére
Akkor egszerűen fogalmazok: ÉN PONT EZT CSINÁLTAM!
Cheers, love! The cavalry's here!
[37] carville
Jan 13., Tuesday 15:26 #25
Válasz playmore (#24) üzenetére
Már rögtön az első itteni kommentembe leírtam.
Egyszerre egy időben nyomni kell a közep és ez alatt óvatosan kiszedni a lemezt. Mert akkor se magától jön ki csak akkor legalább kijön.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 15:23 #24
Válasz carville (#22) üzenetére
Nyitott vagyok a megszégyenülésekre (mármint, hogy képtelen voltam megfejteni hogyan kellene kivenni ezeket a lemezeket a tokjukból), úgyhogy avass be kérlek részletes leírással akár itt, akár privátban és ha hazamagyek hétvégén kipróbálom.
Cheers, love! The cavalry's here!
[6] Fejes91
Jan 13., Tuesday 15:01 #23
Én még a másolt lemezekre is kínosan vigyázok, nemhogy az origire. Bezzeg unoka öcsémnél csak simán le vannak hajigálva az eredeti pc játékok lemezei. Még a földön is van hátha rágurul a székkel. Ilyen az ha valakinek a kisujját se kell mozdítania semmiért, az eredeti játékok csak úgy jönnek
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[37] carville
Jan 13., Tuesday 14:40 #22
Válasz playmore (#21) üzenetére
Én se először találkoztam ilyen rögzítővel és amikor láttam a Bioshocknál hogy nem szimplán kiszedni kell egyből tudtam mit kell tenni, mert korábban is bevállt, és most is.
Úgy hogy már bocs de ha neked is ilyen van akkor sokkal valószínűbb hogy te is és Methos is valamit nagyon rosszul csináltok, mint annak hogy kivétel nélkül én vagyok ilyen szerencsés ezekkel.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 14:10 #21
Válasz carville (#19) üzenetére
Egyáltalán nem nézlek hülyének, de Bioshock, GoW, Stranglehold és társait is mind-mind végigpróbáltam és ugyanolyan lehetetlen volt kiszedni.

Nem bántásból mondom, de remélem megérted, hogy nem egy lemezt és nem egy tokot használtam már több mint egy évtized alatt és érdekes módon idáig egy ilyen LE tokból sem tudtam kivenni hajlítás nélkül a lemezt. Valószínűleg szerencsés példányt fogtál ki, mert annak kicsi a valószínűsége, hogy én és METHOS is csak hibás bontatlan dobozokat veszünk.
Cheers, love! The cavalry's here!
[14] METHOS
Jan 13., Tuesday 12:46 #20
Válasz dreampage (#16) üzenetére
Dream, és a GOW 2 CE bonus lemeze ami "lejebb" van a tokban? Én ahhoz hozzá se merek nyúlni...

Régebben megvettem a Band of Brothers minisorozatot fém díszdobozban. Na az maga volt a terror uralma mikor egy újabb diszket kellett elővenni. Mindig azt hittem eltörik.
Sajna ez gáz a díszdobozban. Szép meg minden de a lemezeket slimtokban tartom.
Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir!
[37] carville
Jan 13., Tuesday 11:33 #19
Válasz playmore (#15) üzenetére
Tudom hogy a fémdoboz változatról beszélünk ennyire ne nézz hülyének.
De nekem ilyen tartja a lemezt: KATT!
Közelebbről bár homályosabban: KATT!
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[51] Dude
Jan 13., Tuesday 10:53 #18
Én egy Oblivion lemeztől búcsúztam így el. CE. Az a műanyag tartó kb. annyira idóta választás volt hozzá, mint a BioShocknál. De ott tanultam a hibából és amíg sűrűn játszottam vele egy sima fekete DVD tokban tartottam.
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
[54] Doom
Jan 13., Tuesday 10:46 #17
Jó kis írás, királyak ezek a képek!
(régebben én is elkövettem a kölcsönadós baklövést, ma már nem )
[111] dreampage
Jan 13., Tuesday 10:30 #16
A kölcsönadással én is így vagyok. Nem mintha bárki bármit is kérne tőlem, de nem adnék, és én sem kérek soha. Az ember csak magában bízhat, vagy legalább saját magának tegyen valamit tönkre, ne másnak. A BioShock steelbook tokja nekem is ilyen félelmetes volt (féltem, hogy kettétörik a lemez), de érdekes módon a GoW 2 CE-vel nem volt problémám, az könnyen kijött. Én az eredeti tokokban tartom a lemezeket, eddig szerencsére soha egyikkel sem volt problémám.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 10:13 #15
Válasz carville (#13) üzenetére
Nekem a fémdobozos Limited vagy mifene van meg. Ez lényegében egy fedő nélküli fehér hengerrel tartja középen a lemezt, amelynek semmilyen rugalmassága nincs. Tényleg megcsináltam, hogy teljes testsúllyal ránehezedtema közepére hüvelykujjal és egy milimétert sem engedte a lemezt, de azt hiszem ilyenekről METHOS tudna mesélni szépeket.
Cheers, love! The cavalry's here!
Jan 13., Tuesday 10:07 #14
Engem is kicsit idegesít, hogy kismillió féle különböző tok van a 360 játékokhoz.
Most direkt megnéztem, PS2-n a vastagtokos játékokat leszámítva (MGS3 Subsistence) a 2001-es Ridge Racer V-öm és a 2005-ös DMC3SE-m is pontosan ugyanabban a háromszög alakú pöcökkel ellátott, végtelenül egyszerűen használható, mégis stabil tokban van.
Found.
[37] carville
Jan 13., Tuesday 9:48 #13
Válasz playmore (#10) üzenetére
Én most csak a Neked elővettem az enyimét és kiszedtem probléma és lemez hajlítás nélkül.
Viszont a "rúd" megnevezést nem igazán értem, lehet nem is ugyan olyan nekünk?
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Jan 13., Tuesday 9:41 #12
Egy sztorit én is mesélek. Megvettem kb 1 éve a boxot, aztán az íróasztal mellé (monitoron toltam akkor) tettem a földre (állítva), épp nem volt hely az asztalon. Öcsém barátja odaadta nekünk az új Assassin's Creedjét, hogy "próbáljuk ki", "ez a nextgen", stb.
Gépbe lemez be, játék betölt, állam a földön, aztán az épp a szobában tanuló barátnőm felállt, "jájdeszééép", odajött, véletlenül felrúgta a boxot, erőteljes "dzsíííívuuum" hang...Egy gyönyörű szép karcot kapott a lemez, persze be se olvasta utána a box. Hirtelen nem tudtam, hogy a 360 romlott-e el, képzelhetitek... Aztán végül utánaolvastam, a lemezt megpolíroztattam, de máig nagyon szégyellem magam, hogy így adtam vissza a lemezt. Szépen megpolírozták konzolszervízben, működött tökéletesen a DVD utána, de azért mégsem uazt a lemezt adtam vissza. Ráadásul mindig nagyon vigyázok a kölcsöncuccokra, de ez szörnyen rosszul jött ki...

