Medw2008.10.14. 00:27

Hungarian LEON07-CUP---Sunset Infield rw. + EDM 7.

Nem akarlak most túl hosszú bevezetővel untatni benneteket, csapjunk egyből a lecsóba! Ugyebár Csirke külön kérésére, akarom mondani szállítási költségek, környezetkímélés és egyéb okok miatt a mezőny erre a hétvégére is maradt Sunset Infielden, annyi változtatással, hogy ezennel vissza felé róttuk a köröket.

Szép számmal jöttünk össze, új versenyzők is akadtak bőven, így életre kellett hívnunk egy második lobbyt is. A versenyzők nem Forza tudás szerint kerültek az egyes lobbykba, a besorolás véletlen szerű volt... vagyishát az igazat megvallva mégsem teljesen, ugyanis az alkoholproblémákkal küzdő játékosok kizárólag az én lobbymba tömörültek, ezalatt azt értem, hogy Ricsi, Gaben és jómagam vesszettül másnaposak voltunk... ami bőven nyomot is hagyott az időmérőn való szereplésünkön:

  1. Petya: 1:34,859

  2. Lala: 1:35,542

  3. Medv: 1:35,722

  4. Gaben: 1:36,395

  5. Ricsi: 1:36, 814

  6. Fefi: n/a

  7. Cincze: n/a

Cincze és Fefi már az időmérő után érkeztek, így az utolsó két hely az övék lett. Az első rajt kísérlet lag miatt kudarcba fulladt, de másodjára már nem ütköztünk problémába. A rajtot sikerült elég jól elcsípnem, így az oválon sikerül Lala mellé belülre kerülnöm, a kettős kanyarba már előtte érkezek, de túl nagy sebességgel. Lala közben belülről nagyon jó íven érkezik mellém, így sikerül visszavennie a második helyet.

Ricsi hasonlóan jól rajtolt, az oválon sikerült neki megfognia Gabent, akinek a 15-14-es kanyarkombinációban sem ad esélyt a visszatérésre. Nem akarom magam ismételni, de Cincze és Fefi is ugyan ezt a manővert játszák el, de végül Cincze is elszámolja a sebességet, és Fefi belülről vissza veszi a hatodik helyet a kettős kanyar végére. Közben a legelöl autózó Petya hatalmas hibát vét, a 11-es kanyarban kisodródik a fűre, így Lala és én gond nélkül és vigyorogva megyünk el mellette.

Aztán a vigyor vissza kerül Petya ábrázatára, ugyanis a 6-os kanyarban nagyon elnézem a féktávot, centiméterekre a palánktól (és hatalmas üdvrivalgással) sikerül megfognom az autót, Petya simán belülre kerül és legyorsul, sőt még a szintén másnaposságával küzdő Ricsi is nagyon megközelít.

Közben az utolsó két helyen is csere történik, Fefi az utolsó előtti két kanyart nagyon szélesre veszi, ikertestvére, Cincze belülre kerül és utolsó kanyarban már Fefi előtt látja meg a célvonalat.

Elöl egyre szorosabb a verseny, Petya nagyon megérkezik Lalára, aki viszont állja a sarat, nem hagy ívet szabadon. Idő közben én is kezdek magamhoz térni, sikeredik egész normális köröket futnom, minek hála az ötödik körben megérkezek Petya nyakára. A 6-os kanyarban Petya megpróbálja belülről megelőzni Lalát, de nem sikerül neki a manőver, hatalmasat kell fékeznie, hogy megússza a dolgot koccanás nélkül,így elég sok sebességet veszít... én már közben ott vagyok mögötte, és a kanyarból sikerül jobban kijönnöm, így az egyenes végiéig le is bírom gyorsulni.

Azonban a visszafordítóba érve Petya egy kicsit elnézi a féktávot mögöttem (vagy én fékeztem kissé illetlenül korán), így összekoccanunk, nem sérül egyikőnk autója se komolyan, de a deformálódott spoilerek miatt a végsebesség és a kanyarstabiltás azért érezhetően csökken.