Na így adjatok oda bármit is nekem a jövőben! :p
"This is our time to medicate..."
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 9:17 #11
Válasz Marcangoló (#6) üzenetére
Elnézést, így utólag látom tényleg félreérthető volt a dolog. Komoly technikai témájú bejegyzéseket nem igazán várhatsz tőlem
Cheers, love! The cavalry's here!
[38] playmore
Jan 13., Tuesday 9:14 #10
Válasz carville (#5) üzenetére
Pont azt írtam, hogy, az egész súlyommal ránehezedtem és az sem elég, mert egy merev, rideg műanyag rúd az egész és fikarcnyit sem mozdul, de ha gondolod eljöhetsz kivenni a Bioshockomat a tokjából, egy lemezt megér
Cheers, love! The cavalry's here!
[14] METHOS
Jan 13., Tuesday 8:47 #9
TR Legend...

A Stranglehold CE - na az olyan "befoastós" tok még!

Írtad ezt a "finom" fajtát a tokoknál - olyanban van az összes Tom Clancy game. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Nem esett ki sosem. (A játékokkal is meg vagyok elégedve. )
Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir!
[61] Invi
Jan 13., Tuesday 7:59 #8
Általában nem adok kölcsön cuccokat, csak nagyon ritkán akkor is pl amikor véletlenül két GoW2m volt, akkor az egyik elment kölcsönbe (de ujjlenyomatosan jött vissza, szerencsére karc nélkül).

Ez a nem adok kölcsön semmit gondolat kb azóta van bennem, mióta öcsém egyik ismerőse elkérte a sok CD-s (talán 3) SW: KOTORt és olvashatatlanul karcosan kaptam vissza. Azóta sincsen meg, majd ha talán lesznek a classic játékokra is achik, akkor boxra beszerzem. Egyébként nem csak a CD/DVD fronton vannak gondjaim azzal, hogy mások hogy vigyáznak a cuccaimra, a játékújság gyűjteményem tagjait is gyakran összegyűrték, ami nagyon fájó, mert hibátlan állapotban volt meg az összes GS az első 3 számtól eltekintve, az 576 gyűjteményből meg el is hagytak párat. Grrr! Arról meg már ne is beszéljünk, hogy régen a backup lemezek nagy részét nem kaptam vissza, merthogy majd szerezzem meg megint...

Ui.: A fekte lista elején a KOTOR karcoló és húgom van, aki képes 2-3 nap alatt taccsra tenni akármilyen műszaki kütyüt, de ha fülhallgatóról van szó, akkor öcsém is jeleskedik.
[30] Ringu84
Jan 13., Tuesday 6:55 #7
A kölcsön adással én is megjártam anno. Ráadásúl rokonról volt szó. Eleinte tudott a lemezekre vigyázni, azután egy kicsit maszatosak voltak a lemezek (tényleg csak egy kicsit, de én már erre is allergiás vagyok), és én szóltam is neki, hogy jobban vigyázzon. Aztán amikor a Monster Hunter-t olyan undorító állapotban hozta vissza, hogy az elképesztő, azt mondtam hogy sajnálom de ennyi, és a jövőben se kérjen tőlem játékot.
Ja és a Monster Hunter nem is akar elindulni azóta.