Mögöttünk a sorrend a következő, negyedik helyen Ricsi, mögötte nem sokkal lemaradva Gaben, végül pedig Cincze és Fefi. Az ötödik kör egyébként nem sok híján az ikrek versenyének a végét is jelenti, ugyanis a 6-os kanyarba Fefi nagyon gyorsan érkezik meg, bőven féktávon belül Cincze mögé, de szerencsére el bírja rántani a kormányt, így a palánkkal kell találkoznia Cincze autója helyett.

Az első spoiler és a motor sérül meg, így kénytelen a kör végén kiállni a boxutcába. Elöl nagyon izgalmas a verseny, Lala, Petya és én továbbra is méterekre autózunk egymástól. Hetedik körben a 10-es kanyarban sikerül Lala elé kerülnöm, de nem sokáig örülhetek az első helynek, mert az oválon szélárnyékból kigyorsulva elmegy mellettem, az a néhány km/h ami a koccanás során elveszett most nagyon jól jönne...

Innentől Lala egyre távolodni kezd tőlem, a sérült autóval nem bírok vele lépést tartani. Közben persze Petya sem lazsál, állandóan résen kell lennem. A kilencedik kör 6-os kanyarjában megpróbál belső ívre kerülni, de túl kicsi a hely, nem férünk el így az autóink oldali összeérnek, és mind a ketten látványos drifteléssel igyekszünk menteni a menthetőt.

Szerencsére a palánkot elkerültük, további sérülést nem szenvedtek a verdák. Persze meglett az ára, hogy a közönségnek autózunk... Ricsi már néhány autóhosszon belül van. Jónéhány körön keresztül megy az adok-kapok, Petya továbbra is a nyakamon, őt viszont Ricsi szorongatja, egyszerűen zseniális a verseny !! A 14-körben, a sokat látott 6-os kanyarban Ricsi egy nagyon merész manőverrel maga mögé utasítja Petyát, a rázókövön autózva belülre kerül, már-már összeér a két autó, mikor Petya visszább vesz gázból utat engedve Ricsinek.

Petya taktikát vált, kiszáll a küzdelemből és kimegy a boxba, jó köröket autózva van rá esélye, hogy változtasson a felálláson. Ricsi mostmár engem támad, az oválon érezhetően gyorsabb, alig bírom tartani... a kettős kanyar utáni egyenesben már esélyem sincs ellene, menthetetlenül legyorsul.

Ugyan kicsivel később visszaveszem a második helyet, de hirtelen ötlettől vezérelve inkább a boxkiállást választom, mint a további csatározást. Petya elé érkezek meg nem sokkal... innentől kezdődik a verseny talán legjobb része, mind a kettőnk autója kb egyforma mértékben sérült, így az esélyek kiegyenlítettek. A küzdelem példátlanul izgalmas, nagyon gyakoriak a helycserék, állandó az adok-kapok... szavakba nehéz önteni mekkora élmény volt, álljon itt inkább néhány kép helyette:

Közben igen keveset említettem Gabent és Fefit, ennek az az oka, hogy őket még a verseny első felében ledobta szerver, sajnos a 14-15. kör környékén Ricsi is erre sorsra jutott, pedig biztos vagyok benne, ha bent marad még izgalmasabb lett volna küzdelem a dobogóért. Az utolsó körökben már a kiesett versenyzők is figyelemmel kísérik a Petyával vívott csatánkat, hatalmas óbégatások törik meg néha csendet (najó, nem is volt csend)... komolyan mondom ilyen kitűnő versenyben már hosszú ideje nem volt részem. A második hely sorsa az utolsó körig kérdéses maradt, még az egyik utolsó kanyarban is volt előzési kísérlet. Fantasztikus verseny volt !!

Lássuk az eredményeket:

  1. Lala - 1:34,877 / 40:45,041

  2. Medv - 1:35,307 / 40:54,220

  3. Petya - 1:35,457 / 40:55,123

  4. Cincze - ??? / ???

  5. Ricsi - 1:35,965 / DNF

  6. Gaben - 1:36,1?? / DNF

  7. Fefi - 1.37.151 / DNF

Pontokat egyelőre nem osztunk, mert a másik lobbyból még kéne egy-két idő, hogy összesíthessünk (ha egyáltalán össze akarja a többség vetni a két lobby ideit, ezt jó lenne tisztázni !!!). Minden esetre is Csirke lobbyjában nem túl meglepően Stopo nyert, utána Sumi, majd Tibi. Úgy tudom Csirke és Mike összeakadt, baleset volt, de erről majd valaki beszámol odaátról. Köszönöm a versenyt mindenkinek ,különösen Petyának - kúrvajó volt !!!

UPDATE:

Nagynehezen összejöttek az idők mind a két lobby-ból, ezért megtörtént az összesítés. Lássuk a végeredményeket:

  1. Stopo - 40:28,589 - 10p

  2. Sumi - 40:39,??? - 8p

  3. Lala - 40:45,041 - 6p

  4. Medv - 40:54,220 - 5p

  5. Petya - 40:55,123 - 4p

  6. Cince - ???????? - 3p

  7. Csirke - 42:11,??? - 2p

  8. Miklek - 42:11+1~2s - 1p

  9. Ricsi - DNF - 0p

  10. Gaben - DNF - 0p

  11. Fefi - DNF - 0p

n/a. Tibi

Mint láthatjátok a sorrend úgymond kissé közelítő jellegű, a legnagyobb gondban Cince idejével voltam, mert tőle olyat (úgy emlékszem) nem kaptam. Azért került végül a hatodik helyre, mert úgy tudom épp autóval autózta végig a versenyt, míg Mike és Csirke nagyot karamboloztak, ezért feltételezem, hogy időben előttük kellett végeznie (de azért kérem Cincét, hogy ha tudja, tudassa az idejét, csak hogy biztos legyen a dolog). Tibi kérésének eleget téve nem került besorolásra, pedig biztos vagyok benne, hogy jó helyen végzett volna.

Ha már ennyire benne vagyok a beszámolásban írnék egy pár szót a vasárnap esti EDM-ről is. Először is azt, hogy Sunset Infielden volt... igen, ez is... már kissé én is unom. A múlt heti khm nem túl jó szereplésem után tehettem plusz tíz pontot az autómra, amit ki is használtam. A verda igen jó lett, elég sokat teszteltem, 1:33 alja stabilan ment. Még a verseny előtt gyakorolgattunk a németekkel, elég esélyesnek véltem magam. Az időmérő egész jól sikerült, kb fél tizeddel csúsztam le a második helyről, amit Edner bitorolt. Eddig ez egész jól hangzik, de sajnos a rajt után történt egy kis malőr, a visszafordítóban (ahol a múlt heti Leon kupában is jónéhányszor szívtunk) Edner eléggé kisodródott, beértem mellé, ő meg jönne vissza, satufék, már nem bírok megállni, de jobbra kimenni se, mert ott meg épp engem előznek... koccanás. Az eslő spoilerem rendesen besárgul, és visszaesek az utolsó helyre... fasza. Az előtem lévők jól fel is tartanak, mert a legtöbben inkább az oválra koncentrálva, sebességre lőtték be a verdát. Az első hat körben ki se mehetek a boxba (szabály), így nem tehetek semmit, próbálok előzni. Nagynehezen sikerül feltornáznom magam a hetedik helyről a negyedikre, megérkezek Arni mögé. Körökön keresztül üldözöm, de a sérülés miatt átlagosan 6-7 tizeddel rosszabbat megyek, mint kéne, kezd az egészből elegem lenni, fáradok is, szépen elkezdek lemaradni Arni mögül... és ez sajna már nem is változik, vagyishát végül harmadik leszek, mert kiesik egy versenyző a második helyről. Összetettben a nyolcadik helyet szerzem meg, amivel nagyon nem vagyok elégedett... Őszintén szólván már az egész EDM-ből kezd egy kicsit elegem lenni, ilyen szarságokon múlik mindig.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

thedgames
Drug Lord 2 - Mafia Empire

1 napja
2

p34c3
VR Kukkolda 2024

1 napja
3

liquid
Polgárháború?

2 napja

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==