De még filmeket sem szoktam kölcsönadni. Apám is most ment sielni, és akart pár filmet kérni a gyűjteményemből. Ne is mondjam inkább letöltöttem neki gyorsan pár filmet, de a gyűjteményből nem adtam.

Egyedül a hugaimnak merek lemezeket kölcsönadni, de nekik sem szívesen.
Ringu84 még nem írt idézetet, de minek is írna.
Jan 13., Tuesday 0:43 #6
Némelyik tokot magam is megvetem. Én azt hittem az adattömörítésekről és hasonlókról fog szólni a blogod.
"Is this real or is this just a ride?"
[37] carville
Jan 12., Monday 23:56 #5
Bioshock CE-nek illetve a többi okosan megcsinált "befosatós" rögzítőnek van egy trükkje, nem kitépni kell a lemezt hanem egyszerre kell a közepét benyomni és óvatos mozdulatokkal kiszedni a lemezt.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[7] Blackcolt
Jan 12., Monday 23:44 #4
GOW2, Bioshock megvan, ismerős a helyzet. Még nem sikerült kitapasztalni, hogyan lehet a lemezt hajlás és totál rizikó nélkül kivenni. De mint Rewmac mondta (tőle vettem a Bioshock-ot) idővel engednek, és tényleg így van. Be kell járatni a kicsikét.
HOOOOO!!!
Jan 12., Monday 23:35 #3
Ebből egészen könnyű kiszedni a lemezt, és tényleg minden lemezemre vigyázok... csak tényleg ezek a hülye tok megoldások megölnék a játékokat. Például a Halo 3 iszonyatosan kemény nyomógomb mögé került, és tényleg ez a 45fokos hajlítás az ami a kivételkor tapasztalható volt. Akkor döntöttem egy kíméletesebb tok mellett. Majd ha már nem játszom vele, és dísznek kell, akkor visszarakom az eredeti tokjába.
Amúgy végigolvastam a bejegyzést még egyszer, és el kell ismernem, nagyon jó tanácsokat adtál benne, és talán sok embernek megváltozik a DVD-jéről alkotott képe.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[38] playmore
Jan 12., Monday 23:31 #2
Válasz RedBoyforCE (#1) üzenetére
Én személy szerint csak azért nem preferálom a lapozósat, mert amikkel idáig találkoztam kissé körülményesek voltak kivétel szempontjából.
Cheers, love! The cavalry's here!
Jan 12., Monday 23:28 #1
Hmmm... A tokok nekem is fejfájást okoznak, de én ezért tartok fenn egy lapozható kis táskát, amibe belecsúsztatom a lemezeket. Hála a selyempapírnak amiben van nem karcolódik.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
playmore
Cheers, love! The cavalry's here!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Xbox One
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Zene, Retro, Szerepjáték, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Zene (hallgatom), Anime, Email, Letöltés, Fórum, Internetes szex, Esőben sétálás, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
Ghz
(offline)
Oldern
(offline)
Project1083
(offline)
dreampage
(offline)
carville
(offline)
GXbox
(offline)
Tyson
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
sidocious
(offline)
K4PL4N
(offline)
METHOS
(offline)
typer
(offline)
Rolne
(offline)
Shark
(offline)
vumar
(offline)
Vandor
(offline)
norbi85
(offline)
DarkVenom
(offline)
Guardian Hero
(offline)
Kriszti196
(offline)
Hellfrost
(offline)
ChaosCrash
(offline)
Sagem
(offline)
casper007
(offline)
Danee
(offline)
Fatman
(offline)
storm78
(offline)
Jackal
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
Marcangoló
(offline)
norbypapa
(offline)
stevefarcry
(offline)
dragonken
(offline)
hunkosza
(offline)
reveszandi
(offline)
KARAK
(offline)
Rewmac
(offline)
Telson
(offline)
blackfox
(offline)
konzolcowboy
(offline)
Livingbox
(offline)
hjetyekus
(offline)
sepsta75
(offline)
kimi79
(offline)
Ayanehunter
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
Iceakos
(offline)
A Lucsy
(offline)
mnorbee
(offline)
Final Doom
(offline)
Kratos34
(offline)
CHASE
(offline)
lorantHUN
(offline)
macewindu74
(offline)
Csaby83
(offline)
ThomasCsonka
(offline)
getro2
(offline)
travis18
(offline)
K3NZO
(offline)
xXx Skyline HUN xXx
(offline)
dirtydog87
(offline)
kornél20
(offline)
Gaben007
(offline)
Xclusive
(offline)
Totibaba
(offline)
HungaianEvil
(offline)
ZOZA13
(offline)
MegadetH Hun
(offline)
Alpár
(offline)
markidlive HUN
(offline)
AlcohollicA Hun
(offline)
sity89
(offline)
Phantom
(offline)
xetron
(offline)
AlcohollicA_Hun
(offline)
okornyalbaro
(offline)
neuroflex
(offline)
dpb
(offline)
@themys
(offline)
Svitzh
(offline)
Ra1D3n
(offline)
XBOX Live